Lifestyle

Trending:


Miniaturní romantický byt, ve kterém by chtěl žít každý: Od kuchyňské linky skáčete rovnou do nadýchané postele

Bydlení v ateliéru nebo studiu je stále atraktivnější pro obyvatele velkých měst. Jak může takový mini byt vypadat a jak dosáhnout toho pravého pocitu domova? Nechte se inspirovat.


Proč můry létají ke světlu a mouchy krouží kolem lustru

Často jsou k vidění kolem lustru nebo jiných světel i u vás doma. Spirálovitě a často i velice vytrvale krouží kolem světla až do úplného vyčerpání. Existuje mnoho teorií, které pohyb létajícího hmyzu vysvětlují. Realistické jsou ale jen některé. A co říká nejrozšířenější vědecký názor?


Zahrada plná života: Užívejte si zpěv ptáků a cvrkot hmyzu

Zahrada se může stát nejen místem pro odpočinek, ale také důležitým útočištěm pro ptáky a hmyz. Podpořte je vybudováním vhodného prostředí.


Celý svůj život musím mít naplánovaný. Žádný partner se mnou bohužel nevydrží, prozrazuje Kamila

Přílišná organizovanost, potřeba řádu a nesnášenlivost nenadálých a nenaplánovaných situací. To je to, co sedmatřicetiletá Kamila z duše nesnáší. Jakmile se stane něco, co neplánovala, absolutně ji to vykolejí. Absence jakékoli spontánnosti se ale postarala i o to, že jí ztroskotalo několik minulých vztahů.


VIDEO: Stačilo pár vteřin a ze zákazníka pražské kavárny se stala oběť. Kapsáři si všimli jeho kožené tašky, kde měl 60 tisíc


Jakou má pivo ve skutečnosti trvanlivost? Experti našli odpověď

Co udělat, když se grilování nevydaří a zůstane vám pár lahví piva, které teď budete pít téměř do nekonečna? Podle zprávy tiskové agentury DPA může být odpověď překvapivá.


Kuchař Paulus promluvil o své paní Columbové. Roman se stará o kuchyni, žena o domácnost a dvě děti

Michelinský šéfkuchař a autor kuchařek Roman Paulus si vařením plní svůj dětský sen. Že se tomuto řemeslu chce věnovat, věděl od dětství. "Vždy jsem to chtěl dělat, ta práce se mi líbila," říká v rozhovoru pro eXtra.cz, v němž okomentoval i stravovací návyky dnešních teenagerů a prozradil, jak to má s vařením doma. Pustí do "svého království" i manželku, nebo se o přípravu jídla pro rodinu stará striktně on?


Kdy jsme začali nosit pantofle a proč?

Většina z nás vlastní pár pantoflí. Pantofle jsou oblíbeným doplňkem domácnosti a slouží jako lehká a pohodlná obuv, do které se ideálně vejdou unavené nohy po celodenním stání. Pantofle však nejsou žádnou novinkou. Ve skutečnosti nosíme tento typ obuvi v té či oné podobě již po tisíciletí. Odkud se tedy přesně vzaly a kdo je nosil jako první? Projděte si tuto galerii a zjistěte více o této útulné a příjemné obuvi.


Toužíte po dlouhém a radostném životě? Objevte tajemství japonské techniky ikigai

Ikigai je prastarý japonský koncept, který pomáhá najít účel a smysl života. Jeho pilířem je idea, že existují čtyři základní prvky štěstí: vášeň, talent, poslání a povolání. Díky nim můžete ve svém životě dosáhnout harmonie, protože vám umožní nastolit rovnováhu mezi tím, co rádi děláte, v čem jste dobří, co vám přináší peníze a tím, co svět potřebuje.


Blower Door Test: Klíč k úspoře energií ve vašem domě

Co je to blower door test a jak může pomoci snížit vaše náklady za energie ve vašem domě? Zjistěte, jak může tato moderní technologie odhalit úniky vzduchu a zlepšit energetickou účinnost vašeho domova. V dnešní době, když se stále více lidí zaměřuje na úsporu energie a ochranu životního prostředí, je důležité věnovat pozornost energetické účinnosti […]


Královny krásy v minulosti a dnes: Přirozenost vymizela, soutěž je prošpikována silikonem a průměrností

Dávno jsou pryč doby, kdy byla soutěž krásy prestižní záležitostí a dívka, která získala titul Miss, byla opravdu výjimečná, zajímavá a neokoukaná. Dnešní soutěžící jsou prakticky jedna jako druhá, liší se pouze barvou vlasů. Podle velikosti ňader a nafouknutých rtů to ale vypadá, jak když ‚‚vyjely” ze stejné továrny na plastické operace.


Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky

Koláčů se dělá po celé naší republice spousta, dalo by se říct, že skoro každý kraj má nějaké své speciální. Některé jsou známější, jiné méně. Třeba ty doudlebské, které upekl Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu, patří k těm poměrně neznámým, určitě se ale vyplatí je vyzkoušet.


Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort

O mascarpone by se dalo říct, že je takovou univerzální surovinou. Hodí se i do slaných receptů, nejvíc jej však využijete v těch sladkých. Slavný italský krémový sýr je základem mnoha dezertů, navíc z něj vykouzlíte poměrně snadno dokonalý dortový krém.


Jak být přesvědčivější

Pokud jde o to, jak přimět lidi, aby udělali to, co chcete, existuje nátlak a přesvědčování. Nátlak zahrnuje nucení někoho k něčemu proti jeho vůli, což samozřejmě není v pořádku. Na druhou stranu přesvědčování je umění přimět někoho, aby něco udělal, tím, že ho přesvědčíte, že je to správné. Zdá se, že někteří lidé mají pro umění přesvědčování větší přirozený talent než jiní. Naštěstí pro ty méně nadané lidi existuje několik rad, kterými se můžeme řídit, abychom se stali přesvědčivějšími. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak můžete být přesvědčivější.


Kopretina pařížská neboli kopretinovec dřevnatý: užijte si krásnou balkonovku s květy v pestré paletě barev

Zdánlivě obyčejné květy kopretin mají dlouhou řadu obdivovatelů i pěstitelů. Pokud i vy patříte mezi jejich nadšence, pak se seznamte i s kopretinou, která bude slušet vašemu balkonu či terase. Vykvétá jednoduchými i plnými pestrobarevnými květy a v teplejších oblastech světa se chová jako pěkně panovačná princezna.


Kvíz: České vynálezy, které uspěly ve světě. U některých jste možná neměli tušení, že vznikly u nás

Zlaté české ručičky, říká se o nás v zahraničí. Česká schopnost něco vyrobit, vymyslet nebo opravit neobvyklým, improvizovaným, ale účinným způsobem je vyhlášená. Stejně jako některé vynálezy, které se rozšířily do celého světa. U mnohých předmětů byste možná nehádali, že vznikli u nás.


20 kabelek do 500 Kč, s kterými uděláte během letních měsíců spoustu parády

Kabelky, to je kapitola sama pro sebe. Módní doplněk, který je zároveň praktický, ale také s ním naděláte hromadu parády. Někdo do kabelek rád investuje nemalé částky, jiní se spokojí s levnějšími kousky. Tady je 20 kabelek do 500 Kč, s kterými uděláte parádu.


Horoskop od 13. května: Váhy ať šetří síly, Ryby by měly být akčnější

Týden se bude vyvíjet pozvolna a v přátelském duchu. Slunce se pohybuje v blízkosti Jupiteru a Venuše, obě tyto planety symbolizují štěstí, lásku a pohodu. Pokud tedy přijdou změny, budou vesměs příjemné a posunou nás k lepším zítřkům. Co praví horoskop na následující týden právě o vašem znamení?


Opravdu jsou ženy zimomřivější než muži? Vědci zkusili vyvrátit zažitý stereotyp

O nejrůznějších (často jen údajných) rozdílech mezi muži a ženami byly popsány stovky stránek. Mnohdy se jedná o zažité stereotypy, které se však nemusejí...


7 častých chyb při grilování masa: Neděláte je také?

Dlouhé a teplé večery trávíme s přáteli nebo s rodinou a při té příležitosti často rozpalujeme gril. V tomto článku se proto zaměříme na nejčastější chyby, kterých se při grilování můžeme dopustit a povíme si, jak se jich vyvarovat.


TikTokr se stává virálním díky jednoduchému triku na vytlačení kečupu z lahve a je to jako kouzlo

Jeden TikToker sdílel, jak správně stlačit láhev kečupu, a trik funguje jako kouzlo. The post TikTokr se stává virálním díky jednoduchému triku na vytlačení kečupu z lahve a je to jako kouzlo appeared first on Instafamosos.


