Trending:


Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky

Chcete si vychutnat oblíbenou bábovku zase trochu jinak? Bábovka Albert plněná tvarohem je jednoduchá na přípravu. Stačí kakaové těsto, šťavnatá tvarohová náplň a skvělý dezert může do trouby.


Proč praskne houskový knedlík. Radíme začátečníkům

Houskový knedlík je v našich krajích oblíbená příloha, která ale dokáže začátečníky někdy pěkně potrápit. Některým problémům lze ale snadno předejít. Jak je tomu ale s praskáním, které snadno pokazí vzhled jinak pěkného knedlíku?


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


Ema (24): Můj přítel se pořád kamarádí s bývalkou. Zjistila jsem, s čím vším se jí svěřuje

Ema je ve vztahu s klukem, který jí vyhovuje skoro po všech stránkách. Háček je v tom, že má silné pouto k bývalé přítelkyni. Je to jeho nejlepší kamarádka a Emě se to vůbec nelíbí.


Jak dobře uvařit rýži, aby byla perfektní? Není jenom jeden způsob

Rýži nemusíte vařit jen v hrnci. Moderní kuchyňské vybavení poskytuje i jiné způsoby, jak se s rýží popasovat a uvařit ji na jedničku. Zkuste třeba rýžovar nebo mikrovlnku.


Počítač ve tvaru boty? Podívejte se na ty nejšílenější sestavy, nad kterými zůstává rozum stát

V lednu tohoto roku představil výrobce počítačových periferií Cooler Master jeden ze svých prvních plnohodnotných počítačů. A hned se rozhodl jej zpracovat trochu nestandardní formou – vypadá vlastně jako sneaker, speciální druh tenisky. Jenže tento počítač od Cooler Master není jediným bizárem své kategorie. Souvisejicí články Z laboratoře do reálného provozu: Google plánuje nasazení 3D videotelefonie Windows už zase mění rozložení jedné ze...


Jaké je pro vás ideální americké město na základě vaší osobnosti?

USA s 50 státy a tisíci obcemi nabízejí rozmanité možnosti pro obyvatele všech preferencí. Lidé, kteří mají podobné zájmy a preference, se často přiklánějí k lokalitám, které jim poskytují takový životní styl, jako je hojnost slunečního svitu nebo široký výběr vín. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a objevte ideální destinace, které nejlépe vyhovují vaší osobnosti a preferencím.


Test: Samsung QE55QN85D – televizor, který si za rok určitě kupte

Po roce přichází Samsung zase s obměnou své řady Neo QLED televizorů s miniLED podsvícením. Již čtvrtá generace je označena písmenem “D” a opět přináší řadu zajímavých inovací. Souvisejicí články Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP...


Poznejte marmorato a jak ji aplikovat

Marmorato je dekorativní malířská technika, která imituje vzhled mramoru, poskytující elegantní a sofistikovaný povrch. Tato technika pochází z Itálie a je široce využívána při vnitřním zařizování k vytvoření luxusních a půvabných prostor. O post Poznejte marmorato a jak ji aplikovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Co se stane s mincemi vhozenými do římské fontány di Trevi?

Fontána di Trevi v Římě je jednou z nejznámějších památek města. Je oslavována pro tradici starou stovky let, kdy se do jejích vod hází mince pro štěstí. Množství peněz vložených do fontány je značné. Kde však všechny tyto drobné končí a jak se používají? Klikněte a zjistěte, jak staletý rituál pomáhá chudým a potřebným.


Ozdobte dort zrcadlovou polevou. S videonávodem je to snadné

Nemusíte být cukrář, abyste zvládli tuto nápaditou a velmi snadnou polevu na dort, které se říká zrcadlová. Po jejím nalití na dortový korpus vznikne pokaždé jiné, ale pokaždé krásné umělecké dílo.


Podivné dějiny britské královské rodiny

Stejnopohlavní vztahy a nebinární genderové identity existovaly v historii vždy. A platí to i pro britskou královskou rodinu. Co přesně se dělo mezi britskými královskými rodinami za dveřmi paláce, se už nikdo s jistotou nedozví, ale existuje mnoho příběhů, a dokonce i důkazů, že některé z těchto královských rodin přitahovaly osoby stejného pohlaví, a dokonce se projevovaly mimo genderovou binárnost. V této galerii vás zavedeme do minulosti a prozkoumáme queer historii britských královských rodin. Klikněte a zjistěte více.


