MáTE POCIT, žE TU NENí VAšE DUšE POPRVé: ZNAMENí SVěDčíCí O TOM, žE TOTO NENí Váš PRVNí žIVOT NA ZEMI

Existuje reinkarnace a může stát, že v různých formách můžeme prožít více životů? O tom se neustále vedou spory a neexistuje žádný důkaz, který by to stoprocentně potvrdil. Najdou se však nejrůznější znamení, jež se dají vysvětlit pouze tak, že jsou minulé životy zřejmě skutečností. Jak poznáte, že tu vaše duše není poprvé?

Máte spřízněnou duši

Máte ve své blízkosti někoho, s kým se cítíte takzvaně napojená? Většinou to vypadá tak, že si dokážete rozumět beze slov a umíte odhadnout, co si druhá osoba myslí, nebo jak se cítí, případně vytušíte, jak bude reagovat v dané situaci. Víc než s kýmkoliv jiným s ní prožíváte radost i smutek, cítíte stejnou bolest, když trpí a někdy dokonce onemocníte, když se necítí dobře vaše spřízněná duše. Důvodem všech těchto jevů může být to, že se již znáte z předchozích životů, a tak si nepotřebujete nic dlouze vysvětlovat a máte k sobě zkrátka blízko.

Nevysvětlitelné strachy

Máte hrůzu z pavouků a neotočíte ani list v časopise, pokud je na něm vyobrazeno toto většinou neškodné zvířátko? Panikaříte, jakmile zahlédnete v trávě hadici, která vám vzdáleně připomíná tělo hada? Můžete vyletět z kůže, když po vás někdo hodí plyšáka znázorňujícího myš? Nebo vás jímá děs, jakmile se ocitnete zavřená ve tmě? Jsou samozřejmě případy, kdy se strach z nejrůznějších věcí dá logicky vysvětlit. Například když vás rodiče hodili do vody, abyste se naučila plavat, a vy se doteď bojíte, že se utopíte. Ale pokusil se vás snad zakousnout obří pavouk? Nebo jste se setkala tváří v tvář s agresivní zabijáckou myší či hadem škrtičem, který vám šel po krku? S největší pravděpodobností ne, ale jak si tedy tyto nepříjemné fobie vysvětlit? Je dost možné, že jste nějaký takový traumatický zážitek prožila v minulém životě, a v tom současném se vám vzpomínky na něj podvědomě vrací.

Míváte déjà vu

Většina z nás někdy zažila déjà vu. Zatímco mnoho vědců a psychologů tvrdí, že pro to existuje neurologické vysvětlení, řada lidí věří, že déjà vu je znamením z minulého života. Když máte pocit, že už jste něco zažila, ať už je to setkání s nějakou osobou, o níž víte, že jste se s ní nikdy předtím nepotkala, nebo přítomnost na určitém místě, kde jste určitě ještě nikdy nebyla, zřejmě znovu prožíváte nějakou vzpomínku, která možná pochází z minulého života.

Živé sny a noční můry

Někteří lidé věří, že opakující se živé sny a noční můry mohou být spojeny s minulými životy prostřednictvím nevědomé paměti nebo emocí, které zůstávají z minulých inkarnací. Člověk ve svých snech nebo nočních můrách vzpomínky na události, situace nebo lidi z předchozích životů. Někdy se tvrdí, že některé fobie, nesnáze nebo vzorce chování, které se projevují ve snech, mohou mít svůj původ v předchozích životech. Nicméně je třeba brát na vědomí, že většina vědeckého výzkumu se soustředí na biologické, psychologické a neurologické vysvětlení snů a nočních můr, a ne na jejich spojení s minulými životy. Tyto jevy jsou obvykle vysvětlovány jako produkty mozku, který zpracovává zážitky, emoce a myšlenky během spánku.

Související články

2024-03-19T04:43:41Z dg43tfdfdgfd