Lifestyle

Trending:


Černé tečky: Nejlepší a nejhorší způsoby jejich odstranění

Nejprve si objasněme, co jsou černé tečky. Jsou to malé skvrny, které se objevují jako tmavé skvrny na obličeji, obvykle v okolí nosu. Bohužel je téměř nemožné jejich výskytu zcela zabránit. Ale nezoufejte, protože v této věci máme určitou kontrolu. Existují různá opatření, kterými můžeme zabránit vzniku nových černých teček a odstranit ty stávající. Je však důležité být opatrný u běžně používaných metod, jako je například používání pásků na odstranění pórů, protože mohou mít nezamýšlené následky a napáchat více škody než užitku. Chcete-li lépe porozumět účinným způsobům boje proti černým tečkám a tomu, jakým praktikám se vyhnout, prohlédněte si následující galerii.


Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design

Kompaktní stylový projektor s laserovým RGB obrazem váží necelých 1,5 kg a kombinuje výborné barvy a slušný jas s tichým chodem a širokou konektivitou. Souvisejicí články Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP kamera – bezdrátová venkovní kamera se solárním panelem a snadnou instalací Test: Acer...


Denní horoskop na středu 15. 5. 2024: Raky čeká odměna, Střelcům se podaří, na co sáhnou

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na středu 15. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


7 receptů na jahodové dezerty: Dortíky, řezy i poháry chutnají báječně

Jahodové dezerty jsou výborné, osvěžující a lákavé na pohled. Jahody je doplňují nejen svou chutí, ale i výraznou barvou. Dezerty jsou vítané pro slavnostní příležitosti i jako sladká tečka po výborném obědě.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Produkty a služby se směšně dlouhou čekací dobou

Všichni jsme na některé věci v životě čekali dlouho, ale jak dlouho je příliš dlouho? Sedět v dopravní zácpě nebo čekat několik hodin ve frontě na vstup na akci může někomu připadat jako peklo, ale ti samí lidé nemají problém čekat roky na permanentku nebo rezervaci v exkluzivní restauraci. Není pochyb o tom, že pořadníky na některé produkty a zážitky po celém světě jsou prostě astronomické! V této galerii vám přinášíme seznam věcí se směšně dlouhými čekacími lhůtami. Opravdu za to stojí?


Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej

Jednoduchý a rychlý. Takový je chleba ve vajíčku. Klasika mezi večeřemi. Takové "retro" jídlo udělá radost i dnes. Když nechcete vymýšlet extra nápaditý pokrm, připravte si dobré obyčejné jídlo.


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Jak ušetřit peníze při renovaci domu

Rekonstrukce domu obvykle vyžaduje spoustu plánování a samozřejmě i finančních prostředků. Ať už máte v plánu malý projekt, nebo kompletní rekonstrukci svého domova, máme pro vás několik užitečných tipů, díky kterým ušetříte. Kutilství je jedním ze způsobů, jak během renovačního projektu ušetřit peníze, ale je třeba zvážit i mnoho dalších věcí. Projděte si následující galerii a zjistěte, jak ušetřit peníze při renovaci vašeho domova.


Džungle je jiná, samice kvůli páření střídají skupiny, říká nejslavnější primatoložka

Primatoložka Jane Goodallová zavítala do Česka, aby v pražské zoo pokřtila svou novou knihu a gorilí mládě. Aktuálně.cz poskytla rozhovor.


