Lifestyle

Trending:


Nikdy nenabízejte své životní lásce žluté růže.

Existuje mnoho důvodů, proč věnovat kytici květin příteli, příbuznému nebo milované osobě. Ve skutečnosti existují květiny pro nejrůznější příležitosti. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, jak květinami vyjádřit, co si myslíte.


Potřebujete neustále čůrat uprostřed noci? Tady je návod, co s tím můžete dělat

Zdá se, že nezáleží na tom, zda jste mladí nebo staří: mnoho lidí se uprostřed noci budí s nutkáním na močení. Potřeba vstát uprostřed noci z postele může zcela narušit váš spánkový režim. Než se nadějete, jste zpátky v posteli, snažíte se ještě více vyspat a sledujete, jak se na hodinách krátí hodina, kdy musíte vstát. Dá se však něco udělat pro to, abyste tomuto nutkání vůbec zabránili? Kliknutím na tento článek zjistíte, proč se vám chce uprostřed noci na záchod a co s tím můžete dělat.


Velká věštba na duben pro Střelce: Dejte si pozor na cestách, hrozí vám pokuty

Co čeká Střelce ve čtvrtém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaký jarní talisman vám může přinést štěstí? Přečtěte si předpověď na duben, kterou pro Střelce z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Velikonoční tradice: Ve čtvrtek si dejte něco zeleného, v pátek hledejte poklady a neperte

Právě díky starým zvykům nechybí svátkům jara krásná atmosféra. Pojďte spolu s námi oprášit zapomenuté zvyky, které se předávaly z generace na generaci.


Psychologie barev: jaký můžou mít barvy vliv na náladu?

Všude kolem sebe vidíme barvy. Věděli jste ale, že různé odstíny, které vídáme den co den, mají ve skutečnosti mnohem větší vliv na naše nálady, pocity a chování? Tohle si možná ani neuvědomujeme. Říká se tomu psychologie barev. Vědci provedli už nespočet studií o tom, jak různé barvy ovlivňují lidské emoce a chování. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více o fascinující vědě, která stojí za psychologií barev, a o tom, jak jednotlivé barvy duhy mohou změnit váš postoj!


Velký pátek a Bílá sobota. Velikonoce jsou pro křesťany největším svátkem v roce

Velký pátek je dnem, kdy byl ukřižován Ježíš Kristus. Je proto považován za den smutku a nejtišší den v roce. Kromě nezbytných povinností lidé podle lidových tradic nesměli pracovat, aby se takzvaně nehýbalo zemí. Bílá sobota byla posledním dnem půstu a nesla se ve znamení příprav na Kristovo zmrtvýchvstání. Důležitou roli hrál v sobotu oheň a jeho svěcení. Muži pletli z vrbového proutí pomlázky, ženy pekly beránky a mazance, děvčata začala s...


Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte

Velikonoce a vejce jsou nerozlučná dvojice od pradávna. Tuto potravinu totiž na svátky zdobíme, děti ji si chodí vykoledovat. Jak se ovšem zachovat, pokud své plány předimenzujeme a nakoupíme vajec zbytečně moc, nebo jich naopak hodně dostaneme? Za jasně daných pravidel je můžeme zmrazit, ale musíme si dát na pár věcí pozor.


O odvrácené straně designu a datech v módě s Martinem Kůsem ze společnosti Vuch

Prorazit v oblasti módy není jednoduché. Trendy se rychle střídají, jejich tempo a podobu určují vesměs velké značky. Martin Kůs a Ondřej Hyrš ovšem před pár lety našli díru na trhu, dokázali prorazit a od nuly vybudovat módní značku Vuch. Příprava jedné kolekce zabere zhruba šest měsíců, brzy odstartují přípravu na předvánoční sezónu. „Je to dlouh...


Další rána pro královskou rodinu: Nechutná hra s princem Georgem!

V době, kdy se britský princ William (41) potýká s řadou osobních výzev, včetně boje jeho manželky Kate s rakovinou a zdravotních problémů jeho otce Karla III. (75), přichází na scénu divadelní hra, která představuje jeho syna, prince George (10) jako gay ikonu. Toto kontroverzní téma vyvolává diskuzi o hranicích umělecké svobody a soukromí veřejných osobností.


Jak upéct kynutý mazanec: Pojďte si připravit jeden ze symbolů Velikonoc

Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se peče snad ve všech domácnostech v období Velikonoc. Tento oblíbený moučník se tradičně pekl na Bílou sobotu, aby byl připravený na neděli k posvěcení. Teprve poté se mohl konzumovat.


