Lifestyle

Trending:


Trvalky, kterým se bude dařit i ve stínu. Vyberte si ty nejkrásnější, které vykvetou u severní stěny domu

Průčelí domu s krásně rozkvetlou předzahrádkou bývá nejčastěji orientované na jih či na východ. Vybírat rostliny pro taková místa není nic složitého. Mnohem tvrdší oříšek představují tmavé kouty v hlubokém stínu u severní stěny domu. Nic však není ztraceno, i sem můžete vysadit květiny, které tmavý kout rozzáří barevnými květy. Jen se musíte smířit s menším výběrem.


Jen popel a cibulové slupky: Po tomhle boosteru porostou sazenice jako splašené, nesmíte však udělat chybu v teplotě

Jen popel a cibulové slupky: Po tomhle boosteru porostou sazenice jako splašené, nesmíte však udělat chybu v teplotě. Vypěstování silných a zdravých sazenic je zásadním krokem v zahradničení, který vytváří základ pro úrodnou úrodu.


Jasmína (24): Bydlení se snoubencem bylo posledním hřebíkem do rakve našeho vztahu

Jasmína byla do Martina zamilovaná už od střední školy. Věřila, že mají před sebou společnou budoucnost. Jenže když se sestěhovali, zjistila, jaký je ve skutečnosti.


Jak ochutit marinádu na grilování? Je báječná s čerstvým česnekem i s bylinkami

Grilování je velmi oblíbenou činností především v letním období, kdy nejčastěji grilujeme různé druhy masa, uzenin nebo zeleniny. Maso nakládáme do marinády, aby bylo dokonale křehké, šťavnaté a ochucené.


Zelenina pro stinné zahrady: Výběr rostlin, které budou úspěšně růst ve stínu

Mnoho zahradníků se domnívá, že úspěšné pěstování zeleniny vyžaduje slunné stanoviště. Naštěstí existuje řada zeleninových druhů, které vynikají právě ve stinných podmínkách. Dnes vám přineseme tipy na zeleninu, která bude růst nejlépe ve stínu vaší zahrady, a přidáme užitečné rady, které povedou k úspěšné sklizni. Pokud se potýkáte s nedostatkem světla ve vaší zahradě, nemusíte se bát, […]


Chyby v kuchyni, které byste měli přestat dělat

V dokonalém světě by naše kuchyně byla bez jediné skvrnky, měli bychom v ní spoustu místa a také by neustále nádherně voněla! Ale my nežijeme v dokonalém světě. Věci jsou někdy v nepořádku, dochází nám úložný prostor a opakujeme jisté chyby znovu a znovu. Dobrou zprávou však je, že to tak být nemusí. V této galerii najdete spoustu běžných chyb, kterých se dopouští většina z nás. Nejsme tu však proto, abychom na vás ukazovali prstem - jsme tu proto, abychom vám pomohli! Klikněte na článek a dozvíte se, jak na to.


Chytrá znamení zvěrokruhu: Štíři jsou stratégové a Vodnáři vizionáři

Která znamení zvěrokruhu patří mezi ty nejchytřejší? Následující čtveřice dokáže vidět takzvaně za roh a všechny své kroky si důkladně promýšlí.


Potřebujete neustále čůrat uprostřed noci? Tady je návod, co s tím můžete dělat

Zdá se, že nezáleží na tom, zda jste mladí nebo staří: mnoho lidí se uprostřed noci budí s nutkáním na močení. Potřeba vstát uprostřed noci z postele může zcela narušit váš spánkový režim. Než se nadějete, jste zpátky v posteli, snažíte se ještě více vyspat a sledujete, jak se na hodinách krátí hodina, kdy musíte vstát. Dá se však něco udělat pro to, abyste tomuto nutkání vůbec zabránili? Kliknutím na tento článek zjistíte, proč se vám chce uprostřed noci na záchod a co s tím můžete dělat.