Zahradničení bez rytí: Jak začít s ekologickým pěstováním a ušetřit si práci i čas

V posledních letech se zahradničení bez rytí stává stále oblíbenější mezi zahradníky, kteří hledají udržitelnější a méně náročné metody pěstování. Tento přístup nabízí řadu výhod jak pro půdu, tak pro zahradníka, a je šetrný k životnímu prostředí. Méně práce, lepší zdraví půdy a snížená potřeba hnojiv – to je výčet jen některých z nich. Tento způsob zahradničení […]


Zdravé trvanlivé potraviny, které je třeba mít v zásobě

Potraviny, které nepodléhají rychlé spotřebě, jsou dobrým základem v každé domácnosti a v každém ročním období. Samozřejmě jsou skvělé v době nouze, ale hodí se i tehdy, když jste neměli čas zajít do obchodu s potravinami a přesto si chcete dopřát zdravé jídlo. A protože se nekazí, snížíte tím svou stopu po plýtvání potravinami. Klikněte na galerii a podívejte se, co byste měli mít ve své spíži.


Miss USA a Miss Teen USA odstupují z titulů a citují toxické prostředí a špatné řízení soutěže

Miss USA, Noelia Voigt, a Miss Teen USA, UmaSofia Srivastava, odstoupily ze svých titulů, což vyvolává obavy o toxickém řízení organizace, která koordinuje soutěže. The post Miss USA a Miss Teen USA odstupují z titulů a citují toxické prostředí a špatné řízení soutěže appeared first on Instafamosos.


Znáte hmyzí hnůj? Má skvělé vlastnosti

Pokud se chystáte po zimě oživit vaši zahradu něčím nespecifickým, pak sáhněte třeba i po nevšedním hnojivu. Dopřejte rostlinám co nejvíce živin a probuďte vaši zahradu k životu právě hmyzím hnojivem. Je lepší než to, které se vyrábí průmyslově. Hmyzí hnůj najdete i na českém trhu. Chybět tak nebudou květinám makro i mikro živiny mezi které patří dusík, draslík i fosfor.


Vysaďte do zahrady ty nejkrásnější trvalky, které milují slunce: budou nádherně kvést, i když nezaprší

Suchomilné trvalky mají v našich zahradách, podle dlouhodobých předpovědí na vývoj počasí, velkou budoucnost. Milují sice slunce a přiměřené sucho, ale nezaleknou se ani deštivého léta, pokud jim poskytnete vhodné podmínky k životu, především lehkou a dobře propustnou půdu.


Co o vás říká tvar vašich prstů na noze?

Není nic zajímavějšího, než se dozvídat nové věci o naší osobnosti, ať už díky horoskopům nebo čtení z ruky. Ale věděli jste, že i vaše prsty na nohou toho mohou dost vypovědět? V této galerii se dozvíte několik zajímavých informací o souvislosti mezi délkou vašich prstů na nohou a vaší osobností! Je váš druhý prst na noze delší než palec? Nebo jsou všechny vaše první tři prsty stejně dlouhé? Ano, i tohle vám může o vaší osobnosti napovědět víc. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, co o vás vypovídá tvar vašich prstů na nohou.


5 cviků u pracovního stolu: Zůstaňte fit i při sedavém zaměstnání

Pokud nemáte čas chodit do fitness centra a ani ve svém volném čase se jen tak ke sportování nedostanete, nemusíte zoufat. I jednoduché cvičení přímo u pracovního stolu nese ovoce. Zkuste těchto pět cvičení, které můžete provádět při pauze během pracovní doby. Ušetříte tak čas a uděláte něco pro své zdraví.


Nová kabelka? Jedině z proutí a slámy

Pokud jde o doplňky, jen málo věcí má natolik letní vibe jako slaměné a proutěné tašky. Přírodní materiály a textury navozují blažený, bezstarostný stav mysli a dávají nám pocit, že jsme na dovolené, i když se na ni zrovna nechystáme. Součást šatníku tvoří už několik desetiletí, ale letos je hype kolem nich naprosto extrémní.


