Zprávy

Trending:


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky

Perfektní zpracování, kvalitní materiály, dlouhá výdrž na baterii a přesné senzory převažují nápadnou podobu s konkurenční ikonou. Souvisejicí články Test: Hama Smart venkovní IP kamera – bezdrátová venkovní kamera se solárním panelem a snadnou instalací Test: Acer Connect Enduro M3 LTE/5G – 5G internet i na místech se špatným signálem Test: Niceboy ION Hurricane H7 – lehký a obratný bezdrátový vysavač pro rychlý úklid Test: MSI MPG 491CQP...


Nejlepší dárky pro vaše mazlíčky!

I když si váš mazlíček vystačí s málem, tak to neznamená, že neocení pěkný dárek. Ale na rozdíl od lidí, kteří si mohou říct, co chtějí, může být výběr dárků pro domácí mazlíčky trochu komplikovanější. Zvlášť když je dnes na trhu tolik produktů. Ale nebojte se! V této galerii najdete spoustu skvělých nápadů na dárky - od zábavných hraček pro kočky až po luxusní kočárek pro psy. Klikněte a inspirujte se!


Jak klást lepší otázky

Na první pohled je kladení otázek snadné. Děláme to pořád. "V kolik hodin přijdeš domů?" nebo "Co si dáš k večeři?" jsou otázky, které všichni denně klademe a odpovídáme na ně. Každý, kdo někdy vedl pracovní pohovor, vám však potvrdí, že položit správné otázky není vždy tak snadné, jak se zdá. Abyste se dočkali užitečné a zasvěcené odpovědi, je třeba některé otázky pečlivě připravit. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak klást lepší otázky.


Epilepsie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neurologická porucha, která způsobuje záchvaty nebo neobvyklé pocity a chování. Léčba může kontrolovat epizody. Některé děti přerostou tento stav, jak stárnou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky epilepsie se mezi jednotlivci značně liší a závisí na typu záchvatu. Přízn...


Nejlepší zdroje bílkovin pro vegetariány

Stále více lidí se rozhoduje pro veganství/vegetariánství, a to ze zdravotních, náboženských i etických důvodů. V roce 2016 americká Akademie pro výživu a dietetiku potvrdila, že dobře sestavená veganská nebo vegetariánská strava nám může poskytnout všechny živiny, které naše tělo potřebuje. Vegani a vegetariáni si však musí dávat pozor na dostatečný příjem bílkovin. Pokud uvažujete o rostlinné stravě, podívejte se do této galerie, kde najdete inspirace z čeho denně přijímat bílkoviny. Některé potraviny na tomto seznamu jsou kompletní bílkoviny, což znamená, že obsahují dostatečné množství všech devíti aminokyselin, které lidské tělo potřebuje. Nicméně stále platí, že je potřeba dbát na vyváženost stravy.


Celebrity si oblíbily slow fashion: Nejnovější trendy v udržitelné módě představí Good Festival

Světem módy už několik let hýbe stále rostoucí odpor k fast fashion. Co je principem udržitelnosti v oblékání a jak jej jednoduše dosáhnout? Pražský Chodov právě hostí festival, který vám o trendech "pomalé" módy řekne víc. A můžete si tam pořídit i udržitelné kousky do šatníku.


Jak udělat rajčatovou omáčku méně kyselou: Kuchaři často sázejí na jedlou sodu, výsledek nás ale trochu překvapil

Passata nebo rajčatové pyré, která jsou v obchodech běžně k dostání, za nás vyřeší velký díl práce na rajčatové omáčce. Pořád však jde o polotovar, se kterým je potřeba dál pracovat. Dokonalá omáčka z rajčat má totiž nasládlou chuť, kterou by jí měla dodávat zrálá rajčata, mrkev, dlouhý var nebo... cukr. Variantou je také přidání jedlé sody, který stáhne kyselost.


KVÍZ: Vyzkoušejte, kolik toho víte o zvířatech, která žijí v našich lesích

Naše lesy jsou plné nádherných zvířat. Lišek, zajíců, srnců a dalších. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, kolik toho o nich víte.


