MLSEJTE BEZ VýčITEK A BEZ ZDRžOVáNí: SKVěLé DEZERTY PLNé OVOCE, KTERé PřIPRAVíTE DO 30 MINUT

Mlsání by rozhodně nemělo být spojeno s výčitkami. Existují způsoby, jak si pochutnat na skvělém dezertu, aniž byste museli obětovat svůj zdravý životní styl. Buď volte menší porce, nebo si dopřejte takový, který je sladký z čerstvého ovoce. Dobrou zprávou také je, že mnoho takových připravíte i za pár minut.

Expresní ovocné poháry

Nejrychlejším způsobem, jak si pochutnat, je ovocný pohár. Jednoduše do misky či skleničky navrstvíte své oblíbené ovoce a doplníte jej dalšími surovinami podle své chuti – dobře poslouží pudink, šlehačka, jogurt, tvaroh, nebo krém z mascarpone. Ovoce můžete vmíchat i přímo do krému, dezert tak získá nový rozměr. Přidat můžete i oříšky nebo granolu pro extra křupavost.

  • Do pohárů se skvěle hodí jahody, borůvky, kiwi, ananas, maliny, mango i další druhy šťavnatého ovoce.

Náš tip:

Smlsněte si například na jogurtových pohárech s mangem a mučenkou. K jejich přípravě vám postačí jen 4 ingredience.

Bleskové rolády s ovocnou náplní

Připravit skvělou roládu je snazší, než by se na první pohled mohlo zdát. Příprava je rychlá, jediné zdržení představuje chladnutí a chlazení, které se ale obejde bez vaší aktivní účasti. Stačí upéct piškotový plát a po upečení ho zatepla smotat do ruličky. Po vychladnutí piškot znovu rozvinete, naplníte šlehačkou nebo krémem a ovocem, znovu zatočíte a je hotovo.

  • V roládě vyniknou maliny, jahody nebo banány. Tyto druhy ovoce roládě dodají přirozenou sladkost, takže šlehačku už nemusíte příliš doslazovat.

Pečené ovocné dezerty

V troubě připravíte nejen jednoduché koláče na plech, ale také mnoho verzí kramblů, což je pečený dezert sestávájící z vrstvy ovoce ukryté pod dozlatova vypečenou křupavou drobenkou.

  • K pečení můžete použít i pevnější druhy ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky. Těm trochu potrvá než změknou, naopak bobulovému ovoci svědčí jen kratší pobyt v troubě. 

Náš tip:

Dopřejte si rychlý ovocný krambl. Na stole bude do 20 minut. Ideální dezert, když vás z nenadání přepadne návštěva nebo chuť na něco sladkého.

Zmrzlina z čerstvého ovoce

Domácí zmrzlinu z čerstvého ovoce, v angličtině označovanou jako „nice cream“, připravíte přímo v rekordním čase. Jednoduše rozmixujte ve výkoném stolním mixéru zmražené ovoce jako jsou banány, mango nebo jahody a okamžitě podávejte. Tento typ dezertu je nejen zdravý, ale i mimořádně osvěžující.

Náš tip:

Poněkud luxusnější verzi domácí zmrzliny představuje jahodový mražený jogurt se sušenkami. Ale žádný strach – i v tomto případě je příprava opravdu jednoduchá. O zbytek se postará mrazák.

Zdroje: Vaříme rychle, časopis Apetit

2024-04-03T14:05:37Z dg43tfdfdgfd