Lifestyle

Trending:


Rozlučte se s elegancí. Do módy se vrací sportovní styl z 90. let. Zamilujete si ho?

Ačkoliv poslední roky módu ovládl trend quiet luxury, který se vyznačuje elegancí a minimalismem, zdá se, že se zanedlouho o svou popularitu bude dělit se skatewearovým stylem typickým pro 90. léta. Ten je sice naprostým opakem, ale právě to znamená, že je čím dál oblíbenější. Vraťte se zpátky do minulosti a dejte znovu šanci oblečení z nostalgických devadesátek.


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Je čas sázení leknínů: Nejdůležitější je vybrat správný druh pro vaše jezírko

Přítomnost jezírka na vaší zahrádce rozhodně vybízí k tomu, abyste ho zkrášlili o nádherné barevné lekníny. Pěstování leknínů není nic složitého. Je však třeba se nejprve zamyslet nad tím, jaký druh leknínů v závislosti na vlastnostech vašeho jezírka zvolit. Většina leknínů má pak ještě další společné požadavky. Jaké?


Co chce učitel vašeho dítěte abyste věděli

Když rodiče posílají své děti do školy, vkládají do vzdělávacího systému velkou důvěru. Může však být těžké zjistit, co se ve třídě skutečně děje. Dělá učitel svou práci efektivně? Jak se dítě ve škole vyvíjí? Dělají rodiče doma správné věci, aby dětem pomohli v učení? Vy jako rodič můžete mít mnoho otázek, na které má učitel díky svým odborným znalostem odpovědi. A pak jsou také věci, o kterých nemáte tušení, ale učitelé chtějí, abyste je věděli. Jaké to jsou? V této galerii se podívejte, co chce učitel vašeho dítěte abyste věděli.


Jak připravit dokonalou pomazánku z červené řepy? Z pár surovin vykouzlíte hvězdu každého obloženého stolu v létě i v zimě

Pomazánka z červené řepy má hned tři hvězdné vlastnosti: krásně vypadá, je výtečná a navíc skoro nic nestojí. Připravit ji můžete k běžné večeři, použít na chlebíčky či jednohubky při slavnostnějších příležitostech nebo podávat jako dip k zelenině.


Kopr patří mezi oblíbené byliny a byl používán již ve středověku: jednu věc vám ale nepromine. Hlavně ho nepěstujte blízko aromatické rostliny

Kopr je velmi často využíván k dochucování oblíbených pokrmů, vždyť co by to bylo za koprovou omáčku, kulajdu nebo oblíbené tzatziki bez kopru? Tato jednoletá bylina se využívá nejčastěji čerstvá, případně zmrazená či sušená. Kopr je na pěstování nenáročný, dokonce má pozitivní účinky na růst a ochranu jiných druhů zeleniny. Dopřejete-li mu vše, co potřebuje, můžete jej hojně využívat pro své kulinářské záměry. Jednu věc ale vážně nemá rád.


Tajemný dům v srdci venkovského ráje: Objevte stavbu, která je symbolem spojení tradičního a moderního života

Na okraji nizozemské vesnice Zevenhuizen vyrostl moderní dům, který se hodí do venkovského prostředí. Zvenčí totiž vypadá jako jednoduchá stodola a působí poněkud tajemně.


Pečujete o svá játra?

Vaše játra jsou životně důležitá a máte jen jedny! Jejich funkce je zásadní, protože filtrují všechny špatné chemické látky a jedy ve vašem těle a udržují vás v bezpečí a v dobré kondici. Proto je velmi vhodné se o ně dobře starat. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, jak nejlépe pečovat o svá játra.


Denní horoskop na úterý 14. 5. 2024: Ryby čekají nepříjemnosti, Panny musí přibrzdit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 14. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Tipy pro rozmluvení dítěte. Zkuste pravidlo tří a otočte kočárek

Platí, že každé dítě je jiné. A i to, kdy se rozmluví, je značně individuální. Rodiče a lidé v jeho blízkém okolí mu ovšem mohou v rozmlouvání pomoci. A to například prostřednictvím následujících praktických tipů.


