JAK BY DNES VYPADALY PROSLULé IKONY KRáSY, KDYBY NIKDY NEPOUžILY PLASTICKOU CHIRURGII: AI NáM DALA ODPOVěď

Ve světě všudypřítomných paparazzi fotografů, událostí na červeném koberci a filmových trháků v nic neodpouštějící HD kvalitě je těžké zachovat si zdravou sebehodnotu a nepropadnout ve snaze o dokonalý vzhled péči estetických klinik a plastických chirurgů. Touha po dokonalosti je však ošemetná a co začne jako pár drobných vylepšení, může snadno přerůst v posedlost mládím a krásou. Výsledek je pak někdy spíše smutnou podívanou, která vyvolává otázky, jak by asi dotyčná dáma vypadala bez zásahu estetické medicíny. Odpověď dnes umí dát umělá inteligence.

Trochu botoxu do čela, vyzmizíkovat vrásky kolem očí, vyhladit krk, přifouknout rty i uvadající tváře. Nejen ve světě showbyznysu panuje tlak na perfektní vzhled a za pomoci estetické medicíny není téměř nic nedosažitelné. Jenže hranice mezi touhou po drobném vylepšení a nezdravou mánií je velmi křehká a mnohé femme fatale filmového a hudebního světa nakonec končí jako masky s nepřirozenými rysy. Vypadaly by nakonec bez přehnaných estetických zákroků lépe? Na to dnes dokáže dát snadnou odpověď umělá inteligence.

Nechali jsme umělou inteligenci vygenerovat obrázky některých ikonických krásek showbyznysu, které se netají obdivem k možnostem plastické chirurgie a opakovaně si na sobě nechaly něco vylepšit. Často až příliš vyumělkovaný výsledek četných operací dokáže umělá inteligence vyzmizíkovat a nabídnout pohled do tváří, které mohly světoznámé krásky mít, pokud by dokázaly stárnout s grácií a smířit se s přirozeným vzhledem. Poznali byste je?

Megan Fox 

Herečka Megan Fox (37) se netají tím, že se několikrát svěřila do rukou plastických chirurgů, aby jí pomohli vylepšit partie, se kterými nebyla spokojena. Ve dvaceti si nechala zvětšit prsa, vylepšit si je znovu nechala po dětech. Nebyla také spokojená se svým nosem, který má za sebou zásah plastického chirurga. Ani její krásně plné rty se již neobejdou bez výplně, k mladistvému vzhledu jí vypomáhají i pravidelné dávky botoxu. Větším zákrokům se zatím brání, ale spíše z panické hrůzy z operací a anestezie, o které otevřeně promluvila. I tak se z její tváře pozvolna vytrácí přirozené rysy a začíná působit trochu přifoukle a vytaženě. AI ji přitom s přirozeným lookem představila jako naprosto odzbrojující krásku. 

Modelka Twiggy kdysi změnila vnímání krásy. Dnes odmítá plastiky, vnoučata jí nesmí říkat babi

Platinové vlasy ostříhané na kluka, nohy a ruce jako tyčky, obrovské modré oči orámované umělými černými řasami. Twiggy byla nejen zřejmě nejslavnější modelkou šedesátých let, stala se také ikonou své doby. Její aktivity přesáhly módní mola, křehká dívka zazářila i před kamerou, v hudebním studiu a nepotřebovala k tomu žádný skandál. Kdo je vlastně Twiggy a jak vypadá dnes?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Pamela Anderson

Herečka Pamela Anderson (56) se umí pochlubit přirozeným vzhledem, ráda se na veřejnosti ukazuje bez make-upu, oslňujících rób i složitých účesů. Nebylo tomu tak ale vždy, a než si dokonale osvojila kouzlo sebelásky a sebepřijetí, byla pravidelnou návštěvnicí estetických salónů. Operaci prsou podstoupla dokonce několikrát, estetické výpomoci se dočkaly i její rty, podstoupila botox i liposukci. Již před lety ale oznámila, že s plastikami je konec a rozhodla se svůj věk již nadále nemaskovat. Silikony z těla lze sice odstranit, ale stopy některých estetických zákroků už vymazat nelze. Škoda, že neprozřela již dříve, AI ji vidí i bez estetických zákroků jako krásku s obrovských charisma.