Země, kde jsou legální sňatky osob stejného pohlaví

Ze 195 zemí světa je pouze ve 36 zemích legální manželství osob stejného pohlaví. Naproti tomu ve více než 60 zemích světa jsou sexuální aktivity osob stejného pohlaví nezákonné. Od roku 2000, kdy Nizozemsko jako první země legalizovalo manželství osob stejného pohlaví, se svět změnil. První severoamerickou zemí, která homosexuální sňatky legalizovala, se stala Kanada (v roce 2005), první a stále jedinou africkou zemí Jihoafrická republika (2006), první skandinávskou zemí Norsko (2009), první zemí Latinské Ameriky Argentina (2010), první asijsko-pacifickou zemí Nový Zéland (2013) a v květnu 2019 se první asijskou zemí, která legalizovala stejnopohlavní manželství, stal Tchaj-wan. Pak je tu více než 20 zemí, ve kterých se o tomto tématu stále diskutuje. Thajsko je na dobré cestě stát se první zemí v jihovýchodní Asii, která přijme zákon o rovnosti manželství. Dne 27. března thajská Sněmovna reprezentantů schválila návrh zákona o legalizaci manželství osob stejného pohlaví, 400 hlasů bylo pro a pouze 10 proti. Ačkoli je to velký krok, návrh zákona musí ještě schválit Senát a král Rama X. To znamená, že může reálně trvat několik měsíců, než budou homosexuální sňatky v Thajsku legální. Země se snaží upevnit si svou pověst země, která podporuje LGBTQ+. Vede kampaň za pořádání WorldPride 2028. Pojďte se s námi vydat na duhovou cestu a projděte si tuto galerii, kde najdete seznam zemí, kde je legální vzít si osobu stejného pohlaví.


Hacky proti krepatění, díky kterým budou vaše vlasy lesklé a hladké

Buďme upřímní: většina z nás nechce mít kudrnaté vlasy. A není nic frustrujícího než strávit hodiny úpravou vlasů, aby se při troše větru a vlhkosti zacuchaly. Některé typy vlasů jsou k tomu náchylnější než jiné, ale vyšší teploty a vlhkost mohou i z těch nejuhlazenějších typů vlasů udělat kudrnatou kaši. Ale nebojte se! Existuje spousta triků a produktů, které můžete vyzkoušet místo toho, abyste se zoufale schovávali pod kloboukem. Pokud jsou vaším cílem hladké vlasy, podívejte se do této galerie, kde najdete ty nejlepší hacky proti krepatění.


Má vaše heslo 8 znaků? Změňte ho okamžitě, není bezpečné

Hesla jsou v současnosti bránou k vašim datům, k vaší online internetové stopě, k vašim profilů všude možně také k vašim kontaktům nebo třeba financím. Proto je naprosto základní zvolit dostatečně silné a bezpečné pro všechny vaše účtu a profily. Jak je vaše heslo bezpečné si můžete zkontrolovat v naší přehledné tabulce. Souvisejicí články Dejte si pozor při nákupu auta: muž chtěl pořídit traktor, přišel o 100 tisíc Uživatelé mobilů Samsung,...


Beauty in Motion: Pavlína Flamíková

Sport vnímá spíš jako životní styl než pouhou disciplínu. Pětadvacetiletá Pavlína Flamíková, jejímž zaměřením se stalo veslování, je přední českou vrcholovou sportovkyní, která se spolu se svou kolegyní dere na pařížskou olympiádu. O sportu na vrcholu, kráse v této disciplíně i skutečnosti, že se někdy setkává s nepochopením, jsme si popovídaly v rozhovoru.


Zjistěte, jak moc jste atraktivní: Nejde jen o prsa či krásný obličej. Studie vysvětlují, co je nejdůležitější

Obecně panuje názor, že se muži dají rozdělit na dvě skupiny. Jedni mají raději dmoucí ňadra, druzí zase objemné pozadí. Ono je to ale všechno jinak a trochu složitější. Zjistěte, jak moc jste pro muže atraktivní. Nejde ani zdaleka jen o prsa či krásný obličej. Co muži ocení nejvíce?


Hortenzie patří mezi nejoblíbenější letní kvetoucí keře. Za porušení podmínek pěstování vám ale může hrozit tučná pokuta

Tahle krásná rostlina plná nádherných drobných kvítků v mnoha barvách ozdobí každou zahradu od jara až do podzimu. Pokud se ji letos chystáte pěstovat na své zahrádce, buďte při tom opatrní. Jejich pěstování totiž má také přísná pravidla, o kterých jste možná ani nevěděli…


Zkuste rychlé a snadné Cordon Bleu z toastového chleba. S videonávodem to jde samo

Řízek je způsob úpravy masa, který najdeme snad ve všech jídelních lístcích. Je to naprosto pochopitelné, řízky má totiž rád skutečně každý. V různých státech najdeme různé druhy řízků, přičemž ve Francii je to řízek z telecího masa zvaný Cordon Bleu.


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Máte syndrom nejstarší dcery?

