Lifestyle

Trending:


Módní kousek, který vám na jaře nesmí chybět ve skříni: Pořiďte si džínovou sukni, ve které strávíte celé jaro i léto. Poslední šance ji koupit ve slevě

To, že jsou džíny nadčasovou záležitostí, je všem jasné. Nejen džíny, ale také další denimové kousky ale letos ovládnou módní trendy. Řeč je konkrétně o džínových sukních, které hlásí svůj velký návrat. Už máte doma tu svojí? Vybrat si můžete z několika různých střihů.


Nadměrné kabelky se vrací do módy: Nejstylovější trend roku 2024, který se hodí ke všemu

Stejně jako se mění módní trendy v oblečení, mění se i v doplňcích. Zatímco v minulých sezónách jsme se přikláněli spíše k menším kabelkám, zdá se, že ty velké, respektive přímo nadměrné, se ve velkém vracejí do módních trendů. Jak je nejlépe zakomponovat do svých outfitů?


Osamělost jako byznys: kdo vydělává na tom, že žijete single

Seznamovací aplikace, chatboti a coworkingové prostory, terapeuti a healingové pobyty, ti všichni profitují z pandemie osamělosti. Chtěli jsme svobodu a teď jí máme tolik, až nás to ničí. Vyléčí naši osamělost peníze?


Jsme schopni si svépomocí vytvořit malé zahradní jezírko?

Představa zahradního jezírka může být pro mnohé z nás zářným snem. Zvuk šumění vody, skvělé rostliny a možnost sledovat ryby pohybující se v klidné vodě – to všechno může zahradu obohatit a přinést do našich životů klid a harmonii. Ale je možné si takové jezírko vytvořit vlastními silami? Plánování je klíčem Prvním krokem k vytvoření zahradního jezírka je […]


Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný

Univerzální kynuté těsto je záchytným bodem. Poradíme, jak na něj a vy už jen budete moci vybírat, jakou dobrotu z něj upečete. Budou to buchty, koláčky či koláče? Vše chutná skvěle.


Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup

Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.


Křivky Kim Kardashian roztrhaly švy během focení pro její plavkovou značku.

Reality hvězda Kim Kardashian oznámila svou novou plavkovou kolekci Skims s řadou provokativních snímků, na kterých nosila oblečení tak malé, že se zdálo, že praskne The post Křivky Kim Kardashian roztrhaly švy během focení pro její plavkovou značku. appeared first on Instafamosos.


30 úžasných receptů s rajčaty

Rajčata jsou tak univerzální a základní surovinou, že je někdy považujeme za samozřejmost. Jsou však plná chuti a připravují ty nejlahodnější omáčky. Existuje tolik způsobů, jak rajčata využít, a právě teď je skvělý čas začít experimentovat! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 skvělých receptů s rajčaty.


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Jedlé květiny: Sedmikrásky kvetou celý rok, přidat je můžete nejen do salátů

Hned, jak začne svítit slunce, objeví se sedmikrásky a pokvetou až do pozdního podzimu. Na co je můžete v kuchyni využít? Zkuste blahodárný nálev, sirup nebo koupel. Zdobit jimi můžete chlebíčky i polévky nebo je přidat do salátů.


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Připravte si dokonalou nádivku, kterou naplníte maso nebo si ji můžete dát samostatně jako chuťovku

Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.


Nakládaná červená cibule jako „třešinka“ na burgeru. Její nepřekonatelná chuť nakopne každý sendvič, wrap či tortillu

Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její štiplavost, na druhou stranu se získá novou chuť a zářivou barvu. Jak se cibule nakládá? Velmi jednoduše!


Domácí masky na vlasy proti vypadávání vlasů

Všem nám vypadávají vlasy - každý den. I když někdy se to může stát problémem a skutečně to může vést k plešatosti. Ale pokud trávíme čas mytím vlasů, používáním kondicionéru a mnoha přípravků, proč nedat šanci přírodní cestě? Existuje mnoho ingrediencí, které máme většinou doma a ze kterých lze vyrobit opravdu skvělé masky na vlasy. V této galerii se mimo jiné dozvíte nejlepší recepty na domácí masky proti vypadávání vlasů, od ovoce až po oleje. Klikněte na galerii!


7 must-have šatových trendů na jaro 2024. Kraluje denim i háčkování

Počasí se schizofrenně potácí mezi zimou a létem, ale my už máme jasno. Nastal čas na jarní šaty. Dokonalé pro teplé, sluncem prosycené dny a snadno nositelné i ve dnech, kdy se zatáhne a ochladí. Stačí pár vhodných doplňků a nemusí vás trápit ani výkyvy počasí. Tady jsou trendy a modely, které by neměly toto jaro uniknout vaší pozornosti.


