CHYSTáTE SE HUBNOUT DO PLAVEK? TěCHTO 6 POTRAVIN VáM POMůžE SPALOVAT TUKY

Ovesné vločky

Podle odborníků lidé, kteří jedí více porcí ovesných vloček denně, mají o deset procent méně břišního tuku. Jsou navíc tělu velmi prospěšné. Obsahují velké množství bílkovin, tuků, fosforu, železa, vápníku, minerálních látek či vitamínů skupiny B. Jejich benefitem také je, že pomáhají odbourávat stres.

Foto: Shutterstock

Černé fazole

Hledáte pilulku na spalování tuků? Zkuste černou fazoli. Jedná se o skvělý zdroj rezistentního škrobu, který napájí zdravé bakterie ve střevech a vede ke spuštění produkce butyrátu (sůl kyseliny máselné). Butyrát povzbuzuje tělo ke spalování tuků a snižuje zánět způsobující tuky.

Foto: Shutterstock

Quinoa

Quinoa má nejvyšší hladinu betainu a podle různých studií pomáhá betain k rychlejšímu metabolismu a k nižší produkci tuku. Quinoa také přispívá ke snižování hladiny cukru v krvi. Navíc obsahuje velké množství bílkovin a je jednou z mála rostlinných potravin, které obsahují dostatečné množství všech devíti esenciálních aminokyselin. Má také vysoký obsah vlákniny, hořčíku, vitamínů B, železa, draslíku, vápníku, fosforu, vitaminu E a různých prospěšných antioxidantů.

Foto: Shutterstock

Mandle

Mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin, ale mají také schopnost spalovat tuky. Jíst hrst mandlí denně pomůže při hubnutí a zrychlí metabolismus. Kromě konzumace mandlí jako svačinky můžete zkusit také mandlovou mouku.

Foto: Shutterstock

Zelený čaj

Zelený čaj má vysoký obsah antioxidantů a pomáhá bojovat proti oxidačnímu poškození buněk. Začněte svůj den velkým šálkem zeleného čaje, který dodá vašemu metabolismu tolik potřebný start, který pomůže při spalování tuků.

Foto: Shutterstock

Vejce

Nezáleží na tom, na jaký způsob vejce jíte. Tato potravina je jedním z nejlepších zdrojů cholinu, který je hlavní živinou spalující tuky a pomáhá při ztrátě břišního tuku. Navíc mají vysoký obsah bílkovin, které zvyšují metabolismus o 80 až 100 kalorií denně a pomáhají tělu cítit se déle sytě. Další výhodou vajec je, že ačkoliv mají vysoký obsah živin, mají celkem málo kalorií, pokud je tedy nesmažíte na másle nebo oleji, kdy přidáváte za každou čajovou lžičku zhruba 50 kalorií navíc.

Foto: Shutterstock

Zdroj: Helthline, Femina India, Medical News Today, ABC News, Signos, Medical News, Online LIbrary, National Library of Medicine, The American Journal of Clinical Nutrition, Business Insider

Související články

2024-05-22T09:10:51Z dg43tfdfdgfd