Lifestyle

Trending:


Módní trend jako třpytivý suvenýr od moře: Nosí se kabelky věrně napodobující škeble a lastury

Vypadají jako suvenýr z dovolené. Psaníčka a minikabelky inspirované tvary lastur a mušlí se řadí k novým trendům, které jasně přivolávají léto.


Neuvěříte, jaký věkový rozdíl je mezi těmito slavnými páry!

Láska nezná hranic. A pro následující celebrity je věk zjevně jen číslo. Zjistěte, které páry dělí deset a více let, přičemž největší věkové rozdíly přesahují 50 let! Klikněte na galerii a zjistěte, který pár si nárokuje největší věkový rozdíl - možná budete překvapeni!


Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?


Mezonetový byt na Vinohradech se po rozsáhlé rekonstrukci proměnil v architektonický skvost plný inovativních řešení

Vytvořený s ohledem na tradici Vinohrad a inspirovaný jednoduchostí, se tento byt se stává mistrovským dílem, kde každý detail a barva má svůj význam. Je to symfonie světla a stínů, která podtrhuje jednoduchost a krásu architektury.


Studie: Jak dlouhé máte vlasy, má vliv na váš intimní život. Dlouhovlásky jsou na tom nejlépe

Napadlo vás někdy, že délka a kvalita vašich vlasů ovlivní to, jak moc si užíváte v posteli? Na toto téma se zaměřila nová jihokorejská studie, která přišla s překvapivým výsledkem. To, jaké vlasy máte, má opravdu vliv na to, jak často si užíváte nejrůznější postelové hrátky. Jak spolu tyto dvě roviny souvisí?


Velká věštba na květen pro Vodnáře: Vaši blízcí budou potřebovat pomoc

Co čeká Vodnáře v pátém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaká bylinka vám pomůže ke kráse a zdraví? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Vodnáře z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Horoskop zdraví na květen 2024: Beranům se zlepší psychika, Štíři mají nejvyšší čas na preventivní prohlídky

Květen je měsícem, kdy se definitivně rozloučíme s chladnými dny. Využijte toho a snažte se trávit co nejvíce času v přírodě, kde má každý z nás možnost načerpat životní energii. A jako všechno v našem životě, i v oblasti zdraví jsme ovlivňováni postavením planet. Jak na tom bude se zdravím podle vašeho znamení zvěrokruhu? Nahlédněte do našeho horoskopu.


Karamelová šlehačka

Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.


5 nečekaných barevných kombinací, které skutečně fungují – schválené interiérovými designéry

V umění, designu a dokonce i módním světě hraje výběr barev klíčovou roli při vytváření vizuálně atraktivní a účinné estetiky. O post 5 nečekaných barevných kombinací, které skutečně fungují – schválené interiérovými designéry apareceu primeiro em DecorStyle.


Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled

Volno, které nás letos potká po dva týdny vždy ve středu, tedy 1. a 8. května 2024, si užijí i některé prodavačky. Ale, pozor, jen někdy a jen někde! Připomeňme si tedy, jak budou mít v oba sváteční středeční dny otevřeno či zavřeno různé obchody.


Dagmar (45): V domě matčina přítele mě budily hodiny. Ráno mi sdělila něco, co mě vyděsilo. Už tam nikdy spát nebudu

Dagmar jednou přespávala s dcerou v domě matčina nového přítele. Uložil je do ložnice, kde kdysi spával se svou zesnulou ženou. V noci ji vzbudil strašlivý tikot hodin. Tikaly tak, že nemohla znovu usnout, proto je odnesla do jiné místnosti a zastlala polštáři. Ráno jí maminka sdělila něco šokujícího.


Jak připravit domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami.


Znáte odstín sunbeam? Ideální barva na léto, která rozzáří vaše vlasy i pleť

Slunečné dny jsou opět tady, a tak se pomalu ladíme na přicházející léto. Ačkoliv je teprve duben, ani se nenadějeme a budeme si užívat léto v plném proudu. Kromě trendy outfitů, které po roce opět vytáhneme ze svých skříní, je nejvyšší čas přemýšlet také nad tím, jaká barva na vlasy se k letním měsícům nejvíce hodí. Letos bude dominovat odstín sunbeam, už jste o něm slyšeli?