Kontroverzní body je na jaře 2024 opět trendy: Přiléhavý svršek skvěle podtrhne ženské křivky

Na nošení znovu módního body shledáváme samá pozitiva i na jaře 2024. Platí pro něj klasické rčení: Buď jej milujete nebo nenávidíte. Jediná štrapáce, kterou ale lze tomuto praktickému a slušivému kousku vytknout, je komplikace s oblékáním či svlékáním.


Velikonoční nádivka s jarními bylinkami: Nejlepší je s uzeným masem

Velikonoční nádivka se připravovala v podvečer Bílé soboty a druhý den, kdy končil půst, tedy na Velikonoční neděli, ji lidé jedli. Dodnes je jedním ze symbolických pokrmů Velikonoc i jara. Zkuste ji připravit podle našeho receptu.


Nejlepší i nejhorší modely z Cen Anděl: Stylistka upozorňuje na chyby, které zbytečně ubírají slavným dámám na kráse

Jaké byly trendy a propadáky na předávání cen Anděl v loňském roce? Stylistka Nikola Marková se v pořadu 3 minuty stylu magazínu Lifee podívala na to nejzajímavější z Andělů 2023, kdo se vůbec netrefil a komu se téměř žádaná extravagance podařila?


Mramorovaná velikonoční vejce chtějí jen málo – stačí barva a trocha pěny na holení

Mramorovaná velikonoční vejce chtějí jen málo – stačí barva a trocha pěny na holení. Je jednoduché zajít do obchodu a koupit sadu na barvení vajec nebo nějaké speciální barvivo. My máme rádi originalitu, a proto jsme letos přišli s nápadem, který vaši barvící sezonu postaví na vyšší level.


Oslavte Zelený čtvrtek pořádně zeleným menu

Dnes slavíme Zelený čtvrtek. A to znamená jediné – zelené jídlo! Díky této tradici by si tak lidé konzumující zelenkavé pokrmy měli zajistit zdraví na celý rok. Za nás je to ale také možnost, jak vytvořit nevšední menu plné hrášku, špenátu nebo dalšího chutného lupení.


Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť

Oslavit Zelený čtvrtek nejen tím, že si dáme třeba špenát, ale i zeleným pivem se stalo v posledních letech pro některé celkem příjemnou tradicí. Se zeleným pivem přichází na Velikonoce spousta pivovarů. Co ale jinak zlatavému moku dodává pro něj netypickou barvu?


Příklady 12 archetypů značek z reálného světa

Osobnostní archetypy, které poprvé popsal psychoanalytik 19. století Carl Jung, jsou nejlépe popsány jako soubor povahových rysů a tendencí chování, které tvoří charakter, s nímž se lidé mohou snadno ztotožnit. V kontextu značek existuje 12 klasických archetypů. Ty pokrývají celé spektrum typů značek, od značek, které chtějí vyvolat pohodlí, až po ty, které chtějí vyvolat vzrušení. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie na reálné příklady 12 archetypů značek.


Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině

Velikonoce jsou tu co nevidět a některým možná přijde vhod recept na velikonočního beránka bez lepku. Já ho testovala v několika variantách a nakonec u nás zvítězil ten makový, jehož předností je, že v něm není vůbec žádná mouka. Recept na něj vám přináším v tomto díle seriálu Máma a bezlepková Áňa.


Velký horoskop na duben 2024: Vodnáře čekají zásadní změny, Lvi budou hledat novou práci

Co přinesou hvězdy vašemu znamení v dubnu 2024? Podívejte se na váš aktuální měsíční horoskop. Během tohoto jarního měsíce vstoupí Slunce do znamení Býka a dočkáme se úplňku ve znamení Střelce, který bývá označován jako květinový. Jaro je totiž v plném květu a dýchá optimistickou energií. Co vás čeká a nemine?


Extravagantní Farna, Smetana jako ze sedmdesátek či odhalená Bezděková. Nejlepší móda z uplynulých Andělů

Slavnostní udílení hudebních Cen Anděl se každoročně neobejde jak bez podivných módních kreací, tak i těch vydařených. V uplynulých ročnících zaujaly třeba zpěvačka Ewa Farna, moderátorka Emma Smetana nebo zpěvák Ben Cristovao. Na vydařené modely se podívejte v galerii.


Zapomeňte na rifle, trendem letošního léta jsou sukně. Jak nosit ty džínové?

