Lifestyle

Trending:


Chcete lépe spát? Vystavte se ráno slunečním paprskům!

Lidské tělo je dobře vytvořený mechanismus. Pokud se ráno vystavíte sluníčku, můžete večer lépe usnout. Důvod je jednoduchý a logický. Ve hře jsou totiž vaše vnitřní hodiny. Světlo je důležité, aby si vaše tělo uvědomilo, jaká je denní doba. Právě světlo řídí váš spánkový cyklus. Pokud tedy večer nemůžete usnout, je dobré, když svou spánkovou hygienu obohatíte o jednoduchý krok navíc: vystavte se ranním slunečním paprskům!


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


Jaký je rozdíl mezi dvojčetem a spřízněnou duší?

V poslední době se do obliby vrací termín "dvojče", který mnozí nahrazují termínem "spřízněná duše". Ale ve skutečnosti jde o něco úplně jiného. Ačkoli by vás používání tohoto termínu Megan Fox a Machine Gun Kelly jako jakéhosi domácího mazlíčka mohlo odradit od hlubšího zkoumání tohoto specifického druhu vztahu dvou lidí, jsme tu, abychom vás ujistili, že to není tak divné, jak se zdá. Pokud se vám to ovšem nelíbí! Klikněte a dozvíte se, co to vlastně dvojplamen je, a několik příznaků, podle kterých poznáte, zda jste potkali ten svůj.


Velký prvomájový horoskop lásky: Ryby čekají polibky pod rozkvetlou třešní, Býci stráví celý den v objetí, Lvi to pojmou ve velkém stylu

První máj je lásky čas, k horoskopům zvou nás hvězdy zas. Pokud máte romantickou povahu, což do jisté míry máme všichni, pojďte se podívat, co na 1. máje čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu.


Nejpodivnější královské svatební dary

Přestože se většina královských rodin snaží vyhnout tradičním svatebním darům a místo toho žádá o charitativní dary na své jméno, nezabrání to lidem, aby je zasypali bizarními a nechtěnými dary. Co se týče bohatství a majetku, královská rodina rozhodně nemá nouzi. Kdo by vlastně vůbec věděl, co jim koupit, když si sami mohou koupit, co chtějí? Navzdory tomu se královská svatba vždy nese ve znamení přehnaných a svérázných darů od příbuzných, politických spojenců i široké veřejnosti. Klikněte do galerie a prohlédněte si některé z nejpodivnějších svatebních darů, které kdy královská rodina obdržela.


Denní horoskop na čtvrtek 25. 4. 2024: Ryby budou postaveny před zásadní rozhodnutí, Raky čeká úspěšný den

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 25. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Celebrity, které nakupují na stejných místech jako vy

Když se řekne nakupování celebrit, vybaví se nám značkové obchody a exkluzivní obchody. Ale i když si mnoho celebrit potrpí na luxusní zboží, není tomu tak vždy. Ve skutečnosti je můžeme vidět nakupovat na mnoha stejných místech, kde nakupujeme i my. Ano, i ony nakupují oblečení v diskontních prodejnách a nakupují potraviny na stejných místech jako my. Zajímá vás, zda některá z celebrit nakupuje ve stejných obchodech jako vy? Klikněte na následující galerii a zjistěte to!


5 věcí, které nevíte o malování domu tmavými barvami

Malování stěn tmavými barvami může přidat prostoru hloubku, eleganci a osobnost, ale existuje několik věcí, které lidé obvykle nezohledňují při této volbě designu. O post 5 věcí, které nevíte o malování domu tmavými barvami apareceu primeiro em DecorStyle.


Krupicovo pudinkový letní dort: Osvěžující vláčný dezert korunují šťavnaté jahody zalité do pevné želatiny, příprava je snadná

Máte rádi nepečené dorty? Můžete si připravit dražší cheesecake, ale také levnější a přitom výborný krupicovo pudinkový dort. S vrstvou želé a ovocem navrchu vypadá velmi efektně a chutná skvěle.


Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře

Jídla z jednoho pekáče jsou naprosto dokonalá, protože jsou kompletní. Tedy včetně přílohy. Vše stačí naskládat do zapékací mísy a nechat troubu, ať většinu práce udělá za vás. Vy už jen prostřete a necháte se unášet vůní, která zaručuje dokonalý zážitek. Zapečená jídla patří mezi české i světové klasiky a receptů na ně není nikdy dost. Pojďme se o tom spolu přesvědčit.


