Lifestyle

Trending:


Eva (41): Styděla jsem se přiznat, že jsem otěhotněla ve čtyřiceti. Za vše může můj manžel

Eva byla spokojená se svým životem. Kolem čtyřicítky konečně měla klid a čas na svého manžela. S radostí se vrátili k intimitám, jenže jednoho dne zjistila, že je v tom...


Zkuste rychlé a snadné Cordon Bleu z toastového chleba. S videonávodem to jde samo

Řízek je způsob úpravy masa, který najdeme snad ve všech jídelních lístcích. Je to naprosto pochopitelné, řízky má totiž rád skutečně každý. V různých státech najdeme různé druhy řízků, přičemž ve Francii je to řízek z telecího masa zvaný Cordon Bleu.


Test: Samsung QE55QN85D – televizor, který si za rok určitě kupte

Po roce přichází Samsung zase s obměnou své řady Neo QLED televizorů s miniLED podsvícením. Již čtvrtá generace je označena písmenem “D” a opět přináší řadu zajímavých inovací. Souvisejicí články Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP...


Poznejte marmorato a jak ji aplikovat

Marmorato je dekorativní malířská technika, která imituje vzhled mramoru, poskytující elegantní a sofistikovaný povrch. Tato technika pochází z Itálie a je široce využívána při vnitřním zařizování k vytvoření luxusních a půvabných prostor. O post Poznejte marmorato a jak ji aplikovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Městské zahradničení: co je potřeba k pěstování plodin ve městě

Mnoho lidí žijících ve velkoměstě se spoléhá na zemědělce z blízkého i vzdálenějšího okolí, kteří jim dodávají produkty na stůl. Koneckonců je to efektivní a nevyžaduje to mnoho úsilí. Ale přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby se potravní řetězec náhle zhroutil? Dokážeme se o sebe postarat sami? Nedostatek potravin je velmi reálnou možností a obyvatelé měst musí být schopni se o sebe postarat sami. Zaujalo vás to? Klikněte na následující galerii a podívejte se, jak můžete pěstovat plodiny mezi betonem!


3 kroky k vyššímu sebevědomí: Jak si vybudovat lepší vztah k sobě samé?

Posilování sebevědomí je nezbytné pro spokojený život. V dnešní hektické době může být velmi náročné si ho ve zdravé podobě vybudovat nebo udržet. V tomto článku se dozvíte o třech jednoduchých, ale účinných metodách, jak na to.


Mšice na rybízu v plném proudu: Pomůže vám domácí postřik na mšice

Už jste kontrolovali vaše keříky rybízu? Nejspíše ano, minimálně skrze to, že jste byli zvědaví, jaká bude letos úroda. V horším případě už jste se setkali s mšicemi, jež začaly postupně řádit. Mšice na rybízu nejsou v květnu žádnou výjimkou. Naopak, napadají keře a likvidují je poměrně rychlým způsobem. My se proto v následujících řádcích zaměříme na domácí postřik na mšice, který určitě stojí minimálně za vyzkoušení.


Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Obdivujete půvab a rafinovanou ženskost módy z počátku 19. století? Brzy se jí opět nebudeme moci nabažit, neboť na Netflix přichází třetí řada milovaného seriálu Bridgertonovi. Proč tedy premiéru neoslavit stylově? Pomocí kousků z aktuálních kolekcí si můžete vytvořit kombinaci inspirovanou krásnými outfity, které v sérii nosí členky britské smetánky. Současné trendy jdou této jemné romantické estetice naproti.


Generace Z a láska: Proč jde romantika stranou?