Venku už voní jaro a i léto už je v dohlednu. V každém případě to znamená, že sezóna sukní je tu! Kromě těch dlouhých rozevlátých jsou letos trendy i ty džínové. Pokud si říkáte, že nevíte, co si k nim vzít, máme pro vás hned několik tipů.


Návyky celebrit: dobré, špatné a ty vyloženě divné

Někdy se sláva může zdát jako záhadný, vzdálený koncept, kterého lze dosáhnout pouze náhodným zásahem štěstí, ale často je to důsledkem zdravého balancu tvrdé práce, pohybování se ve správných kruzích a malých manýrů, které vás udrží na správné vlně. Zkoukněte tuto rubriku a uvidíte všechny podivné, tajné a chytré zvyky celebrit, které dělají, aby si udrželi své štěstí.


Opravdu si ženy navzájem ovlivňují menstruační cykly?

Pokud jste někdy žili s více ženami, které mají menstruaci, pravděpodobně jste se setkali se synchronizací menstruace. Synchronizace menstruace popisuje rozšířený názor, že ženy, které spolu žijí nebo spolu tráví hodně času, zaznamenávají synchronizaci nebo sladění načasování svých měsíčních period. Spolubydlící, blízké přítelkyně, spolupracovnice, páry stejného pohlaví a ženy v rodině, kterým začíná menstruace každý měsíc ve stejný den nebo přibližně ve stejný čas, mohou mít pocit, že je mezi nimi zvláštní pouto. Je to však skutečný jev, nebo jen populární mýtus? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte, co říkají výzkumy o synchronizaci menstruace.


Hvězdná návštěva: Kuchyně Besky je skutečná divoká jízda

Jak, s kým a kde bydlí vítězka MasterChef 2021, lektorka kurzů pečení v Gourmet Academy a autorka velmi povedených knih o vaření a pečení Veronika Beskydiarová aka Besky? Vítejte u Besky na Praze 7 a držte si klobouky, protože díky její energii to bude opravdová jízda!


Geniální triky na zdobení velikonočních vajíček: Zkuste letos třeba kávu, máslo nebo krepový papír

Zdobení vajíček na Velikonoce patří mezi nejoblíbenější rodinné tradice. Zpříjemněte si letos zdobení netradičními návody a překvapte koledníky originálně malovanými vajíčky, jež budou patřit k jejich nejkrásnějším úlovkům. Do výroby kraslic můžete zapojit i děti, které bude tvoření určitě také bavit.


Houbařská sezona začíná: je čas na sběr kačenek

Příchod jara se hlásí rok od roku dříve a není divu. Díky globálnímu oteplování rostou houby již na konci března. A ne ledajaké! Je čas vyrazit na české kačenky. Roste jich v lese hojně, bude jich dost pro všechny.


Tajemné starověké civilizace, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli

Představte si, že se procházíte rušnými ulicemi minojské Kréty, obdivujete technické triumfy Nabatejského království nebo odhalujete tajemství záhadného písma kultury Vinča. Tyto vzkvétající civilizace sehrály v dějinách lidstva klíčovou roli, přesto zůstávají do značné míry ve stínu svých slavnějších protějšků. Odhalte příběhy mocných říší, inovativních společností a kulturních zázraků, které utvářely náš svět způsobem, o kterém jste neměli ani tušení. Jste připraveni odhalit tyto skryté klenoty dávné historie? Klikněte a nechte dobrodružství začít!


Co je Vertex v astrologii?

Jak velkou část života tvoříme my a jak velkou část tvoří osud? Podle astrologického horoskopu existuje umístění, které ukazuje, kde se ve vašem životě pravděpodobně vyskytnou osudové události. Můžete si ho představit jako bod osudu: místo, kde se setkávají dvě vypočítané, protínající se linie ve vašem osobním astrologickém horoskopu. Vertex, který je reprezentován symbolem "Vx", používají prediktivní astrologové k předpovědi toho, jak a proč se vaše cesty zkříží s osudovou událostí nebo vztahem. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se vše o Vertexu a o tom, co znamená ve vašem astrologickém horoskopu.


Tři velmi snadné video návody na velikonoční dekorace, které nadchnou, jsou hotové za pár minut a skoro nic nestojí

Potřebujete na poslední chvíli svátečně nazdobit domov? Máme snadné řešení? Poradíme, jak si vyrobit dekoraci na stůl, jednoduchý věnec třeba na dveře a nádherný věneček z vajíčkových skořápek.


