7 RECEPTů NA OVOCNé KNEDLíKY: UVAřTE KYNUTé, TVAROHOVé NEBO ZE SPAřOVANéHO TěSTA

Ovocné knedlíky sice neprospívají naší štíhlé linii, ale chutnají báječně a jednou za čas si je můžeme uvařit. Nejlepší jsou z čerstvého ovoce - můžeme si vybrat to, která právě dozrává. Pokud není ovoce čerstvé, stačí mražené nebo zavařené.

Ovocné knedlíky můžeme zdobit tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. Chutnají také s osmaženou strouhankou, posypané strouhaným kokosem, skořicí nebo kakaem. Na dozdobení použijeme čerstvé ovoce podle sezóny. Mezi nejvhodnější druhy patří jahody, borůvky, maliny a meruňky.

Balení letního ovoce do těsta nebylo nikdy jednodušší. Poradíme, jak na dokonalé ovocné knedlíky

  1. Kynuté ovocné knedlíky
  2. Hebké ovocné knedlíky
  3. Kynuté ovocné knedlíky II
  4. Nejlepší kynuté ovocné knedlíky
  5. Bramborové ovocné knedlíky
  6. Ovocné knedlíky "razdva"
  7. Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta--jednoduché

1Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky se mohou zdát začínajícím hospodyňkám složité, ale když se budou řídit podle dobrého receptu, snadno si s nimi poradí. Těsto musí být dobře vykynuté, knedlíky vaříme z každé strany jen několik minut - nejprve zakryté pokličkou, pak odkryté. Po vytažení je ihned několikrát propíchneme vidličkou.

2Hebké ovocné knedlíky

Oblíbeným těstem na ovocné knedlíky je těsto tvarohové. Nejprve utřeme máslo s cukrem, zašleháme vejce a přidáme tvaroh s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout, aby se daly knedlíky pěkně tvarovat. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch vroucí vody, jsou hotové.

3Kynuté ovocné knedlíky II

Kynuté knedlíky s meruňkami nebo jiným ovocem chutnají báječně. Základem těsta je kvásek z kvasnic. Z vykynutého těsta formujeme knedlíky, které se dají uvařit ve vroucí vodě nebo v páře. Na posypání je výborný strouhaný tvaroh (stačí i měkký) a práškový cukr. Povrch polijeme rozpuštěným máslem.

4Nejlepší kynuté ovocné knedlíky

I když je tradiční moukou do kynutých knedlíků mouka hrubá, můžeme použít i mouku polohrubou nebo třeba dětskou krupičku, jak je uvedeno v tomto receptu. Práci s těstem nám příjemně usnadní domácí pekárna, zapnutá na program Těsto.

5Bramborové ovocné knedlíky

Knedlíky z bramborového těsta jsou českou klasikou. Brambory do těsta uvaříme den předem. K plnění použijeme ovoce (např. hrušky, švestky, jablka) a uvaříme zabalené knedlíky. Výborně chutnají posypané mletým mákem a oslazené.

6Ovocné knedlíky "razdva"

Tento recept je opravdu netradiční. Jeho přípravu nám usnadní využití instantního bramborového těsta. Do knedlíků se hodí především meruňky, jahody nebo jablka. Na posypání použijeme tvaroh a cukr, na polití máslo. Přebytečné knedlíky snadno zmrazíme a podle potřeby rozmrazíme.

7Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta--jednoduché

Knedlíky ze spařovaného těsta představují další jednoduchou variantu ovocných knedlíků. Mouku v míse osolíme, zalijeme vařícím mlékem, ve kterém je rozpuštěný tuk. Přidáme vejce a vypracujeme těsto, které krájíme na dílky a plníme ovocem. Vaříme v hrnci s vařící vodou.

Milujete kynuté ovocné knedlíky? My také, a proto vám přinášíme hned dvě varianty na jejich vaření

Podle následujícího videa připravíte výborné tvarohové knedlíky.

Přejeme dobrou chuť.
   

Přečtěte si také:

2024-05-09T10:41:20Z dg43tfdfdgfd