Lifestyle

Trending:


Recept na lepší život: Jak si za 3 týdny vybudovat zdravé návyky?

Také si často říkáte, jaké by to bylo méně utrácet, více cvičit, zdravěji jíst nebo se více věnovat svým koníčkům či rodině? Naučte se, jak se zbavit špatných návyků a jak naopak začít s těmi, které vás úspěšně dovedou k vytouženému cíli.


Tipy pro rozmluvení dítěte. Zkuste pravidlo tří a otočte kočárek

Platí, že každé dítě je jiné. A i to, kdy se rozmluví, je značně individuální. Rodiče a lidé v jeho blízkém okolí mu ovšem mohou v rozmlouvání pomoci. A to například prostřednictvím následujících praktických tipů.


Pět tipů na dokonalou letní péči o pleť, vlasy i tělo: Zásadní je hydratace, ochrana před sluncem i pečlivá očista

Magazín Lifee vám přináší pět tipů na dokonalou každodenní péči, díky které si letní dny plné zábavy a sluníčka užijete naplno, aniž by si z něj vaše vlasy, pleť či tělo odnesly nepěkné vzpomínky a zůstaly zdravé, krásné a dokonalé.


Crêpes: Co všechno potřebujete do těsta na palačinky a jak si poradit i bez receptu

Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro spoustu lidí. Řeč je o francouzských tenkých palačinkách neboli crêpes.


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře

Zdeněk Pohlreich je bezesporu jednou z nejvýraznějších osobností naší gastronomie. K této metě ovšem vedla dlouhá cesta, kterou obávaný „šéf“ započal v roce 1975, kdy nastoupil na svou první kuchařskou praxi. Od té doby toho spolumajitel tří pražských restaurací zažil mnoho, jak u nás, tak v zahraničí. Redakce webu Toprecepty.cz se pokusila poohlédnout za cestou renomovaného šéfkuchaře až na samotný vrchol.


Nejoblíbenější recept Terezy Bebarové: Kváskový chléb mě naučila Petra Burianová, kvásek jsem pojmenovala Evžen

Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký je její nejoblíbenější recept?


Proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde jeden je typ rozumový a druhý citový

Protiklady se přitahují, to je známá věc. Černá a bílá, oheň a voda, kočka a pes – mezi všemi to může, ale samozřejmě ne bez výjimky, fungovat. A v našem případě je to i odpověď na otázku, proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde je jeden typ rozumový a druhý citový.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Make-up artistka radí, jak si jednoduše udělat hezké a trendy obočí i když máte řídké a jemné chloupky

Make-up artistka Kritýna Šteflová na svých sociálních sítích ukazuje celou řadu opravdu povedených make-up looků. Některé jsou hodně extravagantní, ale i tak si najdou své příznivce. Kromě toho se však se svými sledujícími ráda občas podělí o nějaký ten tip.


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Potraviny s vysokým obsahem soli, které vás možná překvapí

Někdy je snadné zapomenout, kolik soli je v jídle, které jíme. Často je snadné se domnívat, že pokud to se solí u stolu nepřeženeme, není to žádný problém. Problém však spočívá v tom, že velká část toho, co konzumujeme, už obsahuje příliš mnoho soli, i když si ji sami nepřidáváte. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které potraviny mají vysoký obsah soli.


Věci, ve kterých měli rodiče pravdu

Ti, kteří jsou za nás zodpovědní v dětství, jsou obvykle první, kdo nám dávají rady. Často - i když ne vždy - jsou to naši rodiče. Když jsme vyrůstali, všichni jsme poslouchali, jak nám rodiče říkají „dělej tohle“ nebo „nedělej tamto“. Pořád nás upozorňovali, abychom si neustále na něco dávali pozor, a když jsme jim oponovali, řekli nám jen „pochopíš to, až budeš starší“ nebo něco v tom smyslu. Ukázalo se, že naši rodiče měli v mnoha věcech pravdu! Možná dokonce víc, než jsme si ochotni připustit. Projděte si galerii a uvidíte, jestli se v tom najdete.