Polníček oslní lahodnou oříškovou chutí: Jak na správný výsev a využití v kuchyni

Nenáročná listová zelenina, kterou zvládne pěstovat i začátečník. K tomu polníček nabízí pestré využití v kuchyni. Jak je to s výsevem? Na co si dát při pěstování pozor?


Jak dlouho vařit křepelčí vajíčka? Vyberte si naměkko, nahniličko nebo natvrdo

Křepelčí vajíčka obsahují proti těm slepičím až dvojnásobek vitamínů a dalších tělu prospěšných látek. Díky tvrdší skořápce jsou odolnější proti salmonele. Váží pouhých 11-15 g a většinu z této hmotnosti tvoří žloutek.


Pěstujte ořešák! Postup krok za krokem, se kterým je úspěch jistý

Ořešák je oblíbený strom, který může přinést též ovoce. Vlašské ořechy patří u nás k těm nejpoužívanějších. Pokud i vy hledáte svou sazenici, nejlépe uděláte, když navštívíte zahradnické centrum. Tento strom se může množit též se svých plodů. Nevýhodou této metody je to, že trvá poměrně dlouho, než vznikne nový stromek, který bude plodit. Trvá klidně i 10 až 15 let, než budete poprvé sklízet. Nevýhodou ale může být též to, že rostlina nedává...


5 důvodů pro opuštění trendů ve vašem domě

Opuštění domácích trendů designu interiérů se může zdát odvážné rozhodnutí ve světě, kde jsou novinky neustálé a designové vlivy jsou všude kolem nás. Nicméně existuje několik dobrých důvodů,… O post 5 důvodů pro opuštění trendů ve vašem domě apareceu primeiro em DecorStyle.


Krystyna Pyszková o zákulisí Miss World: Rivalita funguje. Odnesly to její šaty

Od začátku patřila na Miss World mezi favoritky a ze strany některých dívek cítila, že ji vnímají jako velkou konkurenci. Vyhlášení jejího jména ji přesto překvapilo. Finále letošního 71. ročníku se totiž nekonalo v evropské zemi, ale v indické Bombaji. Koncem minulého týdne se Krystyna Pyszková konečně vrátila domů a čekalo ji vřelé přivítání nejen od rodiny a fanoušků, ale i od vedení Prahy na Staroměstské radnici.


Máte na zahradě stín? Pak jsou tyhle trvalky to pravé pro vás

Řešíte, jaké trvalky si vysadit na zahrádku, když máte stanoviště ve stínu nebo polostínu? Pak se podívejte na náš výběr, který vám bude dělat radost.


Blažena (50): Na Velikonoce jsem jako dítě ošklivě upadla. Mám za to, že mi kvůli tomu narostla asymetrická prsa

Blaženinu hruď zdobí silikonové trojky. Radost z nich ale nemá, protože prsa po plastice jsou vždy jiná než přírodní. Kvůli výrazné asymetrii však neměla Blažena jinou možnost než operaci podstoupit. Za postižením podle ní stojí úraz, který ji potkal jako jedenáctiletou při velikonoční koledě.


Nejlepší občerstvení pro koledníky. Skvělá pomazánka na chlebíčky, sušenky i nádivka a další čtyřicítka receptů

Oslavte Velikonoce, jak si velkolepé svátky jara zaslouží – skvělým jídlem a ve společnosti svých blízkých. Připravte se s předstihem. Až otevřete dveře nedočkavým koledníkům, nic vás nepřekvapí.


Velikonoce jsou tady: Jak ozdobit vajíčka tradičně i moderními způsoby

Nechali jste přípravu na Velikonoce na poslední chvíli? Nevadí. Ještě pořád můžete svůj domov ozdobit tradičními dekoracemi. A pečení či zdobení vajíček stíháte s přehledem. Chcete-li si dát letos na přípravě kraslic záležet, je potřeba mít vhodné pomůcky a vybavení. Jak zdobit vajíčka a co k tomu budete potřebovat?


Jaký typ mazance letos upečete? Klasiku, tvarohový nebo proplétaný?

Při pečení domácího mazance se řídíme zkušenostmi a šikovností. Mazanec totiž není jen jednoho typu. Máme pro vás jednoduchý přehled, který vám pomůže v orientaci a poradí vám s výběrem toho pravého mazance pro vaši velikonoční tabuli.


