Lifestyle

Trending:


Clafoutis, francouzský moučník s třešněmi: Báječná dobrota je doplněná cukrovou závějí

Clafoutis je tradiční francouzský moučník, jehož název je odvozen od slova clafir, což znamená "plnit". Základem dezertu jsou třešně, které se zalijí těstem a vše se peče v zapékací misce. Hotový clafoutis se sype cukrem.


Proměňte nudné oblečení ve stylový outfit: Stačí vám k tomu čtyři doplňky, které už nejspíš máte doma

Stává se vám, že si obléknete své nejoblíbenější kousky, ale i přes to váš outfit postrádá stylovou jiskru? V tu chvíli nastává čas zamyslet se, po jakých doplňcích sáhnout. Právě ty totiž dodají vašemu outfitu neodolatelný šmrnc a povýší ho na vyšší úroveň. Jste připravená rozzářit váš look?


Etika DIY genetiky: co byste měli vědět o domácích testech DNA

V posledních letech se rozšířily domácí testy DNA. Lidé v nich vidí příležitost, jak se o sobě dozvědět více z hlediska rodinných vazeb a možných zdravotních dopadů. Přestože však tyto testy mohou přinést mnoho dobrého, je důležité se zabývat také jejich etickými aspekty. Přemýšleli jste například o tom, kam se vaše údaje dostanou, jak jsou uloženy nebo kdo k nim má přístup? Pokud ne, pravděpodobně byste měli! Zajímá vás, co jste možná přehlédli? Klikněte a dozvíte se více.


Chcete pevnější paže do letních tílek? Deset minut denně stačí, ta změna vás dostane

V šatníku máte plno krásných letních šatů a pohodlných tílek, ale stydíte se je nosit kvůli vzhledu vašich paží? Jsou oplácané, kůže na nich povolená, trpí viditelnou celulitidu? Rozhodně nemusíte v letních vedrech trpět v dlouhých rukávech. Nevzdávejte se oblíbeného oblečení a získejte krásnější paže jednoduchým cvičením. Nezapomeňte také na vhodnou péči o pokožku.


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Chcete s námi zažít historicky první ELLE Breakfast Club?

Odhalujeme speciální event pro čtenářky ELLE a ELLE Friends, který představí lifestylové novinky na trhu a zároveň bude objevovat zajímavá gastro místa. Držíme vám místo na ELLE Breakfast Club! Je libo croissant a mimosu?


15 receptů na ovocné knedlíky: Vybrali jsme ty nejoblíbenější. Které bodují u vás?

Ovocné knedlíky jsou sladkým jídlem, které nás provází celým životem. Každá maminka, která je svým dětem dělala, je teď s láskou připravuje i pro svá vnoučata. Ovocné knedlíky dělíme do dvou skupin, na kynuté a nekynuté.


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.


Kvíz: Jak dobře znáte českou historii? Otestujte své znalosti z významných momentů našich dějin

Možná dějepis patřil mezi vaše oblíbené předměty ve škole, nebo to pro vás naopak byly hodiny plné nudy. Ať už tak či onak, znát dějiny je zkrátka důležité a především pak dějiny české. Otestujte se v zábavném kvízu a zjistěte, kolik si toho z významných momentů české historie opravdu pamatujete.


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Má generace Z povahu sněhových vloček? Naopak, nejsou to žádní slaboši, říká odbornice

Ve škole se nudí. V životě se nudí. Při prvním náznaku obtíží se hroutí. Novináři a společnost označkovala, poněkud pejorativně, lidi z generace Z, generací sněhových vloček, kteří se rozplynou při prvním náznaku problému. Jenže pozor: Tahle generace je výjimečná v tom, že otevírá témata, o kterých ty předešlé nehovořily.


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Levné a přitom překvapivě efektivní – vaječné skořápky mohou s výživou rostlin skvěle pomoci. Podrtit je však nestačí, musíte je aktivovat přes noc

Levné a přitom překvapivě efektivní – vaječné skořápky mohou s výživou rostlin skvěle pomoci. Podrtit je však nestačí, musíte je aktivovat přes noc. Zajímavé je, že použití vaječných skořápek, běžného kuchyňského odpadu, může výrazně ovlivnit růst a zdraví prakticky všech rostlin na zahradě – a nestojí přitom skoro nic.


