Lifestyle

Trending:


Jak si vytvořit udržitelnou koupelnovou rutinu

Pokud jde o udržitelnější život, existuje řada zřejmých změn, které lidé provádějí. Mezi nejoblíbenější způsoby chování šetrné k planetě patří používání veřejné dopravy místo jízdy autem, vyhýbání se jednorázovým plastům a snížení spotřeby masa a mléčných výrobků. Tím však seznam možných změn životního stylu nekončí. Ve skutečnosti existuje obrovské množství jednoduchých a kreativních způsobů, jak můžeme být udržitelnější v mnoha oblastech našeho života a vlastně i našich domovů. V této konkrétní galerii se zaměříme na to, jak snížit uhlíkovou stopu v koupelně. Chcete to vyzkoušet? Pak klikněte na a dozvíte se podrobnosti.


Vdechněte vlasům nový život: Pomůže peeling i vitaminy

Všimla jste si, že vaše vlasy ztrácejí objem, lámou se a přestávají vypadat zdravě? Zaměřte se na individuální a cílenou péči a dodejte jim vitaminy a proteiny. Vaše hříva si zaslouží malý restart, aby získala novou energii a znovu ožila v celé své kráse.


Kim Kardashian předvádí módní výstřih v elegantním outfitu a zanechává své fanoušky ohromené

Zatímco byla ve svém soukromém trysku, podnikatelka Kim Kardashian ukazuje svůj módní výstřih na odvážných fotkách se svým černým korzetem, což zanechává její fanoušky rozplývající se slinami. The post Kim Kardashian předvádí módní výstřih v elegantním outfitu a zanechává své fanoušky ohromené appeared first on Instafamosos.


Co přidat do mletého masa na burgery? Milovníci minimalismu, radujte se: Pro dokonalý výsledek stačí opravdu málo

Domácí burgery vlastní výroby bývají zpravidla velkou chloubou na zahradních party a grilovačkách. Základem úspěchu je dobré mleté maso, ve kterém se nachází asi pětinový podíl tuku. Ideální je hovězí přední, které mletému masu zajistí šťavnatost a bohatou chuť. Jaké další suroviny jsou do masa na hamburgery potřeba?


Co je třeba vědět o zahradním pěstování masožravek

Obtěžuje vás na zahradě hmyz? Pořiďte si do zákoutí vaší zahrady masožravky. Přijdou vám vhod hlavně v době léta, kdy je hmyzu nejvíce. Je to samozřejmě nadsázka, faktem ale je, že Charles Darwin by vám o mucholapkách pověděl asi nejvíc, zasvětil mucholapkám podstatnou část svého života. Obsáhlé studie ho vedli k podrobnějším poznatkům, které ho místy doslova až pohltily. Až tak mohou být masožravky zajímavé. Tyto rostlinné druhy patří mezi...


Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc

Máte rádi krupicovou kaši, s pořádnou porcí másla, cukru a kakaa? Pak zkuste její staročeskou verzi, pápěnku. Je krémově jemná a díky snadnému postupu se vám vždycky povede.


Překvapivá psychologie při servírování pokrmů

Jídlo je pro nás zážitkem, při kterém se zapojují všechny smysly, zejména však chuť, zrak a čich. K posezení a vychutnání oběda nebo večeře však patří mnohem víc. Věděli jste například, že způsob, jakým je jídlo na talíři prezentováno, může ovlivnit chuť k jídlu? Nebo že barva talíře může sama o sobě určovat, jak chutně jídlo vypadá? Projděte si následující galerii a seznamte se s fascinující psychologií, která se skrývá za servírováním jídla.


7 dní, 7 stylových outfitů: Jak nosit baggy džíny každý den v týdnu?

Baggy jeans neboli široké volné džíny jsou velkým trendem roku 2024, a tak není divu, že je nosí stále více žen. Jsou stylové a také velice pohodlné, což mnozí oceňují. Ať už jste jejich kouzlu propadla, nebo jste k nim zatím stále skeptická, určitě vás bude zajímat, že je možné tyto kalhoty nosit od pondělí do neděle. Připravili jsme pro vás outfity na každý den v týdnu.


Dort Apricot: Pod vedením Heleny Fléglové zvládnete z listového těsta připravit dechberoucí dort hodný profesionálního cukráře

Když jsme uznávanou cukrářku a majitelku studia HF Pastry Academy Helenu Fléglovou požádali, aby pro Apetit upekla dort k narozeninám, vůbec jsme netušili, čím nás překvapí. Napsat, že nám vyrazila dech by plně nevyjádřilo, jak obrovským zážitkem bylo sledovat jak jí pod rukama vzniká efektní dort Apricot. A dobrá zpráva? S návodem krok za krokem ho zvládnete připravit i vy!