Jste nejstarší v rodině a jste žena? Pokud ano, možná vám bude blízký termín, který se používá k popisu běžného jevu, známého jako "syndrom nejstarší dcery". Dozvěděli jsme se, že pořadí narození může ovlivnit naši osobnost a že existují převládající stereotypy o tom, kam v rodinné sestavě patříme. Co však způsobuje, že být nejstarší dcerou v rodině je natolik charakterově určující zkušenost, že pro její popis vymýšlíme nové termíny (zatím psychologicky neuznávané)? Klikněte na tento článek a objevte syndrom nejstarší dcery a pochopte, zda jste se stali jeho obětí.


Navštivte s námi horskou chatu ve Špindlerově Mlýně: Kombinace přírodního dřeva a moderního designu

Víkendový apartmán je součástí nově zrekonstruovaného bývalého penzionu ve Špindlerově Mlýně. Je situován v přízemí domu, který je posazen v kopci na konci cesty, okna apartmánu tak mohou nerušeně rámovat výhled na krkonošskou krajinu.


KVÍZ: Vyznáte se v plemenech koček? Vyzkoušejte zábavný kvíz plný roztomilosti

Kočky jsou oblíbenými domácími mazlíčky, kterých existuje mnoho plemen. Poznejte některé z nich blíže a také vyzkoušejte své znalosti v kvízu.


Recept na lepší život: Jak si za 3 týdny vybudovat zdravé návyky?

Také si často říkáte, jaké by to bylo méně utrácet, více cvičit, zdravěji jíst nebo se více věnovat svým koníčkům či rodině? Naučte se, jak se zbavit špatných návyků a jak naopak začít s těmi, které vás úspěšně dovedou k vytouženému cíli.


Crêpes: Co všechno potřebujete do těsta na palačinky a jak si poradit i bez receptu

Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro spoustu lidí. Řeč je o francouzských tenkých palačinkách neboli crêpes.


Vaše provinilé potěšení podle vašeho hvězdného znamení

Naše provinilá potěšení mohou hodně napovědět o tom, jaký jsme člověk. Jsou věci, které děláme, abychom si ukrátili čas, a to jen proto, abychom si odpočinuli a uvolnili se. Tyto činnosti nám do života moc nepřidávají a možná se k nim hned nepřiznáme, když se nás na ně někdo zeptá, ale věděli jste, že vaše hvězdné znamení nám napovídá, které z nich jsou pro vás nejvhodnější? Klikněte na galerii a objevte své provinilé potěšení podle svého hvězdného znamení.


Jaké barvy kombinují s tmavě modrou pohovkou?

Vybrat správnou barvu k doplnění tmavě modré pohovkou může zvýraznit krásu a styl prostoru, vytvářející příjemnou a elegantní atmosféru. O post Jaké barvy kombinují s tmavě modrou pohovkou? apareceu primeiro em DecorStyle.


Fúze jídel: gastronomický génius, nebo zrada?

Všichni známe jídla z Tex-Mexu a miliony verzí italské pizzy, ale jaké jsou další potravinové fúze? Podívejte se na galerii kreativních úprav národních jídel z celého světa, od japonských burritos a slaných čínských koblih až po brazilský stroganoff a havajský spam.


Eva (41): Styděla jsem se přiznat, že jsem otěhotněla ve čtyřiceti. Za vše může můj manžel

Eva byla spokojená se svým životem. Kolem čtyřicítky konečně měla klid a čas na svého manžela. S radostí se vrátili k intimitám, jenže jednoho dne zjistila, že je v tom...


Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě

Samosběry jahod jsou akcí, na kterou se mnozí každý rok těší. Letos navíc, kvůli počasí, začaly o pár týdnů dříve. Zmapovali jsme pro vás, kam si pro jahody můžete zajet a výrazně tak ušetřit oproti ceně v obchodě či na trhu.


Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou

Hraběnčiny řezy patří mezi úžasné české dezerty našich babiček. Obyčejný jablečný koláč je povýšen na slavnostní dobrotu díky nadýchanému sněhu. Připravte si moučník podle ověřeného receptu.


