Lifestyle

Trending:


Co je to vlastně manžel v domácnosti?

V dnešní době genderové neutrality a převracení rolí asi nikoho nepřekvapí, že jsou muži v domácnosti rozšířenější než kdy jindy. Například ve Spojených státech se exponenciálně zvýšil podíl domácností, v nichž jsou otcové v domácnosti, a to navzdory skutečnosti, že muži tradičně spojovali svou "hodnotu" se schopností zajistit finanční potřeby rodiny. Co se však stane ve vztahu, když muž zjistí, že je na své ženě finančně závislý, a role se obrátí? Jinými slovy, živitel rodiny se stává domácí hospodyňkou? Klikněte na galerii a dozvíte se, jestli můžete být mužem v domácnosti.


Pivoňka koprolistá vykvétá už v dubnu. Jak ji správně pěstovat aby listy zdobily zahradu po celé léto

Málo známý, nízký druh pivoňky, pivoňku koprolistou neboli úzkolistou, najdete v našich zahradách jen zřídka. Pěstuje se většinou jako skalnička a vykvétá karmínově červeným květem už v průběhu dubna, kdy se ostatní druhy pivoněk teprve probouzejí ze zimního spánku.


Ideální páteční večer? Vyražte do divadla! A zůstaňte přitom zachumlaní v dece v pohodlí svého domova

Streamovací platformy se seriály a filmy jako jsou například Netflix, HBO Max a další, jsou dnes již běžnou součástí téměř každé domácnosti. Napadlo vás ale někdy, že si z pohodlí domova, na cestách ve vlaku nebo v autě můžete pustit i nejrůznější divadelní představení? Právě od toho je zde platforma Dramox, která nabízí stovky divadelních záznamů na jednom místě.


Princezna Kate má oblíbené jídlo, které je překvapivě levné a lahodné. Uvařte si ho také podle receptu

Princezna Kate a princ William jsou velkými fanoušky indické kuchyně a mezi jejich favority patří jednoduché kuřecí kari, jak prozradili během návštěvy indické restaurace v Birminghamu na začátku tohoto roku.


Módní stylistka radí: S těmito kousky se nadobro rozlučte, nejsou trendy ani lichotivé. Zapomeňte nejen na kárované košile

V jarním období máme tendenci nejen udělat pořádný generální úklid celého obydlí, ale také protřídit svou skříň. Právě v ní totiž mnohdy najdeme kousky, které už tam dávno nemají co dělat. A tak nastává ten nejvyšší čas na to se jich zbavit. Jakým kouskům dát nadobro sbohem? S tím radí módní stylistka Caitlyn James.


Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar

Také se vám už stalo, že jste pekli kuře, všichni si obrali ty oblíbenější části a sušší prsíčka už nikdo nechtěl? A kosti taky automaticky házíte do koše? Škoda! Všechno ještě lze parádně využít.


Chili se vysmála hejtrům: Názory jsou jako řitní otvor, každý ho má, pravila se smíchem

Kuchařka Ta Thuy Dung, známá pod přezdívkou Chili, míří do další reality show. Tentokrát půjde o taneční soutěž StarDance, která se začne vysílat již letos na podzim. Pro kuchařku z MasterChefa to tak bude již třetí reality show, ve které se objeví. A zatímco fanoušci ji za to odsuzují, ona si ze sebe na sociálních sítích dělá legraci.


Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce

Limonády s příchutí různých bylinek nebo květin jsou v poslední době v módě. Obvykle se připravují jen smícháním sirupu a vody. Ale pamatujete na perlivou limonádu z květů bezu, co dělávaly naše babičky? Něco takového lze připravit i z pampelišek. Fermentovaná pampelišková limonáda chutná i voní skvěle a snadno se připravuje. Vyzkoušeli jsme to a máme pro vás tipy a rady pro ten nejlepší výsledek.


Návrhářka Beata Rajská prozradila svůj fígl na úklid: Nedám dopustit na fialový hadřík, kupuji ho po desítkách

Módní návrhářka Beata Rajská (61) popisuje v rozhovoru pro Lifee, jak si nejlépe poradit s jarním úklidem a co je v domácnosti jejím největším pomocníkem. Jakou roli má ve věci úklidu její manžel? Proč je Beata tolik vysazená na čisté poličky nebo vyklizenou myčku? Preferuje oblíbená módní návrhářka produkty, které jsou ekologické?