Jak poznáte, že váš SPF krém opravdu funguje? Stačí se zaměřit na jeden faktor

Pokud patříte mezi milovnice skin care a péči o pleť věnujete hodně pozornosti, jistě dobře víte, že SPF krém by měl být součástí vaší každodenní rutiny po celý rok, bez ohledu na počasí. Najít však ten správný, který vaši pokožku opravdu ochrání před sluncem, může být poměrně složité. Jak poznat, že produkt na pleti skutečně funguje? Zjistěte, na jaký faktor byste se při výběru měla zaměřit nejvíce.


Co dělat, když zezelená voda v bazénu: věnujte péči pár minut týdně a budete mít průzračnou vodu celé léto

Kolem zahradních bazénů koluje tolik mýtů, až byste se divili. Jedním z nich je třeba to, že bazén stojí tolik času a práce, že se člověk stane jeho otrokem. Dřív to tak možná bývalo, ale s rozmachem bazénů na českých (a světových) zahradách pokročily i filtrační a čistící technologie a údržba bazénu zabere jen pár minut týdně.


Je tofu zdravé? Experti tvrdí, že ano. My ho ale neumíme připravovat

Co je to vlastně tofu? Jedná se o výrobek ze sójových bobů, který je zejména zdrojem bílkovin. Pochází z Číny. Lze jej podávat teplý i studený a můžete jej kombinovat se spoustou surovin. Budete-li hledat inspiraci, podívejte se na recepty z čínské kuchyně nebo také v kuchyni Dálného východu. I když se jedná o produkt, který je typický pro veganskou a vegetariánskou stravu, není důvod, proč by si ho čas od času nemohli dopřát i zarytí...


Vyvrácení nejčastějších mýtů o vaření

V životě je mnoho věcí, které považujeme za pravdivé, a mnozí z nás tato přesvědčení nikdy nezpochybňují. V případě vaření tomu není jinak. Některé pojmy se předávají z generace na generaci, zatímco o jiných jen slyšíme z doslechu a nikdy se neobtěžujeme si je vyhledat a potvrdit. Pravdou je, že mnoho věcí, které v kuchyni děláme, je založeno na mýtech a některé z nich jsou nepravdivé. Prohlédněte si následující galerii a seznamte se s nejčastějšími kuchařskými mýty, které ve skutečnosti nejsou pravdivé.


Osvěžující recepty na ledový čaj, které můžete vyzkoušet toto léto

Ledový čaj je klasický osvěžující nápoj. Snadno se připravuje, skvěle chutná a je cenově výhodný. Mnoho receptů sice vyžaduje cukr, ale vždy můžete použít sladidlo podle vlastního výběru nebo se bez něj zcela obejít. V této galerii jsme pro vás připravili seznam receptů na ledový čaj, které můžete vyzkoušet toto léto. Projděte si je a vyberte si jeden, kterým začnete!


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Kopřiva, petrželka a pažitka: 24 receptů, ve kterých hrají prim tyto bylinky

Bez bylinek si vaření neumíme vůbec představit. Skvele doplní pomazánky, nádivky, těstoviny, rolády, polévky, omelety nebo saláty. My jsme se tentokrát zaměřili na pažitku, kopřivu a petrželku. Pod textem najdete 22 skvělých receptů, kde zelené bylinky hrají prim.


Jak mít neustále voňavý byt

Udržení svěží a příjemné vůně v bytě je pro komfortní bydlení důležité. Existuje mnoho způsobů, jak zajistit, aby váš domov neustále voněl svěže, od pravidelného větrání až po správnou péči o různé materiály a textilie. Klíčem je zavedení jednoduchých návyků a používání vhodných produktů, které pomáhají eliminovat nepříjemné pachy. Péče o veškerý textil Největší pohlcovače pachů […] The post Jak mít neustále voňavý byt appeared first on...


Lógr a jeho další využití na zahradě. Nezbavujte se jej

Pijete rádi šálek dobré kávy nejraději v tichu vaší zahrady? Pak věřte, že i tímto šálkem kávy prospějete dobře vaší úrodě. Lógr z kávy nevyhazujte, pomůže rostlinám proti škůdcům. Zahnat můžete díky této metodě i ty nejotravnější slimáky. Pokud poskytnete zahradě pomoc včas, nemusíte se o plody rostlin obávat.


Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají

Hot dog si stále spousta lidí představuje jako párek v rohlíku, jen s jinak rozříznutým pečivem. Přitom to není totéž. Hot dog se dělá z odlišných surovin a ve výsledku i jinak chutná. Jak vyrobit perfektní hotdog, jakou použít omáčku či zeleninu, zjišťovaly Toprecepty.cz u těch nejpovolanějších, výrobců těchto lahůdek ze společnosti Rooster Sausage Gourmet.


Modré brambory: Pravidla pro úspěšné pěstování a správnou sklizeň

Modré brambory zaujmou na první pohled díky netypické barvě. Pěstovat je můžete na zahradě. Poradíme, jak na to, abyste se mohli těšit z vlastní úrody. Prozradíme, na co si dát pozor při sklizni.


Hravé retro v domově mladé rodiny: Pořídila nový dům, ale zařídila ho zcela odlišným způsobem

Joana vždy toužila po starém bytě s vysokými stropy. Když ale přišly na svět její děti, musela změnit priority a dům se zahradou byl jasnou volbou. Přesto ho ale zařídila překvapivým způsobem.


Co je to aromaterapie a jak vám může pomoci?

Aromaterapie je druh alternativní medicíny, která pomocí esenciálních olejů zlepšuje zdraví nebo náladu člověka. Aromaterapie je známá již po staletí, její počátky sahají až do doby kolem roku 3500 př. n. l., avšak v dnešní podobě se začala používat až ve 20. letech 20. století. Ačkoli má aromaterapie mnoho pozitivních přínosů, má také své meze. Chcete se dozvědět více? Chcete vědět, jestli a jak vám aromaterapie může pomoci? V této galerii najdete všechny odpovědi!


Pěstujte měsíček lékařský. Sluníčková bylinka hojí kůži a nahradí i drahý šafrán

Měsíček lékařský zná snad každý, protože jeho sluníčkově zářivé oranžové i žluté květy zdobí celé léto zahrady, zahrádky, balkony a okenní parapety a jsou skvělé i jako řezané květy do vázy. Měsíček začíná kvést začátkem léta a květy vydrží až do prvních mrazíků. Ovšem už méně se ví, jak velkou léčivou sílu měsíček má - to hlavní léčebné využití spočívá především v hojení všemožných kožních problémů.


Sbírejte cibulové slupky. Můžete z nich vyrobit postřik i repelent

Vyrobit si postřik z cibulové slupky není nic složitého. Navíc se jedná o věc, kterou běžně vyhazujeme nebo v lepším případě dáváme do kompostu. Postřik se dá použít proti různým škůdcům, jako jsou mšice, svilušky a dokonce klíšťata. Jedná se o univerzální produkt, který je ideální pro zahradní rostliny, ale také rostliny pěstované v květináčích. Postřik můžete navíc použít též v domácnosti, když máte problém se škůdci, jako jsou třeba mravenci.


Jak udělat karamelizovanou cibuli v pomalém hrnci? Pomalu a bez práce

Příprava karamelizované cibule je poměrně zdlouhavá, aby se nastartoval proces karamelizace, chce to spoustu času, trpělivosti a míchání. Práci si ovšem můžete zásadně usnadnit, pokud místo kastrolu a sporáku použijete pomalý hrnec neboli slow cooker. Poradíme vám, jak na to.


Taste of Prague radí, kam na nejlepší svíčkovou. Zájezdní hostinec U Jiskrů byl původně opuštěná ruina, českou klasiku tu vaří šestinásobný dědeček

Restaurací a hospod, které vaří klasická česká jídla, je spousta. Těch, které to dělají opravdu dobře a poctivě, už je méně. K těm nejlepším však jednoznačně patří Zájezdní hostinec u Jiskrů, což je také oblíbený podnik foodblogerů Taste of Prague. Co jim tu chutná nejvíc a proč se pravidelně vrací?