Celebrity, které byly profesionálními tanečníky

Přemýšleli jste někdy o tom, jak je možné, že některé celebrity mají najednou fantastické taneční pohyby ve filmech jako "Černá labuť" (2010), "Hříšný tanec" (1987) nebo "Step Up" (2006)? Není to náhoda - mnoho slavných osobností mělo od prvního dne touhu vystupovat, ale ne všechny jako herci a zpěváci. Mnohé z našich oblíbených hvězd začínaly ve světě tance a pohybovému umění se učily již od útlého věku. Zajímá vás, které z nich měly třpytivé prsty? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Grilované žampiony ve slaninovém kabátku

Tři suroviny a vykouzlíte dokonalou pochoutku z grilu. Voňavá a lahodná slanina, žampiony a oblíbená niva. Příprava vám nezabere více než pár minut a pak už jen grilujete a pochutnáváte si.


Slavné matky upřímně o porodu

Slovy Glorie Steinemové "porod je obdivuhodnější než dobývání". Muži možná nikdy nepoznají skutečnou bolest při porodu, ale matky po celém světě mají o dni, kdy začaly rodit, co vyprávět. Ať už čekáte dítě a chcete poradit, nebo jste jen prostě zvědaví, zde je výběr citátů slavných osobností o porodu.


Pareidolie vysvětluje, proč jsou jeskynní malby ukryté v temných podzemních hlubinách

Pravěcí lidé pronikali hluboko do jeskynních systémů a vytvářeli tam úžasné malby a rytiny | Co je k tomu vedlo, když mohli snáze malovat u osvětleného vchodu do podzemního světa? | Nové studie to vysvětlují psychologickým fenoménem označovaným jako pareidolie


Feng shui – co to je a jak upravit byt podle jeho zásad?

Harmonie a soulad. To jsou hlavní zásady starého umění feng shui, které kombinuje interiérový design s duchovním přesahem. Feng shui má přinášet pohodu i bohatství. Jeho zásady jsou však nadčasové a často i velmi logické. Jaké kroky tohoto čínského učení se rozhodně vyplatí aplikovat v každé domácnosti? Interiérový design podle feng shui Učení feng shui pracuje s energiemi […]


Pozor na jedovaté knihy: Svazky v barevných deskách mohou doslova otrávit

Američtí odborníci varují: i knihy mohou být jedovaté. A nemyslí to v přeneseném slova smyslu, že by čtenáře otrávil obsah svazku, ale doslova. Barevné desky či přebaly svazků z 19. století, kdy se rozjela ve velkém produkce knih, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky jako arzen či olovo.


Chladivé salátové kombinace pro nadcházející horké dny

Saláty jsou chutné v každém ročním období a navíc jsou zdravé a prospěšné. Zdá se však, že salát chutná mnohem lépe v létě, kdy je horko a slunečno a ovoce a zelenina jsou nejzralejší a nejvoňavější. Není tedy nejvyšší čas začít plánovat salátové dny? Klikněte na následující galerii a prohlédněte si seznam skvělých salátových kombinací pro nadcházející horké dny.


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Malování dětského pokoje aneb Volba barvy dokáže podpořit hravost, koncentraci či spánek

Zařizujete dětský pokoj? Řešíte vymalování dětského pokojíku? Zde je třeba se zaměřit na barvy, které mají pozitivní vliv na dětskou koncentraci, hravost i spánek. Jakou barvu zvolit a proč?


Iva (37): Můj muž je citlivka. Chtěl být u porodu a držet mě za ruku, ale místo toho omdlel

Iva měla naplánovaný přirozený porod, s asistentkou a za přítomnosti manžela. Jenže ten to na poslední chvíli nezvládl. A tak musela přivést svou dceru na svět sama.


Nejlepší destinace pro dovolenou na bárkách v Evropě

Pro ty, kteří nevědí, že se jedná o bárky, jsou to pomalu plující plavidla s plochým dnem, která mají různé tvary a velikosti a obvykle pojmou šest až dvanáct cestujících. A plavba na bárce se právě stala mnohem zajímavější, protože nejnovější bárky na evropských kanálech připomínají útulná apartmá butikových hotelů s moderním designem, prosluněnými pokoji, vířivkami a dalšími prvky. V této galerii vás vezmeme na cestu do některých z nejlepších evropských výletních destinací. Klikněte na galerii a objevte ty nejlepší destinace pro dovolenou na bárkách po kanálech na kontinentu!


