Zprávy

Trending:


Bizarní fámy o celebritách, kterým jsme v 90. letech věřili

Poslední desetiletí 20. století bylo v dějinách zvláštním obdobím. Mullety a džíny JNCO byly v módě, všichni se obávali Y2K a Vanilla Ice byl úspěšný rapper. Není divu, že právě v této době vznikly ty nejpodivnější fámy o celebritách, jaké se kdy vyprávěly. Internet ještě nebyl široce dostupný, takže se fakta příliš neověřovala - pokud jste ovšem neměli trpělivost čekat, až všichni přestanou telefonovat, abyste mohli použít vytáčené připojení. Klikněte do galerie a podívejte se na vyvrácení některých největších záhad z 90. let.


Denní horoskop na sobotu 20. 4. 2024: Raci by měli myslet na ostatní a Lvi vylepšit vztahy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 20. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Teorie 5 elementů: Zjistěte, který je váš nejdůležitější a jak ho posílit. Můžete si vylepšit mimo jiné i vztahy

Teorie a systém pěti elementů, nebo také pěti prvků, může být pro vylepšení života každého z nás velkým přínosem. Náš článek je ochutnávkou s jejími základy. Soustředíme se na osobnostní rysy podle konstitučních elementů, přednosti a slabiny. Dozvíte se, jací jsou obecně lidé, jimž dominuje oheň, země, kov, voda či dřevo ve vztazích a jak je možné s tím pracovat, aby byly všechny vaše mezilidské vztahy co nejharmoničtější.


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky

Chcete vlastní voňavá rajčata? Na pěstování nepotřebujete zahradu, stačí vám balkon, terasa. Co je třeba nakoupit na pěstování rajčat? V našem seriálu vás budeme seznamovat s tím, jak si poradit jako začátečník.


Z výčepů do garáží a zahrad. Drahé pivo mění českou pivní kulturu

Pivovary i hospodští s obavami vyhlížejí letní sezonu. Kvůli silnému zdražení piva mají strach z odlivu lidí od výčepů.


TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký seznam produktů, které mohou výrazně zlepšit stav pokožky obličeje a těla. V našem článku se dozvíte o několika nejrozšířenějších.


Vzácný pohled do každodenního života astronautů ve vesmíru

Zajímalo vás někdy, jaké to je žít ve vesmíru? Život na palubě vesmírné lodi je sice neuvěřitelný, ale ve skutečnosti dost rušný. Kromě zvýšeného úsilí, které musí astronauti vynaložit, aby zvládli i ty nejmenší úkoly, jako je čištění zubů, mají na starosti i větší a nebezpečnější úkoly, jako je údržba a opravy lodi. Když však mají volný čas, je život astronautů ve vesmíru docela podobný tomu našemu na Zemi - s tou výsadou, že mají neustále výhled na galaxii, ze kterého jim padá čelist. Klikněte na tuto galerii a nahlédněte do každodenního života astronautů žijících ve vesmíru.


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka

Hledáte recept na nějaký netradiční moučník, jehož příprava vám nezabere moc času, ale přitom bude vypadat luxusně? Rákócziho řezy jsou ideální volbou. Vypadají i chutnají báječně a navíc jde o výborný koláč pro období, kdy ještě nemůžeme využívat čerstvé ovoce.


Umřel vám někdo blízký? Nechte si ho digitálně reprodukovat

Rituálů a zvyků, jak naložit s fyzickými pozůstatky zemřelých a rozloučit se s nimi, je spousta. Víme, co s jejich hmotným i duševním dědictvím. Stále však neexistují zavedené postupy, jak zacházet s digitální stopou, kterou po sobě mrtví zanechali. Ukazuje se, že velké technologické společnosti – jako jsou Meta, která stojí za sociální sítí Facebo...


Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď

Na chlebíčkách si pochutnáváme nejen u nás, oblíbenou svačinkou jsou třeba i v Dánsku. Dánské smørrebrød se těm českých hodně podobají, jen podklad mají jiný. Klasickou veku totiž obvykle nahrazuje tmavý žitný chléb, jenž jim dodává specifickou chuť.


