Lifestyle

Trending:


Má princezna Kate vše, co potřebuje? Princ William to nemá mezi lidmi jednoduché!

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno.


Chyby v kuchyni, které byste měli přestat dělat

V dokonalém světě by naše kuchyně byla bez jediné skvrnky, měli bychom v ní spoustu místa a také by neustále nádherně voněla! Ale my nežijeme v dokonalém světě. Věci jsou někdy v nepořádku, dochází nám úložný prostor a opakujeme jisté chyby znovu a znovu. Dobrou zprávou však je, že to tak být nemusí. V této galerii najdete spoustu běžných chyb, kterých se dopouští většina z nás. Nejsme tu však proto, abychom na vás ukazovali prstem - jsme tu proto, abychom vám pomohli! Klikněte na článek a dozvíte se, jak na to.


30 náplní do palačinek, které musíte vyzkoušet!

Tato klasická pochoutka, jejíž historie sahá přinejmenším do 13. století ve Francii, se může podávat s nejrůznějšími sladkými i slanými náplněmi a polevami. Co třeba houbová a sýrová směs? Existuje spousta způsobů, jak si palačinky vychutnat. Můžete být kreativní a dát si je na snídani, oběd nebo večeři! Klikněte a objevte různé náplně do palačinek, které potěší vaše oči i chuťové pohárky.


Emily Ratajkowski ukazuje svou blond stránku na nových odvážných fotografiích

Modelka Emily Ratajkowski nadchla fanoušky odvážnými fotografiemi ve svém blond vzhledu. The post Emily Ratajkowski ukazuje svou blond stránku na nových odvážných fotografiích appeared first on Instafamosos.


Sex v těhotenství: který trimestr je pro něj nejlepší? Existují důvody, proč se mu vyhnout

Jsou případy, kdy je sex mezi partnery zakázán. Těhotenství, které probíhá bez problémů, mezi tyto důvody nepatří. Je pravdou, že některé ženy se mohou cítit méně atraktivně a obecně se u nich snižuje chuť na sex, takže dochází ke snížení četnosti sexuálních styků. Někdy se žena bojí o své bezpečnost svého miminka. Odborníci ale tvrdí, že pokud neexistují určité známky toho, že je sex v těhotenství škodlivý, není třeba s ním přestávat.


Nápaditý dědeček vyrábí pro vnoučata úžasné hračky. V obchodě takové nenajdete

Z výroby schodů pro rodinný dům mu zůstaly dřevěné odřezky. A tak raději než aby je vyhodil, začal z nich pan Pavel vyrábět úžasné hračky. Takové, kterým se ty z obchodu nemůžou rovnat. Šikovný modelář má své výrobky propracované do nejmenších detailů.


Víkendové večeře, které zvládnete připravit za 30 minut

Jídlo uprostřed týdne za pouhých 30 minut? Prodáno! Kdo by si uprostřed pracovního týdne nechtěl zkrátit čas vaření? Lahodné pokrmy připravené k dokonalosti během 30 minut... Jsou osvobozující a uspokojující zároveň! Z těchto receptů se vám budou sbíhat sliny, od enchilady (kukuřičná tortilla s náplní) po lososa a další. Máte připravenou zástěru? Pak si proklikejte tuto galerii a staňte se výjimečným kuchařem za pouhou půlhodinu!


Laura (41): Zamilovala jsem se do proutníka. I když to vypadalo, že je mezi námi něco víc, dal mi kopačky

Laura se slepě zamilovala do „lamače srdcí“. Myslela si, že mezi nimi vzniká něco silnějšího. Jenomže dopadla stejně jako její předchůdkyně.


Další z řady škůdců: listokaz zahradní

Jakmile spatříte na zahradě tento nevítaný hmyz, je čas rázně zakročit. Vaše zahrada může být ohrožená. Cizopasit totiž dokáže nejen na listech a květech, ale i kořenech rostlin. Sežrat může prakticky celou jarní nebo letní úrodu. Zatočte s ním dřív, než bude úplně pozdě.


Jana Paulová jako módní inspirace 65+: Do StarDance míří milovnice kalhotových variací a výrazných brýlí

Inspirativní, mladistvě šik, s citem pro nadčasovou módu a styl. To je v kostce šatník herečky Jany Paulové (69). Ta může jít nejen svým vrstevnicím příkladem také svou neutuchající energií a mladistvým naturelem. A to vše už brzy zúročí i v taneční soutěži StarDance, kde se stane historicky nejstarší ženskou soutěžící. Její skutečný věk by jí ale nikdo nehádal.