Naučte se pěstovat srdíčka. Na jaře kvetoucí romantická srdcovka je zajímavá trvalka

Máte svou srdcovku? Srdcovka nemusí být jen oblíbená činnost či místo, ale také jedna z nejromantičtějších na jaře kvetoucích trvalek. Je dekorativní svými jemně dělenými listy a především neobvyklými květy ve tvaru malých srdíček, většinou růžových. Poradíme, jak oblíbenou srdcovku nádhernou, lidově srdíčka, pěstovat.


Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť

Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou poslouží jako skvělý rychlý oběd či večeře. Snadno si ho připravíte a oceníte jeho jemně pikantní chuť. Rýži můžete podávat bílou či promíchanou s troškou kari.


Co vlastně test IQ měří?

Ponořit se do světa IQ testů je jako rozbalit krabici s tajemstvím. Tyto testy začaly jako jednoduchý způsob, jak odhalit děti, které potřebují ve škole trochu pomoci navíc. Ale panečku, věci se rychle zkomplikovaly! Od pomůcek ve třídě až po měření "chytrosti" prošly testy IQ dlouhou cestou. Tato galerie je o této divoké jízdě. Podíváme se, kde se tyto testy vzaly, co nám mají říct a proč dodnes vyvolávají rozruch. Klikněte a pojďme se seznámit s vrcholy a pády IQ testů!


Jitrocel má silné léčivé účinky. Vyrobte z něj jednoduše domácí sirup

Češi považují jitrocel za plevel, přesto se jedná o rostlinu, která obsahuje úžasné množství léčivých látek a vitaminů. Skvělý je z něj sirup, který se vyplatí mít vždy při ruce.


6 tipů pro úsporu místa v malé koupelně

Užívání si malé koupelny nemusí být zážitek claustrofobie. S trochou kreativity a pár chytrých návrhových triků lze i ten nejmenší prostor proměnit v funkční a esteticky příjemné prostředí. O post 6 tipů pro úsporu místa v malé koupelně apareceu primeiro em DecorStyle.


Chřest je noblesní vysoce výživná surovina. Víte, jak dlouho chřest vařit?

Chřest je zelenina plná důležitých vitamínů i minerálů, která je bohužel hodně opomíjená už jen proto, že hodně lidí netuší, jak chřest tepelně upravovat. Chřest má příjemnou chuť a uvařený je doslova za pár minut.


Vlasové trendy, na které by měly vsadit všechny ženy po padesátce: Zapomeňte na krátké mikádo či příliš dlouhé vlasy

Mnoho žen nosí dlouhodobě stále stejný účes - ať už se jedná o krátký střih, mikádo nebo dlouhé vlasy. Velmi často se pouze ze zvyku bojí vyjít ze své komfortní zóny a styl změnit. Existují ale účesy, které jsou pro ženy nad 50 let jako stvořené. Cítíte, že potřebujete vlasovou změnu? Na tyto účesy můžete bezpochyby vsadit.


Společenské situace, při kterých introverti trpí

Pokud se považujete za introverta, pak jistě chápete, že některé sociální situace jsou nejen těžké - jsou přímo utrpením. Od nucených skupinových aktivit až po trapné náhodné setkání v MHD - tato každodenní dramata jsou všem introvertům jistě známá. Na základě statistik z portálu Ranker se podívejte na tento seznam situací, kterých se introverti obávají, a zjistěte, zda se v tom najdete!


Zdravotní výhody hřebíčkového oleje

I přes to, že má hřebíček velmi výraznou chuť i vůni, má široké využití - a to nejen v kuchyni. Kromě toho, že je hřebíček skvělou ingrediencí do dezertů, marmelád a dokonce i do jídel s masem, je to také skvělý esenciální olej. Studie naznačují, že hřebíčkový olej (ve správném množství), může mít řadu pozitivních zdravotních účinků. Zajímá vás více? Pak stačí kliknout na článek.