Tip na výlet: Poutní kostel na Zelené hoře po rekonstrukci připomíná rubínový klenot

Udělejte si výlet na Vysočinu, konktrétně na Zelenou horu. Obdivovat můžete mj. část ambitu kolem poutního kostela sv. Jana Nepomuckého, památky UNESCO, která zůstává i po finální rekonstrukci v původní podobě. A ne, nejde o nedokončenou práci, ale o záměr. Důvodem je, že se tam dochovaly nejstarší zbytky omítek a zároveň i původních červených pigmentů, kterými byl ambit vymalován. O tom se můžete přesvědčit už nyní, i když oficiálně má být...


Obklopte se smyslnou vůní květů letních cibulovin. Pěstujte lilie, frézie a mečík habešský

Květiny, cibuloviny a hlíznaté rostliny kvetoucí i v létě, které chceme pěstovat na zahradě nebo v truhlíku, si obvykle vybíráme hlavně podle barvy květů. Ale ony nám mohou nabídnout i něco dalšího – příjemnou až opojnou vůni! Veškeré letní cibuloviny mají vonné květy, ale tři jsou opravdu jedinečné. Našimi favority jsou lilie, mečík habešský a frézie.


Upečte si koláč s rebarborou. Právě roste, skoro nic nestojí a její svěží kyselost je nenapodobitelná

Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet, koláčů a moučníků . Dokonalý duet tvoří například spolu s jahodami, receptů však u nás najdete daleko víc. Šťavnatý kyselý řapík rebarbory přitom skrývá vedle zajímavé chuti i spoustu vitaminů a tělu prospěšných látek.


YouTube na vašem počítači má nový design: uživatelé zuří, nelíbí se jim to

Možná jste si toho všimli – platforma YouTube pro sledování videí nasadila nový design v rámci desktopového rozhraní na vašem notebooku, počítači a možná i tabletu. Rozhraní je odlišné na první pohled a do značné míry mění to, jak YouTube používáte. A zrovna kladné přijetí nový design nemá. Souvisejicí články Takovou čtečku ještě PocketBook neudělal, nahradí i tablet Windows 11 už lze konečně instalovat na více starších PC – není mezi nimi i to...


ELLE Gala Czech & Slovak Runway: Miro Sabo

Český návrhář Miro Sabo je vedle své volné a zakázkové tvorby od roku 2022 také spoluvedoucím Ateliéru módní tvorby na pražské UMPRUM. Jeho nová kolekce, odhalená ve spolupráci s ELLE, představuje spojení elegance, praktičnosti a porozumění potřebám žen.


3 způsoby, jak zvednout u dětí emocionální inteligenci

Komunikace je základ nejenom vztahů, ale i spokojeného života. Když něco chceme, je potřeba to umět vyjádřit slovy. A s tím mají zejména malé děti často problém. Existuje ale několik způsobů, které jim mohou pomoci s porozuměním jejich pocitů a i s jejich sdílením.


Špenátové listy: Surovina, kterou užijete do salátů i v teplé kuchyni. Hodí se do polévek, dušených pokrmů i palačinek

Listy špenátu pořídíte v obchodech celoročně čerstvý i mražený. Sezóna čerstvých špenátových listů u nás vrcholí na přelomu jara a léta. Hledáte nové způsoby, jak připravit listový špenát nebo jak ho přidat do jídla? Zkuste ho v salátu nebo smoothie, tepelně upravený v těstovinách, bramborách, polévkách nebo slaných palačinkách a koláčích.


Nakládaná červená cibule jako „třešinka“ na burgeru. Její nepřekonatelná chuť nakopne každý sendvič, wrap či tortillu

Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její štiplavost, na druhou stranu se získá novou chuť a zářivou barvu. Jak se cibule nakládá? Velmi jednoduše!