Nejhorší skvrny a jak je odstranit

Zbavit se odolné skvrny může být velmi obtížné, zejména pokud nemáte po ruce vhodné čisticí prostředky. A čím déle necháte na oblečení něco jako krev, rajčatovou omáčku nebo čokoládu, tím větší noční můrou je snaha o její odstranění. Naštěstí je k dispozici řada zkratek využívajících běžné, každodenní produkty, které dokáží vymazat i ty nejnevzhlednější a nejodolnější skvrny a fleky. Co jsou však tyto chytré čisticí prostředky zač a jak se používají? Projděte si tento seznam nejhorších skvrn a zjistěte, jak je nejlépe ošetřit.


Prázdniny pro školní rok 2024/25: Kdy budou mít žáci a studenti volno

Jaký je harmonogram školního roku 2024/2025? Podívejte se, kdy naplánovat dovolenou s dětmi a v jakém týdnu vychází jarní prázdniny ve vašem okrese nebo které státní svátky připadají na školní den.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Zima může být pro sazenice likvidační: ochraňte je pomocí tipů, které fungují. Použijte textilii nebo zkuste trik se svíčkou

Zlákalo vás téměř letní počasí uplynulých týdnů natolik, že jste neodolali a přesadili sazenice zeleniny do záhonu nebo je přestěhovali do skleníku? Možná teď máte trochu těžké spaní, aby jim mráz neublížil, ale nebojte, nic není ztraceno.


Denní horoskop na 18. dubna 2024: Raky neopustí dobrá nálada, Panny se mohou spolehnout jedině na svůj úsudek

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 18. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Velká věštba na květen pro Berany: Začátek měsíce bude náročný, pozor na jazyk

Co čeká Berany v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A co vás ochrání před čarodějnicemi? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Berany z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Porucha Chování

Souhrn Behaviorální a emocionální porucha, která se projevuje jako opakující se, rušivé a násilné chování, ke kterému obvykle dochází v dětství nebo dospívání. Příznaky Porušení pravidel, agresivita, podvod a destruktivní chování jsou běžně zaznamenanými příznaky. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Za ten...


Tepláky nemusí být jen na doma: Zjistěte, jak být trendy a v pohodlí po celý den

Tepláky jsou drtivou většinou společnosti vnímány jako domácí nebo sportovní oděv. Aktuální módní trendy však mluví jinak! Tepláky již zdaleka nemusí být jen kouskem oblečení, který si vezmete k televizi nebo k práci na zahradě. Jednoduše je můžete zakomponovat i do trendy módního outfitu. Jak na to?


Šéfredaktorka Thea Prokop a... laskavost?!

Šéfredaktorka Thea Prokop ve svém květnovém úvodníku o laskavosti a o tom, jak skrze ni změnit svět.


Robbie Williams či Simon Cowell. Slavní muži, kteří se netají estetickými úpravami

Nejenom ženy touží po krásném a mladistvém vzhledu, i muži o sebe chtějí pečovat. Kdo ze slavných pánů přiznal estetické úpravy?


ELLE Gala Czech & Slovak Runway: Liběna Rochová

Liběna Rochová patří mezi českou návrhářskou špičku už od 70. let. Její nová kolekce s názvem FORMY, představená ve spolupráci s ELLE a Mercedes-Benz Prague Fashion Weekem, se zaměřuje na vyvážené oděvní formy, které vynikají díky výjimečným látkám, objemu a výtvarnému pojetí stylingu.


Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne

Majonéza má v naší kuchyni téměř nezastupitelné místo. Nejen, že ji přidáváme do mnoha pokrmů, jako jsou saláty nebo pomazánky, ale rádi si ji užíváme také ve formě tatarské omáčky, třeba k některým smaženým jídlům. Klasickou majonézu však můžeme dochutit mnoha ingrediencemi, například i medvědím česnekem, jak ukazuje Těhotnej kuchař.


Jak zabránit tvorbě ledu v lednici: Funguje olej, jedlá soda a základem je prevence

Problém s námrazou v lednici. Pokud máte starší model lednice, tak to zajisté moc dobře znáte. Jak zabránit námraze? V podstatě stačí jednoduchý trik.


Manželka v léčbě rakoviny zkouší nový paruku a upřímná reakce manžela pobavila internetové uživatele

Upřímná reakce manžela, když viděl svoji manželku, která je v léčbě rakoviny plic, s parukou, pobavila internetové uživatele. The post Manželka v léčbě rakoviny zkouší nový paruku a upřímná reakce manžela pobavila internetové uživatele appeared first on Instafamosos.