Houbaři už chodí z lesa s plným košem. Experti radí, které druhy rostou a kde je hledat

Z deště mají radost nejspíš hlavně zahrádkáři, ale ruce si mnou i houbaři. Mykologové tvrdí, že už nyní můžete v lese nasbírat plný košík. Pro redakci CNN Prima NEWS uvedli, jakým druhům se nyní nejlépe daří a kde je hledat. Upozorňují však na to, že se začínají objevovat také jedovaté druhy.


Objevte svůj typ lidského designu a jeho význam

Snaha rozluštit tajemné "proč" naší lidské existence je trendem už odjakživa. Někteří se při tom obracejí k podvědomí a nevědomí a k metodám, které nám pomáhají jim lépe porozumět: vzpomeňme na astrologii, tarot a další archetypální praktiky. Human Design je jedinečný v tom, že kombinuje několik prastarých systémů moudrosti: I-ťing, čakrový systém, astrologii, kabalu a Myers-Briggsovu teorii (mimo jiné); jejich spojením do jednoho systému vzniká pět různých energetických typů. Každý z těchto energetických typů má jiný způsob, jak se vztahovat ke světu a jak v něm prospívat. Praktici věří, že když se naučíte pracovat se svým energetickým typem, můžete si usnadnit život. Představte si to, jako byste se naučili plavat s proudem místo proti proudu. Zaujalo vás to? Klikněte na a zjistěte, jaký je váš typ lidského designu a co znamená.


Zeptejte se Fotek: převratný způsob vyhledávání ve fotografiích pomocí AI

Asi každý využívá skvělou funkci aplikace Fotky Google, která umožňuje snadno vyhledávat v nepřehledném množství snímků podle lidí, zvířat, míst a obsahu. Snadno pak najdete například snímky, kde je pes, Jarda, kolo a podobně. Google chce tuto funkci ještě zdokonalit pomocí umělé inteligence Gemini. Souvisejicí články Zpráva ČTÚ: Průměrně spotřebujeme 10 GB dat měsíčně Uživatelé Samsungu jsou zklamaní: jejich oblíbené zařízení nové funkce AI...


Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda

Spisovatelka Karolina Světlá na nás sice z dobových portrétů hledí přísně, ale tato dáma si ve skutečnosti získala srdce obyčejných venkovanů v Podještědí, kde trávila hodně času. Život místních lidí pro ni byl inspirací a jejich příběhy pak literárně zpracovávala. Kromě toho také ráda ochutnávala místní speciality.


Čirůvka májovka je chutná houba, nebojte se ji sbírat: Šumavská houbička vám ukáže, kam pro ni

Čirůvka májovka (Calocybe gambosa) je jedlá houba, která roste od jara do raného léta. Ceněná je pro svou výraznou houbovou chuť a vůni i léčivé účinky. Kde ji najít, jak ji poznat a co z ní uvařit?


Nejlepší tipy pro spokojený odchod do důchodu

Po několika desítkách let, kdy jste většinu dní v týdnu vstávali a chodili do práce, může být přechod do důchodu náročný. Někteří lidé mají dokonce pocit, že se ztratili, a snaží se najít smysl života. Je však dobré si uvědomit, že odchod do důchodu může být skvělou příležitostí, jak konečně začít dělat všechny ty věci, kterým jste se chtěli věnovat, ale nikdy jste na ně neměli čas. Jste připraveni začít plánovat? Podívejte se do této galerie na několik nejlepších tipů pro šťastný odchod do důchodu!


Jediný kousek, který budete letos v létě potřebovat: Je pohodlný a vypadá extra stylově

Máte den, kdy byste nejraději zůstala v pyžamu a nevytáhla paty z domova? V tom případě nejspíš oceníte aktuální módní trend, který vám přesně takový komfort dopřeje. Propadnete mu?


Kvíz: Dokážete přiřadit k jednotlivým zemím jejich typická jídla? Ukažte, zda jste světoví gurmáni

Pokud milujete cestování a jídlo, bude pro vás tento kvíz brnkačka. Každá země se pyšní typickými jídly, které chtějí turisti ochutnat, a rozšířit si tak gastronomické a chuťové obzory. Vyzkoušejte si náš test a zjistěte, jak velký přehled máte o oblíbených pokrmech a zda víte, co kde stojí za ochutnání.