Libeček je oblíbená bylinka: na pěstování není náročný, ale jednu věc vám nepromine. Pozor také na jeho zákeřného škůdce

Libeček lékařský patří mezi základní kuchyňské bylinky a svojí chutí připomíná celer. Je však aromatičtější a každému pokrmu dodá svoji specifickou chuť. Libeček má mnoho využití nejen v kuchyni, ale také v léčitelství, jeho listy žvýkali již staří Řekové, aby si zlepšili trávení a uvolnili nadýmání. Používal se dokonce jako afrodisiakum. Libeček není náročný na pěstování, ale je něco, co vám nepromine. Pozor si dejte také na častého škůdce.


Nejhorší zaměstnání v historii

Někteří lidé se narodí do tak bohatých rodin, že jsou finančně zajištěni na celý život. Bohužel my ostatní musíme chodit do práce! A zatímco někteří z nás mají to štěstí, že se mohou živit tím, co je baví, jiní jsou nuceni dělat práci, kterou mohou přinejlepším jen snášet. Ale i ti, kteří dnes pracují v těch nejhorších zaměstnáních , se mají lépe než ti, kteří v minulých letech vykonávali méně žádoucí práci... Podívejte se do této galerie a poznejte nejhorší zaměstnání v historii.


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


Tyčový vs. robotický vysavač – jaký typ je pro vás ten pravý?

Vysavač je nedílnou součástí základního vybavení domácnosti. Dokáže výrazně usnadnit úklid. V dnešní době jsou moderní robotické vysavače, ovšem ne vždy jde o ideální volbu. Proto vám přinášíme tipy, jak vybrat správně. Robotické vysavače Není divu, že robotické vysavače v posledních letech získávají na popularitě. Jejich hlavní výhodou je, že zvládnete uklidit podlahy v podstatě bez starostí. Jsou […]


Týdenní horoskop: Panny čeká něha a rozmazlování, na Lvy se usměje štěstí

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na přelom dubna a května. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 29. dubna do 5. května 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Rostliny s nejkrásnějšími listy, které dokonale doplní a zvýrazní květy vašich balkonovek

Pod pojmem balkonové květiny si většinou představujeme rostliny, které nasazují obrovské množství květů, mezi kterými většinou ani nebývají patrné jejich listy. Přitom bez zeleného doplňku se z květů stává jen jednolitá plocha, a to by byla veliká škoda. Vysaďte mezi balkonovky ozdobné květem i ty, které jsou zajímavé spíše svými listy.


Při správné péči vám budou petúnie zdobit balkon celé léto

Kdo by nemiloval tento symbol jara? S petúniemi můžete ozdobit nejen vaši terasu, ale i balkon a mnohdy celé veřejné prostranství. Díky jejich bohatým pestrobarevným květům si můžete připadat celý den jako byste byli v ráji. Pozvěte k sobě domů vzácné včely i motýly.


Edita (38): Před okolím tajím své milostné fantazie. Představuji si třeba, jak mě laskají dvě ženy, soupeřící o mou přízeň

V milování se nejčastěji počítá se dvěma osobami. Od toho už tak nějak všichni víme, co čekat. Trochu jiná situace ale nastává u tzv. trojky. Edita o podobném prožitku, konkrétně o milování se dvěma ženami naráz, sní už dlouho. Přesto jinak, než by si kdekdo představoval.


Žluté listy u magnolie značí jediné: chybí jí jeden důležitý prvek. Vyberte si tu nejkrásnější ze tří druhů

Magnolie jsou velmi oblíbené, kvetoucí keře, které kvetou na jaře, a to ještě před samotným rašením listů. Magnolie vyžadují určitou péči, jen díky tomu totiž bude keř doslova obsypán obřími, nejčastěji růžovými květy. Jakmile se objeví listy, může se stát, že některé jsou žluté a na první pohled nevypadají zdravě. To je znamení, že tomuto krásnému a statnému keři chybí jeden důležitý prvek a je ten nejvyšší čas magnolii dopřát dostatek...


Jediné boty, které teď potřebujete. Letošní trendy patří tomuto roztomilému retro modelu

Současné trendy ovládá jeden model bot, na který právě teď nedá dopustit snad žádná milovnice módy. Řeč je o retro botách Mary Jane s páskem přes nárt. Jak tento model, který je typický pro šatník stylových Francouzek a v minulosti byl spojovaný například s módní ikonou Jane Birkin, nosit?


Kuklíky: drobné květy podobné planým růžím si zamilujete. Můžete pěstovat na skalce, ale najdete je i v naší přírodě

Kuklíky patří mezi květiny, které neoslňují krásou už na dálku, ale o to zajímavějšími květy vás překvapí, pokud jim věnujete bližší pohled. Můžete je pěstovat na skalce i na okrajích trvalkových záhonů, ale jejich zástupce potkáte i v naší přírodě a určitě je moc dobře znáte, i když vám jejich jméno zatím nic neříká.