Tokaj plný zážitků: Slovenská vinařská oblast nabízí unikátní vinařství, historické památky a i adrenalinové zážitky

V České republice za vínem jezdíme především do vinařských oblastní na Jižní Moravu. Na východním Slovensku se zase jezdí na Tokaj. Kromě vína je to ale také skvělá oblast pro turistiku, ať už se vydáte pěšky nebo na kolech (dvou či čtyřech). Tady je pár míst, která byste v regionu Tokaj neměli určitě vynechat.


Jak připravit dokonalou pomazánku z červené řepy? Z pár surovin vykouzlíte hvězdu každého obloženého stolu v létě i v zimě

Pomazánka z červené řepy má hned tři hvězdné vlastnosti: krásně vypadá, je výtečná a navíc skoro nic nestojí. Připravit ji můžete k běžné večeři, použít na chlebíčky či jednohubky při slavnostnějších příležitostech nebo podávat jako dip k zelenině.


Nejlepší šaty pro každý typ postavy: Zavinovací šaty střih lichotí všem ženám, tipy kde pořídíte ty nejkrásnější

Pokud v módním světě existuje jeden kousek, který podtrhne klady a skryje nedostatky u každé postavy, pak jsou to zavinovací šaty. Jsou univerzální, můžete je nosit v létě i v zimě a určitě budou vám slušet, ať je vám dvacet nebo padesát let. Máme pro vás tipy, kde koupíte ty nejkrásnější.


Majetnická znamení podle horoskopu: Svobodu vám dá Vodnář, ale u žárlivých Štírů ji nečekejte

Každé znamení zvěrokruhu má své jedinečné vlastnosti, dobré i ty špatné. Svou vlastní osobnost, která se umí projevit. Někdo si vztah přivlastňuje více, než je zdrávo, druhý dává partnerovi absolutní volnost. Přehnaně majetnické sklony mohou působit nepříjemně, svazuje partnera a je nutné nastavit vhodné hranice. Můžete určit majetnické znamení podle horoskopu. Na které příčce bude to vaše?


Luisa (22): Složila jsem jednomu klukovi báseň. Místo toho, aby mě pozval na rande, mě před všemi ponížil

Luisa se nikdy nebála oslovit kluka s jasným úmyslem. U Filipa chtěla být kreativnější, a tak mu napsala báseň v domnění, že jeho umělecká duše zaplesá. On však reagoval dost odpudivým gestem a zklamaná Luisa se rozhodla, že básničky už klukům posílat nebude.


Slavné matky upřímně o porodu

Slovy Glorie Steinemové "porod je obdivuhodnější než dobývání". Muži možná nikdy nepoznají skutečnou bolest při porodu, ale matky po celém světě mají o dni, kdy začaly rodit, co vyprávět. Ať už čekáte dítě a chcete poradit, nebo jste jen prostě zvědaví, zde je výběr citátů slavných osobností o porodu.


Jaký je rozdíl mezi expatem a imigrantem (přistěhovalcem)?

Představte si, že byste opustili zemi, kde jste se narodili a žili většinu svého života. Možná už jste slova „emigranti“ a „imigranti“ slyšeli a mysleli si, že je to to samé, ale ve skutečnosti jsou to dva různé pojmy. I když mají obě tyto skupiny něco společného, hodně věcí je odlišuje. Ať už sami patříte do jedné z těchto skupin, znáte někoho, kdo žije v cizí zemi, nebo jste prostě jen zvědaví, co to vůbec znamená, v této galerii vám vše jednoduše vysvětlíme.


Černé tečky: Nejlepší a nejhorší způsoby jejich odstranění

Nejprve si objasněme, co jsou černé tečky. Jsou to malé skvrny, které se objevují jako tmavé skvrny na obličeji, obvykle v okolí nosu. Bohužel je téměř nemožné jejich výskytu zcela zabránit. Ale nezoufejte, protože v této věci máme určitou kontrolu. Existují různá opatření, kterými můžeme zabránit vzniku nových černých teček a odstranit ty stávající. Je však důležité být opatrný u běžně používaných metod, jako je například používání pásků na odstranění pórů, protože mohou mít nezamýšlené následky a napáchat více škody než užitku. Chcete-li lépe porozumět účinným způsobům boje proti černým tečkám a tomu, jakým praktikám se vyhnout, prohlédněte si následující galerii.


Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Obdivujete půvab a rafinovanou ženskost módy z počátku 19. století? Brzy se jí opět nebudeme moci nabažit, neboť na Netflix přichází třetí řada milovaného seriálu Bridgertonovi. Proč tedy premiéru neoslavit stylově? Pomocí kousků z aktuálních kolekcí si můžete vytvořit kombinaci inspirovanou krásnými outfity, které v sérii nosí členky britské smetánky. Současné trendy jdou této jemné romantické estetice naproti.


Pivo není jen oblíbený nápoj. Skvěle ho využijete i na zahradě jako hnojivo nebo jako past na slimáky

Také si rádi vychutnáváte dobře vychlazené pivo? Tento chmelový nápoj je u nás nejoblíbenější a v jeho pití patříme mezi nejzdatnější konzumenty na světě. Ale věděli jste, že má i jiné využití? Možná vás překvapí, jak prospěšné může být na vaši zahrádce…


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


ELLE Live: Zhlédněte přehlídku návrháře Martina Kohouta

Zhlédněte to nejnovější, co středečního večera představil návrhář Martin Kohout. Držíme vám místo v první řadě, tak se pohodlně usaďte a sledujte.


Chcete vypadat jako s filtrem? Make-upy a triky pro pórovitou pleť

Jemné linky, rozšířené póry a v nich zanesený make-up. Dopadá takhle vaše líčící rutina, ať se snažíte jak chcete? Pórovitá pleť je pro nanášení make-upu oříšek, ale neznamená to, že nemůžete dosáhnout (téměř) dokonalé pleti. Následujte naše tipy a budete vypadat, jako byste nosila filtr Paris i ve skutečnosti.


Pareidolie vysvětluje, proč jsou jeskynní malby ukryté v temných podzemních hlubinách

Pravěcí lidé pronikali hluboko do jeskynních systémů a vytvářeli tam úžasné malby a rytiny | Co je k tomu vedlo, když mohli snáze malovat u osvětleného vchodu do podzemního světa? | Nové studie to vysvětlují psychologickým fenoménem označovaným jako pareidolie


Promyšlená hra se světlem a barvami. Interiérem roku je dům v Kutné Hoře

Dům s proškrabávanou omítkou a zelenými okny od studia Byró stojí v památkové zóně nedaleko centra Kutné Hory. Uvnitř si hraje s barvami a světlem.


Denní horoskop na 15. května 2024: Vodnáři mají náročný den, Býkům to skřípe ve vztazích

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 15. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Módní alarm z Cannes 2024: Velkolepým róbám vládla červená, bílá a flitry

Na francouzské riviéře včera začal slavný filmový festival v Cannes. Na nejzajímavější modely přítomných hvězd se podíváme s návrhářkou Annou Tejklovou.


William konečně řekl, jak na tom Kate je. Karel III. přišel o jeden ze smyslů

Příznivci britské princezny Kate, která od zimy bojuje s rakovinou, mají důvod k radosti. Princ William totiž při nedávném veřejném vystoupení promluvil o princeznině stavu. O Kate řekl pozitivní zprávy. Podrobnosti o svém boji s rakovinou nedávno odhalil také britský panovník Karel III.


Outfity Meghan Markle na návštěvě Nigérie: Elegantní šaty se speciálním významem i ležérní styl

Meghan Markle s princ Harry společně vyrazili na třídenní návštěvu do Nigérie. Pár přijel v pátek na pozvání náčelníka štábu obrany a o víkendu se zúčastnil nejrůznějších akcí. Patří mezi ně setkání se členy služby ve vojenské nemocnici, návštěva školy, školení s charitativní organizace apod. Pojďme se podívat, jak vypadal během těchto dnů Meghanin šatník.


Milia: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Malé hrbolky; vidět hlavně na nose, bradě a tvářích Vyrážky mohou být také vidět → Běžné možnosti léčby → Jak se diagnostiku...


Seznamte se s “rituálem hněvu”, novým trendem, který se stává virálním mezi ženami

V tzv. "rituálech hněvu" ženy platí za to, aby mohly křičet a lámat kusy dřeva, aby mohly vyjádřit všechny své negativní pocity. The post Seznamte se s “rituálem hněvu”, novým trendem, který se stává virálním mezi ženami appeared first on Instafamosos.