Vyzrajte letos na plíseň při pěstování rajčat: dopřejte jim co nejlepší podmínky a budete sbírat obří úrodu

Rajčata patří mezi oblíbenou plodovou zeleninu, která zdánlivě nemá vysoké nároky na znalosti a zkušenosti pěstitele. Rajčata přece vypěstuje každý! To sice ano, ale abychom sklidili co největší úrodu, je potřeba i přizpůsobivým rajčatům dopřát co nejlepší podmínky k růstu, protože jestli něco rajčata skutečně ohrožuje, pak jsou to jarní nízké teploty a letní plísně.


Velký trend se vrací: Široké kalhoty 100x jinak a co k nim nosit, abyste byly podle stylistky neodolatelné a ještě vám prodloužily nohy

Široké kalhoty znovu potvrdily svou pevnou pozici ve světě módy. I letos je opět vidíme jak ve značkových kolekcích, tak v nabídce běžných obchodů s konfekcí. Co byste si k nim však měly obléct, abyste nevypadaly zvláštně? Na to jsme se zeptali módní stylistky.


Chutnou zmrzlinu z čerstvého ovoce zvládne každý začátečník

S příchodem teplých dnů a dozráváním čerstvého ovoce přichází automaticky chuť na zmrzlinu. Ta ovocná bývá pro děti nejlepší. A není nad zmrzlinu domácí. Provedeme vás postupem její přípravy.


Jaká byla průměrná strava ve středověké Evropě?

Když si představíme jídlo ve středověku, máme tendenci si představit něco z filmů Pán prstenů. Vousatí muži se cpou obrovskými krocaními stehny a kusy chleba a popíjejí přitom pivo. Ve skutečnosti byla středověká strava v mnoha ohledech jednodušší, ale v jiných ohledech také velmi podivná! Lékaři té doby nejsou zrovna vzpomínáni pro svou zručnost a přesnost. Tehdejší názory na jídlo a zdraví vedly k velmi podivným dietám. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jak to ve skutečnosti vypadalo s průměrným člověkem ve středověké Evropě.


Nejvyhledávanější vlasový trend roku 2024. Liquid hair si oblíbila Megan Fox i Zendaya

Liquid hair, v překladu tekuté vlasy. Trend, který je rozšířený primárně v zahraničí, ale už i u nás začíná stoupat na popularitě. Nechte se inspirovat a zakomponujte tento typ účesu do každodenního života.


Objevte svou skrytou životní cestu pomocí numerologie

Numerologie je víra v mystický vztah mezi čísly a událostmi, které se shodují. Podle numerologie mají čísla důležitý vliv na váš život. Ať už si to uvědomujete, nebo ne, vaše konkrétní číslo životní dráhy je jedním z nejlepších míst, kde můžete začít zjišťovat více o sobě a svých životních lekcích. Podobně jako vaše sluneční znamení v astrologii i číslo životní dráhy v numerologii prozrazuje něco o vaší identitě a roli, kterou v tomto životě zastáváte. Zajímá vás to? Klikněte na a zjistěte, jaké číslo životní dráhy se skrývá ve vašem datu narození.


Jak se jednoduše hydratovat, aniž byste museli pít hodně vody

Asi nemusíme příliš vysvětlovat, jak moc je pro nás pití vody důležité. Lidské tělo se skládá až z 60 % z vody, a proto je nezbytné, abychom byli neustále hydratovaní, pokud chceme zůstat zdraví. Pro lidi, kteří rádi pijí vodu, je to skvělá zpráva. Ale pro ty, kteří nemají rádi chuť čisté vody nebo si svůj pitný režim moc nehlídají, může být docela problém vypít denně tolik vody, kolik tělo potřebuje. Vodu samozřejmě nelze ničím nahradit a je důležité mít na paměti to, že bychom měli vypít aspoň dva litry denně. Existují však i jiné zdroje vody, které mohou pitnou vodu docela dobře doplňovat. Podívejte se do této galerie pro pár tipů, jak se hydratovat i bez pití vody.