Vytvořili skvostný domov, kde se setkává vkusný design a pohodový rodinný život

Základním cílem architektů tohoto zajímavého domu bylo vytvořit v interiéru pocit lehkosti, který bude na své obyvatele působit uklidňujícím dojmem. Jak se tento záměr podařilo splnit?


Neuvěřitelná proměna dvacetimetrového pražského bytu: Miniaturní prostor vyřešili jako švýcarský nožík

Malý prostor je vždycky velkou kreativní výzvou. Tentokrát se jako jediné řešení, jak do dvacetimetrové průchozí místnosti vměstnat tři rozdílné funkční prostory, ukázal multifunkční blok. Jako ze švýcarského nože vytáhnete, co zrovna potřebujete.


Pozor při pěstování květáku: Kdy vysazovat na záhon a jak předejít častým chybám

Květák patří mezi často pěstovanou zeleninu. Jenže jak na to, aby se nám podařilo vypěstovat kvalitní a chutný? Na co si dát pozor?


Jak se vyhnout faux pas v asijské, indické nebo italské restauraci? Sáhněte po správném příboru a neblbněte s hůlkami

Každá země má své zvyklosti, co se týče správného stolování. Tato pravidla by se pak nejlepším případě měla dodržovat nejen v případě, kdy danou zemi navštívíme, ale i v případě, že se rozhodneme navštívit příslušnou restauraci tady u nás. Mezi restaurace, které pak nejčastěji navštěvujeme, patří ty italské, asijské či indické. Na co se během jejich návštěvy zaměřit, abyste se nedopustili nějakého faux pas?


Kartonové krabice nevyhazujte: Efektivní využití na zahradě

Kartonové krabice můžete zlikvidovat a odnést do kontejneru k další recyklaci. Nicméně je můžete také efektivně využít na zahradě. Karton má řadu výhod, k tomu ho máte zdarma. Poradíme, jak a k čemu ho použít v exteriéru.


Jirešová po Survivoru: Takhle jí to seklo na mole!

Na mole Píseckého víkendu módy a designu se o víkendu objevila také herečka Ivana Jirešová (46).


Krásné pouto mezi domácími mazlíčky a jejich majiteli

Lidé a zvířata mají zvláštní vztah. Zvířata si ochočujeme od nepaměti a domácí zvířata jsou stále důležitou součástí našeho života. Přinášejí nám řadu zdravotních výhod a nikdy nezklamou a rozzáří nám den svou bezpodmínečnou láskou. V této galerii najdete srdceryvné fotografie domácích mazlíčků a jejich majitelů. Podívejte se.


Na poště jako v pekárně. Francouzi vyrobili poštovní známku s vůní bagety

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory. Vzdává tak hold symbolu francouzské gastronomie, který je od roku 2022 na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. Známka navíc obsahuje mikroskopické kapsle s aromatem a po promnutí voní jako tradiční bageta, napsala na svém serveru stanice BFM TV.


Hnojivo z rajčatových listů: způsob, jak využít listy po prořezávání

Hnojivo vyrobené z rostlin je levnou a ekologickou alternativou klasických hnojiv. Jedná se o způsob, jak můžete využít rostlinné zbytky svých rostlin po prořezávání a ještě z nich získat něco navíc. Asi nejznámější je hnojivo, které si můžete připravit z přesličky polní nebo z kopřivy. Stejně tak ale můžete upotřebit i zbytky rajčatových listů, které získáte po jejich prořezání. Rostlinné hnojivo vyživuje, napomáhá odolnosti proti chorobám a...


Neuvěřitelný projekt v Trnavě: Zapomeňte na tradiční domy, takhle má vypadat moderní bydlení

Na okraji Trnavy vyrůstá nová obytná čtvrť. Právě zde našli architekti dostatek prostoru pro stavbu jedinečného domu, kde se interiér dokonale spojuje s exteriérem. Již při prvním pohledu je zřejmé, že se za fasádou ukrývá zajímavě členitý domov.


Jak se britské královské páry seznámily?

Většina královských milostných příběhů je neobyčejně obyčejná. Zamilovat se do prince zní jako něco z Disneyho filmu, ale ve skutečném životě se mnoho takových vztahů odehrává jako každý jiný! Seznámí se prostřednictvím přátel a spojí je společné zájmy - jediný rozdíl je v tom, že jejich přáteli jsou lordi a dámy a jejich zájmy jsou koně a lyžování! Klikněte na následující galerii a objevte příběhy vzniku nejslavnějších královských románků.