Šeřík je květnovým symbolem: Nenáročnou dřevinu lze pěstovat i v květináči

Šeřík oslní barevnými květy a nádhernou vůní, která je typická pro tuto dřevinu. Zpravidla rozkvétá na začátku května, ale mnohdy i dříve, a to v případě osluněných míst. Šeřík lze pěstovat i v nádobě. Jak na pěstování šeříku v exteriéru?


Vše, co potřebujete vědět o pomalém životě

Pomalý život je životní styl, který podporuje rozvážný a neuspěchaný přístup k životu. Ve světě, který často upřednostňuje rychlost a efektivitu, nás pomalý život vybízí k tomu, abychom se zaměřili na všímavost, kvalitu před kvantitou a hlubší spojení s lidmi, na kterých nám záleží nejvíce. Snížením stresu a důrazem na osobní pohodu nabízí pomalý život vítanou alternativu k rychlé kultuře, s níž se mnoho lidí snaží držet krok. Pokud jste připraveni změnit svůj životní styl k lepšímu, projděte si tuto galerii a zjistěte vše, co potřebujete vědět o pomalém životě.


Úspěch v letech 2000 s ‘The Simple Life’, Paris Hilton a Nicole Richie plánují novou reality show, říká web

Herečka a modelka, Paris Hilton, společně s návrhářkou Nicole Richie, dcerou Lionela Richieho, se vrací na televizní obrazovky s novou reality show.


Rok Dřevěného Draka pro jednotlivá znamení podle čínského horoskopu

Energie Roku Draka už na nás chvíli působí – sami vidíme, zda jsme s ní v souladu nebo s ní tak trochu bojujeme. Ve kterých oblastech nám půjde dračí energie na ruku a kde si dávat pozor? Pojďme se blíže podívat co čeká na jednotlivá znamení…


Proslulá cukrářka odhaluje nový zákusek. A není jen tak ledajaký

Respektovaná cukrářka Iveta Fabešová je známá svými jedinečnými francouzskými dezerty. Nyní svou uměleckou zručnost projevila zhotovením specifického mono dezertu, pro jehož vzhled i chuť se inspirovala poněkud netradičním objektem.


Máte rádi kukuřici? Vypěstujte si vlastní aneb Co budete potřebovat a jak na to

Pokud máte rádi kukuřici, tak si ji můžete vypěstovat na zahradě. Není nad vlastní úrodu a následnou sklizeň. Jak na to? Která odrůda je vhodná a proč?


Při nákupu masa se řídíme raději kvalitou než cenou. Jak ale poznat kvalitní maso?

Pokud nakupujeme maso, vždy si pečlivě hlídáme datum spotřeby. Je také dobré si maso prohlédnout, jestli nemá nezdravou barvu nebo neleží ve větším množství tekutiny. Nejlepší je nakupovat u osvědčeného řezníka.


Výživné avokádo: Vyzkoušejte jednoduché avokádové pochoutky od efektních avotoustů po krémovou omáčku na těstoviny

Rádi byste si připravili něco dobrého z avokáda? Přinášíme vám pár tipů, jak avokádo zpracovat, také vám prozradíme, jaké benefity konzumace oblíbeného zeleného plodu přináší.


Jednoduchý módní trik, který vylepší každé džíny. Hotový ho budete mít během vteřiny

Džíny bezpochyby patří mezi základy šatníku. Občas nás ale mohou trochu nudit. V takový moment přichází na scénu snadný trik, který si v posledních měsících oblíbily snad všechny módní expertky. A během vteřiny ho zvládnete i vy.


Jak připravit kvásek z droždí? Podle názorného videa jej zvládne i začátečník

Kvásek je základem při pečení křupavého chleba, kynutých buchet, koláčů nebo smažených lívanců. Kvásek se připravuje z několika málo surovin a díky kvašení nabyde do větších rozměrů během pár minut.


Gréta (26): Zamilovala jsem se do historické osobnosti. Zvládla jsem díky tomu maturitu, přijímačky i promoci

Platonické lásky hýbou světem. Jen vzpomeňme na zástupy popových hvězd, herců nebo sportovců, a ruku na srdce, kdo z nás může říci, že nebyl nikdy do někoho z nich alespoň jednou zamilovaný? Obdobnou situací si prošla i Gréta, které však padla do oka úplně jiná celebrita, a sice muž z historie…


Základy šatníku pro ženy po 40 a 50: Které kousky by vám ve skříni neměly chybět?

