Trending:


Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba

Pečení může pro někoho znamenat už dopředu nepříjemnosti, protože mu přijde složité a oproti vaření sofistikovanější. Pokud ovšem máte po ruce pár jednoduchých receptů, není čeho se bát a během pár chvil si můžete připravit třeba lahodnou buchtu s banány a čokoládou. Navíc k tomu ani nebudete potřebovat klasickou troubu.


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Rododendron svými květy rozzáří vaši zahradu, terasu i balkon

Rododendrony patří mezi nejoblíbenější okrasné keře, kterých existuje přes tisíc druhů a ještě více kultivarů. Na první pohled zaujmou nádhernými květy, ale jejich výhodou je nepříliš složité pěstování.


Jáhlové placky s krůtím špízem a tzatziki

Vystoupení z komfortní zóny není nikomu příjmené a s učením nových receptů je to velmi podobné. Pokud se ale překonáte, naučíte se něco nového a třeba vám do jídelníčku přibude další skvělé jídlo.


Geniální pasti z piva, které fungují: zbaví vás slimáků, vos a odeženou komáry

Pivo by měl mít v lednici každý zahrádkář, i ten kterému sklenka nahořklého moku ani trochu nechutná. Pivo je totiž spolehlivý pomocník v boji s bodavým hmyzem a zatočí i se žravými slimáky.


KVÍZ: Vyznáte se v plemenech koček? Vyzkoušejte zábavný kvíz plný roztomilosti

Kočky jsou oblíbenými domácími mazlíčky, kterých existuje mnoho plemen. Poznejte některé z nich blíže a také vyzkoušejte své znalosti v kvízu.


5 způsobů, jak použít provaz v dekoraci vašeho domova

Při hledání dekorace, která odráží osobnost a styl, se často uchylujeme k přírodním materiálům a ručně vyráběným prvkům, abychom naše prostory obohatili o teplo a charakter. Jedním z těchto všestranných a podceňovaných materiálů je provaz. O post 5 způsobů, jak použít provaz v dekoraci vašeho domova apareceu primeiro em DecorStyle.


Módní alarm z Cannes 2024: Velkolepým róbám vládla červená, bílá a flitry

Na francouzské riviéře včera začal slavný filmový festival v Cannes. Na nejzajímavější modely přítomných hvězd se podíváme s návrhářkou Annou Tejklovou.


Velkolepé hroby slavných osobností

Zatímco někteří slavní lidé jsou pohřbeni na nenápadných hrobech, jiným byly na jejich památku postaveny krásné pomníky. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, kde se nacházejí některé z nejúžasnějších hrobů slavných lidí.


Jak vyčistit domov podle vašeho hvězdného znamení

Pro některé lidi je vyklízení prostoru zábava. Existuje určitý typ lidí, kteří se těší na to, až se budou probírat svými věcmi a zjišťovat, co stojí za to si ponechat. Mnohé z nás však pouhá myšlenka na vyklízení domácnosti naplňuje hrůzou. Abychom vůbec mohli začít, potřebujeme několik tipů, jak se nejlépe zhostit tohoto úkolu. Do kterého tábora patříte vy? Podívejte se do této galerie, kde najdete několik tipů, jak vyčistit svůj domov podle svého hvězdného znamení.


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Horoskopy lásky od 14. května 2024: Blíženci se mohou cítit osamělí, Raci dostanou dárek

Ve vztazích a lásce převažují krásné energie. Přesto se budou řešit také méně příjemné záležitosti, které vás ale popostrčí k lepším zítřkům. Co čeká v lásce všechna znamení v tomto týdnu?


Poznejte marmorato a jak ji aplikovat

Marmorato je dekorativní malířská technika, která imituje vzhled mramoru, poskytující elegantní a sofistikovaný povrch. Tato technika pochází z Itálie a je široce využívána při vnitřním zařizování k vytvoření luxusních a půvabných prostor. O post Poznejte marmorato a jak ji aplikovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejoblíbenější recept Terezy Bebarové: Kváskový chléb mě naučila Petra Burianová, kvásek jsem pojmenovala Evžen

Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký je její nejoblíbenější recept?