Recept na přemnožení medvědů. Japonský lovec z nich dělá klobásy a doufá, že je tak ochrání

Škody na úrodě způsobené medvědy v japonské prefektuře Aomori prudce vzrostly. Počet lovců v oblasti navíc kvůli stárnutí populace klesá. S neobvyklým plánem na vyřešení obou problémů přišel Eigo Mori. Čtyřicetiletý lovec začal vyrábět a prodávat medvědí klobásy.


Tento týden v Ulici: Pokus o sebevraždu, žádost o ruku u Nyklových i milostný trojúhelník

Tento týden dojde v Ulici na romantiku i nečekaná přiznání a překvapivé pravdy. A taky na žádost o ruku u Nyklových, kolem které ale bude spousta otazníků. Hodně otázek se vyrojí také kolem Hanina předávkování léky. Magdu dožene už brzy její špatné svědomí kvůli sexu s Prokopem. A u Báry a Bruna padne definitivní rozhodnutí ohledně Bářiny Kodaně a jejich vztahu.


Kateřina Průšová otevřeně: Promluvila o platformě pro dospělé a sepsula zkrášlovací aplikace

Kateřina Průšová loni vstoupila do klubu čtyřicátnic, přesto by jí tento věk hádal málokdo. Modelka redakci eXtra.cz prozradila svůj tajný recept na mladistvý vzhled i dokonalé křivky, které by jí mohly závidět leckteré dvacítky. Takovou figuru ženy rády ukazují i na OnlyFans. Kateřina má však na tuto platformu pro dospělé svůj vlastní a poměrně razantní názor.


Horoskop od 20. května: Panny mají zachovat klid, Býci se nebránit změnám

Je tu další květnový týden a s ním i náš horoskop. Nadcházející dny ukážou, jak důležitou úlohu hrají v našich životech ohleduplnost, respekt a přirozená úcta k druhému. A přestože se tu a tam můžeme dostávat do konfliktních situací, vždy existuje způsob, jak i nepříjemnou věc a nesouhlas vyjádřit slušně a v klidu. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě další důležité téma, na které se vyplatí zaměřit pozornost. Jaké je to vaše, prozradí...


Influencerka z Austrálie dostala kritiku za “sdílení” manžela s více než 35 ženami

Australská influencerka Honey Brooks byla kritizována svými sledujícími za to, že sdílí svého manžela s více než 35 ženami v roce 2023. The post Influencerka z Austrálie dostala kritiku za “sdílení” manžela s více než 35 ženami appeared first on Instafamosos.


Tchyni se vyhýbám jako čert kříži. Myslí si, že má na péči o děti patent, přitom máma jsem teď já, zlobí se Mirka (23)

Říká se, že dobrá rada je nad zlato. A právě podle tohoto rčení se novopečená babička nejspíš řídí. Jenže snaše to není ani trochu po chuti. S tím, jak pečovat o svého osmiměsíčního syna, prý radit nepotřebuje.


27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky

Také patříte mezi milovníky kávy a váš den se bez ní neobejde? Vášeň pro tento povzbuzující nápoj nemusí končit vždy jen u šálku espressa, cappuccina či latte. Kávu můžete využít i při přípravě dezertů, se kterými určitě zabodujete. Poradíme vám, jak na to. Jako bonus zde najdete i pěknou řádku kávových receptů, včetně tiramisu, kávového crème brûlée či cappuccino cheesecaku!


Jak zabránit vrzání postele: Praktický průvodce

Vrzající postel může být noční můrou pro váš spánek i psychickou pohodu. Zvuk vrzání je nejen nepříjemný, ale také může být známkou toho, že vaše postel potřebuje údržbu nebo opravu. V tomto článku vám přinášíme několik efektivních tipů, jak se zbavit vrzání postele a zajistit si klidný a nerušený spánek.


Rychlý a svěží okurkový salát. Hotový za pár minut!

Salátové okurky jsou výbornou surovin pro přípravu různých salátů ke grilování. Někdo miluje klasické tzatziki, jiný zase oblíbený šopák. My pro vás dnes máme další jednoduchý recept.


Nejdivnější poslední jídla věznů před popravou

Vězni odsouzení k smrti mají v Americe před popravou právo na poslední jídlo dle jejich přání. Jeden by si myslel, že si budou přát oblíbená jídla z dětství nebo luxusní chody, ale často byly jejich požadavky dost překvapující. Muž jménem Michael Dewayne Smith byl popraven 4. dubna 2024 po 20 letech v cele smrti za dvojnásobnou vraždu. Byl držen v oklahomské věznici, která vězňům večer před popravou dopřává poslední jídlo podle jejich výběru. Jedenačtyřicetiletý muž se tohoto práva údajně vzdal a nechal si donést jen zbytky z vězeňské jídelny. Smith se také rozhodl, že nepronese žádná poslední slova. Prohlédněte si tuto galerii plnou těch nejpodivnějších posledních jídel, o která si kdy vězni řekli.