Jak šípkový olej prospívá obličeji a pleti

Možná se domníváte, že trh s kosmetikou je přesycen zázračnými pleťovými oleji, avšak jeden z nich, který existuje již po staletí a zaslouží si pochvalu, je šípkový olej. Tato složka péče o pleť působí na každý typ pleti a pomáhá řešit řadu kosmetických problémů. Pleť hydratuje, pomáhá při odstraňování skvrn, a dokonce působí i jako prevence proti vráskám. Máte zájem přidat šípkový olej do své péče o pleť? Tak si prohlédněte tuto galerii a objevte všechny jeho benefity.


Koníčkem kutila z Liberce je výroba parádních udíren. „Čmoudnici“ má za 45 hodin

Ke stavbě udíren se Jindřich Strádal dostal náhodou. Koupil zahrádku v zahrádkářské kolonii v Liberci, kde jedna stará udírna stála. Ta se mu však nelíbila. A tak se pustil do práce a postavil si udírnu novou.


Psycholožka: Vysvědčení není jen o hodnocení výkonu. Popsala, co v sobě známky skrývají

Když děti přinesou vysvědčení, je si důležité uvědomit, o čem známky vypovídají. Někteří učitelé známkují jen proto, že musí, zatímco jiní věří, že známky poskytují objektivní hodnocení. Uvedla to psycholožka Šárka Miková. Zároveň radí, jak je možné děti motivovat k lepším výsledkům.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Nejkrásnější kavárna, nejstarší restaurace i dechberoucí zahrady a architektura aneb 10 míst, která byste měli navštívit v Marrákeši

Marrákeš, který je také díky značnému využití červené hlíny nazývám červenou perlou Afriky, patří mezi města, jejichž návštěvu byste rozhodně při cestě do Maroka neměli vynechat. Může se pyšnit bohatou historií, kulturou a mnoha krásnými památkami, které stojí za návštěvu.


Geniální kempinkové vychytávky, které budete v létě potřebovat

Nastává sezóna, kdy můžeme vyrazit ven a odpočinout si v klidu a dobrodružství přírody, tak si kempování neztěžujte víc, než je nutné! Podívejte se na tuto galerii úžasných tipů a triků, u kterých se budete divit, jak jste bez nich vůbec mohli kempovat.


Aby česnek dorostl na poslední chvíli: Červnové hnojení z domácích zásob mu dodá nezbytnou energii

Aby česnek dorostl na poslední chvíli: Červnové hnojení z domácích zásob mu dodá nezbytnou energii. Jak česnek přechází z růstu listů na tvorbu cibulí, mění se jeho nutriční požadavky.


“Manžel mě obral o iluze i majetek, teď se chce vrátit,” svěřuje se Marie. Psycholog radí, co dělat

Během života se mění snad každý a v partnerském vztahu to nebývá jinak. Když se však partneři nemění společně, ale každý sám za sebe, v určitém momentě vztahu může nastat problém. Jak spolu žít dál? Marie řešila podobný problém. Její muž měl ukázkovou krizi středního věku se vším, co k ní patří, včetně nevěry. Ta mu však zatemnila mozek a on se nejen rozvedl, ale obral svou ženu o všechen majetek. Teď si sype popel na hlavu a chce druhou šanci....


Otestujte svou inteligenci s 15 středně náročnými otázkami na obecný přehled a logiku

Inteligence je velmi přitažlivá, a to jak na ženách, tak na mužích, tedy zároveň i pro obě pohlaví. Být inteligentní není jen o vědění, ale také o schopnosti rychle a efektivně řešit problémy, adaptovat se na nové situace a myslet kreativně. Zejména v dnešním světě je bystrá mysl jedním z nejcennějších aktiv, která můžeme mít. Vyzkoušejte, jak jste na tom? Máte sexy mozek?


Na co si dát pozor při grilování


Překvapivé použití vazelíny

Vazelína, známá spíše pod obchodním názvem Vaseline, je směs minerálních olejů a vosků. Existuje již od roku 1859 a stala se oblíbenou pro své ochranné a hydratační vlastnosti. Od suchých rtů až po popraskané ruce je vazelína oblíbená po celém světě a skutečně je základem života mnoha lidí. Vazelína má však mnoho dalších využití a v této galerii si některé z nich uvedeme. Prohlédněte si je a objevte překvapivá použití vazelíny.