KDE VšUDE VYUžIJETE SVěTLO S čIDLEM

Osvícení interiéru i exteriéru je vždy důležitým a někdy dokonce zásadním prvkem, který dokáže nejen ochránit váš majetek před odcizením, ale dokáže ochránit i vás samotné před pádem v době šera. Díky správnému osvětlení pak můžete předejít třeba pádům z prudkých schodů venku. Pro svícení přitom nemusíte vždy mačkat vypínač. Instalování světelných čidel na domě má řadu svých výhod. Senzor se ve vaší přítomnosti vždy pravidelně rozsvítí, tudíž nebudete muset použít vaše ruce vůbec používat. A to se opravdu vyplatí.

Světlo na chodbu i na vaši zahradu

Už jste někdy v životě zažili pocit, že nevidíte ani na krok? S instalací světelných čidel se vám to stát nemůže. Zbudujte si i vy na vaší zahradě světla se senzory. Nechte zahradu svítit podle vašich kroků a pohybu. Při instalaci světla pouze nezapomeňte nastavit výšku vaší postavy. To proto, aby se světla nerozsvěcela zbytečně. Místo toho, aby permanentně svítila, se rozsvítí jen ve chvíli, kdy budete procházet kolem. Světla s čidly jsou logicky i velmi ekonomická. Tak proč s jejich zařízením příliš dlouho otálet?

Světla s čidly na vaši zahradu mohou mít i solární podobu, tudíž nemusíte investovat do drahých prvků typu baterií nebo dokonce úpravy rozvodů. Solární baterie se za dobrého světla či slunečních paprsků vždy dobře nabije a nemusíte se tedy o světlo obávat ani v případě výpadku proudu.

Foto: Pixabay

Kam světla s čidly nepatří

Neinstalujte je například na frekventované místa, ve kterých často pobývají třeba vaši domácí mazlíčci. Tam, kde je velký provoz, se světla příliš nevyplácí. V prostorech, kde je frmol, by se vám světla mohla spíše vymstít. Nepřetržité zapínání i vypínání je při pohybu více lidí spíše otravné, i to lze ale vyřešit vhodným nastavením.

Světlo s čidlem vám vždy napoví, když se kdokoliv cizí bude venku pohybovat, upozornit tak může i na případné zloděje. Zkrátka a dobře, světla s čidly jsou vhodné skoro všude.

Zdroje informací: https://www.homeincube.cz/vyuzijte-svetelne-cidlo-ve-svuj-prospech-kam-se-hodi-lampa-s-cidlem-a-kde-bude-k-nicemu/

https://www.nasezahrada.com/svetla-s-cidlem-pohybu-v-exterieru-kam-se-hodi-a-kde-naopak-nikoli/

Náhledové foto: Pixabay

The post Kde všude využijete světlo s čidlem first appeared on Náš dům.

2024-04-15T11:02:06Z dg43tfdfdgfd