CO MUžůM VADí NA žENáCH: MOžNá TAKé DěLáTE 5 NEJHORšíCH CHYB, KTERé MUžE SKUTEčNě šTVOU A ODRAZUJí

Říká se, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Je to vlastně takový hezčí obrat pro naši neslučitelnost. Samozřejmě ne pro všechny – zatímco některé páry jsou jako hrdličky a vztah jim skutečně vydrží celý život, u většiny z nás to tak není. Naše dvě pohlaví jsou v mnohém neslučitelná. Nám vadí na mužích jejich přílišná mužnost, jejich velké ego a někdy nadřazenost. A stejně tak muži na nás nesnášejí spoustu věcí. Které to jsou? Co mužům skutečně vadí na ženách?

Každý člověk je jedinečný a má své vlastní preference. I přesto ale existují vlastnosti, které muži na ženách nesnášejí. A stejně tak existuje několik společných chyb, které ženy často dělají a které mohou výrazně ovlivnit vztah. Podívejme se společně na pět nejhorších chyb, které muže skutečně štvou a odrazují.

Vztahy jsou komplexní a k tomu, aby vydržely, vyžadují neustálou péči a pochopení. Někdy se však stane, že i ty nejmenší chyby mohou vést k napětí a nedorozumění. Muži, stejně jako ženy, mají své specifické potřeby a očekávání, a pokud nejsou naplněny, mohou se cítit frustrovaní a nepochopení. Přestože každý muž i každý vztah jsou jedinečné, existují určité vzorce chování, které mohou způsobovat opakující se problémy.

Čtěte také: Rozdíly mezi chytrou a moudrou ženou: Těchto 6 situací je zásadních

Chytrá versus moudrá žena? Jde o dva různé pojmy, které ženu definují a nabízí dva různé vzorce chování. Mnoho žen si prošlo různými životními situacemi a peripetiemi. Obecně se lidé z životních zkušeností mohou poučit nebo používat určité zaběhlé stereotypy chování. Čím se tedy lidí chytrá a moudrá žena? Co dělají jinak?
Číst více

Přílišná kritika. Kritiku nikdo nemá rád

Jedním z hlavních problémů, který muži často zmiňují a nesnášejí jej, je neustálá kritika ze strany jejich ženy. A nemusí to být ani kritika jejich chování nebo jejich osoby. Stačí jen negativismus a kritizování čehokoli a kohokoli. Muži, a lidé obecně, se chtějí cítit ocenění a respektovaní, a když se setkávají s neustálou kritikou, mohou se cítit podceňovaní a frustrovaní.

Je důležité, aby ženy vyjadřovaly své případné obavy a potřeby konstruktivním a trochu „diplomatičtějším“ způsobem, který podporuje dialog, nikoli obviňování. Podle psychologa doktora Johna Gottmana je kritika jedním z největších prediktorů rozchodu, jak píše v Pschyology Today. “Přístup k řešení konfliktů s respektem a empatií může výrazně zlepšit kvalitu vztahu,” říká Gottman​​.

Mohlo by se vám líbit

Tohle jsou momenty, kdy muž definitivně ztrácí zájem o svou partnerku: Možná se to týká i vás

Počáteční zamilovanost, motýlci v břiše a nespoutaná touha jsou na začátku asi každého vztahu. Najednou se ale tohle všechno vytrácí a vy ze svého partnera cítíte spíše odtažitost a vnímáte ztrátu jeho zájmu. Co za tím stojí? To vysvětluje koučka Linda Wilson. Existují totiž momenty, kdy muž definitivně ztrácí zájem o svou partnerku. Týkají se tyto situace i vás?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Nedostatek uznání kráčí s kritikou ruku v ruce

Muži, stejně jako ženy, potřebují cítit uznání za své úsilí a činy. Když se cítí neuznaní, může to vést k pocitu, že jejich snaha je zbytečná. Ať dělají, co dělají, nikdy se nezavděčí. Je to jako valit svou kuličku do kopce, jako to dělají hovniválové. Před kopcem kulička spadne a všechno nanovo. Podobně se cítí i muži, kteří si ani sebelepším chováním a snahou nevyslouží od své vyvolené pochvalu nebo poklonu.

