Finance

Trending:


Nejlepší tipy, jak zabránit impulzivním nákupům

Když se rozhodujeme, jak utratit peníze, většina z nás si občas ráda dopřeje něco dobrého. Ať už je to večeře v nové luxusní restauraci ve městě nebo pár bot, které jste si vyhlédli, je důležité si jednou za čas dopřát. Když se však z pohoštění stane takový zvyk, že zasahuje do našich finančních cílů, je na čase to považovat za problém. Impulzivní nákupy jsou častějším problémem, než si možná myslíte, ale existuje několik věcí, které vám pomohou udržet je pod kontrolou. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Co je to kuchyňský design ve tvaru I?

Kuchyňský design ve tvaru I, známý také jako jednoduchá stěnová kuchyně, je uspořádání, kde jsou všechny prvky kuchyně zarovnány v jedné rovné linii. O post Co je to kuchyňský design ve tvaru I? apareceu primeiro em DecorStyle.


Bývalá královna krásy Petra Minářová: Za mužem svého srdce pláchla do Afriky, podívejte se, jak se změnila

Dlouhé nohy, záplava blond vlasů, zajímavá tvář a dokonalé tělo. Vítězství Petry Minářové (46) tehdy ukončilo nadvládu brunetek v soutěži krásy a měla skvěle nakročeno k hvězdné modelingové kariéře nejen v rodné zemi. Blondýnka však měla jiné sny. Po smolném období s těmi nesprávnými muži nakonec našla štěstí a za pravou láskou se odstěhovala do Afriky, kde nejspíš objevila elixír mládí.


Nejdivnější outfity na Met Gala všech dob

Met Gala je nejsledovanější módní událostí roku, a to díky promyšleným tématům a dress codu. Fantazii se meze nekladou, takže hvězdy na tuto akci chodí ve všem možném, od ručně vyrobených topů po luxusní róby... nebo dokonce i v lustru! Podívejte se na nejpodivnější kousky, které si hvězdy na tuto velkolepou událost kdy oblékly.


Jak ve skutečnosti vypadá závislost na druhém člověku?

Závislost na druhém člověku je pojem, který se v dnešní době často skloňuje, ale jehož pravý význam chápe jen málokdo. Závislost na druhém člověku je komplikovaná, protože v každém vztahu existují stupně spoluzávislosti. Stejně jako u duševních nemocí si většina z nás může přečíst seznam příznaků a říct si: „Panebože, to zní jako já!“. Skutečným problémem je však závažnost příznaků a to, jak moc ovlivňují kvalitu našeho života. Se závislostí na druhém člověk je to podobné. Všichni jsme tak trochu závislí, ale jak poznáte, že to zašlo příliš daleko? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se to.


Dýňová polévka může pokaždé chutnat trochu jinak. Zkuste zázvor, čočku, chilli nebo kokosové mléko

Dýňová polévka si rychle získala česká polévková srdce. Dýně je skvelou surovinou, ze které nasytíte i širokou rodinu. Můžete ji pokaždé připravit trochu jinak a vždycky bude lahodná. Zkusili jste už přidat mrkev, jablko či muškátový oříšek? Dýně unese všechno!


15 receptů na báječnou grilovačku: Překvapte své hosty tím nejlepším

Grilovací sezóna byla odstartována a my jsme pro vás připravili výběr našich nejlepších receptů. Vybírat můžete mezi těmi klasickými i netradičními a vyzkoušet nové chutě a vůně. Grilování pro vás bude jistě zábavnější.


Málo těsta, hodně náplně: Jak upéct nejlepší palačinky tenké jako list papíru

Nejlepší palačinky jsou tenké tak, že stačí dovnitř jen trošku náplně. Velká část palačinkového kouzla spočívá právě v jejich subtilnosti a jemnosti. Tu může doprovázet lehká vrstva džemu, cukru nebo rozmačkaného ovoce. Jak docílit, že upečené palačinky budou opravdu tenké?


Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami

Ať už je považujeme za plevel nebo bylinku, jedno je jasné. Listy papelišky se hodí do spousty jídel. Jak je co nejlépe využít? Nabízíme vám řadu možností, kde tuto rostlinku uplatnit a nechta se překvapit její chutí.