Špenátové listy: Surovina, kterou užijete do salátů i v teplé kuchyni. Hodí se do polévek, dušených pokrmů i palačinek

Listy špenátu pořídíte v obchodech celoročně čerstvý i mražený. Sezóna čerstvých špenátových listů u nás vrcholí na přelomu jara a léta. Hledáte nové způsoby, jak připravit listový špenát nebo jak ho přidat do jídla? Zkuste ho v salátu nebo smoothie, tepelně upravený v těstovinách, bramborách, polévkách nebo slaných palačinkách a koláčích.


Jitka Čvančarová po delší době ve společnosti. Přehlídka jí připomněla zesnulého stylistu

Herečka Jitka Čvančarová (46), jak sama přiznala, vyráží na společenské akce spíše sporadicky. Nenechala si však ujít módní přehlídku své kamarádky, návrhářky Tatiany Kovaříkové. Při té příležitosti zavzpomínala i na milovaného stylistu Jana Pokorného (†39), který v prosinci roku 2022 ukončil svůj život. Jeho bolestná ztráta zasáhla mnoho lidí z branže.


Kam s ELLE: Jediný víkendový to do list, který potřebujete

Jaro je tu, a to znamená jediné. Slunce, teplo a čas na to vyrazit s ELLE ven! Představujeme vám jediný to do list, který o víkendu skutečně potřebujete.


Krůtí roláda se sladkokyselou náplní podle Pavla Berkyho: Je pravda, že jsem se s vázáním trochu trápil, ale stálo to za to

Správně připravená roláda je šťavnatá, dokonale dochucená a na talíři vypadá božsky. Aby splňovala tyto kritéria, budete potřebovat pár rad, jak na to. Pomůže vám také video od Pavla Berkyho, který roládu připravil podle našeho receptu.


Romantická, vzdušná a elegantní: Zamilujte si kuchyni ve stylu Provence

Toužíte po útulné a přívětivé atmosféře v kuchyni? Provence styl se přesně takovými přízvisky vyznačuje. V takto zařízené kuchyni se vám bude úžasně vařit a trávit čas. Jak si sem tedy kousek francouzského venkova vnést? Styl je pojmenovaný po jižní části Francie pyšnící se bohatou historií, nádhernou přírodou, známým Azurovým pobřežím i lány levandulových polí. Původně vznikl […]


Jaké koření se dává do svíčkové? Správná volba nejvíce ovlivňuje chuť omáčky

Největší poklad české tradiční kuchyně je nepochybně svíčková omáčka na smetaně a každá hospodyňka by ji měla umět uvařit. Poradíme, jaké koření se dává do svíčkové. Tuto omáčku často bereme jako sváteční a vaříme ji při slavnostních událostech jako je svatba či narozeniny.


Připravte si dokonalou nádivku, kterou naplníte maso nebo si ji můžete dát samostatně jako chuťovku

Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.


Jahody už narašily v plné síle. Jak je ochránit před mrazem a pojistit si úrodu? Vytáhněte kus látky nebo alespoň postřikovač

Jahody už narašily v plné síle. Jak je ochránit před mrazem a pojistit si úrodu? Vytáhněte kus látky nebo alespoň postřikovač. Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce pěstované v zahradách. Nicméně, jarní mrazíky mohou způsobit značné škody na jahodníku ještě před tím, než stihne vydat plody – a právě letos je riziko mnohonásobně větší, protože příroda se začala kvůli teplému únoru probouzet asi o měsíc dříve.


Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý

Kopřivy jsou často nespravedlivě přehlíženy jako zahradní plevel, přitom se skvěle dají použít jako zdravá a lahodná ingredience do mnoha pokrmů. Třeba taková domácí kopřivová polévka má hned několik výhod, mezi ty nejzásadnější patří její nízká cena a snadná příprava.


Kvíz: Poznáte nejčastější choroby, které likvidují rostliny našich zahrad? Vyzkoušejte si své znalosti v našem kvízu

Již nastalo období, kdy nejen vše kvete a pučí, ale začínají úřadovat také choroby, přičemž některé z nich jsou natolik zákeřné, že ve velmi krátké době zlikvidují celou rostlinu. I z tohoto důvodu je velmi důležité, poznat včas jednotlivé příznaky dané choroby, protože jen včasná ochrana dokáže ochránit celou zahradu. A to i tu sousedovu. Vyzkoušejte si tedy, jak na tom se znalostmi těch nejčastějších chorob na našich zahradách jste a případě...


