EVA (41): KE KULATINáM Mě MANžEL POZVAL DO LUXUSNí RESTAURACE. MíSTO DáRKU JSEM ALE DOSTALA ROZVODOVé PAPíRY

Rozvod! Kdo by neznal stejnojmennou písničku, kterou zpívá Hana Hegerová. Je v ní cítit nostalgie, ale i pořádný kus hořkosti. Rozhodně to není nic příjemného, i když se na něm obě strany domluví. A ještě horší je, když se nedomluví či je jeden z manželů událostmi nepříjemně překvapen.

Když se tak podívám kolem sebe, v dnešní době se lidé rozcházejí jak na běžícím pásu. Svatba už není tak běžná jako dřív, protože zavřít za sebou dveře a jít je „bez papíru“ náramně jednoduché. Být opuštěna milovaným člověkem bolí stejně, ať jde o rozvod nebo rozchod, ale já v koutku duše cítím, že rozvod je definitivnější konec.

Petra (32): Po rozchodu jsme s expřítelem začali bizarní válku. Soupeříme, kdo vystřídá víc partnerů

S manželem jsme se začali odcizovat

Když se to stalo u nás, byli jsme s manželem přes dvacet let. Brali jsme se mladí a záhy se nám narodil syn, který je už plnoletý. Studuje mimo naše bydliště, takže pobývá na privátě a doma se objevuje jednou za dva týdny.

Možná, že i to přispělo k našemu, mému a manželovu, odcizení, protože rodina se začala pomalu drolit a nezdálo se mi, že by to manželovi nějak vadilo. Ve firmě zůstával dlouho do večera, zmizely společné večeře, o víkendu se víc věnoval svým koníčkům než mně. Ale já si ničeho nevšimla. Přitom se ze společného soužití stala rutina.

Alina (45): Souhlasila jsem s rozvodem. Netušila jsem ale, jak nepříjemnou dohru to bude mít

Manžel přišel s tím, že se chce rozvést

A pak se to stalo. Jednoho dne za mnou přišel a povídá: „Chci se rozvést.“ Vyrazilo mi to dech, vůbec se mi to nelíbilo a nevěděla jsem, jak se zachovat. Nenapadlo mě informovat se o tom, jak rozvodová řízení vlastně probíhají, takže jsem podlehla jeho naléhání a zašla s ním k právníkovi.

Předpokládala jsem, že si tam tak nějak popovídáme a pak se uvidí. Když ovšem na to „popovídání“ došlo, v uších mi hučelo a neviděla jsem přes slzy před sebe. A tak jsem podepsala nějaké papíry, které mi manžel přistrčil, a vypotácela se ze dveří. A život šel dál. Koexistovali jsme vedle sebe, o rozvodu se přestalo mluvit a já si myslela, že se vše urovnalo.

Filip (36): Manželství mi vydrželo měsíc. Před zhroucením mě zachránilo jen to, že jsem rozvod nezpůsobil já

Ke kulatinám jsem dostala šokující dárek

Za pár týdnů jsem měla kulaté narozeniny, které navíc žádné ženě na sebevědomí nepřidají. Překvapilo mě, když mi manžel během dne zavolal a pozval mě na večeři do luxusní restaurace. Dala jsem si pořádně záležet na tom, abych byla krásná a žádoucí; doufala jsem, že třeba večer skončím v jeho objetí.

Manžel přišel s nádhernou kyticí, celý večer se choval galantně, o rozvodu nepadlo ani slovo. A pak tajemně pronesl: „Mám pro tebe dárek.“ Vyndal obálku a s významným pohledem mi ji podával. „Dovolená?“ pomyslela jsem si a nedočkavě ji roztrhla. Jaký byl můj šok, když jsem v ní našla úřední papír nadepsaný: Rozhodnutí o rozvedení manželství.

Pochopila jsem, že díky naší předmanželské smlouvě a tomu, že syn už je plnoletý, stačil nějaký ten podpis a bylo vymalováno. A jak to bylo dál? Ještě pár měsíců trvalo, než se manžel odstěhoval a než jsem se já vzpamatovala z jeho podivného dárku.

Další příběhy ze života →

Anastázie (28): Partner chodí místo do hospody na striptýz. Mě to štve, on na tom nevidí nic špatného

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na ​[email protected].

Související články

2024-04-16T08:29:31Z dg43tfdfdgfd