Kontroverzní módní trendy posledních let: Lepící pásku místo náramku či roztrhané punčocháče pořídíte za desetitisíce

Móda je všelijaká. Dává nám prostor vyjádřit své nejkreativnější myšlenky a svou osobnost. V módním průmyslu neexistuje objektivita – je to jako umění. Každému se líbí něco jiného a názory jsou naprosto subjektivní. Některé módní domy ale přišly s poněkud kontroverzními návrhy, které překvapily i ty největší fashion nadšence. Pojďme se na některé z nich podívat.


Endometriální Polyp: Co To Je A Léčba

Souhrn Nenármový růst připojený k endometriu (vnitřní linning dělohy). To způsobuje nepravidelné menstruační krvácení a krvácení po menopauze. Příznaky Vyznačuje se nepravidelným menstruačním krvácením a krvácením po menopauze. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Zdá se, že hlavní roli hrají hormonální fak...


7 receptů na ovocné knedlíky: Uvařte kynuté, tvarohové nebo ze spařovaného těsta

Ovocné knedlíky sice neprospívají naší štíhlé linii, ale chutnají báječně a jednou za čas si je můžeme uvařit. Nejlepší jsou z čerstvého ovoce - můžeme si vybrat to, která právě dozrává. Pokud není ovoce čerstvé, stačí mražené nebo zavařené.


O víkendu vypukne Maker Faire. Program je hotový, tady je pár lákadel

Už o nadcházejícím víkendu proběhne největší český festival kreativity, pražský Maker Faire. Na zvídavé každého věku i celé rodiny čeká našlapaný program,...


Od tymiánu k načasování: základní tipy pro pěstování vlastní bylinkové zahrádky

V domácnosti každého skvělého kuchaře se skrývá potenciál pro krásnou, voňavou kuchyňskou zahrádku plnou čerstvých kulinářských bylinek. Bylinky vdechují nový život starým receptům a jejich pěstování a použití je snadnější, než si možná myslíte! Navíc kuchyňské bylinky jistě zpestří a ochutí každý pokrm. Většinu nebo všechny bylinky sice můžete koupit v obchodě balené, ale často velmi rychle zvadnou nebo se zkazí a mohou být poměrně drahé. Chcete-li ušetřit čas a peníze a zároveň mít k dispozici co nejčerstvější a nejdéle trvající suroviny, zvažte pěstování vlastních kuchyňských bylinek. Klikněte a dozvíte se, jak na to.


Recept na zdravý životní styl podle Rebel Wilson: Co jí pomohlo získat postavu snů?

Každý, kdo někdy nebyl spokojený se svým tělem a toužil to změnit, se jistě dostal do fáze, kdy si řekl, že už nemá sílu a že to nezvládne. Herečka Rebel Wilson ovšem dokazuje pravý opak. Nejen, že se jí v roce 2020 podařilo shodit téměř 30 kilogramů, ale také zcela změnila svůj životní styl. A váhu si stále drží. Pojďme se podívat na její běžný den a nahlédněme pod pokličku tajemství jejího nového, zdravého já.


Ženské tajemství Aleny Schillerové. eXtra odhalila obsah své kabelky, překvapí nejednoho voliče

Politička Alena Schillerová dbá na svůj styl oblékání. Do našeho pořadu eXtra Host přišla celá v černém. "To značí dobrou náladu. Já mám černé oblečení prostě ráda. Mám takový pocit, že zeštíhluje. Možná to mám tak jenom nastaveno v hlavě. V černé se cítím dobře a lépe. Takže já mám náladu dobrou," řekla a ukázala, co vše nosí ve své kabelce.


Potraviny, které zhoršují stav pleti: Kterým je lepší se vyhnout?

Ačkoliv akné a další různé nedokonalosti pleti trápí především teenagery, mnoho žen s těmito problémy bojuje i v dospělosti. Můžete mít sebelepší skin care produkty, ale příčinou těchto potíží mohou být mnohdy i potraviny, které konzumujete. Kterým je lepší dát sbohem?


Jágrův kadeřník navrhl vlastní hodinky. Cena? 77 tisíc korun

Vyrobeny jsou pouze v jedenácti kusech, ciferník mají posázený diamanty a stojí téměř osmdesát tisíc korun. Tak vypadají náramkové hodinky, za jejichž vznikem stojí nejslavnější barber v Česku Lukáš Valčuha alias Laky Royal.