Posvátný hinduistický horoskop: Objevte, jaké osobností rysy máte podle starých Indů

Každý člověk má svoje výrazné charakterové vlastnosti, které mohou souviset s dnem vašeho narození. Z tohoto faktu vychází horoskopy, jež odhalují vaše typické charakterové vlastnosti. Svůj horoskop má mnoho kultur. Ten náš známe dobře asi všichni, ale co třeba hinduistický horoskop? Zjistěte s námi, co vypovídá právě o vás.


Věci, které měl každý dům v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.

Cítíte nostalgii po 70. letech? Je čas připomenout si, jak jsme tehdy žili. Od nábytku s květinovým vzorem přes gramofony až po barevné pyrexové nádobí - některé předměty měla většina tehdejších moderních domácností. Ale ať už to bylo dobré, špatné nebo prostě jen nevkusné, domy v 70. letech byly rozhodně jedinečné! A pokud jste je nezažili, rozhodně byste se měli podívat, jak to tehdy vypadalo. Pokud tedy chcete vstoupit do stroje času, proklikejte si tuto galerii 30 věcí, které měly domy v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.


Obklopte se smyslnou vůní květů letních cibulovin. Pěstujte lilie, frézie a mečík habešský

Květiny, cibuloviny a hlíznaté rostliny kvetoucí i v létě, které chceme pěstovat na zahradě nebo v truhlíku, si obvykle vybíráme hlavně podle barvy květů. Ale ony nám mohou nabídnout i něco dalšího – příjemnou až opojnou vůni! Veškeré letní cibuloviny mají vonné květy, ale tři jsou opravdu jedinečné. Našimi favority jsou lilie, mečík habešský a frézie.


Divné módní trendy z každé dekády

Když se ohlédneme za trendy z předchozích desetiletí, zjistíme, že divné módní trendy tu s námi byly odjakživa. Od nepohodlných korzetů po barevné sluneční brýle - dá se říct, že móda už zažila spoustu špatných chvilek. Zajímá vás tohle téma? Projděte si tuto galerii a podívejte se na nejhorší módní trendy z jednotlivých desetiletí.


Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu

Zahrádkářská sezóna klepe na dveře a je nejvyšší čas se na ni připravit. Zahrádkaření ale není pro každého. Vyžaduje základní znalosti, zkušenost a trpělivost, což některým lidem chybí. Víte, která znamení by se pěstování ovoce a zeleniny raději měla vyhýbat?


Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod

Potřebujete dochutit svůj oblíbený dezert sladkou vanilkou, ale nevíte, jak správně rozříznout vanilkový lusk, abyste z něj získali co nejvíce vanilky? Není to žádná věda. Jednoduchý návod vám ukážeme ve videu a zvládne ho i začátečník.


Lákavé recepty, díky kterým si tofu zamilujete

Tofu má mezi masožravci špatnou pověst. Ano, je to taková zvláštní křehká věc bez výraznější chuti, ale právě proto je tak univerzální! Je plné rostlinných bílkovin a lze ho přidávat do nejrůznějších pokrmů z nejrůznějších kultur. Její jemná chuť z ní dělá dokonalé prázdné plátno pro nasáknutí omáček a koření. Tofu se vyrábí v různých formách a konzistencích. Pevné tofu lze použít jako náhradu masa a smažit ho do křupava, zatímco z hedvábného tofu lze připravit neuvěřitelně dekadentní dezerty. Kdo tvrdí, že mu tofu nechutná, zřejmě neměl možnost ochutnat všechny tyto pokrmy! Klikněte a přesvědčte se, co máme na mysli.


Velká věštba na květen pro Berany: Začátek měsíce bude náročný, pozor na jazyk

Co čeká Berany v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A co vás ochrání před čarodějnicemi? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Berany z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Křupavé cini minis si připravíte jednoduše i doma. Postup vám ukáže videonávod

Dokonalá kombinace dokřupava vypečených čtverečků posypaných skořicí? Připravte je jednoduše a snadno doma. Budou chutnat jako ty pravé kupované cini minis, nebo možná ještě lépe. K jejich výrobě vám postačí pouze tři ingredience.


Tip na výlet: Poutní kostel na Zelené hoře po rekonstrukci připomíná rubínový klenot

Udělejte si výlet na Vysočinu, konktrétně na Zelenou horu. Obdivovat můžete mj. část ambitu kolem poutního kostela sv. Jana Nepomuckého, památky UNESCO, která zůstává i po finální rekonstrukci v původní podobě. A ne, nejde o nedokončenou práci, ale o záměr. Důvodem je, že se tam dochovaly nejstarší zbytky omítek a zároveň i původních červených pigmentů, kterými byl ambit vymalován. O tom se můžete přesvědčit už nyní, i když oficiálně má být...