Od Mickeyho po Elsu: trend Disneycore se hlásí o slovo

Módní trend, který se spolu s dalšími snaží v roce 2024 probojovat do našich šatníků, nás vrací zpátky do dětství. Pokud jste milovali oblečení s potisky a výšivkami vašich oblíbených kreslených postaviček už kdysi, můžete si ho bez výčitek obléknout i dnes. Disneycore je zpět a přináší s sebou do našich každodenních outfitů vlnu nostalgie a radosti.


Kopřiva: vyrobte si z ní hnojivo na rostliny a ušetřete peníze

Pokud hledáte způsoby, jak co nejvíce minimalizovat použití chemických hnojiv ve své zahradě, stačí se rozhlédnout kolem. Určitě máte k dispozici spoustu rostlin, které můžete použít k výrobě hnojiva. Kopřiva je jen jednou z nich. Jedná se ale o nejoblíbenější hnojivo z rostlin, navzdory tomu, že hrozí popáleniny. Obsahuje dusík, fosfor, hořčík, železo i vápník. Díky tomu vyživují vaše rostliny, činí je odolnější vůči chorobám a odpuzují i...


Přírodní repelent pro lidi i zvířata: Zkuste jedlou sodu, tea tree olej i rozmarýn

Sezona klíšťat je v plném proudu. Pokud dáváte přednost přírodním repelentům, přinášíme pár tipů, jak ochránit svého chlupatého parťáka i sebe.


Co přidat do šlehačky, aby ztuhla? Máme 7 možností, jak toho dosáhnout

Šlehačka je ušlehaná vysokoprocentní smetana, která vzniká jako bílá usazenina na povrchu mléka. Šlehačka je našlehaný krém, do kterého se vhání bublinky vzduchu a ty způsobí, že je krásně nadýchaná.


Nejvyhledávanější nohy celebrit na internetu

Jestli jsme se v moderní době něco naučili, pak to, že internet je jedním z nejpřesvědčivějších způsobů, jak nahlédnout do nejskrytějších částí lidské mysli. Vezměte si například Wikifeet, webovou stránku věnovanou výhradně (bez slovní hříčky!) nohám celebrit, která odhaluje, které fotografie nohou hvězd mají nejvíce zhlédnutí. Klikněte a podívejte se na hvězdy s nejoblíbenějšími nohami na internetu a zkuste uhodnout, komu patří!


Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou

Obvykle na konci všedního dne se nám nechce příliš vařit. Máme pro vás pět rychlých večeří na běžný den. Nejsou náročné na přípravu a zároveň si na nich pochutnáte.


BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá

Dezerty, jejichž základem, nebo podstatnou částí jsou sušenky, je celá řada. U nás mezi nejznámější patří třeba BeBe střecha nebo řezy ze stejného „polotovaru“. Finalistka soutěže Peče celá země Tereza Olbrichtová ovšem nabídla recept na buchtu, která má jednu důležitou a chuťově perfektní ingredienci navíc.


Kuře na paprice nemusí být jen kuře: Vyzkoušejte skvělou omáčku s vepřovým, hovězím či cizrnou

Kuře na paprice zná v našich končinách téměř každý. Ačkoliv recept pochází z Maďarska, mnoho Čechů jej považuje za pravou tuzemskou klasiku. Oblíbená omáčka se neomezuje jen na kuřecí maso, má mnoho variant a některé z nich potěší i vegetariány.


Jedlé květy v kuchyni: Přidejte do pokrmů kousek barevné krásy z přírody

Jedlé květy už dávno nejsou používány pouze ke zpestření dezertů. Na svůj vzhled nás lákají jako ozdoba celých pokrmů, ale také salátů, pomazánek nebo muffinů. Poznejte krásu jedlých květů a pozvěte je do kuchyně.


Módní hit pro léto 2024: Kabelka ve tvaru mušle se hodí ke kraťasům i pastelovým šatům

Každoročně se ve světě módy objevují designové kousky, které odrážejí nové trendy a jsou plné inspirace. Jedním z nečekaných hitů letošní sezony je také kabelka připomínající lasturu. Módní kousek, jenž vypadá jako suvenýr z dovolené, vás myšlenkami přenese přímo k moři.