Co se stane s mincemi vhozenými do římské fontány di Trevi?

Fontána di Trevi v Římě je jednou z nejznámějších památek města. Je oslavována pro tradici starou stovky let, kdy se do jejích vod hází mince pro štěstí. Množství peněz vložených do fontány je značné. Kde však všechny tyto drobné končí a jak se používají? Klikněte a zjistěte, jak staletý rituál pomáhá chudým a potřebným.


Jak dobře uvařit rýži, aby byla perfektní? Není jenom jeden způsob

Rýži nemusíte vařit jen v hrnci. Moderní kuchyňské vybavení poskytuje i jiné způsoby, jak se s rýží popasovat a uvařit ji na jedničku. Zkuste třeba rýžovar nebo mikrovlnku.


Hacky proti krepatění, díky kterým budou vaše vlasy lesklé a hladké

Buďme upřímní: většina z nás nechce mít kudrnaté vlasy. A není nic frustrujícího než strávit hodiny úpravou vlasů, aby se při troše větru a vlhkosti zacuchaly. Některé typy vlasů jsou k tomu náchylnější než jiné, ale vyšší teploty a vlhkost mohou i z těch nejuhlazenějších typů vlasů udělat kudrnatou kaši. Ale nebojte se! Existuje spousta triků a produktů, které můžete vyzkoušet místo toho, abyste se zoufale schovávali pod kloboukem. Pokud jsou vaším cílem hladké vlasy, podívejte se do této galerie, kde najdete ty nejlepší hacky proti krepatění.


Rohový byt je prosvětlený díky bíle lakovaným parketám

Téměř šedesátimetrový dvoupokojový byt má neuvěřitelné kouzlo. Směs venkovského stylu s tím městským vytváří útulný koktejl a pocit pravého domova.


Nejplodnější a nejchutnější odrůda rajčat: mají sladké plody a lépe odolávají plísni

Pokud si rádi pochutnáváte na čerstvě vyzrálých rajčatech z vlastní zahrady, pak vyzkoušejte i pěstování rajčat divokých. Mnohem lépe odolávají chladu i plísni než běžně pěstované kulturní odrůdy a mohutné rostliny plodí drobná rajčátka až do pozdního podzimu, dokud je nezastaví první mrazíky. Divoká rajčata jsou ideální pro malé děti, protože mají bezkonkurenční sladkou chuť i tenkou slupku, ale výborně se hodí i do letních zeleninových salátů...


Navštivte s námi horskou chatu ve Špindlerově Mlýně: Kombinace přírodního dřeva a moderního designu

Víkendový apartmán je součástí nově zrekonstruovaného bývalého penzionu ve Špindlerově Mlýně. Je situován v přízemí domu, který je posazen v kopci na konci cesty, okna apartmánu tak mohou nerušeně rámovat výhled na krkonošskou krajinu.


Pozor na jedovaté knihy: Svazky v barevných deskách mohou doslova otrávit

Američtí odborníci varují: i knihy mohou být jedovaté. A nemyslí to v přeneseném slova smyslu, že by čtenáře otrávil obsah svazku, ale doslova. Barevné desky či přebaly svazků z 19. století, kdy se rozjela ve velkém produkce knih, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky jako arzen či olovo.


Které z 5 nejlepších lahůdek mají nejlahodnější chlebíček: Téměř všechny měly mdlý salát, druhé místo obsadila retro prodejna

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Káčou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k posuzování kvality jídla. Naší novou rubriku Apetit testuje zahajujeme naprostou českou legendou – chlebíčkem.


Proč praskne houskový knedlík. Radíme začátečníkům

Houskový knedlík je v našich krajích oblíbená příloha, která ale dokáže začátečníky někdy pěkně potrápit. Některým problémům lze ale snadno předejít. Jak je tomu ale s praskáním, které snadno pokazí vzhled jinak pěkného knedlíku?