Čerstvá a chutná mrkev: Jak na pěstování a výběr odrůd, které vám zajistí mnohem větší výnos

Nic se nevyrovná čerstvé mrkvi vytažené ze záhonu. Jak pěstovat mrkev, abyste se dočkali kvalitní úrody? V čem tkví podstata úspěšného pěstování a následně bohaté úrody?


Vyzkoušeli jsme sušenky z Popeyes: Jedna domácí vyjde na pouhé 4 Kč. Jsou vláčné a nadýchané a chutnají lépe než originál

Navštívili jste už nový fastfoodový řetězec Popeyes? Kromě vyhlášeného a dokonale šťavnatého smaženého kuřete a burgerů, nabízejí i jednu netradiční přílohu v podobě křehké sušenky, kterou u nich pořídíte za 39 Kč. A právě tu jsme se rozhodli upéct doma a vyzkoušet, zda se vyrovná originálu.


Denní horoskop na úterý 30. 4. 2024: Raci řeší starý spor, Panny mají smělé plány

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 30. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Test: Logitech G Pro Wireless – decentní, lehká a vysoce přesná myš i pro leváky

Logitech G Pro Wireless nás zaujal extrémní přesností 25 600 DPI a nenápadným vzhledem. Špičkovou herní myš mohou používat praváci i leváci. Souvisejicí články Test: Technics EAH-AZ60M2EA – špičkový zvuk i design za zajímavou cenu Test: Motorola Edge 50 Pro – Stylový telefon s rychlým nabíjením a klidným procesorem Test: PocketBook InkPad Color 3 – kouzelné barvy tam, kde byla dřív jen šedá Test: Xiaomi Redmi Watch 4 – nejvýhodnější hranaté...


Jak používat technologie s rozvahou

Technologie hrají v našem každodenním životě velkou roli. Většina z nás má pocit, jako by nám chyběla končetina, když náhodou necháme telefon doma. Přestože moderní technologie přinášejí neuvěřitelné výhody a zlepšují kvalitu našeho života, mohou mít také negativní dopad na naše duševní zdraví a vztahy, pokud si nedáme pozor. V každém autobuse nebo vlaku budete obklopeni lidmi se sklopenou hlavou, kteří místo toho, aby se dívali z okna, zírají do obrazovky. Máme tendenci se obracet ke svým zařízením, abychom vyplnili jakoukoli malou mezeru v našem dni. Tím se zkracuje čas, který věnujeme vnímání svého okolí a tomu, jak se cítíme. Technologie jsou pro většinu lidí nepostradatelné, ale pokud si stanovíme určitá omezení, můžeme se stát všímavějšími a více přítomnými v každodenním životě. Klikněte na galerii a dozvíte se více o tom, jak se stát všímavým uživatelem technologií.


Nejdiskutovanější haute couture make-up desetiletí? Ten od Margiely

Tvář jako porcelánová panenka, je však z masa a kostí, hádejte, co je to? Ale jistě! Nejvíce diskutovaný make-up desetiletí, jehož tvůrci jsou Pat McGrath a John Galliano. Že se vám nechce jej zkoušet? Ale jděte...


Životní lekce, na které většinou přijdeme příliš pozdě

"Mládí je pro mladé zbytečné," říká staré pořekadlo. Je pravda, že lidé jsou někdy příliš sebevědomí nebo se bojí toho, co se o nich myslí ostatní, než aby se soustředili na to, co chtějí oni sami. Spousta příležitostí je promarněno, protože na to nemáme sebevědomí, jsme nerozhodní a apatičtí! Ale na změnu není nikdy pozdě. Projděte si tuhle rubriku a najděte způsoby, jak skutečně využít den.


Stoletý muž žije sám, každý den řídí a sdílí tipy pro dlouhý a šťastný život

Stoletý muž žije sám, každý den řídí a sdílí jednoduché tipy pro dlouhý a zdravý život. The post Stoletý muž žije sám, každý den řídí a sdílí tipy pro dlouhý a šťastný život appeared first on Instafamosos.