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Jak si správně čistit uši? Běžná metoda je nejen špatná, ale i nebezpečná

Děláme to skoro všichni. Čistíme si tak uši možná i denně, a to jak sobě, tak svým dětem. Používáme vatové tyčinky, které seženeme v každé drogerii. Obchodníci je doporučují nejen jako nástroj pro úpravu make-upu, ale také jako bezpečnou pomůcku právě k očistě uší. S tím druhým tvrzením ovšem odborníci nesouhlasí. Před strkáním běžných vatových tyčinek do uší dokonce varují. Na to, jak si tedy správně čistit uši, jsme se zeptali praktického...


Jak dostat děti do přírody

Skličující pravdou je, že pobyt v přírodě už není běžnou součástí dětství. Naše děti jsou závislé na obrazovkách a zelených ploch ubývá. Jak je tedy dostat ven? A proč je to důležité? Učit děti vážit si přírody je nedílnou součástí dospívání. Pobyt v přírodě je vede k zodpovědnosti, kreativitě, respektu a dalším věcem. Chápeme však, že je obtížné odtrhnout je od televize nebo herní konzole. V této galerii se dozvíte, proč je příroda pro nás všechny tak důležitá a jak nejlépe přimět děti, aby si hrály venku. Pokud chcete své děti odlákat od sezení a zírání, prohlédněte si tuto galerii.


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na Ready to Wear show Dior Fall 2024

Přijměte naše pozvání na show, tentokrát se vydáváme až do dalekého New Yorku a zveme vás, abyste se stali její součástí. Zhlédněte Ready to Wear Fall 2024 kolekci módního domu Dior, držíme vám místo v první řadě.


Kde všude využijete světlo s čidlem

Osvícení interiéru i exteriéru je vždy důležitým a někdy dokonce zásadním prvkem, který dokáže nejen ochránit váš majetek před odcizením, ale dokáže ochránit i vás samotné před pádem v době šera. Díky správnému osvětlení pak můžete předejít třeba pádům z prudkých schodů venku. Pro svícení přitom nemusíte vždy mačkat vypínač. Instalování světelných čidel na domě má řadu svých výhod. Senzor se ve vaší přítomnosti vždy pravidelně rozsvítí, tudíž...


Emma Smetana prozradila recept na rodinné štěstí


Pěstujte omamně vonící šeřík: jak ho správně ostříhat, abyste dosáhli nádherných květů, z kterých si připravíte sirup proti stresu

Stačí jen jediné nadechnutí a každý hned neomylně pozná, že nastalo období rozkvetlých šeříků. Rozkvétají úplně všude. V městských i zámeckých parcích, ve venkovských zahradách a ty plané i podél silnic a polních cest. Květy šeříku však kromě krásy a vůně disponují i léčivými účinky.


Pája (27): Ke kamarádce se manžel choval jako ke služce. Daly jsme mu to sežrat i s úroky

Pájina kamarádka Anežka je tak zamilovaná do svého manžela, že mu obětovala vysokou školu i zájmy. Žila jenom pro něj. Když se ukázalo, že ji ponižuje, holky vymyslely plán, jak se mu pomstít.


Byt, kde dominuje dřevo: V rušném městě připomněl domovinu

Prostorný byt v srdci velkoměsta v sobě skrývá klid, pohodu a spoustu sofistikovaných řešení, aby bydlení v něm bylo co nejpříjemnější. Pandemie to dobře ukázala – ve výhodě jsou ti, kteří mají bydlení vyřešeno pohodlně, tak, aby se doma cítili co nejpříjemněji a mají dostatek prostoru a soukromí pro to, aby o sebe celá rodina nemusela doslova „zakopávat“, […]


Vesty na léto 2024 a jak je nosit: Tipy, jak zařadit trendy kousek do šatníku, ať už vám je 20, 40 nebo 60

Vesta, to je trendy kousek, který můžete nosit, ať je vám 20, 40 či 60. Navíc jí v mnoha ohledech nahrávají i současné trendy a s nimi celá řada aktuálních způsobů, jak ji ideálně a stylově kombinovat.