Svatební šaty Sissi byly mnoho let tajemstvím. Jejich podobu možná odhalili v Opavě

Bavorská princezna Alžběta Amálie Evženie z rodu Wittelsbachů, známá pod přezdívkou Sissi, se narodila na Štědrý den 1837 v Mnichově. Sissi rozhodně nebyla produktem dvorské etikety, nejraději ze všeho jezdila na koni a toulala se po okolí rodinného venkovského sídla v Possenhofenu.


Tapeta Kate Hudson už je trendem v roce 2024

Tapeta Kate Hudson je jedním z největších trendů roku 2024 - odborníci říkají, že přináší 'klid' a 'extravaganci'. O post Tapeta Kate Hudson už je trendem v roce 2024 apareceu primeiro em DecorStyle.


Dominika (33): Koupila jsem si v bazaru starožitný noční stolek. To jsem ještě netušila, jaké to bude mít následky

Dominika si v jednom pouličním bazaru vyhlédla noční stolek. Jenže od chvíle, kdy si ho postavila vedle postele, se jí zdály děsivé sny. Honila ji v nich šílená ženská.


Chcete mít šťastný vztah? Dodržujte pravidlo 80/20

Ideální poměr 80/20 se osvědčuje v souvislosti s prací a soukromím, způsobem stravování nebo v podnikání. A funguje skvěle i ve vztazích. Jak ho aplikovat v praxi, abyste byli ve vztahu co nejšťastnější?


Pampeliška: Jak jíst její květy a k čemu využít listy? Připravte si salát, sirup i espresso

Je to víc než jen plevel na zahradě. Pampeliška smetánka lékařská je zdravá bylinka a přináší s sebou také bohatství chutí nejen králíkům. Připravíte z ní med i salát, její dekorativní květy a listy rozzáří talíř.


Jak se šetrně zbavit mravenců v zahradě, aby neškodili? Mraveniště přestěhujte

Proč ve své zahradě nedopustit přemnožení mravenců? Bohužel chovají a chrání nebezpečné mšice. Ale na druhou stranu, hubí jiné škůdce. Takže co s nimi? Zapomeňte raději na drastické hubící přípravky a použijte selský rozum, spíše se je snažte jen usměrnit a přestěhovat. Způsobů existuje mnoho.


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.


Způsoby práce se dřevem

Se dřevem pracujeme již od prehistorie. Kamenné nástroje neandrtálců ukazují, že mnohé z nich sloužily k opracování dřeva. Ve starověku bylo dřevo důležitou surovinou pro stavby, dopravu, nástroje a předměty pro domácnost. Řemeslníci a hudebníci mají velký dluh vůči některým druhům dřeva, jejichž kvalita výrazně zlepšuje akustiku a estetiku. Naše závislost na tomto všestranném organickém materiálu po tisíciletí však také ukázala, jak vzácné a omezené jsou světové lesy a lesní porosty. Dřevo je třeba používat rozumně a stromy, z nichž pochází, obhospodařovat a chránit udržitelným způsobem. Jaké jsou tedy konkrétní způsoby práce se dřevem? Klikněte a zjistěte to.


Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí

Pokud máte v oblibě burákové máslo, určitě vás peanut punch nadchne. Navzdory svému názvu se tento nápoj z Jamajky nepije horký jako punč u nás a v původní receptuře i je i bez alkoholu. Ve své domovině je ale považovaný za afrodiziakum a dodá vám spoustu energie.


Krátká saka jsou hitem roku 2024: Správně střihnout můžete i kousek ze sekáče

Opět se jimi doslova hemžil pražský Fashion Week. Krátká saka jsou tak jasným tipem, co si do šatníku právě pořídit, pokud ještě žádné nemáte.


Mléčné výrobky pod drobnohledem


Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback

Trendy přicházejí a odcházejí. Jestli se ale některé vracejí se železnou pravidelností, jsou to ty, které jsme obdivovali na celebritách v 90. letech. A jejich čas teď opět nastal. Která pětice módních hitů se po delší době těší velké oblibě?


Jitka (38): Rodina se ke mě chovala jako ke služce. Byla jsem jenom krůček od toho, abych všechno zahodila a už se nikdy nevrátila

Jitka už měla všeho dost, chyběl jí klid, prostor a samota. Vyjela si na projížďku, aby přišla na jiné myšlenky. Nakonec to dopadlo trochu jinak, než očekávala.