Jednoduché tipy, jak rychle vyčistit varnou konvici

Varná konvice je nedílnou součástí každodenního chodu domácnosti. Přesto jí nevěnujeme tolik péče, kolik si zaslouží. Častým používáním se totiž uvnitř usazuje vodní kámen, který ji může úplně zničit. Odstranit ho přitom můžete za pár minut s pomocí věcí, které máte v lednici nebo spíži. Co způsobuje vodní kámen v konvici Množství vodního kamene souvisí s tvrdostí vody. Pokud […]


Krabice kočku přitahují jako magnet. Jsou pro ně zábavou i bezpečím

Pokud máte kočku, jistě se vám stává, že jakmile někde necháte prázdnou krabici, váš mazlíček si do ní musí vlézt. Velká, malá… rozměry nehrají roli, zkrátka neodolá. Víte ale, že tento úsměvný zvyk má své důvody?


Nejlepší kroky k dokonalé péči o sebe sama/samého

Většina z nás má velmi rušný život s různými závazky a povinnostmi. Občas jsme do toho všeho tak zabraní, že zapomínáme věnovat pozornost svým vlastním potřebám. V nejhorších případech to může vést k "vyhoření", které s sebou nese celou řadu psychických i fyzických následků. Snažte se předejít zbytečným potížím dříve, než k nim dojde, tím, že aktivně věnujete čas a úsilí péči o sebe sama/samého již nyní. Prohlédněte si galerii a zjistěte, jakými způsoby můžete začít svou cestu k péči o sebe sama/samého.


Pražský týden módy odstartoval. Na přehlídkovém mole zazářila Kašáková i Vignerová

V Tyršově domě v Praze odstartovala nejočekávanější módní událost v Česku. Mercedes-Benz Prague Fashion Week byl zahájen galavečerem, jenž představil módní kolekce uznávaných českých a slovenských návrhářů. Na přehlídkovém mole se objevily například modelky Veronika Kašáková či Aneta Vignerová. Jaké další slavné osobnosti si akci nenechaly ujít?


Magda (25): Po svatbě mi spadly růžové brýle. Místo spořádaného manžela jsem spatřila smradlavého lenocha

Magda až po svatbě zjistila, jakou udělala chybu. Vysněné hnízdečko lásky se totiž rychle proměnilo v jeskyni plnou nepořádku. Její manžel Radek si totiž myslí, že oblečení patří na zem a o domácnost se má starat jen žena.


Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka

Hledáte recept na nějaký netradiční moučník, jehož příprava vám nezabere moc času, ale přitom bude vypadat luxusně? Rákócziho řezy jsou ideální volbou. Vypadají i chutnají báječně a navíc jde o výborný koláč pro období, kdy ještě nemůžeme využívat čerstvé ovoce.


Víkendový horoskop: Vodnáři neví, kde jim hlava stojí, Střelci by měli odpočívat

Po chladném týdnu je tu chladný víkend. Neklesejte však na mysli, bude vesměs pozitivní. Jak jej strávíte vy? To se dovíte v našem víkendovém horoskopu.


Snadné způsoby, jak snížit množství kalorií (bez hladu)

Chcete snížit příjem kalorií, ale nechcete se vzdát jídel, která máte rádi? To sice není úplně možné, ale můžete minimalizovat dopad snižování kalorií pomocí několika jednoduchých úprav svého jídelníčku. Tuky a sacharidy jsou někdy neodolatelné, ale nemusíte je ze svého jídelníčku zcela vyřadit, abyste snížili množství kalorií. A samozřejmě nemusíte ani hladovět! Extrémní hubnutí může být skutečně nebezpečné, ale v této galerii nejde o výměnu steaku za plátek salátu. Je o malých změnách, které můžete zařadit do svého každodenního jídelníčku. Klikněte a dozvíte se více.


Urychlete klíčení okurek pomocí jednoduchého fíglu: při jejich pěstování nezapomeňte na vhodné sousedy

Právě teď nastává ta vhodná doba pro předpěstování okurek. Druhá polovina dubna je optimální období, kdy do doby výsadby ven nebo do skleníku dokážou okurky vyrůst do požadované velikosti a síly. Ale, pokud výsev nestíháte, můžete klíčení semínek urychlit jedním fíglem, který se používá i u jiných druhů rostlin. My vám samozřejmě poradíme, jak na to. Kromě péče o okurky je také důležité, jaké sousedy pro ně zvolíte, někdy totiž špatným výběrem...