Vlivné umělecké směry 20. století

Na kaleidoskopickém plátně umění 20. století, vyprávěl každý tah štětcem příběh o rebelii, inovaci a neúnavné snaze o vyjádření. Celá hnutí explodovala, aby se ideály mohly uskutečnit všemi dostupnými způsoby. Století umělecké tvorby přineslo vzestup abstraktní tvorby, performance a boření tvůrčích hranic. Zaujalo vás to? Klikněte na tuto galerii a podívejte se, která umělecká odvětví se ve 20. století prosadila.


Denní horoskop na pátek 10. 5. 2024: Kozorohy zavalí kupa povinností, Panny budou čelit nepříjemným řečem

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 10. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Jak se slaví Den matek po celém světě

Den matek je výjimečný den, který dává lidem příležitost vyjádřit vděčnost matkám a pečujícím ženám. Na celém světě existují různá data a způsoby oslav matek. V některých zemích se náboženské nebo kulturní svátky týkající se žen a rodin vyvinuly v samostatné oslavy. Pak je mnoho míst, která dávají najevo svou lásku tím, že obdarovávají matky přáníčky, čokoládou a květinami. Jedna věc je však univerzální: nepopiratelná láska a úcta k matkám na celém světě. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak se slaví Den matek po celém světě.


5 mikrotrendů, na které teď nedají dopustit módní expertky. Jak je zakomponovat do svého šatníku?

Po každé sezóně módních přehlídek a fashion weeků se s novými trendy na nadcházející sezónu roztrhne pytel a my napjatě čekáme, na co se můžeme těšit… pokud vůbec na něco. Ne všichni se chtějí nechat ovlivňovat nejrůznějšími módními výstřelky a raději zůstávají v zajetých kolejích nadčasových kousků. To ovšem neznamená, že nemůžete být in. Stačí následovat pětici mikrotrendů, na které nyní nedají dopustit módní expertky. Většinu z nich už navíc...


Hádka neznamená rozchod. Jak vyřešit konflikt ve vztahu jednou provždy?

Pro každý vztah jsou naprosto přirozené občasné rozepře, ne vždy se totiž na všem shodnete. Ačkoli mohou zapříčinit aktuální nepohodu, vždycky z nich vzejde alespoň jedna lekce a poučení do budoucna. Zkušená psychoterapeutka Jana Gatěková radí, v čem mohou být konflikty užitečné a jak je řešit opravdu efektivně.


Grenadýrmarš: Retro pokrm, který vás zasytí a zároveň pomůže spotřebovat zbytky surovin

Zbyly vám doma uvařené brambory a těstoviny a hledáte způsob, jak je ještě využít? Připravte si grenadýrmarš, prosté jídlo našich babiček, kterým nepohrdne žádný strávník. Tento jednoduchý a levný pokrm, původně připravovaný pro vojáky, nabízí skvělou možnost, jak se dobře najíst a zároveň neplýtvat jídlem.


Průvodce čištěním dřevěné podlahy na terase: Tipy a triky pro dokonalou údržbu

Dřevěná podlaha na terase je krásným a příjemným prvkem zahrady, ale vyžaduje pravidelnou údržbu, aby zůstala atraktivní a odolná vůči povětrnostním vlivům. Podívejte se na různé metody a tipy, jak správně vyčistit dřevěnou podlahu na terase a prodloužit její životnost. Dřevěné podlahy na terasách jsou vystaveny různým vnějším vlivům, včetně deště, slunečního záření, plísní a […]


Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě zahraniční kuchyně baví a moc ráda objevuju nová jídla. Některá už se nastálo zařadila do našeho rodinného menu. Patří sem i nadýchané slané tuniské koblížky, které si můžete naplnit, čím chcete. Příprava je jednoduchá a chuť fantastická.


Pěstování africké krásky gazánie: Pravidla výsevu a předpěstování

Nyní je vhodná doba pro výsev pomalu rostoucích rostlin s dlouhou vegetační dobou, které nelze pěstovat z přímého venkovního výsevu. Mezi takové patří i okouzlující letnička gazánie. Pěstování obnáší jistá pravidla výsevu a předpěstování. Jak na to?