53 způsobů, jak udržet pevné manželství

Manželství je tvrdá práce! Ale stejně jako u většiny věcí v životě, které stojí za to mít, je i tato dřina tím, co vás donutí ocenit, jak je vaše manželství důležité. Život je náročný a manželství není výjimkou. Své manželství i jeden druhého však můžete posílit tím, že věnujete čas a úsilí vytváření laskavých gest. Prohlédněte si tuto galerii a objevte nejlepší způsoby, jak udržet silné manželství! Inspirováno svatebním blogem Sandals.


Které z 5 nejlepších lahůdek mají nejlahodnější chlebíček: Téměř všechny měly mdlý salát, druhé místo obsadila retro prodejna

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Káčou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k posuzování kvality jídla. Naší novou rubriku Apetit testuje zahajujeme naprostou českou legendou – chlebíčkem.


Promyšlená hra se světlem a barvami. Interiérem roku je dům v Kutné Hoře

Dům s proškrabávanou omítkou a zelenými okny od studia Byró stojí v památkové zóně nedaleko centra Kutné Hory. Uvnitř si hraje s barvami a světlem.


Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba

Pečení může pro někoho znamenat už dopředu nepříjemnosti, protože mu přijde složité a oproti vaření sofistikovanější. Pokud ovšem máte po ruce pár jednoduchých receptů, není čeho se bát a během pár chvil si můžete připravit třeba lahodnou buchtu s banány a čokoládou. Navíc k tomu ani nebudete potřebovat klasickou troubu.


Gabriela Lašková prošla výraznou proměnou. Blond vlasy přitom měla odmala

Moderátorka Gabriela Lašková se rozhodla pro pořádnou proměnu a změnila barvu vlasů. Ze sympatické brunetky je světlovláska. Podívejte se, jak jí nová vizáž sluší.


Jak se zbavit mandelinky bramborové? Pomohou bramborové slupky a jiné přírodní metody

Už se těšíte na skvělé brambory přímo z vlastního políčka? Aby ne, vždyť jejich chuť je naprosto unikátní a za tu trochu námahy to stojí. Pěstování brambor je velmi jednoduché, nicméně je třeba dát pozor na nepříjemné škůdce. Těm pochopitelně vládne mandelinka bramborová. Tento relativně malý brouk dokáže nadělat docela vysoké škody. Navíc se neskutečně rychle množí. Mimo jiné se uvádí, že dokáže při hledání samotných rostlin přeletět vzdálenost...


Země, kde jsou legální sňatky osob stejného pohlaví

Ze 195 zemí světa je pouze ve 36 zemích legální manželství osob stejného pohlaví. Naproti tomu ve více než 60 zemích světa jsou sexuální aktivity osob stejného pohlaví nezákonné. Od roku 2000, kdy Nizozemsko jako první země legalizovalo manželství osob stejného pohlaví, se svět změnil. První severoamerickou zemí, která homosexuální sňatky legalizovala, se stala Kanada (v roce 2005), první a stále jedinou africkou zemí Jihoafrická republika (2006), první skandinávskou zemí Norsko (2009), první zemí Latinské Ameriky Argentina (2010), první asijsko-pacifickou zemí Nový Zéland (2013) a v květnu 2019 se první asijskou zemí, která legalizovala stejnopohlavní manželství, stal Tchaj-wan. Pak je tu více než 20 zemí, ve kterých se o tomto tématu stále diskutuje. Thajsko je na dobré cestě stát se první zemí v jihovýchodní Asii, která přijme zákon o rovnosti manželství. Dne 27. března thajská Sněmovna reprezentantů schválila návrh zákona o legalizaci manželství osob stejného pohlaví, 400 hlasů bylo pro a pouze 10 proti. Ačkoli je to velký krok, návrh zákona musí ještě schválit Senát a král Rama X. To znamená, že může reálně trvat několik měsíců, než budou homosexuální sňatky v Thajsku legální. Země se snaží upevnit si svou pověst země, která podporuje LGBTQ+. Vede kampaň za pořádání WorldPride 2028. Pojďte se s námi vydat na duhovou cestu a projděte si tuto galerii, kde najdete seznam zemí, kde je legální vzít si osobu stejného pohlaví.