Výrazné architektonické styly napříč historií

Svět je plný rozmanitých a bohatých architektonických návrhů, které často upoutají naši pozornost. Pamětihodné stavby se často řídí určitými architektonickými styly, které jsou okamžitě rozpoznatelné. A mnoho z těchto konstrukčních prvků využívají architekti i dnes. Počínaje románským stylem a konče neoklasicismem, některé z těchto stylů cestovaly po celém světě a přizpůsobovaly se různým klimatickým podmínkám, krajině a kulturním potřebám. Klikněte na tuto galerii a objevte nejuznávanější architektonické styly, které se uplatnily v mnoha oblíbených stavbách po celém světě.


KVÍZ: Vraťte se s námi na chvíli do dětství. Co si pamatujete z Večerníčků?

Pokud jste jako malá koukala na Večerníček, jistě si pamatujete kluka v papírové čepici, který pozdravil a začal rozhazovat listy papíru. Touto krátkou pohádkou končil den, zpravidla se šlo hned po ní na kutě. Pojďte si s námi nostalgicky zavzpomínat a zjistit, co si z Večerníčků pamatujete.


Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi vytváří sochy ovoce a zeleniny, které jsou opravdovými mistrovskými díly. The post Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli appeared first on Instafamosos.


Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně

S úrodou ovoce to letos po dubnových mrazech sice vypadá bledě, vynikající koláče ale uděláte třeba i z rebarbory. Ty si navíc můžete upéct třeba hned. Rebarborová sezona totiž právě vrcholí, tak je třeba ji využít. V pudinkovém koláči z křehkého těsta její nakyslá chuť navíc krásně vynikne.


Cuketa a její pěstování: co vše je třeba udělat pro maximální úrodu

Cuketa nemá žádnou chuť, proto ji můžeme snadno přidat do sladkých i slaných receptů. A ani její pěstování není nic náročného. S minimem péče můžete dosáhnout až 40 plodů na jednu rostlinu! Mají mnohá využití. Pokud už budete mít plodů dost, můžete vyzkoušet i recepty, které využívají květy cukety. Květen je měsícem, kdy je čas začít sázet (pokud jste si své rostlinky už nepředpěstovali doma).


Celulitida: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vážná bakteriální infekce kůže. Obvykle postihuje nohu a kůže se objevuje jako oteklá a červená a bolestivá. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky celulitidy jsou: Červená oblast kůže, která má tendenci se rychle rozšiřovat otok něha Bolest teplo Horečka Červené skvrny pu...


Hanychová ukázala nožky, Pagáčová s vysokým rozparkem a Maurerová s výstřihem až k pupíku. Žhavá móda z Ivety

Pozvané osobnosti si nenechaly ujít premiéru závěrečné řady minisérie Iveta. Událost se uskutečnila v pondělí 6. května v pražské Lucerně. Mezi přítomnými nechyběla třeba herečka Patricie Pagáčová. Té to velmi slušelo, stejně jako moderátorce Ivetě Maurerové, která všem vytřela zrak svým hlubokým výstřihem. Na místě byla i redakce eXtra.cz.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


William a Kate by podle designérky rodiny „procházeli peklem“ v boji s rakovinou, říká designérka rodiny

Amaia Arrieta, návrhářka oblečení a blízká přítelkyně královské rodiny, prozradila, že princ William a Kate Middletonová procházejí „peklem“ po diagnóze rakoviny princezny. The post William a Kate by podle designérky rodiny „procházeli peklem“ v boji s rakovinou, říká designérka rodiny appeared first on Instafamosos.


Zázračná holčička Shanti Devi: Popsala dokonale nejen svůj minulý život, ale i ten posmrtný

Když bychom nahlédli do náboženských a filozofických knih, narazili bychom hned na několik kapitol pojednávajících o reinkarnaci. Že nejde o pouhý výmysl, má dokazovat příběh mladé dívky jménem Shanti Devi z Dillí v Indii, která ve třicátých letech dvacátého století tvrdila, že reinkarnaci prožila.


Ultramódní outfity Báry Munzarové s dcerou: Anička oslnila nápadným líčením, maminka trendy vestičkou na nahém těle

Herečka Barbora Munzarová si na premiéru nové komedie Co to píšeš miláčku v Divadle Lucie Bílé vyrazila s dcerou Aničkou. Obě se sladily do světlých barev a moc jim to spolu slušelo.


Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády: Moučník je šťavnatý díky majonéze, poleva díky kysané smetaně

Rádi byste si dali nějakou vynikající buchtu? Rychlá kakaová buchta s polevou z bílé čokolády je lahodná a hotová během chvilky. Jen potřebuje chvíli na ztuhnutí polevy.


Nejlepší stromy pro malou zahradu

Stromy na zahradě doslova oživují! Je to také zdravá a krásná věc. Žádný z těchto stromů není vyšší než 9,14 metru (30 stop) a ve skutečnosti se mnoho z nich vyrábí v zakrslých odrůdách, které jsou mnohem nižší. Prohlédněte si následující galerii a objevte nejlepší stromy pro malou zahradu.


Jak získat ideální plat podle slavných žen

Ženy se již musí potýkat s rozdíly v odměňování žen a mužů, ale navíc podle mnohých existuje určitá společenská podmíněnost a další formy diskriminace, které ztěžují vyjednávání o vyšším platu. Zábavní průmysl se v posledních letech ocitl v centru pozornosti, protože se brutálně ukázalo, jak velký je rozdíl. Neschopnost vyjednat si podmínky, ať už jde o žádost o zvýšení platu, větší flexibilitu nebo rovnoprávnost, může mít obrovské dopady na váš život, tak proč nezjistit, jak to dělaly některé z nejúspěšnějších žen světa? Podívejte se do této galerie na několik tipů áčkových celebrit, jak se dostat k příjmu, který si zasloužíte.


Nejkrásnější přání ke Dni Matek – inspirujte se slavnými osobnostmi a popřejte své mamince jako J.K. Rowling nebo Sophia Loren

Nejkrásnější přání ke Dni Matek – inspirujte se slavnými osobnostmi a popřejte své mamince jako J.K. Rowling nebo Sophia Loren. Maminky slaví svůj svátek v různých zemích v různé dny, u nás a také například ve Spojených státech amerických se jedná o druhou květnovou neděli. V roce 2021 připadne Den matek na 9. květen. Jako skutečně oficiální, celonárodní svátek, se historicky slavil v USA v roce 1914, u nás se jeho počátek datuje do roku 1923.


Denní horoskop na 8. května 2024: Vodnáři by měli méně utrácet, Raky čeká pohodička

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 8. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Margita (25): Od dětství trpím pocity viny za vše, co se stane. Teprve poté, co mě podrazil přítel, jsem prozřela

Máte někdy pocit, jako byste všechny problémy a průšvihy přivolávali? Máte pocit, jako by se celý svět proti vám spikl či vám osud házel klacky pod nohy? Naštěstí se stačí probudit do nového dne a ošklivý pocit je pryč. Bohužel jsou mezi námi ale i lidé, kteří jsou myšlenkou „za všechno můžu já“, doslova posedlí. Například Margita.


Horoskop lásky: Tři znamení zvěrokruhu, která se do konce jara zamilují

Jaro ještě nějakou dobu potrvá a pro tři znamení zvěrokruhu to znamená zajímavé věci. Pojďte se podívat, komu hvězdy do konce jara přinesou lásku...


Poznejte Švédsko, jednu z nejekologičtějších zemí světa

Švédsko, nejrozsáhlejší země severní Evropy, je nejoblíbenější skandinávskou destinací. Nedotčená země s panenskými lesy, křišťálovými jezery a tisíci skalnatými ostrovy je hřištěm pro dobrodružství v přírodě. Hlavním městem země je stylový Stockholm, který je považován za jedno z nejpřívětivějších měst na světě! Švédsko, které můžete navštívit celoročně, je stejně lákavé uprostřed zimy pod sněhovým pláštěm Arktidy jako v létě, kdy ho hřeje půlnoční slunce. Takže, kdy se tam chystáte? Klikněte na galerii a objevte zajímavé způsoby, jak poznat Švédsko.


Redakční tipy na nejkrásnější rtěnky, které dlouho vydrží: Některé koupíte už za necelou stovku v drogerii

Rtěnka patří mezi malé nezbytnosti, které se najdou v kosmetické taštičce mnohých z nás. Ať už máte rádi výraznější barvy, nebo upřednostňujete spíše nude odstíny, je důležité vybrat kvalitní rtěnku, která splní vaše požadavky. To znamená nerozmaže se a dlouho vydrží na rtech bez chybičky. Máme pro vás několik tipů na rtěnky, které tyto vlastnosti mají.