Kabelkový trend pro rok 2024: Proč je crossbody nejlepší?

Kabelky jsou nepostradatelnými doplňky každé ženy. Nejsou to jen nástroje na ukládání osobních věcí. Kabelky se dají považovat za součást osobnosti a mají takovou moc, že se na ně rychle vypěstuje závislost, která pak nepatří k nejlevnějším. Ty nejikoničtější kabelky stojí stejně jako auto a považují se za investici. Pojďme se podívat na trend 2024, kterým jsou crossbody kabelky. Ty z pohledu vzhledu, stylu a praktičnosti řadíme na nejvyšší...


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Vysokoškoláci, kteří milují kávu: Nevěřili byste, z čeho mají pojízdnou kavárnu

Pro Ondřeje Kvasnicu a jeho přítelkyni Karolínu Zelníčkovou je káva sdílenou vášní. Společně tak vybudovali unikátní kavárnu. Z původního projektu kamenného podniku sešlo, své sny však nakonec zhmotnili v pojízdné kavárně. Vybudovali ji z koňského přepravníku.


Luxusní toustový chleba podle Josefa Maršálka: Použijte tvaroh, dodá nádhernou vláčnost, radí slavný cukrář

Že pečení nemusí být vždy jen sladké, to dokázali v novém díle Buchet po ránu Tereza Bebarová a Josef Maršálek. Mimo jiné divákům předvedli, jak si doma připravit perfektní toustový chleba, který v tom kupovaném nemá vůbec žádnou konkurenci.


Irena (27): Když se mě ujala babička, myslela jsem, že život bude opět fajn. Po její smrti mě čekalo nepříjemné překvapení

Irena neměla šťastné dětství. Když po smrti matky začala žít s babičkou, vypadalo to na lepší časy. Jenže po letech se ukázalo, že babička měla jedno tajemství...


Lži na sociálních sítích, které si všichni vyčítáme

Všichni máme na internetu své oblíbené problémy. A přestože se snažíme, abychom nebyli "takoví", i my si občas na sociálních sítích dopřejeme jednu nebo dvě lži. Máme tendenci svůj život na internetu přehnaně zveličovat. Ale možná, jen možná, že vaše Zoom party nebyla tak skvělá a vaše pleť opravdu není tak bezchybná. Projděte si následující galerii a zjistěte, jestli jste vinni některou z těchto lží na sociálních sítích.


Numerologie vztahů: Zjistěte, zda se k sobě s partnerem skutečně hodíte

Hodíme se k sobě, miláčku není jen oblíbený český film, ale také otázka, kterou si, v různých podobách, někdy položil snad každý pár. Skutečně se k sobě s partnerem hodíte a vydržíte spolu celý život? Takovou záruku vám asi nedá nikdo. Numerologie pomůže určit vaše číslo životní cesty a tím pádem vaši energii, nastavení a podobně. A jsou čísla, která se k sobě hodí více než jiná. Jaký partner se k vám podle čísla životní cesty hodí?


Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet

Palačinky ze zakysané smetany jsou méně obvyklou variantou tradičního jídla. Můžete si je pak připravit s marmeládou nebo jinou dobrotou nasladko, využít můžete i slané náplně.


Bylinkové máslo – malý zázrak, který dokáže velké věci. Dodá neodolatelnou chuť pečivu, masu i pečené zelenině

Bylinkové máslo je nenápadná záležitost, která ovšem dokáže neuvěřitelnou parádu. Třeba proměnit obyčejný plátek bagety v gurmánský zážitek nebo grilovanou rybu či opečený steak v nezapomenutelnou dobrotu. Bylinkové máslo si pochopitelně lze koupit, ale ještě lepší je připravit si ho doma, a to za zlomek času i úsilí.


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


Výklad andělských karet na týden od 15. dubna 2024: Otevřete se lásce a hojnosti

Přichází báječné období, proto je vhodné věnovat se různým uměleckým projektům. Ve skvělé kondici je také duševní zdraví a emoční síla. Energie jsou vedeny jemnou ženskou silou a harmonií. Udělejte si čas na svou maminku, babičku nebo starší ženu, která zůstala sama bez rodiny. Co ještě pro tento týden andělské karty vzkazují?