Mnoho mužů touží po uznání nejen ve formě slov, ale také prostřednictvím malých gest a podpory. Uznání může výrazně posílit jejich sebevědomí a pocit hodnoty ve vztahu. Takže dámy, chvalte své „samečky“. I oni vás pak budou více hýčkat.

Nadměrná kontrola je cestou do pekel

Dalším častým problémem mužů je pocit, že jsou příliš kontrolováni. A to opravdu nesnáší. Typickou odpovědí na kontrolu je: „Kdybych s tebou nechtěl být, nejsem, a kdybych tě chtěl podvést, stejně mě neuhlídáš.“ A je to pravda. Každý člověk potřebuje určitý prostor a svobodu, aby mohl být sám sebou. Pokud se muži cítí, že jsou neustále sledováni nebo kontrolováni, mohou se začít cítit jako ve vězení a mohou hledat únik i ze vztahu s někým, na kom jim skutečně záleží. Podezírání a kontrola jsou skutečně cestou do pekel.

Je důležité najít rovnováhu mezi sdílením života a zachováním osobního prostoru. Podle psycholožky doktorky Terri Orbuch, známé také jako "Love Doctor," je respektování osobního prostoru klíčem ke zdravému a šťastnému vztahu​.

Mohlo by se vám líbit

Češi extrémně podvádějí ve vztazích! Co za tím stojí? Budete překvapeni

Nevěrníci mezi námi vždy byli, jsou a budou. Nevěra není nic pěkného a mnoho z nás ji nemůže ani vystát. Přesto se to děje téměř všude kolem nás, aniž byste to tušili. Neberte to ale tak, že jsou všichni podvodníci! Rozhodně jsou mezi námi i lidé, pro které je nevěra sprosté slovo. Avšak jiní podvádějí na denním pořádku.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Nedostatečná komunikace: „Vím přesně, co chceš“

Komunikace je základem každého úspěšného vztahu. Muži si často stěžují, že ženy nevyjadřují své pocity a potřeby přímo, což může vést k nedorozuměním a frustraci. Myslíme si, že muži musejí naše přáním potřeby a problémy jaksi „odtušit“. Jenže ono to nejde. To jen my si často myslíme, že víme, co si náš partner myslí, dokonce i to, co si myslet chce a má.

Je důležité, abychom my, ženy otevřeně komunikovaly a nebály se vyjádřit své myšlenky a pocity. Tímto způsobem mohou partneři lépe porozumět jeden druhému a vyhnout se případným zbytečným konfliktům.

Porovnávání s ostatními

Porovnávání může být destruktivní, zvláště když se jedná o srovnávání partnera s jinými muži, tím spíše s vašimi „ex“. Muži se mohou cítit nedostateční a podceňovaní, pokud jsou neustále srovnáváni s někým jiným. Je důležité si uvědomit, že každý člověk je jedinečný a má své vlastní kvality. Místo srovnávání je lepší se zaměřit na pozitivní vlastnosti svého partnera a ocenit je.

Mohlo by se vám líbit

Držte se zpátky. Do těchto hádek byste se neměla míchat

I když se vás konflikt přímo netýká, jsou situace, kdy máte nutkavou touhu zakročit. Jenže někdy je vhodnější držet se trochu zpátky. Mezi koho byste se neměla plést?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Vztahy jsou o vzájemném respektu, komunikaci a pochopení. Muži mají stejně jako ženy své specifické potřeby a očekávání, a pokud nejsou naplněny, může to vést k napětí ve vztahu. Důležité je pracovat na sobě a na svém vztahu, otevřeně komunikovat a hledat způsoby, jak se vzájemně podporovat. Jak říká doktor John Gottman, „kvalitní vztah vyžaduje neustálou práci a závazek obou partnerů.“ Pochopení a eliminace těchto běžných chyb může vést k silnějšímu a šťastnějšímu vztahu.

Jak vidíte, skoro všechny věci, které muži na ženách nesnášejí, spolu souvisejí a jsou v kruhu. Když se pokusíte odstranit jednu, pak druhou, třetí, postupně možná zjistíte, že problémů ve vašem soužití je méně a méně. Nestojí to za to? Sice pořád budeme z Venuše a muži z Marsu, ale alespoň zůstáváme ve stejné galaxii.

Zajímá vás, jestli po vás váš vyvolený touží? O tom, jak to poznáte, si přečtěte v našem článku.

Související články

2024-06-11T11:11:59Z dg43tfdfdgfd