Rozhovor s Patricií Pagáčovou: Mám pocit, že jíme moc masa, jedno z prvních jídel jsem uvařila v šestnácti

Patricie Pagáčová je herečka a moderátorka. Mezi její koníčky patří vaření a pečení, oblíbené recepty má po babičce, ale také z časopisu Apetit. Poslední dobou je na obrazovkách nejvíce vidět v pořadu Česko na grilu, který moderuje. Proto jsme neváhali a položili jí pět otázek týkajících se jídla.


Kouzlo přírodního materiálu: Ratan vs. proutí aneb Kdy, kde a jak využít

Přírodní materiály jsou v domácnosti oblíbené. Některé mají nezaměnitelné zastoupení. Přestože si někteří myslí, že ratan a proutí je jedno a to samé, tak vás vyvedeme z omylu. Jaký je mezi nimi rozdíl? Kde a na co se používá ratan? Kde použít proutí?


Objevte nejvíce introvertní a extrovertní hvězdná znamení

Studium astrologie je fascinující, protože vám může poskytnout nejrůznější pohledy na sebe sama/samého. Pokud jste například znamení Lev, můžete být vášniví a charismatičtí, zejména proto, že Lev je ohnivé znamení. Jste-li Panna, pak můžete být zdrženlivější a rozumnější, ale jste prudce loajální přítel. A opět, vaše vycházející znamení může zcela změnit vaše vlastnosti. Existuje mnoho různých faktorů, které činí horoskop narození každého člověka zcela jedinečným. Každé znamení zvěrokruhu lze definovat jako aktivní nebo pasivní. Aktivní energie bývá spíše extrovertní, zatímco pasivní energie je spíše introvertní. Pojďme se s touto stránkou vesmírné analýzy seznámit v této galerii blíže a zjistit, která hvězdná znamení spadají do které kategorie.


Jak na zdravý oběd v práci nebo na výletě? Připravte ho s sebou do krabičky

Oběd platí za hlavní jídlo dne a není dobré ho šidit ani v hektickém pracovním týdnu. Nechte se inspirovat našimi tipy a připravte si zdravý a chutný oběd do krabičky.


Minimalistické vychytávky, jak si uklidit život

Ne nadarmo se zdá, že změnu ročního období vždy provázejí tašky s dary - máme příliš mnoho věcí! Pořady jako "Uklízení s Marií Kondo" si získaly pozornost po celém světě, protože jde o společný problém, který nás spojuje i pohřbívá. Ať už je to příliš mnoho zastávek na maloobchodní terapii, neschopnost se něčeho vzdát kvůli sentimentalitě, nebo prostě jen nedostatek času na to, abychom to všechno prošli, mnoho z nás se v každodenním životě potýká s nepořádkem v domácnosti. Věděli jste však, že vlastnit méně věcí může ve skutečnosti zlepšit kvalitu vašeho života? V roce 1978 provedl výzkumník Phillip Brickman z Northwestern University studii, jejímž cílem bylo zjistit, zda bohatství skutečně přináší štěstí. Zjistil, že štěstí těch, kteří vyhráli v loterii, nebylo vyšší než u kontrolní skupiny, která uspokojovala pouze své základní fyzické potřeby. Další psychologickou studii provedli LN Chaplin a DR John, kteří zjistili silnou souvislost mezi materialismem a nízkým sebevědomím mladých lidí. Nejenže bylo prokázáno, že nepořádek zhoršuje naše duševní zdraví, ale také bylo naznačeno, že naší duševní pohodě ve skutečnosti prospívá, když naše domovy nejsou přeplněné věcmi. Podle časopisu Psychology Today může vyčištění skříní od věcí, které nemáme absolutně rádi, snížit stres a podpořit duševní klid. Menší výdaje za hmotné věci také snižují finanční stres a zbavují nás tlaku, že musíme stále vydělávat a kupovat další věci. I když se nákup oblíbených kalhot ve třech barvách může zdát v danou chvíli správný, v konečném důsledku to nevede k dlouhodobému štěstí. Přijetím minimalistického životního stylu můžete svůj život učinit méně komplikovaným a stresujícím - a zároveň ušetřit peníze. Možná, že méně je opravdu více! I když se o tom všem skvěle mluví, úplně jiná věc je skutečně se pustit do práce a vyčistit nepořádek, abyste uvolnili místo minimalismu. Ale nebojte se! Tyto minimalistické hacky vám usnadní život. Na počest Dne používání méně věcí si proklikejte tuto galerii a začněte svůj život maximalizovat ještě dnes!