Sex po porodu nemusí být na bodě mrazu. Do hry vás vrátí jednoduchý návyk, tvrdí studie

Mnoho rodičů se po narození dítěte potýká s obnovením svého sexuálního života. Také by se žádná žena neměla cítit nucená k rozpustilým hrátkám, když prožívá bezesné noci, výkyvy hladin hormonů a zvládání všech nároků spojených s péčí o novorozence. Rovněž každá žena prožívá po porodu různé tělesné změny, které mohou způsobit, že se necítí tak přitažlivá, jako předtím. Komunikace je v takových situacích klíčová, ale ne vždy jednoduchá. Co může...


Fúze jídel: gastronomický génius, nebo zrada?

Všichni známe jídla z Tex-Mexu a miliony verzí italské pizzy, ale jaké jsou další potravinové fúze? Podívejte se na galerii kreativních úprav národních jídel z celého světa, od japonských burritos a slaných čínských koblih až po brazilský stroganoff a havajský spam.


Hortenzie patří mezi nejoblíbenější letní kvetoucí keře. Za porušení podmínek pěstování vám ale může hrozit tučná pokuta

Tahle krásná rostlina plná nádherných drobných kvítků v mnoha barvách ozdobí každou zahradu od jara až do podzimu. Pokud se ji letos chystáte pěstovat na své zahrádce, buďte při tom opatrní. Jejich pěstování totiž má také přísná pravidla, o kterých jste možná ani nevěděli…


Kousek Středomoří u vás doma: pěstujte olivovníky

Za bohatou úrodou oliv se nemusíte vypravovat až do jižních krajů. Tuto stále zelenou dřevinu stříbřité barvy si můžete vypěstovat bez problémů i u vás doma v truhlíku přímo na terase. Nádechem středomořských chutí i vůní vnese do vašeho domova kouzlo dálek. Nenechte si ujít tento nevšední zážitek a vneste do vašeho domova trochu středomořské atmosféry.


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý

Jednoduchý a rychlý pokrm je variantou rizota. Kolínkoto z těstovin skvěle chutná a potěší, když spěcháte. Syté jídlo je hotové během pár minut a zvládne ho připravit každý.


Luxusní značky i nevkus na loučení se Simonou Postlerovou: Bílý přelud či elegantní Havlová

Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou (†59) bylo plné slz a dojemných vzpomínek. Uskutečnilo se v úterý 14. května v Divadle na Vinohradech a v nedalekém kostele sv. Ludmily na náměstí Míru. A zatímco někteří přišli uctít památku herečky decentně a vkusně oblečení, našli se i tací, kteří dress code zcela odignorovali, jak se můžete podívat v galerii.


Proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde jeden je typ rozumový a druhý citový

Protiklady se přitahují, to je známá věc. Černá a bílá, oheň a voda, kočka a pes – mezi všemi to může, ale samozřejmě ne bez výjimky, fungovat. A v našem případě je to i odpověď na otázku, proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde je jeden typ rozumový a druhý citový.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Indigové děti mohou změnit svět: Jak poznat, že máte doma takové dítě právě vy

Slyšeli jste někdy o indigových dětech? Označují se tak mladí lidé, o nichž se předpokládá, že mají mimořádné psychické a duchovní vlastnosti. Na druhé straně proti tomuto názoru ale stojí názor skeptický. Podíváme se na oba, abyste si mohli odpovědět na otázku, zda takové není třeba i vaše dítě.


Runové horoskopy od 16. května 2024: Berani uzdraví staré rány, Váhy nastaví hranice

Býky tíží svědomí. Blíženci naleznou pomoc ve svém srdci. Raci hodně přemýšlí nad životem. Jaké budou následující dny, to poodhalí tajemné runy.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Které z 5 nejlepších lahůdek mají nejlahodnější chlebíček: Téměř všechny měly mdlý salát, druhé místo obsadila retro prodejna

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Káčou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k posuzování kvality jídla. Naší novou rubriku Apetit testuje zahajujeme naprostou českou legendou – chlebíčkem.


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Crêpes: Co všechno potřebujete do těsta na palačinky a jak si poradit i bez receptu

Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro spoustu lidí. Řeč je o francouzských tenkých palačinkách neboli crêpes.