Pomáhá dochutit jídlo a prospívá zdraví: Seznamte se s miso pastou, není jenom jeden druh

Miso pasta patří mezi tradiční japonská dochucovadla. Tato zajímavá pochoutka je jedním z nejznámějších reprezentantů páté chuti, která nese název umami. Díky tomu dokáže každé jídlo pozvednout na vyšší úroveň, jak se můžete přesvědčit i v našem článku. To ale není jejím jediným přínosem — látky, které obsahuje, totiž přináší celou řadu zdravotních benefitů.


Mašle, stuhy, krajky, perly a... sportovní tenisky?

Přehlídková mola zaplavily rozkvetlé tenisky poseté mašlemi, perličkami či krajkou. Tento trend může ovládnout i váš šatník, chce to jen jediné: vaši iniciativu. Vytvořit si je totiž můžete i sami. V jaké podobě zdobené tenisky potkají zrovna vás?


Nejvyšší čas na domácí bezinkový sirup. Příprava je jednoduchá

Chodíte na procházky do přírody? Pokud ano, určitě víte, že takřka všude nyní kvete černý bez. Nádherné velké bělavé chomáče zdobí keře podél cest a line se okolo nich naprosto kouzelná vůně, která člověka doslova a do písmene omámí. Vy se jí můžete nechat unášet, nebo si užít květů černého bezu ještě mnohem více. Vyrobte si z nich sirup. Nyní je nejvyšší čas pro jeho přípravu, čehož jsme pochopitelně využili také a domácí bezový sirup si...


Saténová sukně je ideální do práce, na rande i na procházku. Už máte doma tu svou?

Určitě jste si všimla popularity, kterou poslední dobou zažívají saténové a hedvábné sukně. Právě tyto kousky se stávají čím dál žádanějšími a oblíbenějšími v celém módním průmyslu. A není se čemu divit. S jednou sukní vykouzlíte několik různých stylingů a budete za všech okolností trendy. Prozradíme vám, jak tento model zařadit do svého šatníku a jak nejlépe jej kombinovat s ostatními kousky.


Velký horoskop na červen: Vodnáře čekají večírky, Štíry skvělá nabídka

Co vám předpovídají hvězdy na šestý měsíc roku? Jak se vám bude dařit v práci, ve vztazích nebo jak na tom budete se zdravím? Kdo se může těšit na úspěšný měsíc, koho čeká láska, kdo bude mít starosti s dětmi a kdo pojede na dovolenou? Přečtěte si velký horoskop na červen 2024.


Prohlédněte si nádherně zrekonstruovaný historický byt, který je plný dřeva a kouzelných detailů

Dům z 19. století má všechny atributy typické pro secesní architekturu. Díky povedené rekonstrukci se podařilo dobovou eleganci zachovat.


Denní horoskop na sobotu 18. 5. 2024: Býky čekají hádky, Panny budou chrlit nápady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 18. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Proč je třeba dbát na stav fasády a jak jí udržovat

Opláštění domu je vizitkou každého majitele domu. Fasádu je ale nutné udržovat v dobrém stavu nejen z estetických a hygienických důvodů, ale i pro udržení správné tepelné a izolační vrstvy domu. Na samém povrchu je třeba zbavit se hlavně přebytečných mikroorganismů.


Jaroslava (31): Mám tu nejbáječnější tchyni na světě. Nebýt jí, můj syn mohl přijít při rodinném obědě o život

Jaroslava nedá dopustit na svou tchyni Marii. Když zaskočilo jídlo jejímu synovi Lukáškovi, zachovala se matka jejího muže velmi duchapřítomně a zachránila mu život. Jaroslava na rozdíl od tchyně zpanikařila a nezmohla se vůbec na nic.


Cesta k dokonalým řasám bez údržby existuje. Odpověď zní: lashlifting!

Hledáte způsob, jak svůj obličej omladit a přitom se vyhnout invazivním zákrokům? Tento zdánlivě malý krok udělá ve vaší celkové vizáži velký rozdíl. Seznamte se s lash liftingem, procedurou, která vaše řasy promění k nepoznání. V dobrém.