7 receptů na jahodové dezerty: Dortíky, řezy i poháry chutnají báječně

Jahodové dezerty jsou výborné, osvěžující a lákavé na pohled. Jahody je doplňují nejen svou chutí, ale i výraznou barvou. Dezerty jsou vítané pro slavnostní příležitosti i jako sladká tečka po výborném obědě.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Šťávu z květů černého bezu nemusíte jenom pít. Poslouží i jako skvělá aromatická surovina do dezertů, salátů i k masu

Aromatický sirup z květů černého bezu se může – někdy trochu překvapivě – stát surovinou celé řady jídel. Jídlo krásně ovoní i zvláční.


Sarah Jessica Parker vyměnila lodičky za nečekaný typ bot. Propadnete jim také?

Když byla letos na konci dubna herečka Sarah Jessica Parker spatřena ve stylových dřevácích, ihned se objevily titulky tvrdící, že vyměnila milované lodičky od Manolo Blahnika za pohodlné holandské boty. Přitom představitelka Carrie ze Sexu ve městě nosí tyto boty už dlouhá léta. Obujte se do nich letos v létě i vy a uvidíte, že si je také zamilujete.


Jak je to s „upířím pavoukem“ ve skutečnosti. Je panika na místě?

Výskyt obřího pavouka je pro řadu lidí znepokojující, média však trochu přehání. Tento predátor není tak nebezpečný, jak na první pohled vypadá. Při setkání s ním buďte jen více opatrní.


Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou

Hraběnčiny řezy patří mezi úžasné české dezerty našich babiček. Obyčejný jablečný koláč je povýšen na slavnostní dobrotu díky nadýchanému sněhu. Připravte si moučník podle ověřeného receptu.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


Iva (37): Můj muž je citlivka. Chtěl být u porodu a držet mě za ruku, ale místo toho omdlel

Iva měla naplánovaný přirozený porod, s asistentkou a za přítomnosti manžela. Jenže ten to na poslední chvíli nezvládl. A tak musela přivést svou dceru na svět sama.


Odložte černé kalhoty. Po vzoru Francouzek oblékněte bílé a krémové

Zatímco pro nás jsou uniformou džíny na všechny způsoby, které občas vystřídáme za černé kalhoty, Francouzky a Italky jsou mnohem odvážnější. A – ehm – elegantnější. V teplých měsících oblékají světlé kalhoty a vzdávají tím svůj chic hold létu.


Chcete vypadat jako s filtrem? Make-upy a triky pro pórovitou pleť

Jemné linky, rozšířené póry a v nich zanesený make-up. Dopadá takhle vaše líčící rutina, ať se snažíte jak chcete? Pórovitá pleť je pro nanášení make-upu oříšek, ale neznamená to, že nemůžete dosáhnout (téměř) dokonalé pleti. Následujte naše tipy a budete vypadat, jako byste nosila filtr Paris i ve skutečnosti.


Hravý podkrovní byt v budově bývalého kostela

Jedinečný interiér jednopokojového apartmánu je díky víceúrovňovému řešení hravý a nápaditý. Jeho kouzelnou atmosféru podtrhují odhalené stropní trámy a výhledy z oken.


Hortenzie patří mezi nejoblíbenější letní kvetoucí keře. Za porušení podmínek pěstování vám ale může hrozit tučná pokuta

Tahle krásná rostlina plná nádherných drobných kvítků v mnoha barvách ozdobí každou zahradu od jara až do podzimu. Pokud se ji letos chystáte pěstovat na své zahrádce, buďte při tom opatrní. Jejich pěstování totiž má také přísná pravidla, o kterých jste možná ani nevěděli…


Outfity Meghan Markle na návštěvě Nigérie: Elegantní šaty se speciálním významem i ležérní styl

Meghan Markle s princ Harry společně vyrazili na třídenní návštěvu do Nigérie. Pár přijel v pátek na pozvání náčelníka štábu obrany a o víkendu se zúčastnil nejrůznějších akcí. Patří mezi ně setkání se členy služby ve vojenské nemocnici, návštěva školy, školení s charitativní organizace apod. Pojďme se podívat, jak vypadal během těchto dnů Meghanin šatník.


Jaké barvy kombinují s tmavě modrou pohovkou?

Vybrat správnou barvu k doplnění tmavě modré pohovkou může zvýraznit krásu a styl prostoru, vytvářející příjemnou a elegantní atmosféru. O post Jaké barvy kombinují s tmavě modrou pohovkou? apareceu primeiro em DecorStyle.