Velká věštba na květen pro Panny: Přichází k vám zajímavá pracovní nabídka

Co čeká Panny v pátém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat? Co byste naopak neměli promeškat? A jaká bylinka vám přivolá do života lásku? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Panny z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak pěstovat brambory v pytli? Řešení i pro ty, kdo nemají dostatek prostoru

Tradiční pěstování brambor vyžaduje poměrně velký prostor na zahradě a určité půdní podmínky. Pokud toto k dispozici nemáte, nebo pravidelně sklízíte jen malé brambůrky, můžete to zkusit udělat jinak. Brambory v pytli můžete postavit na balkon, terasu, kdekoli do zahrady nebo třeba jen postavíte ke zdi domu. Pytel vám nebude překážet. Budete-li udržovat vhodné podmínky, dočkáte se svých vlastních brambor.


Věci, které byste nikdy neměli vyhledávat na Googlu

Jak se říká, zvědavost zabila kočku. Někdy je lepší zůstat o některých věcech nevědomý. O věcech, které nám do života nepřinášejí nic dobrého, kromě znechucení, zmatku a možná i paranoie. Dříve to bylo mnohem jednodušší. Stačilo se danému tématu vyhnout. V případě potřeby jste se prostě chvíli nedívali na televizi nebo nečetli noviny. Ale v digitálním věku se všechno změnilo. Většina informací je vzdálená pouhé kliknutí, což je požehnání - a zároveň prokletí. Vyhledávače, jako je Google, nám sice usnadňují život, ale také nám mohou předkládat výsledky vyhledávání na otázky, které bychom si vůbec neměli klást. V této galerii najdete seznam věcí, které byste na Googlu nikdy neměli vyhledávat. Víme, jak těžké je odolat, ale v tomto případě nám věřte. Tato vyhledávání na Googlu vás sice nezabijí, ale potenciálně vás vyruší, udělá se vám z nich špatně, a dokonce vás za ně zavřou. Byli jste varováni.


Mleté maso s ředkvičkami podle rodinného receptu redaktorky Hanky: Sójová omáčka a zázvor dodají pokrmu šmrnc

Víte, že ředkvičky jsou vynikající i v teplém provedení? Třeba s mletým masem chutnají báječně, jak dokládá recept, který v dětství milovala redaktorka Hanka. Tento pokrm má trochu asijský nádech a ředkvičky v něm nejsou tak pikantní, takže zachutná i dětem.


Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza

Muffiny se během posledních několika let staly velmi oblíbeným „malým“ pokrmem, který dokáže zahnat hlad i chuť na něco sladkého. Kromě tradičních verzí plných ovoce nebo čokolády se stále populárnějšími stávají i verze s masem, vejci nebo bramborami. Právě ty se objevují v mnoha příchutích a velmi zajímavém složení. Navíc neobsahují mouku.


V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“


Babiččin elixír z droždí pro silné a zdravé sazenice: Zachrání i ty, které zaskočil aktuální vývoj počasí

Babiččin elixír z droždí pro silné a zdravé sazenice: Zachrání i ty, které zaskočil aktuální vývoj počasí. Tahle univerzální směs kvasnic, cukru a vody nabízí slibnou cestu ke zvýšení vitality mladých rostlin. Je totiž ověřená časem. A to se může právě teď, kdy nevyzpytatelné počasí mladým sazenicím škodí, opravdu hodit.


5 častých chyb, které můžete udělat při zpracování čerstvého mléka od farmáře

Přinesli jste si domů čerstvé kravské nebo kozí mléko přímo od farmáře? Potom je třeba vědět, jak s takovým mlékem pracovat a co od něj můžete čekat. Jakých chyb se můžete dopustit? Poradíme v tomto článku.


Podivné věci, které se dějí s vaším tělem, když zemřete

Zatímco některé aspekty smrti stále zůstávají záhadou, jiné byly důkladně prozkoumány. Některé z procesů, které probíhají při umírání, jsou nám sice známé, ale je toho mnohem víc, než si možná myslíte. Některá z těchto překvapivých faktů o smrti vám vyrazí dech. Klikněte na ně a podívejte se na ně.


Moderní rustikální interiér se betonu nebojí

Kombinace rovných čistých linií s moderním boho stylem kupodivu skvěle funguje. V této jednoduché chatce vznikl hravý a útulný interiér, který potěší každou kreativní duši.