Detoxikuje, omlazuje a léčí. Aneb 3 důvody, proč si zamilovat kurkumu

Kurkuma se svým zářivě zlatým odstínem je nejen kořením, ale zároveň pokladnicí chuti a zdraví prospěšných látek. Má silné protizánětlivé a antioxidační účinky, snižuje únavu a zmírňuje bolesti. A co víc, je skvělá i na hubnutí!


Nádherné květinové kraslice vytvoříte během chvilky i s dětmi: snadný návod krok za krokem

Velikonočních dekorací není nikdy dost a zvlášť takových, které si mohou vytvořit děti samy. Tedy pokud jsou už dostatečné šikovné, aby zvládly práci s pichlavými špendlíky.


Zvládněte umění grilování: Odhalte tajemství BBQ grilování

Vypravte se s naším obsáhlým průvodcem na cestu k umění grilování. Prozkoumejte různé techniky grilování, od mírného a pomalého uzení až po vytváření gurmánských kulinářských mistrovských děl. Objevte tajemství dokonalých grilovaných dezertů, párování piva s BBQ a dokonce i grilování oblíbených snídaní! Zdokonalte své dovednosti pomocí světových chutí, vegetariánských pochoutek a zamyšlení nad cestou grilování. Připraveni? Projděte si tuto galerii, abyste zvládli grilování a vytvořili si nádherné vzpomínky.


Velký horoskop na duben: Blíženci mají zariskovat, Býci se naučit odpouštět

Je tu duben, měsíc pučící přírody a období, kdy se z teplých krajin navrací většina ptactva. Jaro je v plném proudu, dny delší a naše nálada radostnější. Jako každý nový měsíc, i tentokrát pro vás máme drobnou nápovědu, originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu, abyste si nadcházející týdny užili v co možná největší pohodě, bez zbytečných komplikací a nepříjemných překvapení. Získejte náskok a přečtěte si, co vás v průběhu příštích dnů...


Toto je benátská upírka. Vědci oživili tvář ženy, kterou našli s cihlou v ústech

Vědci zveřejnili novou rekonstrukci obličeje „benátské upírky“ z 16. století. V ústech měla žena zaseknutou cihlu. Ostatní ve městě, kde bydlela, se touto metodou snažili zajistit, aby nemohla vstát z mrtvých a ublížit živým.


"Naučme děti vytvářet si zdravé hranice", říká psycholog Jakub Smetana

Proč je důležité ve výchově nastavovat hranice a kdy s tím začít? Jak podporovat zodpovědnost dítěte a jak rozvíjet jeho sebehodnotu? Proč je důležitý „selský rodičovský rozum?” A co když dítě neposlouchá? O tom všem jsme mluvili s psychologem Jakubem Smetanou.


Vepřo knedlo zelo jako pestrá kostka pro důchodce? Jídlo zvládne sníst i nemocný

Domov pro seniory v Diakonii Krabčice na Ústecku se snaží podporovat soběstačnost svých klientů. Třeba i jídlem, které lze sníst, i když už dotyční neovládají příbor a mají polykací potíže.


Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar

Nedaří se vám upéct mazanec, který byl vypadal skoro jako ze žurnálu? Tak s tím od cukráře Josefa Maršálka to zvládnete hned napoprvé. Pokud se navíc budete řídit jeho radami, bude bochánek krásně kulatý, lesklý a zaručeně nepraskne.


Překvapivá fakta o hustotě zalidnění

Svět je jedno velké místo, ale lidé mají tendenci se soustředit v určitých oblastech, z nichž některé jsou opravdu přeplněné. Na druhé straně jsou na naší planetě rozsáhlé oblasti, které jsou z velké části neobydlené. Hustota zalidnění se velmi liší v závislosti na tom, kde se na světě nacházíte. Některá nenápadná malá místa mají velmi vysoký počet lidí na kilometr čtvereční, zatímco některá lidnatá města nejsou tak hustá, jak se zdá. Zajímá vás to? Klikněte a dozvíte se několik fascinujících faktů o hustotě zalidnění.


Velikonoce jsou tady: Ozdobte stůl krásným beránkem, mazancem plným chutí a křupavými jidáši

Velikonocemi končí střídmé postní období, které započalo koncem masopustního veselí. Po čtyřicetidenním půstu se tak mohou lidé konečně opět pořádně nadlábnout. Na Velikonoční neděli se tedy vždy připravovaly bohaté hostiny – co by to bylo za prostřený stůl bez sladkých dobrot. K těm velikonočním patří beránek, mazanec a jidáše, na které jsme se podívali spolu s webem Toprecepty.


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.