Játrové knedlíčky posunou vývar na vyšší level. Zkuste je s pomocí videonávodu

Játrové knedlíčky udělají z jakéhokoli vývaru ještě lepší polévku. Jsou syté a plné chuti, skvěle zasytí, a pokud se o vás pokouší nějaká choroba, zaručeně vás takový vývar s játrovými knedlíčky postaví na nohy.


Karl Lagerfeld byl legendární návrhář i skvělý businessman. Velkou část jmění zdědila jeho věrná společnice Choupette

Není snad nikdo, kdo by neznal jméno tohoto legendárního módního návrháře a kdo by si jej také okamžitě nespojil s typickými znaky jeho oblečení – dokonale padnoucí střihy, francouzská elegance a rockové prvky v černobílých outfitech. Karl Lagerfeld spolupracoval s mnoha významnými jmény nejen módního průmyslu, rozuměl obchodu a miloval svou kočku Choupette.


Těchto 5 chyb při koupi bazénu nedělejte

Vidina vlastního bazénu je pro spoustu lidí tak lákavá, že skočí na lep nabídce, která je pěkná jen na první pohled. Na co si dát pozor, když si chcete pořídit zapuštěný bazén na zahradu? Pozor na internet a zaručené rady známých Bazén do země nejspíš pořizujete s vidinou, že vám vydrží alespoň pár desítek let. Za […]


Denní horoskop na 20. května 2024: Berani musí myslet na své zdraví, Lvy překvapí návštěva

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 20. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Domácí postřik na padlí, kadeřavost a další choroby rostlin: Pomůže jedna bylina

Strupovitost a padlí na jabloních, plíseň u révy i kadeřavost broskvoní – to jsou jen některé z častých komplikací pěstitelů. Samozřejmě proti nim existují chemické prostředky, nicméně pokud chcete zkusit přírodní cestu, vyrobte si postřik z přesličky rolní.


Makadlovka: jeden z nejzávažnějších škůdců, který vám zlikviduje rajčata a velmi rychle se množí. Jednejte hned, dokáže zničit celou rostlinu

V tuto dobu už máte rajčata určitě vysázena do skleníku, i do venkovních podmínek a těšíte se, jak si na sladkých plodech letos pochutnáte. Ale, vaši radost vám velmi rychle může pokazit docela nenápadný motýlek, jehož housenky likvidují především rajčata, ale i brambory či lilek. Toto nebezpečí je platné především pro výsadby ve skleníku, nicméně před tímto škůdcem si nemůžete být jisti ani venku. Jelikož se tento škůdce velmi rychle množí a...


Největší mýty o učení se druhého jazyka v pozdějším věku

Pokud jde o učení se nového jazyka, mnoho lidí se vymlouvá, že nemají čas a nemají na učení vůbec kapacitu, zejména v dospělosti. To jsou časté výmluvy i mylné představy. Tyto mýty lidi často brzdí ve studiu cizích jazyků a je na čase je jednou provždy vyvrátit. Chcete odhalit největší mýty o studiu cizích jazyků? Pak se podívejte do této galerie.


Kvíz: Znáte původní konce klasických pohádek? Některé vás velmi překvapí

Všichni milují pohádky, protože jsou krásné, plné radosti a naděje a vždy můžeme očekávat šťastný konec. To platí alespoň pro příběhy z dílny Walta Disneyho, které jsou navíc plné veselých písniček. Původní verze pohádek jsou ale trochu jiné. Ne vždy se dočkáme šťastného konce, a když už je zlo potrestáno, bývá to dost morbidním způsobem. Znáte originální verze z pera Hanse Christiana Andersena nebo bratří Grimmů?


S mšicemi zatočíte i bez chemie. Vyrobte si doma velmi účinný postřik z máty a chilli

Jsou to drobní, ale velmi nepříjemní zahradní škůdci, kteří dokáží vážně poškodit rostliny. Nejspíš se s nimi každý rok setkáváte i vy na vaší zahrádce a zjistili jste, že je celkem těžké nad nimi vyhrát. Víte ale, že je možné se jich zbavit i přírodní cestou?


Lubomíra (23): Znala jsem jen naši zahradu a oblečení mi šila mamka. Na střední pak přišla tvrdá srážka s realitou

Rodiče Lubomíry byli tak trošku podivíni. Veškerý čas trávili s dětmi na zahradě, kde si pěstovali zeleninu a ovoce. Maminka šila všem oblečení a vařilo se výhradně z vlastních výpěstků. Rodina nikdy nebyla na výletě, natož dovolené. Proto když Lubomíra nastoupila na střední školu, nestačila se divit.