Základy šatníku se v průběhu života mění. To, co nosí dvacetileté dívky, nemusí vyhovovat starším ženám a naopak. I když jsou některé kousky oblečení nadčasové, módní základ, který by měla každá z nás mít k dispozici, se přeci jen liší podle věku. Pojďme se podívat, jak by měla vypadat módní výbava současných čtyřicátnic a padesátnic.


I váš šatník má expirační lhůtu. Jsme svědky největšího módního omylu?

Co je dnes považováno za nadčasové, může být zítra včerejší. Zkontrolujte si trvanlivost svého kapsulového šatníku, má totiž své datum spotřeby.


Hvězda Novy Maurerová odkryla pozadí vztahu s LP. Život podle rozvrhu i slova o svatbě a založení rodiny

Česká modelka Iveta Maurerová, jejíž hlavu roku 2018 ozdobila korunka královny krásy, je šťastně zadaná s americkou zpěvačkou LP. V otevřeném rozhovoru pro eXtra.cz promluvila o vztahu na dálku, seznámení světoznámé hudebnice s rodiči, a prozradila, jaká je její láska v soukromí.


Cibulové hnojivo pro lenochy: Připraví se samo, přitom znásobí úrodu plodové zeleniny několikanásobně

Cibulové hnojivo pro lenochy: Připraví se samo, přitom znásobí úrodu plodové zeleniny několikanásobně. Používání cibulových slupek jako domácího hnojiva je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také využívá prastarou moudrost, která dokáže zužitkovat opravdu každou část sklizených plodin.


Zastrašující, ale překvapivě krátcí světoví lídři

Světoví vůdci jsou velmi různě vysocí, i když se mnozí snaží působit dojmem, že jsou vyšší, než ve skutečnosti jsou. Někteří psychologové dokonce tvrdí, že nízcí lidé ve vedoucích pozicích mají tendenci vnímat sami sebe jako vyšší. V historii bylo mnoho mocných vůdců menšího vzrůstu, někteří nedosahovali ani pěti stop (1,5 metru). Přesto měli na svět velký vliv, i když ne vždy k lepšímu. Klikněte a objevte některé zastrašující světové vůdce, kteří byli a jsou překvapivě malí.


Před bezem klekni. Bylinkářka radí, jak nechybovat při sběru a sušení květů bezu

Před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Toto staré české přísloví mluví za vše. Bez černý má studiemi prokázanou řadu léčivých účinků. Zkušená bylinkářka Karolína Josková pro Deník vysvětluje, co léčí květ černého bezu a na co je zase dobrá bezinková šťáva. Prozradí i to, jak správně připravit z černého bezu čaj, abychom se nepředávkovali.


Mateřství a kariéra? Jde to, ale... Podle studií to má velký vliv i na úspěšnost dětí v dospělosti

Blížící se den matek nás přivádí k úvaze nad rolí matek v moderní době. Mateřství není jen o nekonečných úkonech v domácnosti, ale také o rozhodnutích, která ovlivňují nejen život matky, ale i budoucnost jejích dětí. Studie Harvard Business School přinesla zajímavý pohled: pracující matky mají úspěšnější dcery a starostlivější syny.


Jarní hráškový krém s vůní máty se slaninovým chipsem

Svěží a jarní polévka, která vás nejen zasytí, ale taky zahřeje ve dnech, kdy se sluníčko na chvilku schová za mraky. Potřebujete jen minimum surovin a chvilku času v kuchyni.


Důležité rozměry pro malou předsíň: Prostor maximálně využije

Malá předsíň nemusí znamenat kompromis mezi designem a funkčností. S vhodným návrhem a správným využitím rozměrů lze i z té nejmenší předsíně udělat praktický a stylový vstupní prostor. Zjistěte, jaké rozměry jsou klíčové pro efektivní zařízení malé předsíně a jak je můžete využít naplno. Malé předsíně jsou při zařizování domácnosti častou výzvou. Jejich omezený prostor může být […]


Křupavé gnocchi z trouby jsou neodolatelně chutné. Videonávod poradí, jak na to

Překvapte svou rodinu nebo blízké a připravte si s námi neodolatelně chutné a zároveň křupavé gnocchi, kterým v kombinaci s lahodným dipem nikdo neodolá. Připravené a hotové jsou bleskovou rychlostí a ten výsledek je vážně dokonalý.