“MANžEL Už NENí JAKO DříV. ZAčAL SE MěNIT A Já MU PřESTáVáM ROZUMěT,” NEVí SI RADY SIMONA

Život nám nabízí nejrůznější situace, které neumíme ovlivnit. Měníme se, stejně tak se mění svět a lidé kolem nás. A ne vždycky jsou to změny pozitivní, tedy takové, které umíme nebo chceme ovlivnit. Člověk může projít mnoha věcmi, které ho formují. Takže i prakticky smýšlejícího jedince může pohltit ezoterika. Simona prožila se svým mužem krásných 45 let. Poslední dva roky se však Zdeněk začal měnit. Teď neví, co si s ním a novou situací počít.

Manžel byl vždycky prakticky smýšlející chlap, který se smál horoskopům a všem ezo věcem. Říkal, že z lidí jen tahají peníze. Měla jsem na to podobný názor. Jenže teď se ten manželův rapidně změnil. Po 45 letech, kdy jsme si žili spokojeně se zbláznil. Jinak to neumím nazvat. On se totiž k těm ezo šílencům přidal. Začalo to celé nevinně. Nastal čas, kdy měl jít do důchodu. Odešel s vědomím, že já půjdu za rok po něm. Prý ten rok bude odpočívat a zvelebovat náš dům. Po společné dovolené mu z bývalé práce volali jestli by jim nepomohl zaškolit nového člověka. Ten, co nastoupil po něm to vzdal a odešel. Byl rád, tak docházel do firmy ještě dva měsíce a něco si k důchodu vydělal. 

Výlety po mystické Praze

Doma zkoumal historii a rád bloudil Prahou, nacházel nová místa. Později už to byly výlety po mystické Praze. Vždy odcházel ráno a vracel se odpoledne. Nadšeně mi o všem povídal, co kde viděl a jak to zapadá do těch mystických věcí. Poslouchala jsem tak napůl, spoustě věcem jsem nerozuměla a ani se mi nechtělo se doptávat. Na internetu narazil na partu podobných lidí a rozhodl se s nimi vyjet někam na víkend na Šumavu. Hned jsem si řekla, že pojedu s ním a užijeme si to. Byla jsem ochotná přežít i nějaké ty mystické věci. Odmítl. Prý by mě to nebavilo a nezapadla bych mezi ně. Mám být doma a odpočívat.

Pavla (67 let): Můj manžel udělal bez mého vědomí hroznou věc, nevím co teď dál

Důvěra je v partnerském vztahu klíčová a opravdu velmi důležitá, protože bez ní nikdy nevíte, zda vám partner říká pravdu nebo vám lže. Věřit druhému je zkrátka priorita a když vás partner zklame, je to vždycky velký šok. Důvěra je jako papír, když se jednou pokrčí, nikdy nebude jako dřív. Pavla měla s manželem dobré vztahy, věřila mu. Až do chvíle, kdy zjistila, co za jejími zády udělal. Neví, zda mu odpustit nebo to už nedokáže a udělá razantní krok.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Zcela tomu propadl

Přijel absolutně nadšený, že to bylo skvělé a příště jede zase! Jezdil pravidelně, jednou nebo dvakrát do měsíce. Nikdy mě s sebou nechtěl, prý to není nic pro mě. Dělala jsem si z něj legraci, aby mi ho neodlákala nějaká jiná. Smál se tomu se mnou, že to prý nehrozí, jsou tam jen mladé holky a o ty on nestojí. Chvíli to trvalo, ale ulovila ho nějaká šílená ezo koučka. Měnil se mi před očima. Nic není na světě reálné, žijeme ve lži, život je jen iluze, příroda nás volá a my ji musíme spasit. Jen jsem zírala. To, co můj muž kdysi odsuzoval teď provozuje.

Jarka (55 let): Manžel na stará kolena objevil kouzlo automatů. Jednoho dne nám někdo zaklepal na dveře a připravil nás o všechno.

Závislost může mít různé podoby i formy. Vždy má negativní dopad na rodinu, ať už jde o vztahy nebo například ekonomickou stránku. Jarka žila spořádaný život s manželem a dětmi. Měli vlastní byt, oba stálou práci, ale její muž objevil kouzlo automatů. Zcela tomu propadl. A jak to tak bývá, nebylo to jen o výhrách. Prohry se hromadily, manžel si půjčoval peníze až jednou Jarce na dveře zaklepal vymahač dluhů.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Odešel jen se zlomeným šípem

Netrvalo dlouho a stěhoval se k ezo bláznivce. Ona mu totiž rozumí úplně nejvíc ze všech. Ne já, která ho znám roky, ale ona. Chodí spolu objímat stromy, rozmlouvat s počasím, do potní chýše, vytváří si spolu lunární horoskopy, tančí u ohně při úplňku, no prostě samé šílenosti. Můj praktický založený manžel je pryč. Úplně. Odstěhoval se a s sebou si vzal kartáček na zuby, zlomený šíp, kameny a pírko moudrosti. Ostatní prý není podstatné, to je svazující. 

Ivana (46 let): Manžela dostihla krize středního věku a náhle se změnil. Zjistila jsem, že má milenku, ale bylo to ještě horší

Nevěra umí pohodovému vztahu zasadit velkou ránu nebo ho dokonce rozbít. Stačí jeden večer a dlouho budovaný vztah a především důvěra je pryč. Důvěra, láska, péče, to všechno zmizí a začíná nepříjemné období, ze kterého se ne každý vztah dostane. Své o tom ví Ivana, která myslela, že je její život zalitý sluncem. Vystřízlivěla během jednoho večera, kdy její manžel udělal něco, co jí ponížilo.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Nevím, co dělat 

Není to s ní prý o sexu nebo jiných věcech. Je to duchovno, spojuje ho s ní, miluje jí. Jsou to spřízněné duše, které se po letech našly. A já nevím, co dělat. Otevřou se mu někdy oči a pochopí, že se zbláznil? Přijde k rozumu? Nebo už je to ztraceno? 

Související články

2024-05-10T08:23:57Z dg43tfdfdgfd