Generace Z opět přepisuje pravidla. Takzvaní zoomers posouvají společenské konvence v oblasti lásky, vztahů a sexu. Zdá se, že v přístupu ke svému milostnému životu volí pragmatičnost, nikoli romantiku. Svědčí o tom třeba rozmach situationships.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Černý bez je přírodní zázrak, který je široce dostupný a nestojí ani korunu. Vyrobte z něj sirup, řízky i senzační dezerty

Černý bez je pro mnohé zahradníky obtížný keř, který se v zahradě množí a překáž. Ovšem ničit ho by byla nesmírná škoda, protože květ černého bezu i bezinky jsou skvělou surovinou v mnoha chutných receptech, která nic nestojí! Jak zpracovat černý bez a co z něj připravit?


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Wellness probuzení: ranní rutina pro ženy, která změní váš život

Každé ráno je novým začátkem a časem, kdy se můžete chopit dne, než začne být opravdu hektický. Připravit si půdu pro to, co přijde, je pro každou ženu zásadní. Pečlivě sestavená ranní rutina může nejen proměnit vaše ráno v klidný začátek, ale také vám může dodat hodiny energie a větší soustředění po celý den. Ať už jste zaneprázdněná profesionálka, rodič, který zvládá více úkolů, nebo jejich kombinace, poznatky z této galerie vám pomohou dosáhnout každodenní produktivity a emocionální rovnováhy. Začněte využívat sílu svých rán s rutinou, která vám dodá sílu a inspiraci! Chcete se dozvědět více? Klikněte na galerii s průvodcem ranní rutinou pro ženy.


Je lepší elopement (útěk), než klasická svatba?

Svatba by měla být oslavou. I malá svatba se však může proměnit ve velkou produkci, jakmile se k tomu přidají rodinné spory a logistické noční můry. Možná proto se stále více párů rozhoduje pro útěk. To neznamená, že nemůžete uspořádat samostatnou „oslavu“ se svými blízkými, jen to bude mnohem méně stresující a nákladné na organizaci... Jaké jsou ale další výhody útěku a měli byste o něm uvažovat jako o alternativě pro svůj velký den? Klikněte na galerii a dozvíte se více.


Mezi uměním a designem: Lookbook nové kolekce návrháře Martina Kohouta

Dramatické objemy. Monochromatické odstíny. Atypické materiály. Módní designér Martin Kohout představuje novou kolekci, se kterou opět balancuje na hraně mezi uměním a designem. Podobně jako u předchozích modelů přišla inspirace ze světa umění, tentokrát se jí stal film Piano od režisérky Jane Campion a jeho hlavní postava Ada. Do kolekce se promítá vnitřní boj hrdinky, divoká novozélandská příroda i prvky viktoriánského stylu.


Jaký je rozdíl mezi expatem a imigrantem (přistěhovalcem)?

Představte si, že byste opustili zemi, kde jste se narodili a žili většinu svého života. Možná už jste slova „emigranti“ a „imigranti“ slyšeli a mysleli si, že je to to samé, ale ve skutečnosti jsou to dva různé pojmy. I když mají obě tyto skupiny něco společného, hodně věcí je odlišuje. Ať už sami patříte do jedné z těchto skupin, znáte někoho, kdo žije v cizí zemi, nebo jste prostě jen zvědaví, co to vůbec znamená, v této galerii vám vše jednoduše vysvětlíme.


Milia: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Malé hrbolky; vidět hlavně na nose, bradě a tvářích Vyrážky mohou být také vidět → Běžné možnosti léčby → Jak se diagnostiku...


Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu

Rebarbora je vynikající jarní zelenina, kterou ale používáme hlavně do sladkých jídel místo ovoce. Oblíbená je pro svou mírně nakyslou chuť. A právě teď je její sezóna, nejvyšší čas ji sklízet a připravit z ní skvělé dobroty.


Pořiďte si mazlíka s bodlinami! Chovat se dá ale jen jeden druh

Ježek je netradičním domácím mazlíčkem, který vás bude těšit svou roztomilostí. Jeho úspěšný chov, díky němuž bude zvíře spokojené, ovšem má svoje pravidla. Poznejte je a třeba se bodlináč stane právě vaším společníkem.