Fiala s krýglem v ruce, Pekarová po boku fešného manžela a pařmen Jurečka. Na grilovačce SPOLU teklo pivo proudem

Koalice SPOLU uspořádala v úterý další grilovačku. Ačkoli počasí příliš nepřálo, nakonec byla akce velmi vydařená, jak zachytili fotografové eXtra.cz. Půllitr dobrého piva si neodpustil premiér Petr Fiala ani předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, kterou celou dobu neopouštěl úsměv na tváři.


Erika (30): Nevěděla jsem, který je ten pravý, a tak jsem půl roku chodila se třemi. Rozseklo to dítě

Erika se nerada rozcházela, a tak raději udržovala vztah se třemi muži naráz, aby nikoho z nich nemusela ranit. Zároveň také měla strach, že se rozhodne špatně a bude pak rozchodu s jiným litovat. Celé to vyřešilo dítě.


Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé

Podivný název tohoto koláče vznikl prostým způsobem. Výborný krém na koláč totiž vytvoříme pouhým "zahrkáním" několika surovin v uzavřené nádobě, od toho název hrk hrk. Máme pro vás inspiraci na tyto snadné recepty.


Balonové rukávy, krajky a romantika: “Coquette girl” styl se vrací mezi módní trendy. Propadnete mu i vy?

To, že má móda cyklickou povahu, je všem jasné. V módním průmyslu momentálně rezonují kousky, které jsme nosili za dob našeho mládí i my. Designéři a módní domy se ale rozhodli vrátit trendy ještě o pár set let zpět a probudit tzv. “coquette girl” styl opět k životu. Propadnete mu letos i vy?


Jaký zvolit materiál na zahradní cestičku

Přístupové cesty i chodníčky k domovu jsou často reprezentativní vizitkou všech majitelů větších domů. Je proto důležité vybrat ten správný materiál. Aby mohla být cesta příjemná pro chůzi, je zapotřebí zvolit spíše měkčí materiál. Řada zahrádkářů a kutilů nedá dopustit na dřevo. To pracuje spolehlivě již po řadu století. Zkusit můžete ale i jiný materiál, hodit se tak může mulč anebo i kámen. Který z těchto prvků bude pro vaši zahradu tím...


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Ikonické šátky Simony Postlerové: S osobitým šarmem je uměla kombinovat s každým outfitem

Zesnulá herečka a dabérka Simona Postlerová (†59) byla mimo jiné velkou milovnicí šátků ve vlasech, kterých ráda střídala hezkou sbírku. Kombinovala je s většinou svých outfitů, pokud tedy právě nestála na jevišti. Zahlédnout jsme ji mohli s šátkem kombinovaným s džínovou bundou, elegantní klasikou byl ovšem barevný šátek ve vlasech coby nevšední doplněk bílého trička či jednoduché košile. Pojďte si s námi její outfity připomenout.


Překvapivé výhody špatné nálady

Když se podíváme na širokou škálu lidských zkušeností, špatné nálady mají rozhodně špatnou pověst. Negativní emoce, jako je smutek, zklamání a hněv, máme tendenci považovat za neodmyslitelně zbytečné a snažíme se jich co nejdříve zbavit. Je to velmi přirozená tendence, ke které se čas od času přikloníme všichni. Výzkumy však naznačují, že z přijetí negativních emocí a uznání jejich přirozené hodnoty lze něco vytěžit. Podívejte se do této galerie a poznejte překvapivé výhody špatných nálad.


Jak žít v blízkosti aktivní sopky

Žít neustále na pokraji nebezpečí, kdy každý východ slunce přináší možnost zkázy nebo míru, není nic jednoduchého. Život ve stínu činné sopky s sebou jistě nese své vlastní výzvy, ale přestože se na světě nachází několik extrémně nebezpečných sopek, není nemožné žít v jejich blízkosti. Zaujalo vás to? Klikněte a čtěte dál, protože se zabýváme aktivními sopkami, kde žijí lidé (a jak se můžete stát jedním z nich).


Pět tipů, jak dochutit vaši svíčkovou, aby byla dokonalá

Uvařit dokonalou svíčkovou omáčku je kumšt. Během procesu se může dost věcí zvrtnout a výsledek pokazit. Ale i když neuděláme chyby, nakonec se může stát, že výsledná chuť stále není podle našich představ. Zkuste naše tipy k dochucení.


