6 BěžNé CHYBY V BARVáCH DOMů A JAK SE JIM VYHNOUT

Pokud jde o zařizování domu, výběr barev může udělat rozdíl mezi přívětivým prostředím a vizuálně nepříjemným.

Zde je šest běžných chyb v barvách, které lidé dělají ve svých domovech, a triky, které designéři používají k jejich vyhnutí:

5 kombinací barev, které designéři používají k tomu, aby domy působily luxusněji

Vybrání jediné barvy pro všechny stěny

Natření všech stěn místnosti stejnou barvou může vést k pocitu monotónnosti a nedostatku hloubky. Designéři místo toho doporučují vybrat různorodou paletu a koordinovat odstíny, aby se přidalo vizuální zajímavost a rozměr prostoru.

Ignorování vlivu osvětlení

Barva místnosti se může zdát úplně jiná v závislosti na osvětlení. Vyhněte se chybě výběru barvy bez zohlednění toho, jak bude ovlivněna přirozeným a umělým světlem. Vyzkoušejte různé odstíny během různých částí dne a s různými zdroji světla, abyste zajistili požadovaný efekt.

Používání příliš výrazných barev v malých prostorách

Příliš výrazné odstíny mohou přetížit malé prostory a způsobit, že budou vypadat ještě menší. Designéři místo toho doporučují volit jemnější a neutrálnější tóny, aby se prostor vizuálně zvětšil. Pokud chcete přidat trochu barev, udělejte to pomocí doplňků a dekorativních detailů.

Nevzít v úvahu funkci prostoru

Barva prostoru by měla odrážet jeho funkci a vytvářet požadovanou atmosféru. Například klidné a uklidňující barvy jsou ideální pro ložnice, zatímco energické a výrazné barvy dobře fungují v zábavních prostorách. Před výběrem barvy přemýšlejte o účelu prostoru a vyberte paletu, která ho podporuje.

Nevyvážení teplých a studených tónů

Použití vyvážené směsi teplých a studených tónů může přidat hloubku a rovnováhu místnosti. Vyhněte se chybě výběru pouze teplých nebo pouze studených tónů. Místo toho kombinujte různé barvy, abyste vytvořili vizuálně zajímavou a harmonickou paletu.

Nevyzkoušení vzorků barev

Vybrání barvy přímo z barevné karty může vést k neočekávaným výsledkům. Vždy si nechte zasloužit vzorky barev na svých stěnách před konečným rozhodnutím. To vám umožní vidět, jak se barva chová ve vašem konkrétním prostoru a jak interaguje s světlem a existujícím nábytkem.

Vyhnout se těmto běžným chybám v barvách a následovat triky designérů vám pomůže vytvořit vizuálně přitažlivý, funkční a pohodlný domov.

Zůstaňte v obraze na naší stránce na Facebooku.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post 6 běžné chyby v barvách domů a jak se jim vyhnout apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-05-02T21:11:11Z dg43tfdfdgfd