Obujte je a už je nesundáte: nejlepší letní obuv na platformě

Mohl to být nádherný slunečný den, kdyby vám ho nezničily boty. Krásné, stylové, ale po nějaké době nošení zoufale nepohodlné. Že je to už několikátý pár letních bot, který vás zradil? Seznámíme vás s botami, které se mohou stát vaší novou láskou. Tyto sandálky na platformě vás létem provedou s lehkostí a bez puchýřů.


Geniální pasti z piva, které fungují: zbaví vás slimáků, vos a odeženou komáry

Pivo by měl mít v lednici každý zahrádkář, i ten kterému sklenka nahořklého moku ani trochu nechutná. Pivo je totiž spolehlivý pomocník v boji s bodavým hmyzem a zatočí i se žravými slimáky.


Oblečení na pracovišti: Jak je to s výpovědí pro nevhodné oblékání a příspěvkem na ošacení

Jak je to s oblékáním do práce? Může zaměstnavatel dát výpověď z důvodu nevhodného oblečení? Co a kdy může nařídit? Jak je to s příspěvkem na ošacení?


Nejvyšší stromy světa a místa, kde je můžete obdivovat

Některé z nejvyšších stromů na světě svou výškou snadno překonávají stavby vytvořené člověkem, jako je Socha Svobody, Kapitol Spojených států amerických nebo londýnský Big Ben. Přírodní věže jsou vskutku majestátní svou velikostí, některé z nich měří přes 100 m od vrcholu k patě. Kdo je však králem korun stromů a jací jsou jeho nejbližší soupeři? Proklikněte se a podívejte se na nejvyšší stromy světa a pak zjistěte, kde je můžete obdivovat.


Má vaše heslo 8 znaků? Změňte ho okamžitě, není bezpečné

Hesla jsou v současnosti bránou k vašim datům, k vaší online internetové stopě, k vašim profilů všude možně také k vašim kontaktům nebo třeba financím. Proto je naprosto základní zvolit dostatečně silné a bezpečné pro všechny vaše účtu a profily. Jak je vaše heslo bezpečné si můžete zkontrolovat v naší přehledné tabulce. Souvisejicí články Dejte si pozor při nákupu auta: muž chtěl pořídit traktor, přišel o 100 tisíc Uživatelé mobilů Samsung,...


Runové horoskopy od 16. května 2024: Berani uzdraví staré rány, Váhy nastaví hranice

Býky tíží svědomí. Blíženci naleznou pomoc ve svém srdci. Raci hodně přemýšlí nad životem. Jaké budou následující dny, to poodhalí tajemné runy.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


V paneláku si architekt pro svou ženu a dceru zrekonstruoval byt za minimum nákladů a vyčaroval kouzelný domov

Rekonstruovaný byt má sloužit tříčlenné rodině, která otřebuje velký obývací pokoj, který má být srdcem bytu. Musí se do něho vejít kuchyně a velký stůl, prostor na cvičení a třeba i dětská skluzavka. Jak se proměna interiéru podařila?


Denní horoskop na 16. května 2024: Blíženci touží po cestování, Štíři by měli důvěřovat svým pocitům

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 16. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Jak byly objeveny vaše oblíbené hvězdy

Mnoho rádoby herců a hudebníků sní o dni, kdy budou „objeveni“. A zatímco pro většinu z nich je to skutečně šance jedna ku milionu, že někdo náhle vstoupí do života člověka a rozhodne, že je další nejlepší věcí v zábavním průmyslu, u některých špičkových celebrit se to tak opravdu stalo! Klikněte na zajímavou galerii a seznamte se s netradičními způsoby, jak byly vaše oblíbené hvězdy objeveny.