Do Česka se dovážejí hnojiva z Ruska


Za pár týdnů pampelišky zhořknou: Ten nejlepší pampeliškový med tak musíte založit už teď. Skvělé chutná i léčí

Za pár týdnů pampelišky zhořknou: Ten nejlepší pampeliškový med tak musíte založit už teď. Skvělé chutná i léčí. Vůli vysokým teplotám, které teď za okny panují, se nám pampelišková sezóna tak trochu posouvá. Zatímco loni byly nejlepší pampelišky plné pylu a chuti k mání v květnu, letos nám je příroda nabízí už o měsíc dřív. A co si s nimi počít?


Známky toho, že jste zamilovaní, podle vašeho znamení zvěrokruhu

Pokud jde o zachycení pocitů, každý má jiné zkušenosti. Ať už se přistihnete, že sníte o budoucnosti s někým výjimečným, nebo mu z ničeho nic vaříte jednu večeři za druhou, většina lidí má nějakou malou indicii, která jim dává najevo, že se do někoho zamilovali. Astrologové vám řeknou, že váš konkrétní odhad je do značné míry dán znamením zvěrokruhu! Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Jak vytvořit dokonalý okenní truhlík

Ti, kteří si cení kvetoucích rostlin, ale nemají zahradu, často využijí své zelené prsty k vytvoření okenního truhlíku. A dokonce i majitelé domů, kteří mají to štěstí, že mají kousek pozemku, jsou známí tím, že vytvářejí truhlíky na rostliny jako způsob, jak dodat svému pozemku barvu a kouzlo. Truhlík na rostliny slouží k osvěžení výhledu za oknem. Kromě živých květů se tyto malebné nádoby na květiny používají také k pěstování a kultivaci bylinek a zeleniny. A dobře udržovaný okenní truhlík dokáže i té nejnudnější fasádě přidat na atraktivitě. Tak co, roste vám tento nápad v hlavě? Klikněte a zjistěte, jak si vytvořit dokonalý okenní truhlík.


Zajímavosti o generaci mileniálů

O mileniálech, kteří jsou možná nejstudovanější generací v dějinách (a možná také nejnepochopenější), existuje mnoho různých tvrzení. Často jsou kritizováni za to, že mají vyšší nároky a jsou líní. Mezi další stereotypy patří, že jsou to vegani posedlí jógou, kteří se živí výhradně avokádem a jsou závislí na sociálních sítích. Tato generace však v sobě skrývá mnohem víc. Termín "mileniálové", který je definován jako lidé narození v letech 1981 až 1996, byl vymyšlen v knize "Generations" (Generace) historiků Neila Howea a Williama Strausse z roku 1991. A přestože se toto slovo někdy stále používá jako souhrnný termín pro mladé lidi, některým mileniálům je dnes už 40 let! Kliknutím na článek se dozvíte všechny zajímavosti o mileniálech.


Denní horoskop na 16. dubna 2024: Berani by se měli zamyslet, jestli někomu neublížili, Štíři se musí víc soustředit

Denní horoskop nejen pro ženy na úterý 16. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Tepláky nemusí být jen na doma: Zjistěte, jak být trendy a v pohodlí po celý den

Tepláky jsou drtivou většinou společnosti vnímány jako domácí nebo sportovní oděv. Aktuální módní trendy však mluví jinak! Tepláky již zdaleka nemusí být jen kouskem oblečení, který si vezmete k televizi nebo k práci na zahradě. Jednoduše je můžete zakomponovat i do trendy módního outfitu. Jak na to?


400 let starý venkovský dům opravili do nevídané krásy

Klasický zemědělský dům tu postával už 400 let. Architekti ze studia Jonathan Tuckey Design dostali za úkol kompletně ho zrenovovat, přesto ale zachovat jeho jedinečnou atmosféru.