Ozdobte dort zrcadlovou polevou. S videonávodem je to snadné

Nemusíte být cukrář, abyste zvládli tuto nápaditou a velmi snadnou polevu na dort, které se říká zrcadlová. Po jejím nalití na dortový korpus vznikne pokaždé jiné, ale pokaždé krásné umělecké dílo.


Jaké jsou ty nejluxusnější věci na světě?

Jste fanouškem pořádného luxusu? Připravte se na to, že budete ohromeni. Tyto předměty jsou ztělesněním luxusu - od vzácných šperků a obskurního umění až po ikonické módní kousky! Na cenovkách se sice objevují milionové částky, ale vy se tu na ně teď můžete podívat úplně zadarmo! Podívejte se na tuto galerii nejdražších pokladů světa.


Nejlepší způsoby využití čerstvé máty

Pokud se jedná o bylinky a koření, může být trochu složité zvyknout si na to, co kam patří. Jak poznáte, kdy je to úkol pro bazalku a kdy pro koriandr? Je lepší použít čerstvý, nebo sušený? Některé bylinky jsou naštěstí univerzálnější než jiné. Například máta patří k těm flexibilnějším bylinkám a navíc má tu výhodu, že je i velmi zdravá! Podívejte se do této galerie na několik nápadů, jak čerstvou mátu co nejlépe využít.


Rohový byt je prosvětlený díky bíle lakovaným parketám

Téměř šedesátimetrový dvoupokojový byt má neuvěřitelné kouzlo. Směs venkovského stylu s tím městským vytváří útulný koktejl a pocit pravého domova.


Mocní a tajemní větrní bohové, démoni a božstva.

Lidstvo uctívá vítr už od starověku. Tento nejsvůdnější a nejnevyzpytatelnější meteorologický jev je zosobněn mnoha bohy, démony a božstvy, z nichž mnozí jsou mírní a laskaví, jiní však zlomyslní a zlí! Jméno jednoho z těchto bohů je vlastně zdrojem slova "hurikán". Vítr byl a stále je uctíván různými kulturami a náboženstvími po celém světě. Kdo jsou však nejmocnější a nejzáhadnější hybatelé vzduchu? Klikněte a najdete odpovědi, které vane vítr...


Rajčata vyžadují prořezávání: odřezané části použijte k množení

Zatímco některé rostliny je vhodné prořezávat před začátkem vegetačního období nebo po jeho skončení, u rajčat je to jiné. Je vhodné je pravidelně prořezávat tak, abychom jim zajistili kompaktní vzhled (rostlina nebude přetížená na jedné straně), ale i dostatečnou vzdušnost. Tím, že bude rostlinou proudit dostatek vzduchu, se snižuje nebezpečí plísňových a houbových onemocnění. Navíc bude mít rostlina více energie, protože nemusí vyživovat...


Máte syndrom nejstarší dcery?

Jste nejstarší v rodině a jste žena? Pokud ano, možná vám bude blízký termín, který se používá k popisu běžného jevu, známého jako "syndrom nejstarší dcery". Dozvěděli jsme se, že pořadí narození může ovlivnit naši osobnost a že existují převládající stereotypy o tom, kam v rodinné sestavě patříme. Co však způsobuje, že být nejstarší dcerou v rodině je natolik charakterově určující zkušenost, že pro její popis vymýšlíme nové termíny (zatím psychologicky neuznávané)? Klikněte na tento článek a objevte syndrom nejstarší dcery a pochopte, zda jste se stali jeho obětí.