Věci, ve kterých měli rodiče pravdu

Ti, kteří jsou za nás zodpovědní v dětství, jsou obvykle první, kdo nám dávají rady. Často - i když ne vždy - jsou to naši rodiče. Když jsme vyrůstali, všichni jsme poslouchali, jak nám rodiče říkají „dělej tohle“ nebo „nedělej tamto“. Pořád nás upozorňovali, abychom si neustále na něco dávali pozor, a když jsme jim oponovali, řekli nám jen „pochopíš to, až budeš starší“ nebo něco v tom smyslu. Ukázalo se, že naši rodiče měli v mnoha věcech pravdu! Možná dokonce víc, než jsme si ochotni připustit. Projděte si galerii a uvidíte, jestli se v tom najdete.


Jak byly objeveny vaše oblíbené hvězdy

Mnoho rádoby herců a hudebníků sní o dni, kdy budou „objeveni“. A zatímco pro většinu z nich je to skutečně šance jedna ku milionu, že někdo náhle vstoupí do života člověka a rozhodne, že je další nejlepší věcí v zábavním průmyslu, u některých špičkových celebrit se to tak opravdu stalo! Klikněte na zajímavou galerii a seznamte se s netradičními způsoby, jak byly vaše oblíbené hvězdy objeveny.


Jak dobře uvařit rýži, aby byla perfektní? Není jenom jeden způsob

Rýži nemusíte vařit jen v hrnci. Moderní kuchyňské vybavení poskytuje i jiné způsoby, jak se s rýží popasovat a uvařit ji na jedničku. Zkuste třeba rýžovar nebo mikrovlnku.


Mezi uměním a designem: Lookbook nové kolekce návrháře Martina Kohouta

Dramatické objemy. Monochromatické odstíny. Atypické materiály. Módní designér Martin Kohout představuje novou kolekci, se kterou opět balancuje na hraně mezi uměním a designem. Podobně jako u předchozích modelů přišla inspirace ze světa umění, tentokrát se jí stal film Piano od režisérky Jane Campion a jeho hlavní postava Ada. Do kolekce se promítá vnitřní boj hrdinky, divoká novozélandská příroda i prvky viktoriánského stylu.


Hacky proti krepatění, díky kterým budou vaše vlasy lesklé a hladké

Buďme upřímní: většina z nás nechce mít kudrnaté vlasy. A není nic frustrujícího než strávit hodiny úpravou vlasů, aby se při troše větru a vlhkosti zacuchaly. Některé typy vlasů jsou k tomu náchylnější než jiné, ale vyšší teploty a vlhkost mohou i z těch nejuhlazenějších typů vlasů udělat kudrnatou kaši. Ale nebojte se! Existuje spousta triků a produktů, které můžete vyzkoušet místo toho, abyste se zoufale schovávali pod kloboukem. Pokud jsou vaším cílem hladké vlasy, podívejte se do této galerie, kde najdete ty nejlepší hacky proti krepatění.


Líčení podle princezny Diany: Její milovaný make-up produkt je hitem roku 2024

Stejně jako v módě, i některé kosmetické trendy mají cyklickou povahu. Mezi takové patří barevné řasenky, konkrétně nostalgická modrá. Dejte této barvě znovu šanci a objevte nejžhavější kosmetický trend letošního roku.


Džungle je jiná, samice kvůli páření střídají skupiny, říká nejslavnější primatoložka

Primatoložka Jane Goodallová zavítala do Česka, aby v pražské zoo pokřtila svou novou knihu a gorilí mládě. Aktuálně.cz poskytla rozhovor.


Znamení, která dávají přednost rodinnému životu. Raky a Býky na party moc neužije

V současném hektickém světě plném neustálých změn se rodina stává pro mnoho lidí útočištěm, bezpečným přístavem, kam se po celém dni rádi vrací. Někteří lidé však mají vrozené sklony k tomu, aby rodinu dávali vždy na první místo. Cítí hlubokou potřebu být s těmi, které milují. Vliv na to má i to, v jakém znamení zvěrokruhu se narodili.