Doma mám přes 200 párů bot, říká influencerka Alex Sedláčková. Za obuv utratila neuvěřitelné částky

Vztah k módě v sobě okouzlující Alex Sedláčková rozhodně nepopře. Fashion & beauty influencerka, která ke své dnešní slávě přišla v podstatě jako slepá k houslím, když v roce 2016 založila vlastní blog, představuje každý den inspiraci pro tisíce žen. Kde se však inspiruje ona samotná? A co nesmí v jejím šatníku chybět? O tom se rozpovídala pro eXtra.cz.


Andělské poselství na víkend od 19. dubna 2024: Probuďte v sobě svůj vnitřní oheň

Víkendové energie jsou hodně dynamické, ohnivé a také akční. Nyní máte příležitost uvědomit si svou vlastní sílu. Překážkám se postavte čelem a nebraňte se změnám, které mohou v mnohých vyvolávat nejistotu a obavy z budoucnosti. Co ještě andělské karty vzkazují na tento víkend?


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Triky s přírodními potravinářskými barvivy pro barevnější kuchyni

V průběhu let se vaření změnilo z něčeho soukromého, co děláme v kuchyni jako prostředek k přežití, v něco, na co jsme pyšní, co sdílíme na internetu a co používáme, abychom udělali dojem na lidi. Určitě jste se setkali s fotografiemi jídel, která se pravděpodobně příliš neliší od toho, co jste sami připravili, ale s oslnivě odlišnou škálou barev. Většina lidí také zaplatí nemalou částku za to, aby si pořídili zábavně barevné jídlo a mohli si ho vyfotit ještě předtím, než ho ochutnají. Protože všichni víme, že potravinářská barviva nejsou zrovna nejlepší, existuje řada přírodních způsobů, jak obarvit potraviny a vytvořit něco, co si vaše děti, přátelé na internetu nebo partner při stolování zamilují. Klikněte na a dozvíte se více.


Teorie 5 elementů: Zjistěte, který je váš nejdůležitější a jak ho posílit. Můžete si vylepšit mimo jiné i vztahy

Teorie a systém pěti elementů, nebo také pěti prvků, může být pro vylepšení života každého z nás velkým přínosem. Náš článek je ochutnávkou s jejími základy. Soustředíme se na osobnostní rysy podle konstitučních elementů, přednosti a slabiny. Dozvíte se, jací jsou obecně lidé, jimž dominuje oheň, země, kov, voda či dřevo ve vztazích a jak je možné s tím pracovat, aby byly všechny vaše mezilidské vztahy co nejharmoničtější.


Nejlepší kuchaři zvěrokruhu: Svým uměním vás překvapí Raci i Blíženci

Talentovaní kuchaři svým uměním dokážou ohromit naše chuťové buňky a přinést do světa stravování vášeň a kreativitu. Někteří lidé pro to mají vrozený talent. A může za to i znamení, ve kterém se narodili. Kdo jsou podle horoskopu ti nejlepší kuchaři?


Dubnový fashion newsfeed: To nejaktuálnější ze světa módy

Co nového se ve světě módy stalo, ptáte se? Brad Pitt a Penélope Cruz zažívají stylový románek, Loewe už opět kupuje letenky na Ibizu a Melissa znovu do služeb povolává Glenna Martense a Y/Project. Račte se začíst, měsíčník povinné četby pro milovníky módy je tu, vážení!


Čím širší, tím lepší! Jak nosit trend wide leg džínů a kalhot?

Ještě před několika lety bychom je na sebe možná vůbec nevzaly, protože až příliš připomínají přelom milénia. Teď jsou široké džíny a kalhoty všude kolem nás a skinny siluetě už na pár let zase odzvonilo. Wide leg džíny se nosí k teniskám, lodičkám i balerínám a dají se zkombinovat jak do ležérního, tak formálnějšího outfitu. Poradíme, jak v roce 2024 široké džíny a kalhoty stylově nosit.


Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd

Brambory jsou už po několik století základní surovinou naší kuchyně a jídla z nich patří mezi ta levná i snadná. V jednoduchosti je krása a v případě valašských pečáků to platí dvojnásob.


Víkendový horoskop: Vodnáři neví, kde jim hlava stojí, Střelci by měli odpočívat

Po chladném týdnu je tu chladný víkend. Neklesejte však na mysli, bude vesměs pozitivní. Jak jej strávíte vy? To se dovíte v našem víkendovém horoskopu.