Nemocenská a práce na zahradě. Záhony klidně zryjte, ale plevel před domem plít nesmíte. A nefunkční zvonek lze úspěšné rozporovat

Nemocenská a práce na zahradě. Záhony klidně zryjte, ale plevel před domem plít nesmíte. A nefunkční zvonek lze úspěšné rozporovat. Už dávno neplatí, že při nemocenské musíte jen „sedět“ doma. Naopak.


30 míst, kde si můžete v klidu odpočinout a meditovat

Potřebujete čas a prostor, abyste si odpočinuli od každodenního shonu? Místo, kde se stres a úzkost všedního dne rozplynou? Žádný problém! Tento krásný svět je plný nádherných a klidných míst, kam můžete vyrazit a relaxovat nebo meditovat. Pokud v poslední době cítíte, že si potřebujete někde dopřát chvíli klidu, jste tu správně. V této galerii pro vás máme seznam míst vhodných pro odpočinek a meditaci - možná jsou blíž, než si myslíte.


Jak na zářivě bílé zuby v domácích podmínkách? Víme, co doopravdy funguje

Zářivě bílý úsměv není jen známkou zdravých zubů, ale je důležitý i z hlediska estetiky. Ne vždy je však jednoduché ho dosáhnout. Navíc, některé rady na domácí bělení mohou zuby nenávratně poškodit. Čeho se vyvarovat a co naopak pomůže zuby vybělit?


Vyčistit terakotový květináč není žádná věda

Vytvoření plnohodnotného publicistického článku o tom, jak vyčistit terakotový květináč, je skvělým nápadem. Terakotové květináče jsou oblíbenou volbou pro pěstování rostlin díky jejich přirozené schopnosti regulovat vlhkost a teplotu půdy. Nicméně mohou snadno nasáknout nečistoty a vyžadují pravidelnou údržbu. Zde je návod, jak na to:


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Ema (24): Můj přítel se pořád kamarádí s bývalkou. Zjistila jsem, s čím vším se jí svěřuje

Ema je ve vztahu s klukem, který jí vyhovuje skoro po všech stránkách. Háček je v tom, že má silné pouto k bývalé přítelkyni. Je to jeho nejlepší kamarádka a Emě se to vůbec nelíbí.


Vše, co potřebujete vědět o kousání nehtů, a jak s ním přestat

Kousání nehtů, známé také jako onychofagie, je nutkavý návyk kousání nehtů. Předpokládá se, že jen ve Spojených státech jej provádí až 30 % jedinců. Zvyk často začíná v dětství; kousání nehtů je vyvoláno stresem, úzkostí, nudou nebo dokonce perfekcionismem. A přestože se může zdát, že je tento zlozvyk neškodný, může vést k fyzickým problémům, jako jsou infekce, problémy se zuby a poškození nehtů, a také ke společenským rozpakům. V této galerii najdete příčiny kousání nehtů a různé strategie, které vám pomohou se tohoto zlozvyku nadobro zbavit.


Luxusní značky i nevkus na loučení se Simonou Postlerovou: Bílý přelud či elegantní Havlová

Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou (†59) bylo plné slz a dojemných vzpomínek. Uskutečnilo se v úterý 14. května v Divadle na Vinohradech a v nedalekém kostele sv. Ludmily na náměstí Míru. A zatímco někteří přišli uctít památku herečky decentně a vkusně oblečení, našli se i tací, kteří dress code zcela odignorovali, jak se můžete podívat v galerii.


Kousek Středomoří u vás doma: pěstujte olivovníky

Za bohatou úrodou oliv se nemusíte vypravovat až do jižních krajů. Tuto stále zelenou dřevinu stříbřité barvy si můžete vypěstovat bez problémů i u vás doma v truhlíku přímo na terase. Nádechem středomořských chutí i vůní vnese do vašeho domova kouzlo dálek. Nenechte si ujít tento nevšední zážitek a vneste do vašeho domova trochu středomořské atmosféry.