Přátelství napříč generacemi: Spojení s různými věkovými skupinami

Přátelství nemá číslo. Není omezeno věkem ani generací. Když jde o přátelství, záleží jen na společných zájmech a vzájemném respektu. Ale při tom všem je někdy obtížné mít tyto společné zájmy napříč generacemi. Chcete-li s tím bojovat, projděte si tuto galerii a zjistěte, jak tuto propast překlenout.


Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý

Jednoduchý a rychlý pokrm je variantou rizota. Kolínkoto z těstovin skvěle chutná a potěší, když spěcháte. Syté jídlo je hotové během pár minut a zvládne ho připravit každý.


Pečujete o svá játra?

Vaše játra jsou životně důležitá a máte jen jedny! Jejich funkce je zásadní, protože filtrují všechny špatné chemické látky a jedy ve vašem těle a udržují vás v bezpečí a v dobré kondici. Proto je velmi vhodné se o ně dobře starat. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, jak nejlépe pečovat o svá játra.


Pareidolie vysvětluje, proč jsou jeskynní malby ukryté v temných podzemních hlubinách

Pravěcí lidé pronikali hluboko do jeskynních systémů a vytvářeli tam úžasné malby a rytiny | Co je k tomu vedlo, když mohli snáze malovat u osvětleného vchodu do podzemního světa? | Nové studie to vysvětlují psychologickým fenoménem označovaným jako pareidolie


Nejlepší způsoby využití čerstvé máty

Pokud se jedná o bylinky a koření, může být trochu složité zvyknout si na to, co kam patří. Jak poznáte, kdy je to úkol pro bazalku a kdy pro koriandr? Je lepší použít čerstvý, nebo sušený? Některé bylinky jsou naštěstí univerzálnější než jiné. Například máta patří k těm flexibilnějším bylinkám a navíc má tu výhodu, že je i velmi zdravá! Podívejte se do této galerie na několik nápadů, jak čerstvou mátu co nejlépe využít.


Rododendron svými květy rozzáří vaši zahradu, terasu i balkon

Rododendrony patří mezi nejoblíbenější okrasné keře, kterých existuje přes tisíc druhů a ještě více kultivarů. Na první pohled zaujmou nádhernými květy, ale jejich výhodou je nepříliš složité pěstování.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Denní horoskop na 15. května 2024: Vodnáři mají náročný den, Býkům to skřípe ve vztazích

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 15. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Velkolepé hroby slavných osobností

Zatímco někteří slavní lidé jsou pohřbeni na nenápadných hrobech, jiným byly na jejich památku postaveny krásné pomníky. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, kde se nacházejí některé z nejúžasnějších hrobů slavných lidí.


Seznamte se s “Barbara Rhubarb”, novým trendem na TikToku

„Barbara Rhubarb“ je nový trend na TikToku, který zaplavuje sekci For You videi s miliony zhlédnutí. The post Seznamte se s “Barbara Rhubarb”, novým trendem na TikToku appeared first on Instafamosos.


Sex po porodu nemusí být na bodě mrazu. Do hry vás vrátí jednoduchý návyk, tvrdí studie

Mnoho rodičů se po narození dítěte potýká s obnovením svého sexuálního života. Také by se žádná žena neměla cítit nucená k rozpustilým hrátkám, když prožívá bezesné noci, výkyvy hladin hormonů a zvládání všech nároků spojených s péčí o novorozence. Rovněž každá žena prožívá po porodu různé tělesné změny, které mohou způsobit, že se necítí tak přitažlivá, jako předtím. Komunikace je v takových situacích klíčová, ale ne vždy jednoduchá. Co může...