Při výběru dortu je důležité místo i styl svatby. Nejoblíbenější jsou elegantní bílé dorty s kytkami, říká svatební cukrářka

Snad žádná svatební hostina se neobejde bez svatebního dortu. Bývá to ta nejhezčí a nejchutnější ozdoba slavnostního stolu. Také následné krájení dortů novomanžely patří k oblíbeným tradicím. A tak je důležité vybrat takový, který bude nejen krásný na pohled, ale také bude chutnat všem hostům. Podle čeho ho tedy vybírat? Jaké jsou momentální trendy a co vše taková příprava svatebního dortu obnáší? O všem jsme si povídali s cukrářkou Barborou...


Jak chránit obraz před prachem: Průvodce pro milovníky umění

Obrazy jsou jedinečným způsobem, jak si zpříjemnit a zkrášlit interiér, ale jejich krása může být ohrožena, pokud nejsou správně chráněny před prachem. Prach může způsobit zašednutí povrchu a dokonce i poškození materiálů, ze kterých je obraz vytvořen. Abychom uchovali naše oblíbené umělecké dílo v perfektním stavu, přinášíme několik užitečných tipů na ochranu obrazů před prachem.


Jahody výrazně podraží a samosběry jen v omezené míře aneb Jak hluboko bude třeba sáhnout do peněženky

Počasí se postaralo o to, že letos budou jahody luxusním zbožím. Kvůli tomu výrazně podraží, jakožto samosběry budou v omezené míře. I zde cena logicky stoupne. Jak hluboko budeme muset sáhnout do kapsy, pokud si budeme chtít dopřát jahody?


Půvabná srdcovka aneb Jak na pěstování májových srdíček

Rostlinu, kterou nelze přehlédnout díky květům v podobě růžových srdíček. Zkrášlí každý exteriér. Srdcovka rozkvétá v máji. Jak na pěstování a na co si dát pozor?


Máma mě vůbec nerespektuje jako rodiče. I přes můj zákaz pořídila dceři trampolínu, stěžuje si Eva

Eva se řadu let potýká s tím, že její matka nerespektuje Evina rozhodnutí. Poté, co se Evě narodila holčička, se tento problém ještě prohloubil. Neustále se s matkou dohaduje, co pro ni je a není správné. Momentálně je velkým tématem trampolína.


Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu

Hned několik restaurací a kaváren z různých koutů naší vlasti bylo nominováno do soutěže Interiér roku. Posezení v těchto podnicích oceníte nejen po gastronomické stránce, ale ještě v nich potěšíte svého ducha a oko. Z těchto restaurací se vám zkrátka ani nebude chtít domů.


Miláno: Srdce Itálie, které pulzuje módou a historií

Miláno, druhé největší město Itálie, je nejen centrem módy a designu, ale také místem, kde se prolínají bohatá historie, kultura a moderní životní styl. Toto kosmopolitní město, ležící v severní Itálii, láká turisty z celého světa svými ikonickými památkami, luxusními butiky a vynikající gastronomií.


Chov morčat není složitý, ale jistá pravidla dodržovat musíte

Morčata jsou skvělými společníky, kteří se ozývají roztomilým pískáním. Jejich chov není příliš náročný, i když několik pravidel má. Díky jejich dodržení bude váš upovídaný společník spokojený a v dobré kondici.


Nejlepší a nejhorší outfity z Cannes: Taylor Hill oblékla róbu jako ze starého Hollywoodu a Greta Gerwig obula kopýtka

Na mezinárodní filmový festival v Cannes dorazilo mnoho známých osobností, mezi nimiž některé hvězdy svým výběrem outfitu rozhodně vyčnívaly. Zatímco některé upoutaly pozornost dokonalou róbou, jiné přilákaly zraky kvůli ne zrovna povedenému výběru outfitu na takto slavnostní událost. Komu to slušelo nejvíce a kdo naopak pohořel?


