8 ROSTLIN, KTERé UDěLAJí Váš DVůR VOňAVý

Mít voňavý dvůr může proměnit vnější prostředí vašeho domu v příjemné a relaxační místo. Skvělým způsobem, jak toho dosáhnout, je pěstování rostlin, které vydávají okouzlující vůně.

Zde jsou osm rostlin, které udělají váš dvůr voňavý:

Jennifer Anistonův “backsplash de laje” je v čele kuchyňského trendu, který chytře kombinuje styl a funkcionalitu

Levandule (Lavandula)

Levandule je známá svou jemnou a uklidňující vůní, a je oblíbenou volbou do zahrad. Její fialové květy přitahují motýly a včely, a její vůně je ideální pro vytvoření klidné atmosféry.

Jasmín (Jasminum)

Jasmín je známý svými jemnými bílými květy a sladkou a omamnou vůní. Je skvělou volbou pro ploty nebo mříže, kde se jeho popínavé rostliny mohou rozprostřít a naplnit vzduch svou neodolatelnou vůní.

Růže (Rosa)

Růže jsou známé svou krásou, ale také svou nezaměnitelnou vůní. Existuje mnoho odrůd voňavých růží k dispozici, takže si vyberte tu, která vám nejvíce vyhovuje, a užívejte si její okouzlující vůně.

Bazalka (Ocimum basilicum)

Kromě toho, že je oblíbenou bylinkou v kuchyni, bazalka také vydává lahodnou vůni. Zasaďte několik těchto rostlin do své zahrady a užívejte si čerstvou vůni bazalky pokaždé, když kolem nich projdete.

Rozmarýn (Rosmarinus officinalis)

Rozmarýn je aromatická bylina s čerstvou a bylinkovou vůní. Její listy jsou často používány v kuchyni, a její voňavá vůně přidává pocit svěžesti do vzduchu.

Lilie (Lilium)

Lilie jsou elegantní a voňavé květiny, které mohou přidat do vašeho dvora charakteristickou květinovou vůni. Existuje mnoho barevných variant a mohou být vysazeny ve skupinách, aby vytvořily impozantní a voňavý vizuální efekt.

Geranium (Pelargonium)

Pelargonie jsou snadno pěstovatelné rostliny, které přicházejí v různých barvách a vůních. Vyberte si voňavé odrůdy, jako jsou růžové nebo citronové geranium, a přidejte do své zahrady okouzlující vůni.

Máta (Mentha)

Máta je známá svou osvěžující a mentolovou vůní. Zasaďte několik těchto rostlin do květináčů nebo zvýšených záhonů, abyste zabránili jejich přílišnému rozšiřování, a užívejte si čerstvou vůni máty pokaždé, když kolem nich projdete.

S výsadbou těchto osmi druhů voňavých rostlin do vašeho dvora můžete vytvořit venkovní prostor, který nejenom krásně vypadá, ale také voňavě voní. Využijte tyto rostliny k tomu, abyste svůj dvůr udělali ještě příjemnějším a lákavějším.

Zůstaňte v obraze prostřednictvím naší stránky na Facebooku.

O post 8 rostlin, které udělají váš dvůr voňavý apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-03-18T14:43:25Z dg43tfdfdgfd