Zkuste rychlé a snadné Cordon Bleu z toastového chleba. S videonávodem to jde samo

Řízek je způsob úpravy masa, který najdeme snad ve všech jídelních lístcích. Je to naprosto pochopitelné, řízky má totiž rád skutečně každý. V různých státech najdeme různé druhy řízků, přičemž ve Francii je to řízek z telecího masa zvaný Cordon Bleu.


Malování dětského pokoje aneb Volba barvy dokáže podpořit hravost, koncentraci či spánek

Zařizujete dětský pokoj? Řešíte vymalování dětského pokojíku? Zde je třeba se zaměřit na barvy, které mají pozitivní vliv na dětskou koncentraci, hravost i spánek. Jakou barvu zvolit a proč?


Nejlepší způsoby využití čerstvé máty

Pokud se jedná o bylinky a koření, může být trochu složité zvyknout si na to, co kam patří. Jak poznáte, kdy je to úkol pro bazalku a kdy pro koriandr? Je lepší použít čerstvý, nebo sušený? Některé bylinky jsou naštěstí univerzálnější než jiné. Například máta patří k těm flexibilnějším bylinkám a navíc má tu výhodu, že je i velmi zdravá! Podívejte se do této galerie na několik nápadů, jak čerstvou mátu co nejlépe využít.


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Pozor na jedovaté knihy: Svazky v barevných deskách mohou doslova otrávit

Američtí odborníci varují: i knihy mohou být jedovaté. A nemyslí to v přeneseném slova smyslu, že by čtenáře otrávil obsah svazku, ale doslova. Barevné desky či přebaly svazků z 19. století, kdy se rozjela ve velkém produkce knih, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky jako arzen či olovo.


Denní horoskop na 15. května 2024: Vodnáři mají náročný den, Býkům to skřípe ve vztazích

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 15. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


53 způsobů, jak udržet pevné manželství

Manželství je tvrdá práce! Ale stejně jako u většiny věcí v životě, které stojí za to mít, je i tato dřina tím, co vás donutí ocenit, jak je vaše manželství důležité. Život je náročný a manželství není výjimkou. Své manželství i jeden druhého však můžete posílit tím, že věnujete čas a úsilí vytváření laskavých gest. Prohlédněte si tuto galerii a objevte nejlepší způsoby, jak udržet silné manželství! Inspirováno svatebním blogem Sandals.


Horoskop inspirace: Tři znamení zvěrokruhu, která do konce jara nastartují svou kreativitu

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč na jaře máte chuť tvořit, věnovat se svému bytu a vůbec dělat věci jinak? Možná patříte mezi tři znamení zvěrokruhu, kterých kreativita se na jaře probouzí stejně jako příroda.


Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý

Jednoduchý a rychlý pokrm je variantou rizota. Kolínkoto z těstovin skvěle chutná a potěší, když spěcháte. Syté jídlo je hotové během pár minut a zvládne ho připravit každý.


Tajemství krásných vlasů Ivy Kubelkové: Vyživující olej, produkty bez chemie a ikonická žehlička

Moderátorka Iva Kubelková (47) se pyšní nádhernou lesklou hřívou, stejně jako její dcery Natálie (19) a Karolína (15). Prozradily nám, jakými produkty o vlasy pečují a jací jsou jejich pomocníci při vytváření účesů doma. Jejich tipy uvítá každá žena toužící po krásných a zdravých vlasech.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.


Pareidolie vysvětluje, proč jsou jeskynní malby ukryté v temných podzemních hlubinách

Pravěcí lidé pronikali hluboko do jeskynních systémů a vytvářeli tam úžasné malby a rytiny | Co je k tomu vedlo, když mohli snáze malovat u osvětleného vchodu do podzemního světa? | Nové studie to vysvětlují psychologickým fenoménem označovaným jako pareidolie


Zajímalo vás někdy, co se stane, když vynecháte sprchu?

Mnoho lidí si neuvědomuje skutečný dopad zanedbávání osobní hygieny. Všichni známe běžné problémy, jako jsou mastné vlasy a tělesný zápach, ale existují i další "vedlejší účinky" zanedbávání koupacího rituálu. Kromě zjevného zápachu může zanedbání osobní hygieny vést k větším problémům, jako jsou infekce a kožní komplikace. Jaké jsou tedy nenápadnější důsledky toho, že se nesprchujeme? Klikněte a prozkoumejte důsledky špatných hygienických návyků.