Zbytečné chyby, které dělají nejen začátečníci při pěstování hortenzií. Čeho se vyvarovat, abyste se zbytečně nepřipravili o květy

Hortenzie patří mezi nejoblíbenější zahradní keře, ale na jejich pěstování si troufne jen málokdo. Mají totiž pověst rozmarných krásek, které si dokážou postavit hlavu a nekvetou buď vůbec nebo jen slabě. Zkuste se podívat, jestli neděláte při pěstování hortenzií některou z následujících chyb.


Koupená bazalka vám hned uschne? Hlavní chybu pravděpodobně děláte již při příchodu domů

Většina lidí využívá bazalku jako koření v kuchyni poměrně často. Někteří si pro tuto čerstvou rostlinku chodí pravidelně do obchodu. Je to z toho důvodu, že při nesprávné péči do týdne uschne. Influencerka z instagramového profilu @twentyfourcarrota radí, jak zařídit, aby bazalka rostla dál.


Zjistěte, jak moc jste atraktivní: Nejde jen o prsa či krásný obličej. Studie vysvětlují, co je nejdůležitější

Obecně panuje názor, že se muži dají rozdělit na dvě skupiny. Jedni mají raději dmoucí ňadra, druzí zase objemné pozadí. Ono je to ale všechno jinak a trochu složitější. Zjistěte, jak moc jste pro muže atraktivní. Nejde ani zdaleka jen o prsa či krásný obličej. Co muži ocení nejvíce?


Jak je to s „upířím pavoukem“ ve skutečnosti. Je panika na místě?

Výskyt obřího pavouka je pro řadu lidí znepokojující, média však trochu přehání. Tento predátor není tak nebezpečný, jak na první pohled vypadá. Při setkání s ním buďte jen více opatrní.


Jak ušetřit peníze při renovaci domu

Rekonstrukce domu obvykle vyžaduje spoustu plánování a samozřejmě i finančních prostředků. Ať už máte v plánu malý projekt, nebo kompletní rekonstrukci svého domova, máme pro vás několik užitečných tipů, díky kterým ušetříte. Kutilství je jedním ze způsobů, jak během renovačního projektu ušetřit peníze, ale je třeba zvážit i mnoho dalších věcí. Projděte si následující galerii a zjistěte, jak ušetřit peníze při renovaci vašeho domova.


Malování dětského pokoje aneb Volba barvy dokáže podpořit hravost, koncentraci či spánek

Zařizujete dětský pokoj? Řešíte vymalování dětského pokojíku? Zde je třeba se zaměřit na barvy, které mají pozitivní vliv na dětskou koncentraci, hravost i spánek. Jakou barvu zvolit a proč?


Beauty in Motion: Pavlína Flamíková

Sport vnímá spíš jako životní styl než pouhou disciplínu. Pětadvacetiletá Pavlína Flamíková, jejímž zaměřením se stalo veslování, je přední českou vrcholovou sportovkyní, která se spolu se svou kolegyní dere na pařížskou olympiádu. O sportu na vrcholu, kráse v této disciplíně i skutečnosti, že se někdy setkává s nepochopením, jsme si popovídaly v rozhovoru.


Země, kde jsou legální sňatky osob stejného pohlaví

Ze 195 zemí světa je pouze ve 36 zemích legální manželství osob stejného pohlaví. Naproti tomu ve více než 60 zemích světa jsou sexuální aktivity osob stejného pohlaví nezákonné. Od roku 2000, kdy Nizozemsko jako první země legalizovalo manželství osob stejného pohlaví, se svět změnil. První severoamerickou zemí, která homosexuální sňatky legalizovala, se stala Kanada (v roce 2005), první a stále jedinou africkou zemí Jihoafrická republika (2006), první skandinávskou zemí Norsko (2009), první zemí Latinské Ameriky Argentina (2010), první asijsko-pacifickou zemí Nový Zéland (2013) a v květnu 2019 se první asijskou zemí, která legalizovala stejnopohlavní manželství, stal Tchaj-wan. Pak je tu více než 20 zemí, ve kterých se o tomto tématu stále diskutuje. Thajsko je na dobré cestě stát se první zemí v jihovýchodní Asii, která přijme zákon o rovnosti manželství. Dne 27. března thajská Sněmovna reprezentantů schválila návrh zákona o legalizaci manželství osob stejného pohlaví, 400 hlasů bylo pro a pouze 10 proti. Ačkoli je to velký krok, návrh zákona musí ještě schválit Senát a král Rama X. To znamená, že může reálně trvat několik měsíců, než budou homosexuální sňatky v Thajsku legální. Země se snaží upevnit si svou pověst země, která podporuje LGBTQ+. Vede kampaň za pořádání WorldPride 2028. Pojďte se s námi vydat na duhovou cestu a projděte si tuto galerii, kde najdete seznam zemí, kde je legální vzít si osobu stejného pohlaví.