Romantická, vzdušná a elegantní: Zamilujte si kuchyni ve stylu Provence

Toužíte po útulné a přívětivé atmosféře v kuchyni? Provence styl se přesně takovými přízvisky vyznačuje. V takto zařízené kuchyni se vám bude úžasně vařit a trávit čas. Jak si sem tedy kousek francouzského venkova vnést? Styl je pojmenovaný po jižní části Francie pyšnící se bohatou historií, nádhernou přírodou, známým Azurovým pobřežím i lány levandulových polí. Původně vznikl […]


Jak mít kuchyňský dřez čistý a stále jako nový? Spolehněte se na sůl, citron, sodu či ocet

Kdo by nechtěl mít kuchyňský dřez čistý a bez nepříjemně zanešeného či ucpaného odpadu? Jak a čím toho docílit, aniž byste na to potřebovali pomoc instalatéra? Zázraky dokáže obyčejná kuchyňská sůl. Pomoc nabízí však i další doma dostupné ingredience.


Křehké těsto snadno a rychle: Vyzkoušejte naši vychytávku

Také vás při přípravě klasického křehkého těsta nebaví proces, kdy je nutné kostičky tuhého másla rychle zpracovat s moukou a ostatními surovinami do koule a dát odpočinout? Poradíme, jak proces urychlit.


5 důvodů, proč si pořídit květnovou ELLE

Květnová ELLE je tady a na obálce září slovenská topmodelka Michaela Kociánová. Zde je 5 důvodů, proč si pořídit květnovou ELLE, která vás inspiruje, jak být laskavější sama k sobě i ke světu okolo.


Z kuchařky Ivety Bartošové: Svíčkovou dochucovala karamelem, rajskou trochou perníku

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48), prožila dětství a dospívání ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde ji také maminka Svatava Bartošová zasvětila do tajů poctivého domácího vaření. Z kuchařky, kterou si dospívající Iveta ručně psala, dnes známe recepty na falešnou svíčkovou, preclíky, bublaninu nebo rajskou omáčku. Pojďte společně s námi porovnat, zda Iveta vařila českou klasiku podle stejných postupů, jak jsme doma zvyklí.


Velká věštba na květen pro Býky: Karty ukazují bohatství, ale nebude to bez práce

Co čeká Býky v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A jaká bylinka nošená v peněžence vám přitáhne peníze? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Býky z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Snadné způsoby, jak snížit množství kalorií (bez hladu)

Chcete snížit příjem kalorií, ale nechcete se vzdát jídel, která máte rádi? To sice není úplně možné, ale můžete minimalizovat dopad snižování kalorií pomocí několika jednoduchých úprav svého jídelníčku. Tuky a sacharidy jsou někdy neodolatelné, ale nemusíte je ze svého jídelníčku zcela vyřadit, abyste snížili množství kalorií. A samozřejmě nemusíte ani hladovět! Extrémní hubnutí může být skutečně nebezpečné, ale v této galerii nejde o výměnu steaku za plátek salátu. Je o malých změnách, které můžete zařadit do svého každodenního jídelníčku. Klikněte a dozvíte se více.


Šikovná kuchařka Emily Blunt: Její rada na dokonale kuřpavé brambory zbořila internet, do boloňské dává mléko

Emily Blunt v pořadu své kamarádky, kuchařky Iny Garten, už dvakrát dokázala, že není jen skvělá herečka, ale také velmi talentovaná kuchařka. Vedle boloňské omáčky s krůtím masem ukázala recept na dokonalé pečené brambory, který se stal záhy virálním.


Základní tipy pro sólo cestovatele

Cestování na vlastní pěst může být pořádná zábava! Může to být ale také velmi skličující a zdrcující, pokud nejste připraveni na případné nehody a mimořádné události. Jedním z prvních kroků, které musíte udělat, je ujistit se, že jste někomu řekli kam jedete, pořádně si naplánovali trasu a zarezervovali si hotel. Pokud jste se však někdy vydali na sólu cestu, víte, že za rohem se vždy skrývají nečekaná dobrodružství. Příprava je tedy klíčová! Klikněte na tento seznam tipů pro sólo cestovatele, abyste si svou příští cestu bezpečně užili na maximum.


Emily Ratajkowski ukazuje svou blond stránku na nových odvážných fotografiích

Modelka Emily Ratajkowski nadchla fanoušky odvážnými fotografiemi ve svém blond vzhledu. The post Emily Ratajkowski ukazuje svou blond stránku na nových odvážných fotografiích appeared first on Instafamosos.