Osudová láska Holuba a Hrzánové: Radek se do Báry bláznivě zamiloval, o ruku ji požádal, aniž by spolu předtím chodili

Vsadil vše na jednu kartu. Když Radek Holub (55) poznal Báru Hrzánovou (60) okamžitě ho zasáhl amor lásky. Herec se zamiloval na první pohled a hned věděl, že je ta pravá. Neváhal a požádal kolegyni o ruku. Neřešil, že by spolu měli lidé nejdříve randit a alespoň trochu se poznat. Tomu se říká odvaha.


Jako umění žonglovat: Jak skloubit kariéru s mateřstvím?

Maminky, které již delší dobu běhají od jednoho k druhému a zároveň se někdy cítí bezmocně, už si nemusí zoufat. Psycholožka Tatiana Mironova, která se nachází uprostřed rychlého kolotoče práce a péče o čtyři děti, připravila sérii užitečných tipů, jak se mezi kariérou a mateřstvím dá naučit vcelku zručně žonglovat. Obě činnosti se totiž kloubí jen velice těžce.


Tulipány k řezu ze zahrady i koupené aneb Jak jim prodloužit správnou péčí výdrž ve váze

Tulipány zkrášlí exteriér i interiér. Jak jim správnou péčí lze prodloužit život? Co dělat, abyste se z jejich svěžích barev mohli těšit co nejdéle?


Může být segmentovaný spánek tím, co vaše tělo potřebuje?

Spánek je zároveň jedním z nejvíce rozebíraných jevů a zároveň jednou z věcí, o kterých přemýšlíme nejméně. Je to nesmírně ziskové odvětví, a přesto si většina lidí nikdy nedokázala představit jiný spánkový režim, než je ten jejich. Typický osmihodinový cyklus spánku každých 24 hodin je známý jako monofázický spánkový režim, ale již mnoho let se hovoří o polyfázickém nebo bifázickém spánkovém režimu. To se týká i mnoha slavných osobností! Stejně jako všechno, i některé módní spánkové návyky mají svá pro a proti a před provedením velkých změn v něčem, co je tak důležité pro vaše zdraví, je třeba provést náležitý výzkum. Kliknutím na galerii se dozvíte více o všech výhodách a nevýhodách segmentovaného spánku.


Jak si vytvořit vlastní knihu

Zajímalo vás někdy, co obnáší vytvořit od základu vlivnou knihu? Před příchodem internetu se spisovatelé často museli spoléhat na nakladatelství, která jejich příběhy a romány zprostředkovávala veřejnosti. Jak se však zdroje staly dostupnějšími, autoři se začali věnovat tvorbě vlastních knih a jejich vazbě vlastními kreativními způsoby. Zajímá vás, jak to dělají? Klikněte na tuto galerii a my vám ukážeme, jak si můžete vyrobit vlastní knihu!


Vanesa (27): První milování skončilo fiaskem. Padesátiletý přítel se mi vysmál kvůli nevhodné ochraně

První milování bývá u každé ženy jiné. Některé jej prožijí ještě před dvacítkou, jiné si musí z různých důvodů počkat. Vanesa trpěla kvůli nenarušenému panenství pocitem méněcennosti. Jenže když už první lásku přece jen potkala, nevycházela z údivu.


Tajemná historie čtení z ruky

Lidé byli vždy posedlí věštěním. Koneckonců, když znáte budoucnost, můžete podle toho jednat, ne? Existuje skutečně mnoho metod, jak věštit z ruky, a jednou z nich je i chiromantie (neboli čtení z ruky). Tato prastará praxe se používá již po staletí a je populární dodnes. Co je tedy na čtení z ruky tak zvláštního, že obstálo ve zkoušce času? Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Málo známá fakta o štěňatech

Štěňátka jsou rozkošná! Tato malá psí miminka jsou ztělesněním roztomilosti a nikdo to nemůže popřít. Štěňatům jsou totiž vlastní některé specifické vlastnosti, které u jiných zvířat nenajdeme. A existuje také poměrně málo známých faktů o těchto roztomilých tvorech, které jsou naprosto fascinující. Prolistujte si následující galerii a objevte několik hřejivých zábavných faktů o štěňatech.