Grilované žampiony ve slaninovém kabátku

Tři suroviny a vykouzlíte dokonalou pochoutku z grilu. Voňavá a lahodná slanina, žampiony a oblíbená niva. Příprava vám nezabere více než pár minut a pak už jen grilujete a pochutnáváte si.


Majetnická znamení podle horoskopu: Svobodu vám dá Vodnář, ale u žárlivých Štírů ji nečekejte

Každé znamení zvěrokruhu má své jedinečné vlastnosti, dobré i ty špatné. Svou vlastní osobnost, která se umí projevit. Někdo si vztah přivlastňuje více, než je zdrávo, druhý dává partnerovi absolutní volnost. Přehnaně majetnické sklony mohou působit nepříjemně, svazuje partnera a je nutné nastavit vhodné hranice. Můžete určit majetnické znamení podle horoskopu. Na které příčce bude to vaše?


Zajímalo vás někdy, co se stane, když vynecháte sprchu?

Mnoho lidí si neuvědomuje skutečný dopad zanedbávání osobní hygieny. Všichni známe běžné problémy, jako jsou mastné vlasy a tělesný zápach, ale existují i další "vedlejší účinky" zanedbávání koupacího rituálu. Kromě zjevného zápachu může zanedbání osobní hygieny vést k větším problémům, jako jsou infekce a kožní komplikace. Jaké jsou tedy nenápadnější důsledky toho, že se nesprchujeme? Klikněte a prozkoumejte důsledky špatných hygienických návyků.


Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou

Hraběnčiny řezy patří mezi úžasné české dezerty našich babiček. Obyčejný jablečný koláč je povýšen na slavnostní dobrotu díky nadýchanému sněhu. Připravte si moučník podle ověřeného receptu.


Mšice na rybízu v plném proudu: Pomůže vám domácí postřik na mšice

Už jste kontrolovali vaše keříky rybízu? Nejspíše ano, minimálně skrze to, že jste byli zvědaví, jaká bude letos úroda. V horším případě už jste se setkali s mšicemi, jež začaly postupně řádit. Mšice na rybízu nejsou v květnu žádnou výjimkou. Naopak, napadají keře a likvidují je poměrně rychlým způsobem. My se proto v následujících řádcích zaměříme na domácí postřik na mšice, který určitě stojí minimálně za vyzkoušení.


Hortenzie patří mezi nejoblíbenější letní kvetoucí keře. Za porušení podmínek pěstování vám ale může hrozit tučná pokuta

Tahle krásná rostlina plná nádherných drobných kvítků v mnoha barvách ozdobí každou zahradu od jara až do podzimu. Pokud se ji letos chystáte pěstovat na své zahrádce, buďte při tom opatrní. Jejich pěstování totiž má také přísná pravidla, o kterých jste možná ani nevěděli…


Slavné matky upřímně o porodu

Slovy Glorie Steinemové "porod je obdivuhodnější než dobývání". Muži možná nikdy nepoznají skutečnou bolest při porodu, ale matky po celém světě mají o dni, kdy začaly rodit, co vyprávět. Ať už čekáte dítě a chcete poradit, nebo jste jen prostě zvědaví, zde je výběr citátů slavných osobností o porodu.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.