Cukrářka Míša Fürstová: Těším se, až hosté objeví, že i na Lipno se dá vyrazit za skvělými dezerty a jídlem

Francouzská butiková cukrárna na břehu českého Lipna? Ano! Jmenuje se Cafe du Lac a vládne jí energická cukrářka Míša Fürstová, jejíž cesta ke sladkému řemeslu vedla jako u řady úspěšných cukrářů a cukrářek poněkud oklikou. Naservíruje vám dezerty hodné pařížské pâtisserie, které vám ale v mnoha případech připomenou dětství v Čechách. V rozhovoru nám prozradila, jaké zážitky si přivezla ze stáží v zahraničí, kdo ji inspiruje a na jaké dezerty v...


Vistárie: Popínavá dřevina, která zkrášlí vaši zahradu a schová vás před sousedy

Pokud chcete svou zahradu ozvláštnit něčím skutečně jedinečným, zkuste vsadit na vistárii, popínavou dřevinu, která je oblíbená například v Japonsku. Vistárie se pyšní nádhernými květy, ale aby vás jimi potěšila, musíte jí poskytnout dostatečnou péči.


Máte raději psy, anebo kočky? Může to o vás ledacos napovědět

Je to věčná debata, příběh starý jako lidstvo samo. Klasická otázka: „Máš raději kočky, nebo psy?“ K této otázce směřuje skoro každý rozhovor mezi majiteli domácích mazlíčků. Dřív se nevědělo moc o tom, jak moc výběr domácího mazlíčka vypovídá o něčí osobnosti nebo životním stylu. Spousta studií však odhalila, že vámi preferovaný domácí mazlíček o vás může říct mnohem víc, než si myslíte. Zajímá vás víc? Klikněte a zjistěte, jaké jsou hlavní rozdíly mezi milovníky koček a psů.


Peruánský angrešt chrání proti stárnutí: musíte ale konzumovat správný druh. Tento druh mochyně ale nikdy nejezte

Mochyně jsou vcelku dekorativní rostliny, které krášlí zahrady především v době zrání plodů. Ve své domovině je sice vytrvalá, ale v našich podmínkách většinou nezvládne mráz, a proto je nutné ji každým rokem vypěstovat znovu. Typické oranžové kuličky se využívají na ozdobu jídel či nápojů, ale často si ji lidé pletou s jiným druhem, který je mírně jedovatý. Podoba je značná, takže buďte velmi opatrní, co přesně si dáváte k dochucení vašeho...


Umělkyně háčkuje své přátele a sousedy v životní velikosti. Jejich podoba je neuvěřitelná

Také máte rádi ruční práce jako háčkování nebo pletení? Nebo obdivujete ty, které to s háčkem a jehlicemi umí? Pak vás jistě nadchnou díla jedné finské umělkyně. Nevytváří totiž běžné dečky, svetry či šály jako většina žen, které mají tento koníček, ale úplná umělecká díla, která jsou úžasně realistická…


Jak úspěšně pěstovat jiřiny ve vaší zahradě: Tipy a triky pro krásné květy

Jiřiny jsou krásné kvetoucí keře, které mohou zvýšit estetiku vaší zahrady. Tento článek vám přinese užitečné rady a informace o pěstování jiřin, díky kterým dosáhnete bohatého kvetení a zdravého růstu. Jiřiny jsou oblíbenými rostlinami pro zahradníky všech úrovní – pro začátečníky, ale i pokročilé. Jejich bohaté květenství a široká paleta barev je dělají atraktivními prvkem […]


Jak udělat zmrzlinový pohár? Doplnit ho můžeme ovocem, čokoládou i šlehačkou

Zmrzlinové poháry jsou v letním období oblíbeným dezertem, který lze připravit stokrát jinak a nikdy stejně. Dokonalý zmrzlinový pohár tvoří nejenom zmrzlina, ale i sklenice nebo servírovací misky, ve kterých ji podáváme.


Co se dává do boloňské omáčky? Některé suroviny vás možná překvapí

Boloňská omáčka neboli „ragù alla bolognese“ se po celém světě stala symbolem italské kuchyně. Svůj původ má ve městě Bologna, které se nachází v regionu Emilia-Romagna na severu Itálie a patří mezi nejznámější a nejoblíbenější italská jídla. Uvařte si ji spolu s námi. Co na ni budete potřebovat?