Temná stránka Sigmunda Freuda

Jméno Sigmund Freud jsme už nejspíše slyšeli všichni. Jeho studie byly revoluční a byl jedním z největších myslitelů 20. století, ačkoliv ho provází i velké kontroverze. Celý svůj život měl k psychologii poměrně zastaralý postoj. Dnes jsou jeho teorie o ženách a sexualitě obecně kritizovány. Často bývá označován za „nejvíce zpochybňovaného lékaře všech dob“. Bez ohledu na své nedostatky se zasloužil o vznik nového myšlenkového směru, který dodnes ovlivňuje moderní psychologii. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s jeho životem a dílem.


Samolepící tapeta změní váš interiér za pár desítek korun, radí známá influencerka

Nábytek, stěny, dveře, kuchyňská linka. To všechno můžete změnit doslova za pár desítek korun díky samolepící tapetě. Držet bude téměř na jakémkoli povrchu a práce s ní je víc než snadná.


Hovězí na česneku podle šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka: Své kuchařské umění má z kuchařky Marie B. Svobodové z 19. století

Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!


Neumíte šetřit? Opěvovaná japonská metoda Kakebo vás to naučí. Naspoříte peníze a posílíte charakter

Máte pocit, že přestože nevyděláváte zrovna málo peněz, protékají vám mezi prsty? Týden před výplatou se podíváte na účet a ptáte se sama sebe, kam to všechno zmizelo? Toužíte už dlouho po krásné luxusní kabelce, nebo parádní dovolené, ale myslíte si, že se vám nikdy nepodaří našetřit si na ně? V tom případě se pojďme podívat, jak se to dá změnit. Řešením může být velmi opěvovaná japonská metoda Kakebo.


Fantastické a fascinující využití česneku v průběhu věků

Každý ví, že některé potraviny jsou zdravější než jiné. Některé druhy zeleniny obsahují specifické vitamíny a minerály, které jiné potraviny neobsahují. Česnek však přináší zcela nový význam slova "superpotravina". Dlouho předtím, než se česnek stal nejlepším přítelem kuchařů, se používal po celém světě téměř ke všemu, jen ne k vaření. V průběhu tisíciletí hrál česnek roli všeho možného, od steroidu po afrodiziakum. Ještě působivější je, že mnohé z těchto dávných zdravotních účinků byly od té doby vědecky prokázány. Máte v kuchyni přebytek česneku? Čtěte dále a objevte některá starodávná využití česneku, která by vás mohla inspirovat.


Příznaky osamělosti ve vztahu a jak se s ní vyrovnat

Možná si řeknete, že být ve vztahu neznamená být osamělý, ale ve skutečnosti to není tak docela pravda. Nemusíte být sociálně izolovaní, abyste se cítili osamělí. Ve skutečnosti je normální, že se ve vztahu občas cítíte osaměle, ať už jste spolu na dálku, žijete spolu nebo se nacházíte kdekoli mezi tím. K odloučení může dojít, i když svůj vztah považujete za relativně zdravý. Může však být také známkou toho, že něco není v pořádku, nebo je dokonce toxický. Jaké jsou tedy příznaky osamělosti ve vztahu a jak se s nimi můžete vyrovnat? Klikněte na galerii a dozvíte se to.


Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem?

Pokud sledujete trendy v designu, pravděpodobně jste už viděli, jak se bouchací bloky stávají populárním doplňkem kuchyňských schémat. Přenosné, šetřící místo a s jedinečným designem, jsou tyto oživené kusy novým způsobem, jak vytvořit kuchyňský ostrov? O post Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem? apareceu primeiro em DecorStyle.


Krása na vaší zahradě: Průvodce pěstováním pivoněk

Pivoňky jsou krásné květiny, které přinášejí do zahrady nádherné barvy a příjemnou vůni. Pěstování pivoněk na zahradě může být odměnou pro každého zahrádkáře, ale vyžaduje určitou péči a pozornost. Dnes se podíváme na základní tipy a triky, jak úspěšně pěstovat pivoňky a vytvořit zahradní ráj plný těchto krásných květů. Pivoňky jsou oblíbené květiny v mnoha zahradách […]


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.