Výhody a využití tea tree oleje

Olej tea tree, neboli melaleukový olej, se vyrábí napařováním listů australského čajovníku. Má se za to, že má antibakteriální vlastnosti, díky kterým je oblíbeným všelékem proti některým běžným onemocněním. Ale pozor: při požití může být tea tree olej škodlivý, proto by se nikdy neměl konzumovat! Zajímá vás víc? Pak se podívejte do této galerie a zjistěte, jak ho můžete používat i vy u vás doma.


Snažíte se šetřit? Tyto tři typy spotřebičů přesto nevytahujte ze zásuvky – proč a které

U elektrických spotřebičů, které se nepoužívají, někteří uživatelé jednoduše vytáhnou jejich síťovou zástrčku ze zásuvky. Jsou ale typy zařízení, které úplné odpojení od elektrické sítě nesnesou. Ani v případě, kdy třeba odjíždíte na dovolenou. Souvisejicí články Tip: Pokud často sedíte: znáte pravidlo 40-15-5? Tajný tip pro uživatele Samsungu: bezplatná aplikace vám umožní nastavit funkce, které zůstávají skryté MS hokej 2024: jak zdarma...


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Tohle byste měli vědět, než vyrazíte na samosběr jahod. Jen tak vám déle vydrží

Samosběr jahod je u nás oblíbenou metodou, jak si zajistit čerstvé a chutné ovoce. Aby to tak ale skutečně bylo a plody vám vydržely co nejdéle, je dobré dodržet následující pravidla.


Hoya: pokojová rostlina, kterou vypěstuje každý. Snadno ji i rozmnožíte

Hoya je rostlina, kterou můžete koupit pod českými názvy hoja nebo voskovka. Její vzhled je exotický, pěstování je ale natolik jednoduché, že ho zvládne i začátečník. Většina druhů této rostliny patří mezi popínavé rostliny, které vyžadují růst na světle a teple, ale bez přímého slunečního záření. Velmi brzy vás odmění krásnými květy. Této rostliny existuje i více než 100 druhů, všechny vyžadují velmi podobnou péči.


Růžová v outfitech celebrit: Salačová zvolila kalhotový kostým, Burešová ji využila na velkou večerní

Růžová ve všech barevných variantách vládne jarnímu šatníku celebrit. Pastelově růžový kalhotový kostýmek nedávno do společnosti vynesla Česká Miss 2000, Michaela Salačová (43), pastelově růžovou prošívanou péřovku zase v chladných dnech nosí "královna růžové", zpěvačka Tereza Mašková (28). Zpěvačka Eva Burešová (30) zazářila v tmavě růžových saténových šatech na slavnostním koncertu v pražské Lucerně.


Jak na jarní alergii? Pomoci může každodenní konzumace kurkumy – stačí jí špetka

Jak na jarní alergii? Pomoci může každodenní konzumace kurkumy – stačí jí špetka. Trpíte vyrážkami nebo záchvaty kýchání a kašle v určitém ročním období? Můžete mít sezónní alergii. Kurkuma vám však může pomoci. V ní přítomný kurkumin vám pomůže vypořádat se s alergickými příznaky a také sníží zánět. Pomoci může přidávat toto koření do všech možných jídel.


Pizza a burrito? Zjistěte, co snídají celebrity!

O tom, zda je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, se stále diskutuje, ale mnoho celebrit bere toto jídlo vážně. Pokud potřebujete inspiraci na snídani, už nemusíte hledat dál. V této galerii zjistíte, co hvězdy snídají - od vajíček až po koktejly - a jejich recepty můžete vyzkoušet i vy! Klikněte na galerii a vyzkoušejte snídani inspirovanou celebritami.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


Jahody s cibulí: Ideální kombinace pro pěstování obou plodin

Už se těšíte na krásné červené sladké jahody? Aby ne, mnozí z nás už netrpělivě chodí okolo své zahrádky a dívají se, jestli některá z jahod už nečervená. Mnohdy ale člověk přijde a vidí spíše spoušť něž krásnou úrodu. I proto se vyplatí jahodníky dokonale chránit. Jak? Třeba výsadbou jiných plodin, které to zvládnou za vás. Ideální volbu představuje třeba taková cibule. Proč? To vám prozradíme v následujících řádcích.