Renée Zellweger

Pokud patříte k milovníkům filmů o smolařce v lásce Bridget Jones, zřejmě vám neuniklo, že by se letos mělo začít natáčet další filmové pokračování. Hvězdou čtvrtého filmu má být opět herečka Renée Zellweger (55). Od roku 2001, kdy světlo světa spatřil úvodní díl filmové série Deník Bridget Jonesové, se její tvář změnila k nepoznání. Více než zub času se na ní ale podepsala záliba v omlazujících procedurách a estetických zákrocích. Jak by vypadala bez přifouknutých rtů a strnulých rysů, můžete zjistit díky zručnosti AI.

Nicole Kidman

Americko-australská herečka Nicole Kidman (56) vždy dbala o svůj vzhled. Zatímco ve třiceti jí stačily kvalitní kosmetické přípravky a striktní ochrana před sluncem, s přibývajícími roky se neobešla bez injekcí botoxu. I když později svého rozhodnutí zalitovala a rozhodla se s pověstným “klobásovým jedem” skoncovat, ve tváři již zanechal nesmazatelné stopy.

Jak by vypadala princezna Kate s krátkými vlasy: Umělá inteligence vytvořila její podobu. Krátký střih by princezně opravdu slušel

Vlasy mají na celkový dojem, který zanecháváme na ostatních, velký vliv. Říká se, že "vlasy jsou korunou hlavy", na tom přeci jen něco bude. Princezna Kate nosí již delší dobu velmi podobný účes, a proto je obtížné si představit, jak by vypadala s jiným střihem. Umělá inteligence nám ale dala obrázek o tom, jak by vypadala třeba s krátkým mikádem.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Donatella Versace

Také svět modelingu je plný mladých, dokonalých a zajímavých tváří. Je těžké v tomto světě odolat touhám po vylepšení, i když nepatříte mezi modelky. Uznávaná módní návrhářka Donatella Versace, která začátkem května oslavila již 69. narozeniny, si v tomto tvrdém prostředí vybudovala nejen závislost na estetických zákrocích, ale i přehnaném cvičení a dietách. Figuru má sice obdivuhodnou, ale její tvář už spíše připomíná masku.

Kim Kardashian

Podnikatelka a televizní celebrita Kim Kardashian (43) má díky svému arménskému původu zajímavé a výrazné rysy od přírody, miluje také experimentování s kosmetikou a její beauty triky, které sdílí na sociálních sítích, kopírují tisíce dívek a žen po celém světě. I když popírá, že by potřebovala zásah plastických chirurgů, experti odhadují, že jen za pomoci kosmetických triků současného vzhledu nedosáhla. Hovoří se o tom, že podstoupila úpravu nosu a brady, má výplně rtů a tváří, proti vráskám bojuje botoxem a křivky těla jí vylepšil silikon. I umělá inteligence ji jako přirozenou krásku vidí trochu jinak.

Simona Krainová

Ani hvězdy domácí scény se zálibou v estetických úpravách netají. Například modelka Simona Krainová (51). Vzhled, který padesátnici mohou závidět i dvacetileté dívky, je sice výsledkem kombinace dobrých genů, pravidelného cvičení a zdravého stravování, nepopírá ale ani, že je pravidelnou klientkou estetických salónů. Na botox začala chodit pravidelně po třicítce, za sebou má liposukci břicha nebo úpravu očních víček. Nepatří rozhodně mezi maniačky, které by posedlost estetickými zákroky proměnila v nepohyblivé masky, vzhledem k tomu, že ji její vzhled živí, rozhodně ale nevidí problém v tom mu čas od času vypomoci různými dostupnými možnostmi. 

Související články

2024-05-07T07:46:44Z dg43tfdfdgfd