Krabice kočku přitahují jako magnet. Jsou pro ně zábavou i bezpečím

Pokud máte kočku, jistě se vám stává, že jakmile někde necháte prázdnou krabici, váš mazlíček si do ní musí vlézt. Velká, malá… rozměry nehrají roli, zkrátka neodolá. Víte ale, že tento úsměvný zvyk má své důvody?


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Prázdniny pro školní rok 2024/25: Kdy budou mít žáci a studenti volno

Jaký je harmonogram školního roku 2024/2025? Podívejte se, kdy naplánovat dovolenou s dětmi a v jakém týdnu vychází jarní prázdniny ve vašem okrese nebo které státní svátky připadají na školní den.


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


KVÍZ: Zjistěte, jak dobře znáte česká přísloví. Jejich význam by měl znát každý

Paremiologie je věda, která se zabývá příslovími a my se na ně v tomto kvízu podíváme také. Jistě jste se už s nějakými ve svém životě setkali, sami jsme je říkali, nebo jste je slyšeli někoho říkat vám. Díky nim jsou nám odmalička vštěpovány postupem času nasbírané zkušenosti a morální zásady. Pojďme se podívat, jestli znáte všechny, které jsme vybrali do našeho kvízu.


Geniální a levná proměna dětského pokoje: Nela a Teo se s vámi podělí o své dobrodružství s delfíny a velrybami

Nela a Teo jsou takoví malí hraví delfíni- nade všechno milují vodu. To nahrálo designérce Romaně k tomu, aby vytvořila mořský svět přímo v jejich dětském pokoji. Jako koráb v místnosti pluje nová patrová postel doprovázená hejnem velryb.


Andělské poselství na víkend od 19. dubna 2024: Probuďte v sobě svůj vnitřní oheň

Víkendové energie jsou hodně dynamické, ohnivé a také akční. Nyní máte příležitost uvědomit si svou vlastní sílu. Překážkám se postavte čelem a nebraňte se změnám, které mohou v mnohých vyvolávat nejistotu a obavy z budoucnosti. Co ještě andělské karty vzkazují na tento víkend?


Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd

Brambory jsou už po několik století základní surovinou naší kuchyně a jídla z nich patří mezi ta levná i snadná. V jednoduchosti je krása a v případě valašských pečáků to platí dvojnásob.


Vodka už lidi začala nudit, v módě je teď v Evropě tequila, říká Rafal Walendzik

Z vína se – s výjimkou sektů – v Česku neplatí spotřební daň. U lihovin ji vláda od ledna zvedla a v dalších letech to bude pokračovat. Rafal Walendzik, nový šéf největší domácí likérky Stock Plzeň‑Božkov, říká, že stát by měl tuhle situaci napravit, protože ve víně, pivu i lihovinách je pořád stejný alkohol. „Lihoviny s podílem 29 procent na celko...


Kam s ELLE: Jediný víkendový to do list, který potřebujete

Jaro je tu, a to znamená jediné. Slunce, teplo a čas na to vyrazit s ELLE ven! Představujeme vám jediný to do list, který o víkendu skutečně potřebujete.


Rady jak efektivně řešit konflikty (podle vašeho znamení horoskopu)

I když bychom rádi žili neustále v míru a pohodě, konflikty jsou zkrátka součástí života. Můžeme k někomu cítit lásku a obdiv, ale to neznamená, že s ním budeme vždy souhlasit. A pokud jde o řešení konfliktů, každé znamení zvěrokruhu má trochu jiný přístup. No a pochopení toho, jak k problémům přistupujete vy a vaše okolí, může být klíčové ke zvládání sporů. Zajímá vás víc? Klikněte na článek a čtěte.


Znamení, která se snadno rozzlobí: Vztekat se umí Berani i Štíři

Každý z nás je úplně jiný. Zatímco někdo na sobě nechá dříví štípat, jinému stačí jen málo a vylítne jako čertík z krabičky. Je jasné, že do toho hodně mluví i znamení, ve kterém se daný člověk narodil. Tady jsou čtyři znamení, se kterými není radno se dostat do křížku.