Věci, ve kterých měli rodiče pravdu

Ti, kteří jsou za nás zodpovědní v dětství, jsou obvykle první, kdo nám dávají rady. Často - i když ne vždy - jsou to naši rodiče. Když jsme vyrůstali, všichni jsme poslouchali, jak nám rodiče říkají „dělej tohle“ nebo „nedělej tamto“. Pořád nás upozorňovali, abychom si neustále na něco dávali pozor, a když jsme jim oponovali, řekli nám jen „pochopíš to, až budeš starší“ nebo něco v tom smyslu. Ukázalo se, že naši rodiče měli v mnoha věcech pravdu! Možná dokonce víc, než jsme si ochotni připustit. Projděte si galerii a uvidíte, jestli se v tom najdete.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.


Zvyky, které vám zbytečně přidávají léta. Dejte si pozor na brčko i samotu

Stárnutí je sice přirozený proces, který stejně nikdo z nás nezvrátí, ale proč vypadat zbytečně starší, než ve skutečnosti jsme? Často si ovšem v tomto ohledu sami nevědomky škodíme. Dejte si proto pozor na těchto osm věcí.


KVÍZ: Zjistěte, zda znáte správné názvy barev

Obecně se uvádí, že existuje kolem miliardy barevných odstínů a tónů, přičemž zkušené lidské oko jich rozliší jen kolem milionu. Pojmenování máme pro pouhý zlomek odstínů, vyznáte se v nich?


Jak na dokonalý steak: Přidejte cukr a maso vyndejte z lednice hodinu předem

Dobrý steak je jídlo, kterým potěšíte každého milovníka masa. Aby byl výsledek dokonalý, je potřeba věnovat péči přípravě. Pokud chcete steak tmavě hnědý na povrchu a růžový uvnitř, musíte trochu závodit s časem. Anebo použít cukr.


Černé tečky: Nejlepší a nejhorší způsoby jejich odstranění

Nejprve si objasněme, co jsou černé tečky. Jsou to malé skvrny, které se objevují jako tmavé skvrny na obličeji, obvykle v okolí nosu. Bohužel je téměř nemožné jejich výskytu zcela zabránit. Ale nezoufejte, protože v této věci máme určitou kontrolu. Existují různá opatření, kterými můžeme zabránit vzniku nových černých teček a odstranit ty stávající. Je však důležité být opatrný u běžně používaných metod, jako je například používání pásků na odstranění pórů, protože mohou mít nezamýšlené následky a napáchat více škody než užitku. Chcete-li lépe porozumět účinným způsobům boje proti černým tečkám a tomu, jakým praktikám se vyhnout, prohlédněte si následující galerii.


Redakce testuje: Nejlepší pleťová séra, která vám během pár dní omladí pleť

Pleťové sérum by rozhodně nemělo chybět ve vaší skin care rutině. Díky vysokému obsahu aktivních látek se mu žádný jiný produkt nevyrovná a na rozdíl od běžného krému se dostane do hlubších vrstev pleti. Jeho účinky tak mohou být vidět už po pár dnech. Otestovali jsme pro vás několik produktů, jež rozhodně stojí za vyzkoušení.


30 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svou inteligenci

Inteligence je to, co odděluje naše logické a rozvážné chování od našich základních, zvířecích instinktů. Aktivní snahou o zlepšení inteligence se stáváme racionálnějšími a přemýšlivějšími lidmi. Prohlédněte si galerii a objevte 30 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svou inteligenci! Inspirováno knihou Code of Living.


Vynálezy, které jsou mnohem starší, než si myslíte

Často si představujeme, že mnoho inovativních věcí, které považujeme za samozřejmost, je alespoň relativně nových. Ale není tomu tak vždy! Někdy sahá historie vynálezů mnohem dál, než bychom kdy tušili. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které vynálezy jsou mnohem starší, než jste si mysleli. Klikněte dál!