Promyšlená hra se světlem a barvami. Interiérem roku je dům v Kutné Hoře

Dům s proškrabávanou omítkou a zelenými okny od studia Byró stojí v památkové zóně nedaleko centra Kutné Hory. Uvnitř si hraje s barvami a světlem.


Konec odřeným stehnům. Pomůžou vám speciální návleky, mazání nebo třeba lubrikant

Je tu krásné, teplé a sluneční počasí, a tak máte jistě radost, že zas ze skříně můžete vytáhnou pohodlné šaty a sukně. Jen ne všechny ženy si nošení těchto letních kousků užívají. Pocení stehen, která se třou o sebe, totiž dokážou způsobit opravdu bolestivé opruzeniny či odřeniny na kůži. Pokud i vás trápí tento dost nepříjemný problém, pak se vám určitě budou hodit naše šikovné rady a tipy…


Jak byly objeveny vaše oblíbené hvězdy

Mnoho rádoby herců a hudebníků sní o dni, kdy budou „objeveni“. A zatímco pro většinu z nich je to skutečně šance jedna ku milionu, že někdo náhle vstoupí do života člověka a rozhodne, že je další nejlepší věcí v zábavním průmyslu, u některých špičkových celebrit se to tak opravdu stalo! Klikněte na zajímavou galerii a seznamte se s netradičními způsoby, jak byly vaše oblíbené hvězdy objeveny.


Mšice na rybízu v plném proudu: Pomůže vám domácí postřik na mšice

Už jste kontrolovali vaše keříky rybízu? Nejspíše ano, minimálně skrze to, že jste byli zvědaví, jaká bude letos úroda. V horším případě už jste se setkali s mšicemi, jež začaly postupně řádit. Mšice na rybízu nejsou v květnu žádnou výjimkou. Naopak, napadají keře a likvidují je poměrně rychlým způsobem. My se proto v následujících řádcích zaměříme na domácí postřik na mšice, který určitě stojí minimálně za vyzkoušení.


Outfity Meghan Markle na návštěvě Nigérie: Elegantní šaty se speciálním významem i ležérní styl

Meghan Markle s princ Harry společně vyrazili na třídenní návštěvu do Nigérie. Pár přijel v pátek na pozvání náčelníka štábu obrany a o víkendu se zúčastnil nejrůznějších akcí. Patří mezi ně setkání se členy služby ve vojenské nemocnici, návštěva školy, školení s charitativní organizace apod. Pojďme se podívat, jak vypadal během těchto dnů Meghanin šatník.


Je čas sázení leknínů: Nejdůležitější je vybrat správný druh pro vaše jezírko

Přítomnost jezírka na vaší zahrádce rozhodně vybízí k tomu, abyste ho zkrášlili o nádherné barevné lekníny. Pěstování leknínů není nic složitého. Je však třeba se nejprve zamyslet nad tím, jaký druh leknínů v závislosti na vlastnostech vašeho jezírka zvolit. Většina leknínů má pak ještě další společné požadavky. Jaké?


Proč váš toalet smrdí jako kanalizace a co s tím udělat

Toalet, který páchnete i přes časté čištění, může být buď snadno řešitelný problém, nebo naznačovat vážný problém, který vyžaduje pomoc odborníka. O post Proč váš toalet smrdí jako kanalizace a co s tím udělat apareceu primeiro em DecorStyle.


Znamení, která dávají přednost rodinnému životu. Raky a Býky na party moc neužije

V současném hektickém světě plném neustálých změn se rodina stává pro mnoho lidí útočištěm, bezpečným přístavem, kam se po celém dni rádi vrací. Někteří lidé však mají vrozené sklony k tomu, aby rodinu dávali vždy na první místo. Cítí hlubokou potřebu být s těmi, které milují. Vliv na to má i to, v jakém znamení zvěrokruhu se narodili.


Módní alarm z Cannes 2024: Velkolepým róbám vládla červená, bílá a flitry

Na francouzské riviéře včera začal slavný filmový festival v Cannes. Na nejzajímavější modely přítomných hvězd se podíváme s návrhářkou Annou Tejklovou.