Kolik času v troubě potřebuje perfektně upečená sekaná? Možná méně, než jste mysleli

Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její podoby a množství masa.


Od minulosti k současnosti: Inspirujte se při běžném vaření svatebními pokrmy z historie. Byly prostší a levnější než dnes

Co by to bylo za svatbu bez dobrého jídla! Dnes si na svatební stůl můžeme poručit takřka cokoli podle našich chutí i vkusu. Dříve byly nevěsty odkázány na omezené zdroje, přesto z nich dokázaly vykouzlit náramnou hostinu. Svatební jídla našich prababiček si můžete připomenout i vy, hodí se na nedělní stůl i jako rychlá večeře po pracovním dni.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Stoletou stodolu přestavěl významný módní návrhář v oslnivý dům plný dřeva

Původní stodola sloužila jako klasické zemědělské zázemí a tento účel plnila dlouhé desítky let. Až současný majitel rozhodl toto místo přestavět na útulné bydlení pro sebe, ale i pro početné návštěvy, na které čeká skutečná zážitek.


9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj

Mít pokojové rostliny nejen přidává krásu a svěžest do prostoru, ale také může provonět váš obývací pokoj příjemnými vůněmi. O post 9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj apareceu primeiro em DecorStyle.


Soběstačný domek šetří peníze za energie ale neubírá potřebný komfort

Hlavní myšlenkou je dopřát návštěvníkům odpočinek a souznění s okolní přírodou. Vytvořit oázu klidu v dnešní uspěchané době. Jak takový domek funguje?


Tuhá smetana clotted cream je skvělá jen tak na sušenky s marmeládou. Kulinářský publicista Eugen Štumpf prozradí, jak se vyrábí

Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolateně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu snadno připravit doma.


Je styl Grandmillennial stále v módě v roce 2024?

Styl Grandmillennial, trend který znovu oživuje tradiční a klasické prvky dekorace s moderním a svěžím nádechem, byl v posledních letech populární volbou. Ale v roce 2024, je tento styl stále v módě? O post Je styl Grandmillennial stále v módě v roce 2024? apareceu primeiro em DecorStyle.


Oblékejte se jako slavné ženy. Sestavte si dostupný outfit podle Victorie Beckham nebo Sarah Jessicy Parker

Některé ženy v tom zkrátka umí chodit. Vybrali jsme pro vás pět módních ikon, které v současnosti patří k těm, jež svým stylem udivují celý svět a udávají módní trendy. Poradíme vám, jak se obléct jako ony.


Epsomská sůl není dobrá jen pro tělo, ale i pro zahradu

Epsomská sůl, chemicky známá jako síran hořečnatý (MgSO4), se stává stále populárnější mezi zahradníky a pěstiteli kvůli jejím údajným přínosům pro zdraví rostlin. Tento článek prozkoumá různé aspekty používání epsomské soli pro rostliny, včetně jejích výhod, metod použití a vědeckého základu těchto praxí.


Moderní postele do malých i velkých ložnic

Správně zařízená ložnice hraje v každé domácnosti nesmírně důležitou roli. Její uspořádání závisí nejen na individuálním vkusu jejích uživatelů, ale také na velikosti místnosti. Přemýšlíte, jakou moderní postel vybrat do velké nebo malé ložnice? Určitě se o tomto tématu dozvíte více. Moderní postele – bezkonkurenční výhody Mnoho lidí trápí otázka: čím se vyznačují moderní postele v ložnici? Navzdory všeobecnému přesvědčení […]


Getting ready s Gigi Hadid na Met Gala

GIGI HADID PŘEDSTAVUJE NOVOU ŘASENKU MAYBELLINE NEW YORK LASH SENSATIONAL FIREWORK na červeném koberci Met Gala 2024 Inspirována tématem letošního Met Gala „Zahrada času“ a novou výstavou Institutu kostýmů „Spící krásky: Gigi Hadid se vznášela po ikonickém schodišti v řasence Lash Sensational Firework od Maybelline, která bude brzy uvedena na trh. Tento produkt zakotvil v Gigiině půvabu a kromě dramatických rudých rtů díky vinylovému inkoustu...