Víkendové večeře, které zvládnete připravit za 30 minut

Jídlo uprostřed týdne za pouhých 30 minut? Prodáno! Kdo by si uprostřed pracovního týdne nechtěl zkrátit čas vaření? Lahodné pokrmy připravené k dokonalosti během 30 minut... Jsou osvobozující a uspokojující zároveň! Z těchto receptů se vám budou sbíhat sliny, od enchilady (kukuřičná tortilla s náplní) po lososa a další. Máte připravenou zástěru? Pak si proklikejte tuto galerii a staňte se výjimečným kuchařem za pouhou půlhodinu!


Princezna Kate má oblíbené jídlo, které je překvapivě levné a lahodné. Uvařte si ho také podle receptu

Princezna Kate a princ William jsou velkými fanoušky indické kuchyně a mezi jejich favority patří jednoduché kuřecí kari, jak prozradili během návštěvy indické restaurace v Birminghamu na začátku tohoto roku.


Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý

Možná si do polévky přidáváte kupované tekuté koření. To ale bývá plné látek, které konzumovat netoužíme. Jak udělat „maggi“ z libečku? Snadno. Tato bylina má totiž chuť, která tekutou směs do polévky připomíná.


TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký seznam produktů, které mohou výrazně zlepšit stav pokožky obličeje a těla. V našem článku se dozvíte o několika nejrozšířenějších.


Jak vám může stres prospět

Stres má špatnou pověst. Když se mluví o stresu, většinou se nám vybaví něco špatného. Je s ním spojena úzkost, vyhoření a celkově negativní účinky na zdraví. Chronický stres je skutečně nebezpečný a zdraví dost škodlivý, ale ne všechny stresové události jsou stejné. Stres ovlivňuje náš život různými způsoby, a zatímco příliš mnoho a příliš dlouho je obvykle škodlivé, ukazuje se, že správné množství stresu nám může být ve skutečnosti prospěšné! Zajímá vás, jak vám může stres prospět? Klikněte na následující galerii a dozvíte se to!


Numerologie vztahů: Zjistěte, zda se k sobě s partnerem skutečně hodíte

Hodíme se k sobě, miláčku není jen oblíbený český film, ale také otázka, kterou si, v různých podobách, někdy položil snad každý pár. Skutečně se k sobě s partnerem hodíte a vydržíte spolu celý život? Takovou záruku vám asi nedá nikdo. Numerologie pomůže určit vaše číslo životní cesty a tím pádem vaši energii, nastavení a podobně. A jsou čísla, která se k sobě hodí více než jiná. Jaký partner se k vám podle čísla životní cesty hodí?


Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený

Chřest patří mezi vyhledávanou jarní zeleninu. Zjistěte, čím se řídit při nákupu a jak vybrat chřest podle barvy. Co je s ním potřeba udělat, než ho dáte na talíř a jak tuto zeleninu můžete připravit k jídlu?


Příznaky finančního zneužívání ve vztahu

Hádky o peníze jsou nejčastějším důvodem rozvodu, což jen dokazuje, jak velký problém to může být. Ne všechny hádky jsou však stejné a může se stát, že jeden z partnerů je ten, kdo je zneužívá, a druhý ten, kdo je zneužíván. Existuje mnoho varovných signálů, na které je třeba si dát ve vztahu, kde dochází k finančnímu zneužívání, pozor. Prohlédněte si naši galerii a zjistěte, zda vám některé z nich nejsou povědomé. Pokud ano, možná je na čase se na váš vztah podívat pozorně a obezřetně. Tato galerie byla inspirována časopisem Self-Made.


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Pražský byt vzpomíná na krásy Itálie a motiv měsíce pomáhá navodit harmonickou atmosféru

Byt na Kampě autoři projektu z ateliéru A1architects navrhli plný unikátních detailů, které vznikaly na míru. Hlavním motivem se stal panoramatický výhled a onyx, který majitelům připomíná milovanou Itálii.


Věci, které měl každý dům v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.

Cítíte nostalgii po 70. letech? Je čas připomenout si, jak jsme tehdy žili. Od nábytku s květinovým vzorem přes gramofony až po barevné pyrexové nádobí - některé předměty měla většina tehdejších moderních domácností. Ale ať už to bylo dobré, špatné nebo prostě jen nevkusné, domy v 70. letech byly rozhodně jedinečné! A pokud jste je nezažili, rozhodně byste se měli podívat, jak to tehdy vypadalo. Pokud tedy chcete vstoupit do stroje času, proklikejte si tuto galerii 30 věcí, které měly domy v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.