Dezert Snickers: S naším videonávodem bude jeho příprava hračka

Tyčinka Snickers se na nás často směje u pokladen, jako by říkala: „Kup si mě, jsem hrozně dobrá a můj karamel je dnes obzvlášť lepivý.“ Kdo tomuto lákání odolá, často potom lituje a spílá si. Řešením je dezert Snickers, který nahradí hned několik tyčinek.


Škvarkové pagáče

Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, zapráší se po nich tak rychle, že příště budete muset udělat dvojitou dávku.


Když školní láska skončí manželstvím. Jak probíhaly námluvy Williama a Kate

Princ William a Catherine Middletonová se vzali v londýnské westminsterské katedrále svatého Petra před 13 lety. Před svatbou se znali devět let.


Rusové odklízeli protitankovou minu, pak se rozletěli na kusy


Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť

Válečky z bramborového těsta, posypané mákem a cukrem milují děti i dospělí. Šišky s mákem možná vařila babička nebo maminka. Podle našeho receptu si připravíte vynikající jídlo, ať už ho posypete mákem nebo osmaženou strouhankou.


Nejzdravější půlnoční občerstvení

Jíst o půlnoci není ideální. Někdy však lidé dostanou po večeři chuť na jídlo, které se těžko odolává! A protože jste velmi unavení, často sáhnete po nejjednodušší možnosti: nezdravém jídle. To je v tuto noční dobu obzvlášť špatná volba. Zanechte proto tohoto chování a prohlédněte si následující galerii, kde najdete ty nejzdravější půlnoční svačinky.


Pěstování brokolice: průvodce od sazeniček až ke sklizni

Pěstování brokolice může být tak trochu výzvou, protože je toho hodně, co se může pokazit. Svou rostlinku můžete získat samozřejmě pěstováním ze semene, nicméně pokud jste to neudělali už v únoru, teď už je pozdě. Brokolice má dlouhé vegetační období, takže byste nestihli sklidit. Odkázáni jste proto na koupi sazeniček z obchodu. Tento článek je určen i pro ty, kdo mají své vlastní sazeničky a neví co s nimi dál.


Různé způsoby komunikace duchů s námi

Už jste někdy během dne spatřili divoké zvíře a měli jste pocit, že vám chce něco sdělit? Postavily se vám někdy vlasy na hlavě, když jste poslouchali píseň, kterou jste už léta neslyšeli? Pokud ano, je možné, že se vás snažil kontaktovat duch. Mnoho lidí totiž věří, že naši blízcí s námi zůstávají v kontaktu prostřednictvím různých kanálů, a to i poté, co zemřeli. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Kabelka ve stylu office siren je žhavý módní trend: Jak vypadá, kde ji seženete a jak ji správně nosit

Jestli jste si myslela, že devadesátá léta už dala současné módě vše, co mohla, jste na omylu. Stále je co oprašovat a čemu dodávat nový lesk. Trendy se tentokrát zaměřily na takzvaný hit office siren, který odkazuje na kancelářskou módu devadesátých let. Jaká k němu pasuje kabelka?


Vydařená rekonstrukce 2+kk: Díky posuvným dveřím působí prostor větším dojmem

Z tohoto 2+kk čiší pohoda a hravost. Nutno však podotknout, že byt prošel opravdu rozsáhlou rekonstrukcí, díky které došlo nejen k propojení místností. Důležitou součástí života majitelů jsou i knihy, pro které bylo potřeba vytvořit dostatek úložného prostoru. Podívejte se, jak si domov o rozloze 65 metrů čtverečních manželé vyšperkovali. Hlavním cílem rekonstrukce bylo propojit srdce […]


Trend léta 2024: Nahraďte obyčejná tílka elegantní dámskou vestou

Vesty s knoflíky známe jako běžnou součást pánských obleků, v poslední době se ale přesouvají i do dámských šatníků a nenosí se jenom na formální akce. Jejich obrovskou výhodou je, že vypadají vkusně, ale zároveň v nich není horko. Na léto jsou tak ideální a vsadíme se, že si je zamilujete i vy.


Sledujte speciál 10 let bez Ivety


Zrozeni k běhu: interakce mezi genetikou a kondicí

Pokud se někdy divíte, proč váš nejlepší kamarád/kamarádka zřejmě miluje běhání, zatímco vy si nedokážete představit nic horšího, odpověď by mohla být ve vaší genetické výbavě. Nemusíte být nutně líní nebo nemotivovaní se snažit, pravděpodobně jste se jen nenarodili pro běhání. Cítíte úlevu? Nebo vám to zní příliš dobře, než aby to byla pravda? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.