Jak vyčistit domov podle vašeho hvězdného znamení

Pro některé lidi je vyklízení prostoru zábava. Existuje určitý typ lidí, kteří se těší na to, až se budou probírat svými věcmi a zjišťovat, co stojí za to si ponechat. Mnohé z nás však pouhá myšlenka na vyklízení domácnosti naplňuje hrůzou. Abychom vůbec mohli začít, potřebujeme několik tipů, jak se nejlépe zhostit tohoto úkolu. Do kterého tábora patříte vy? Podívejte se do této galerie, kde najdete několik tipů, jak vyčistit svůj domov podle svého hvězdného znamení.


Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí

Na keřích se už objevují první drobné bílé kvítky černého bezu, což znamená jediné – konečně nastává čas udělat si další zásobu voňavého bezového sirupu. Do limonády je nejlepší, a když jej vyrobíte zastudena, uchováte v něm mnohem víc i léčivé schopnosti bezu.


Jaké je pro vás ideální americké město na základě vaší osobnosti?

USA s 50 státy a tisíci obcemi nabízejí rozmanité možnosti pro obyvatele všech preferencí. Lidé, kteří mají podobné zájmy a preference, se často přiklánějí k lokalitám, které jim poskytují takový životní styl, jako je hojnost slunečního svitu nebo široký výběr vín. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a objevte ideální destinace, které nejlépe vyhovují vaší osobnosti a preferencím.


Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře

Zdeněk Pohlreich je bezesporu jednou z nejvýraznějších osobností naší gastronomie. K této metě ovšem vedla dlouhá cesta, kterou obávaný „šéf“ započal v roce 1975, kdy nastoupil na svou první kuchařskou praxi. Od té doby toho spolumajitel tří pražských restaurací zažil mnoho, jak u nás, tak v zahraničí. Redakce webu Toprecepty.cz se pokusila poohlédnout za cestou renomovaného šéfkuchaře až na samotný vrchol.


Velkolepé hroby slavných osobností

Zatímco někteří slavní lidé jsou pohřbeni na nenápadných hrobech, jiným byly na jejich památku postaveny krásné pomníky. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, kde se nacházejí některé z nejúžasnějších hrobů slavných lidí.


Iva (37): Můj muž je citlivka. Chtěl být u porodu a držet mě za ruku, ale místo toho omdlel

Iva měla naplánovaný přirozený porod, s asistentkou a za přítomnosti manžela. Jenže ten to na poslední chvíli nezvládl. A tak musela přivést svou dceru na svět sama.


Nejlepší šaty pro každý typ postavy: Zavinovací šaty střih lichotí všem ženám, tipy kde pořídíte ty nejkrásnější

Pokud v módním světě existuje jeden kousek, který podtrhne klady a skryje nedostatky u každé postavy, pak jsou to zavinovací šaty. Jsou univerzální, můžete je nosit v létě i v zimě a určitě budou vám slušet, ať je vám dvacet nebo padesát let. Máme pro vás tipy, kde koupíte ty nejkrásnější.


Díky těmto radám budete vypadat bohatší

Peníze přicházejí a odcházejí, ale vypadat bohatě můžete pořád. Zatímco čekáte, až vám na účet přijde velká výplata, proč se nesnažit aspoň vypadat bohatě? Mohlo by vám to dokonce pomoct doopravdy zbohatnout! I když peníze nejsou všechno, mít hezké věci není na škodu. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, jak vytvořit dojem bohatství, aniž by vás to skutečně stálo majlant.


3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve kterých je jídlo zážitek, nejen nutnost.


Hortenzie patří mezi nejoblíbenější letní kvetoucí keře. Za porušení podmínek pěstování vám ale může hrozit tučná pokuta

Tahle krásná rostlina plná nádherných drobných kvítků v mnoha barvách ozdobí každou zahradu od jara až do podzimu. Pokud se ji letos chystáte pěstovat na své zahrádce, buďte při tom opatrní. Jejich pěstování totiž má také přísná pravidla, o kterých jste možná ani nevěděli…