Nejlepší destinace pro dovolenou na bárkách v Evropě

Pro ty, kteří nevědí, že se jedná o bárky, jsou to pomalu plující plavidla s plochým dnem, která mají různé tvary a velikosti a obvykle pojmou šest až dvanáct cestujících. A plavba na bárce se právě stala mnohem zajímavější, protože nejnovější bárky na evropských kanálech připomínají útulná apartmá butikových hotelů s moderním designem, prosluněnými pokoji, vířivkami a dalšími prvky. V této galerii vás vezmeme na cestu do některých z nejlepších evropských výletních destinací. Klikněte na galerii a objevte ty nejlepší destinace pro dovolenou na bárkách po kanálech na kontinentu!


Horoskopy lásky od 14. května 2024: Blíženci se mohou cítit osamělí, Raci dostanou dárek

Ve vztazích a lásce převažují krásné energie. Přesto se budou řešit také méně příjemné záležitosti, které vás ale popostrčí k lepším zítřkům. Co čeká v lásce všechna znamení v tomto týdnu?


Proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde jeden je typ rozumový a druhý citový

Protiklady se přitahují, to je známá věc. Černá a bílá, oheň a voda, kočka a pes – mezi všemi to může, ale samozřejmě ne bez výjimky, fungovat. A v našem případě je to i odpověď na otázku, proč jsou nejpevnější vztahy ve dvojicích, kde je jeden typ rozumový a druhý citový.


Nadčasová a elegantní námořnická modř. Jak tmavě modrou nosit na jaře a v létě?

Evokuje nám styl Pařížanek i přímořskou náladu a v outfitech působí neuvěřitelně elegantně. Odstín navy blue, tedy námořnická modř, se skvěle hodí na jaro a léto. Nepůsobí tak tvrdě jako černá a dá se kombinovat s bílými či béžovými kalhotami, případně můžete outfit sladit tón v tónu v modrých odstínech. Poradíme vám, jak námořnickou modrou letos nosit.


Kvíz: Dovolená se blíží! Jak dobře znáte oblíbené prázdninové destinace Čechů?

Už se nemůžete dočkat letní dovolené, na kterou vyrazíte za sluníčkem a mořem, za krásnou přírodou nebo za poznáním architektonických skvostů? Každý preferuje něco jiného, existují však destinace, pro které mají Češi slabost. Podívejte se na naše oblíbená prázdninová místa a zjistěte, jak dobře je znáte.


Konec odřeným stehnům. Pomůžou vám speciální návleky, mazání nebo třeba lubrikant

Je tu krásné, teplé a sluneční počasí, a tak máte jistě radost, že zas ze skříně můžete vytáhnou pohodlné šaty a sukně. Jen ne všechny ženy si nošení těchto letních kousků užívají. Pocení stehen, která se třou o sebe, totiž dokážou způsobit opravdu bolestivé opruzeniny či odřeniny na kůži. Pokud i vás trápí tento dost nepříjemný problém, pak se vám určitě budou hodit naše šikovné rady a tipy…


Zařídili si úsporné ale útulné bydlení: Jak mladá rodina v Českých Budějovicích spojila luxus na míru s cenově dostupným nábytkem

Rodinnému domu u Českých Budějovic dominují přírodní prvky a zařízený je v jednoduchém stylu přesně tak, aby byl maximálně praktický pro mladou rodinu.


Magda (40): Vždycky se na mě nalepí nějaký chlap-vyžírka. Ten poslední si každou chvíli chodí pro tisícovku

Šance na druhý život. To si přeje snad každý - být šťastný, nestresovat se a mít dokonalého partnera. Když to poprvé nevyjde, snažíte se znovu a znovu. Magda si myslela, že našla toho pravého, on měl ale v plánu něco úplně jiného.


Kubelková se pochlubila krásnými dcerami: Karolína je celá maminka, Natálka dospěla

Iva Kubelková má být na co pyšná. Bývalá modelka se v neděli objevila na akci i s dcerami a ukázala, že má doma skutečně kočky. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, Karolína je celá Kubelková a vypadá jako mladší kopie své maminky. Krásná slečna vyrostla i z Natálky Jiráskové, která už vylétla z hnízda.


