JAK SE ZBAVIT MšIC? S POMOCí CHILLI A VODKY!

Máte mšic už plné zuby? Tito otravní škůdci na zahradách dokáží s rostlinami a s vaší úrodou pořádně zamávat. Uvelebí se nejčastěji na jarních mladých stoncích odkud se nehnou klidně i celé léto. S tím už může být však brzy konec. Připravte jim do cesty agresivní postřik. Budou vám bohatě stačit jen dvě domácí ingredience. Které to jsou?

Deformují listy, mění jejich barvu

Deformita listů je jednou z hlavních příznaků mšic a také způsobů, jak objevit mšice nejrychleji.  Jakmile se listy mění ze zelené na fialové, lze mšice očekávat i ve spodní částech listů. Tam bývá usídlena zpravidla celá armáda mšic.

Foto: Pixabay

Nenechte se zmýlit, mšice nepřízeň počasí jen těžko odradí. Mšice přežijí i holomrazy, vytáhněte proto včas vaše zbraně. Nenechte mšice na vašich rostlinách dlouho cizopasit. Jakmile přeruší kořenový systém, mohlo by být s vašimi rostlinami náhlý konec. Vezměte na ně chilli a vodku. Tyto dvě ingredience zabírají na mšice nejlépe. Ručně byste je sbírali možná ještě o Vánocích.

Zbavte se jich ekologicky a šetrně

Mšice, které nejraději sají šťávu ze stonků mladých rostlin, je zapotřebí co nejrychleji zlikvidovat. Jak? Do jednoho litru vody vhoďte přibližně 5 dkg chilli papriček. Čím více budou pálivé, tím lépe. Směs povařte na mírném ohni jen krátce, zhruba asi dvě minuty. Jakmile se papričky ve vodní lázni dostatečně vylouhují, můžete je přes jemné síto scedit zpět do připraveného postřikovače.

Panáka lihového nápoje, nejlépe průhledné silné vodky, vlijte do roztoku těsně až před aplikací. Zasažená místa od mšic postříkejte z úcty vhodné vzdálenosti. Postřik se vám bude hodit nejen na mšice, ale i na jiný savý hmyz. Tento domácí postřik můžete používat dle potřeby.

Zdroje informací: https://www.nkz.cz/praxe/choroby-skudci/genialni-trik-proti-msicim-pouzijte-chilli-papricky-panaka-vodky-budete

https://jaksiudelat.cz/msice-chilli-postrik/

Náhledové foto: Pixabay

The post Jak se zbavit mšic? S pomocí chilli a vodky! first appeared on Náš dům.

2024-05-09T11:12:33Z dg43tfdfdgfd