TEST PřIROZENé INTELIGENCE, VZDěLáNí NEHRAJE ROLI: JAK ZNáTE SVěT KOLEM SEBE. ODPOVíDáTE POUZE ANO – NE

Všeobecné znalosti

Do všeobecných znalostí patří samosebou historické události. Jednou z nich je bezesporu druhá světová válka. Ta trvala takřka nekonečných 6 let. 

Za jejím vypuknutím stál, po celém světě známý a krutý diktátor, Adolf Hitler. Nacistický politik Adolf Hitler se narodil v roce 1889 v Rakousku. Ačkoliv měl sen stát se úspěšným umělcem, osud s ním měl jiné plány. 

Žádná ze škol, na které se Hitler hlásil, nevyhodnotila jeho talent jako dostačující. Z Hitlera se tak stal nezaměstnaný mladý muž, který se bohužel začal zajímat o politické dění.

Hilter svou roli však sehrál již během první světové války, když se přihlásil k armádě. Když se Hitler dostal do rukou nepřítele, jeden dobrosrdečný voják jej nakonec ušetřil smrti. Tehdy však nikdo netušil, že právě tento nevýrazný mladý muž bude nakonec stát za smrtí miliónů lidí. 

Hitlerova válečná strategie měla trhliny a on nacistické Německo nebyl schopen dovést k vítěznému konci. Dne 30. dubna 1945 zbaběle spáchal spolu se svou dlouholetou přítelkyní a později také manželkou, Evou Braunovou, sebevraždu.

Krátké manželství

Braunová si ale manželství s Hitlerem příliš neužila. Svoji byli pouhé dva dny před plánovanou sebevraždou.  

Jeden z projevů Adolfa Hitlera: 

Eva se s Hitlerem seznámila, když jí bylo 17 let. Na počátku jeho strmé kariéry to byla právě ona, kdo Hitlerovi dělal fotografické a kamerové záznamy. 

Eva Anna Paula Braunová, později Eva Anna Paula Hitlerová, byla německá fotografka. Braunová se s Hitlerem seznámila v Mnichově, když byla asistentkou a modelkou jeho osobního fotografa Heinricha Hoffmanna

Braunová měla po dlouhou dobu obraz „hloupé blondýny“, jež pouze sloužila německému vůdci jako občasné pozdvižení. Realita však byla jiná. Podle dostupných zdrojů měla Eva za Hitlerovy vlády poměrně velké slovo. 

Měla to být právě ona, kdo se rozhodl pro společnou sebevraždu. Na ověření tohoto faktu ale chybí důkazy.

„Braunová byla vrtošivá a byla nekompromisní obhájkyní bezpodmínečné loajality vůči diktátorovi, jež zašla tak daleko, že zemřela spolu s ním. A on ji zbožňoval,“ uvedla berlínská historička Heike Görtemakerová ve své knize Eva Braunová: Život s Hitlerem.

Zdroje: cs.wikipedia.org, www.denik.cz, www.idnes.cz

2024-03-30T07:48:21Z dg43tfdfdgfd