Souboj kabelek za desetitisíce: Agáta vytáhla Chanel, Richard Krajčo a Olga Lounová v Dioru

Zatímco některé celebrity si na módní a značkové kousky nepotrpí, jiné se jimi náležitě chlubí na společenských akcích. Zpěvačka Olga Lounová (43) na slavnostní otevření pop-artové galerie Josefa Rataje vynesla Dior kabelku za devadesát tisíc. Hudebník Richard Krajčo (46) se také pochlubil kabelkou, která byla rovněž od Diora. A Agáta Hanychová (38) zase přišla s chanelkou.


Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup

Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.


Víkendové večeře, které zvládnete připravit za 30 minut

Jídlo uprostřed týdne za pouhých 30 minut? Prodáno! Kdo by si uprostřed pracovního týdne nechtěl zkrátit čas vaření? Lahodné pokrmy připravené k dokonalosti během 30 minut... Jsou osvobozující a uspokojující zároveň! Z těchto receptů se vám budou sbíhat sliny, od enchilady (kukuřičná tortilla s náplní) po lososa a další. Máte připravenou zástěru? Pak si proklikejte tuto galerii a staňte se výjimečným kuchařem za pouhou půlhodinu!


Hmyzí hotel patří do každé moderní zahrady. Jak udělat domek pro užitečný hmyz

Domky pro hmyz, tzv. hmyzí hotely, se v poslední době staly součástí veřejných parků i soukromých zahrad. Že ho na své zahradě ještě nemáte? Pokusíme se vás přesvědčit, proč uděláte nejlépe, když si podobný domek nebo jen malou budku pořídíte. Anebo nejlépe – sami vyrobíte.


7 receptů na kapustové karbanátky: S touto košťálovou zeleninou chutnají výtečně

Karbanátky s bramborovou kaší nebo s chlebem jsou výborným a oblíbeným jídlem. Můžeme je připravit z různých surovin, často se jako základ používá maso nebo luštěniny, které doplníme strouhaným sýrem a zeleninou. Pokud přemýšlíte, jakou zeleninu dát do karbanátků, tak kapusta bude určitě správnou volbou.


Lákavé recepty, díky kterým si tofu zamilujete

Tofu má mezi masožravci špatnou pověst. Ano, je to taková zvláštní křehká věc bez výraznější chuti, ale právě proto je tak univerzální! Je plné rostlinných bílkovin a lze ho přidávat do nejrůznějších pokrmů z nejrůznějších kultur. Její jemná chuť z ní dělá dokonalé prázdné plátno pro nasáknutí omáček a koření. Tofu se vyrábí v různých formách a konzistencích. Pevné tofu lze použít jako náhradu masa a smažit ho do křupava, zatímco z hedvábného tofu lze připravit neuvěřitelně dekadentní dezerty. Kdo tvrdí, že mu tofu nechutná, zřejmě neměl možnost ochutnat všechny tyto pokrmy! Klikněte a přesvědčte se, co máme na mysli.


Vstupte do ďábelského domu Medicejských

Jedním z nejslavnějších evropských šlechtických rodů středověku byl rod Medicejských. Rod Medicejských, který vládl Florencii a později Toskánsku po většinu období od roku 1434 do roku 1737, dosáhl úspěchu v oblasti obchodu a bankovnictví, načež několik členů rodu prostřednictvím řady mecenášů a finančních prostředků významně přispělo k rozvoji umění, vzdělanosti a architektury. Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo a další renesanční mistři skutečně těžili z jejich štědré podpory. Vlivný rod Medicejských se však také občas zapletl do skandálů a tyranie, což z něj učinilo jeden z nejobávanějších evropských šlechtických rodů. Rod Medicejských se těšil více než třem stoletím moci, prestiže a vlivu, než v polovině 18. století dynastie padla. Chcete-li se dozvědět více, klikněte a zjistěte, kdo byli a co nám zanechali.


Péče o stromy a keře v dubnu: Provést kontrolu, zkrášlit a poskytnout potřebnou zálivku

V dubnu začínají kvést již některé ovocné stromy. Péči potřebují však i okrasné druhy dřevin. Co vše v tomto měsíci udělat? Jakou péči poskytnout a na co se zaměřit, abyste měli dostatečnou úrodu z ovocných stromů?