StarDance odhalila desítku profíků na parketu! Zbývá poslední věc

Diváci StarDance vědí o podzimní třinácté řadě už skoro všechno, co potřebují vědět. Nejprve jim bylo představeno pět slavných žen, poté i pět slavných mužů, kteří se objeví na parketu. Každý po boku profesionálního tanečníka či tanečnice. V pátek odhalila Česká televize, se kterými profíky se tentokrát dohodla.


Geniální architektonické triky, které středověké hrady používaly k obraně

Středověké hrady se dnes zdají být převážně okrasné a půvabné, ale ve skutečnosti byly samy o sobě velmi složitými zbraněmi, určenými k obraně a oslabení všech nepřátel. Stavitelé ve středověku vybavili tyto impozantní stavby důmyslnými inovacemi, které je výrazně odlišovaly od pasivních staveb. Podívejte se do této galerie, založené na informacích z webu Scribol, na prvky hradů, které znáte, a na mnohé, které neznáte, na jejich chytrý skutečný účel.


Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný

Univerzální kynuté těsto je záchytným bodem. Poradíme, jak na něj a vy už jen budete moci vybírat, jakou dobrotu z něj upečete. Budou to buchty, koláčky či koláče? Vše chutná skvěle.


Bydlení Veroniky Arichtevy: V nádherném domě má tajné chodby jako na zámku

Herečka Veronika Arichteva (37) s manželem Biserem Arichtevem (46) bydlí ve staré vile, kterou museli z gruntu předělat, exteriér i interiér. Tři roky se Veronika dělila se svými fanoušky na sociálních sítích o slasti a strasti náročné rekonstrukce a dnes už se může pochlubit krásným bydlením. Jako třeba touhle úžasnou vychytávkou – tajnými průchody.


Sopka každý den vychrlí zlato v hodnotě 145 tisíc korun. Sebrat se vám ho ale nepovede

Pokud máte dostatek odvahy, mohli byste se alespoň přiblížit. Kam byste se ale museli vydat?


Jak mít kuchyňský dřez čistý a stále jako nový? Spolehněte se na sůl, citron, sodu či ocet

Kdo by nechtěl mít kuchyňský dřez čistý a bez nepříjemně zanešeného či ucpaného odpadu? Jak a čím toho docílit, aniž byste na to potřebovali pomoc instalatéra? Zázraky dokáže obyčejná kuchyňská sůl. Pomoc nabízí však i další doma dostupné ingredience.


Geniální a levná proměna dětského pokoje: Nela a Teo se s vámi podělí o své dobrodružství s delfíny a velrybami

Nela a Teo jsou takoví malí hraví delfíni- nade všechno milují vodu. To nahrálo designérce Romaně k tomu, aby vytvořila mořský svět přímo v jejich dětském pokoji. Jako koráb v místnosti pluje nová patrová postel doprovázená hejnem velryb.


Andělské poselství na víkend od 19. dubna 2024: Probuďte v sobě svůj vnitřní oheň

Víkendové energie jsou hodně dynamické, ohnivé a také akční. Nyní máte příležitost uvědomit si svou vlastní sílu. Překážkám se postavte čelem a nebraňte se změnám, které mohou v mnohých vyvolávat nejistotu a obavy z budoucnosti. Co ještě andělské karty vzkazují na tento víkend?


Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky

Chcete vlastní voňavá rajčata? Na pěstování nepotřebujete zahradu, stačí vám balkon, terasa. Co je třeba nakoupit na pěstování rajčat? V našem seriálu vás budeme seznamovat s tím, jak si poradit jako začátečník.


Mléko pro neskutečně bohatou úrodu rajčat. Jak jej použít na sazenice

Léto se pomalu blíží a už určitě máte minimálně za okny nebo ve skleníku krásné sazenice rajčat. Aby také ne, vždyť domácí rajčata stojí za to. Úroda rajčat bývá většinou poměrně velká, nicméně ne vždy se musí nutně stát, že bude rostlina doslova obsypána plody. I proto se vyplatí vsadit na mléko. Ano, právě obyčejné mléko dokáže doslova divy. Jak a kdy hop na rajčata použít? To vám prozradíme v následujících řádcích.


Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď

Na chlebíčkách si pochutnáváme nejen u nás, oblíbenou svačinkou jsou třeba i v Dánsku. Dánské smørrebrød se těm českých hodně podobají, jen podklad mají jiný. Klasickou veku totiž obvykle nahrazuje tmavý žitný chléb, jenž jim dodává specifickou chuť.