Zlatý průvodce stanovením si cílů

Stanovení si cílů je praktičtější a účinnější přístup k překonávání výzev a životních zkoušek než pouhé konstatování, že chcete, aby se něco stalo, nebo že chcete, aby se věci zlepšily. Věci se nezlepší samy od sebe, takže musíme učinit nezbytné kroky k rekonstrukci domu, přípravě jídla nebo se přihlásit na ten kurz, který nám zajistí lepší budoucnost, a tak dále. Stanovení si cílů však není tak jednoduché, jak si možná myslíte. Většina z nás je v tom dost neúspěšná. Stanovujeme si nereálné cíle. Stanovujeme si cíle bez časového rámce. Stanovujeme si cíle, které se ani příliš netýkají našeho vlastního života. Seznam by mohl pokračovat. Jestliže se chcete dozvědět, jak si lépe stanovit cíle, abyste měli alespoň šanci jich dosáhnout, projděte si následující galerii.


Týdenní horoskop: Kozorohové budou randit, Vodnáře čeká nemilé překvapení

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na třetí dubnový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 15. do 21. dubna 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma

Při hledání vytvoření prostor, které podporují klid a relaxaci, hraje výběr barev klíčovou roli. Různé kombinace barev mají moc ovlivňovat naši náladu, energii a dokonce i naše dýchání. O post Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma apareceu primeiro em DecorStyle.


Architektura Bioklimatická: návrh prostorů, které harmonizují s okolím

Při hledání udržitelnějších a ekologičtějších architektonických řešení vychází bioklimatická architektura jako inovativní a účinný přístup. O post Architektura Bioklimatická: návrh prostorů, které harmonizují s okolím apareceu primeiro em DecorStyle.


30 nejoblíbenějších příchutí čaje na světě

Pokud pijete čaj, pak určitě víte, že není nad to, když se napijete uklidňujícího teplého čaje. Kromě relaxace pomáhají různé čaje povzbudit mysl, zvýšit hladinu energie, zklidnit tělo, zlepšit spánek, posílit imunitu a podpořit trávení. Výběr a preference čaje jsou subjektivní, ale většina milovníků čaje ráda ochutnává různé druhy sypaných čajů. Konzumují se na celém světě a obrovské množství dostupných druhů může být někdy až zahlcující a matoucí. Pokud se chcete dozvědět více, klikněte na galerii a objevte některé z nejoblíbenějších druhů čaje po celém světě.


Pudinkový krém s pomocí robota s námi zvládne každý. Zkuste to jako profesionálové

S pomocí robota můžeme připravit pudinkový krém snadno a rychle. Budeme postupovat jako profesionální cukráři a využijeme šikovnou vychytávku. Vyzkoušejte to s námi.


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou

Co takhle vyzkoušet vynikající dušený špenát? Když ho správně ochutíme, získáme výborné a krásně barevné jídlo. Voní po česneku. Přichystat k němu můžete třeba vejce natvrdo a vařené brambory.


Jak ochránit růže na jaře: Pár rad pro zdravé rostliny

Jaro je obdobím obnovy a růstu v našich zahradách, ale také přináší určitá rizika pro naše milované rostliny, zejména růže. Tato křehká květina, tak plná elegance a krásy, může být ohrožena chladnými teplotami, hmyzem a nemocemi, které se v tomto období množí. Pokud se chystáte pěstovat růže nebo jste již zkušeným zahrádkářem, zde je plnohodnotný průvodce, jak na jaře účinně ochránit vaše růže a zajistit jim zdravý a kvetoucí růst.


Jak zvýšit svou produktivitu podle hvězdného znamení

Pokud jde o triky pro zvýšení produktivity, můžete si vybrat ze široké nabídky. Mnoho lidí už vyzkoušelo snad vše pod sluncem - od rozdělení práce na části až po odměňování za splněné úkoly! Podle astrologů však nejúčinnější trik na zvyšování produktivity pro každého člověka závisí především na jeho hvězdném znamení. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Nemocná princezna Kate drtí Meghan: Zatímco její obliba roste, Markle padá na úplné dno

Onemocnění Kate Middleton přidělává vrásky na čele princi Harrymu a jeho ženě Meghan Markle. Ne však, že by je trápilo to, že je na tom jejich příbuzná špatně, ale jejich popularita kvůli tomu rapidně klesá, jak uvádí web News. Zatímco "značka Kate" roste do nebes, vévoda a vévodkyně ze Sussexu upadají v zapomnění.