Nejplodnější a nejchutnější odrůda rajčat: mají sladké plody a lépe odolávají plísni

Pokud si rádi pochutnáváte na čerstvě vyzrálých rajčatech z vlastní zahrady, pak vyzkoušejte i pěstování rajčat divokých. Mnohem lépe odolávají chladu i plísni než běžně pěstované kulturní odrůdy a mohutné rostliny plodí drobná rajčátka až do pozdního podzimu, dokud je nezastaví první mrazíky. Divoká rajčata jsou ideální pro malé děti, protože mají bezkonkurenční sladkou chuť i tenkou slupku, ale výborně se hodí i do letních zeleninových salátů...


Majetnická znamení podle horoskopu: Svobodu vám dá Vodnář, ale u žárlivých Štírů ji nečekejte

Každé znamení zvěrokruhu má své jedinečné vlastnosti, dobré i ty špatné. Svou vlastní osobnost, která se umí projevit. Někdo si vztah přivlastňuje více, než je zdrávo, druhý dává partnerovi absolutní volnost. Přehnaně majetnické sklony mohou působit nepříjemně, svazuje partnera a je nutné nastavit vhodné hranice. Můžete určit majetnické znamení podle horoskopu. Na které příčce bude to vaše?


Celebrity, které byly profesionálními tanečníky

Přemýšleli jste někdy o tom, jak je možné, že některé celebrity mají najednou fantastické taneční pohyby ve filmech jako "Černá labuť" (2010), "Hříšný tanec" (1987) nebo "Step Up" (2006)? Není to náhoda - mnoho slavných osobností mělo od prvního dne touhu vystupovat, ale ne všechny jako herci a zpěváci. Mnohé z našich oblíbených hvězd začínaly ve světě tance a pohybovému umění se učily již od útlého věku. Zajímá vás, které z nich měly třpytivé prsty? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Ovládáte umění emoční inteligence? Zjistěte, zda splňujete 3 pravidla chování

Pokud patříte mezi ty, jejichž IQ si nezadá s Einsteinem, vůbec nemusíte zoufat. Chytří lidé možná dokážou pomocí své geniality vyřešit mnoho věcí, ale rozhodně se nedá říct, že by jejich život byl jednodušší. Pokud někomu chybí emoční inteligence, IQ to nezachrání.


Největší říše ve světových dějinách

V rozsáhlé historii lidské civilizace se objevilo několik impozantních výdobytků a odkazů, které utvářely strukturu krajiny našeho světa. Od starověkého světa až po úsvit novověku ovládaly říše většinu lidských dějin. A přestože impéria již neexistují, nemůžeme se ubránit zvědavosti, jak velká ve skutečnosti byla. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a podívejte se, které říše se pyšnily největšími územími.


Dávám přednost sypankám, říká paní Romana Nová. Její Hořické trubičky vyhlásili místní jako nejchutnější

V rodině Romany Nové, rozené Petráčkové, se trubičky stáčely odjakživa. Dřív to totiž běžně uměly místní babičky. Po revoluci se do výroby vrhly skoro celé Hořice. Vytrvali jen někteří: Petráčkovy Hořické trubičky patří mezi nejlepší.


Pět tipů na dokonalou letní péči o pleť, vlasy i tělo: Zásadní je hydratace, ochrana před sluncem i pečlivá očista

Magazín Lifee vám přináší pět tipů na dokonalou každodenní péči, díky které si letní dny plné zábavy a sluníčka užijete naplno, aniž by si z něj vaše vlasy, pleť či tělo odnesly nepěkné vzpomínky a zůstaly zdravé, krásné a dokonalé.


William konečně řekl, jak na tom Kate je. Karel III. přišel o jeden ze smyslů

Příznivci britské princezny Kate, která od zimy bojuje s rakovinou, mají důvod k radosti. Princ William totiž při nedávném veřejném vystoupení promluvil o princeznině stavu. O Kate řekl pozitivní zprávy. Podrobnosti o svém boji s rakovinou nedávno odhalil také britský panovník Karel III.