MóDNí STYLISTKA RADí: S TěMITO KOUSKY SE NADOBRO ROZLUčTE, NEJSOU TRENDY ANI LICHOTIVé. ZAPOMEňTE NEJEN NA KáROVANé KOšILE

V jarním období máme tendenci nejen udělat pořádný generální úklid celého obydlí, ale také protřídit svou skříň. Právě v ní totiž mnohdy najdeme kousky, které už tam dávno nemají co dělat. A tak nastává ten nejvyšší čas na to se jich zbavit. Jakým kouskům dát nadobro sbohem? S tím radí módní stylistka Caitlyn James.

Každých pár měsíců, ideálně při každé změně ročního období, je důležité projít svůj šatník a rozhodnout se, co si nechat a co vyhodit. Nechávat si v šatníku věci, které možná někdy využijeme s myšlenkami, že “co, když se to někdy ještě bude hodit”, “třeba se do toho ještě někdy vejdu” nebo “možná to někdy využiju na nějakou příležitost”, je zcela zbytečné. Jak na správnou jarní revizi šatníku? A kterých kousků byste se měla zbavit nadobro? Na to odpovídá americká stylistka a designérka Caitlyn James.

 

Kabelky na jaro 2024: Tento trend je letošním trhákem. Pořiďte si kousek v bervě jednoho ovoce

Jaké ovoce k létu neodmyslitelně patří? Přece třešně! Slaďoučké plody nás letos potěší nejen coby lahodná pochoutka, ale jejich tóny v době zrání se promítly také do módy. Je to totiž právě třešňová barva, v níž vám nesmí chybět nová kabelka! Jakou si vybrat?
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Zbavte se károvaných košilí

To, že jsou některé kousky, jako například úzké džíny nebo kousky s výrazným logem, nadobro out, víme. Jsou ale i takové kousky, u kterých by nás možná ani nenapadlo, že je na čase se jich zbavit. Jedním z takových kousků je i stará dobrá károvaná košile.

Módní stylistka a designérka Caitlyn James se pro web Best Life Online k tomuto nesmrtelnému módnímu kousku vyjádřila: „Pokud vlastníte nějaké kárované košile nebo topy, musí okamžitě pryč z vaší skříně, pokud nejste na střední škole nebo níže.” Jedná se podle ní o takový kousek oblečení, který už má svých “5 minut slávy” za sebou. „Je to velmi mladistvý styl a upřímně opravdu zastaralý,” říká. Kárované košile jsou většinou flanelové, což jim dodává ještě více zastaralý vzhled. Pokud je vám tedy více než dětem na střední škole, nechte si takovou košili třeba na práci na chatě. Rozhodně ji ale nezařazujte do svého běžného každodenního šatníku.

 

Módní kousek, který vám na jaře nesmí chybět ve skříni: Už máte svou džínovou sukni? Využijte poslední šanci ji koupit ve slevě

To, že jsou džíny nadčasovou záležitostí, je všem jasné. Nejen džíny, ale také další denimové kousky ale letos ovládnou módní trendy. Řeč je konkrétně o džínových sukních, které hlásí svůj velký návrat. Už máte doma tu svojí? Vybrat si můžete z několika různých střihů.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Pryč se vzorovanými šátky s třásněmi

Vzorované šátky s třásněmi zažily svou chvíli slávy přibližně okolo roku 2010. Teď na ně již ale v módních trendech jednoduše není prostor. Podle stylistky není nutné se šátků zbavit nadobro, radí ale uchýlit se spíše k jednodušším variantám. „Doporučuji sáhnout spíše po jednoduchých, jednobarevných a robustnějších šátcích. Například ty z kašmíru jsou skvělou volbou,” říká stylistka Caitlyn James. Uznává však, že samozřejmě, že nemůže mluvit za osobní styl všech lidí „Pokud se vám vzorované šátky s třásněmi opravdu líbí a cítíte se v nich dobře, noste je dál. Doporučuji je ale kombinovat s jednoduchými prvky, aby celkový vzhled nepůsobil přeplácaně,” dodává.

 

Širokým páskům odzvonilo

Široké pásky umístěné v pase sice nemusí vždy vypadat špatně, ovšem ne každá žena jej umí do svého outfitu zakombinovat tak, aby byl výsledek opravdu lichotivý. „Tlustého robustního pásku bych se zbavila na 100%,” radí stylistka. „Existují sice případy, kdy jsem viděla opravdu hezký outfit s robustním páskem umístěním přes pěkné sako, ale málokdo umí potenciál širokého pásku opravdu využít. Proto bych raději volila pásek tenký,” říká. Zároveň zdůrazňuje, že pásky v současnosti neplní pouze svou praktickou funkci, nýbrž fungují spíše jako módní doplňky. „Je velmi důležité sladit barvu spony pásku s ostatními doplňky - to znamená, že pokud máme stříbrnou sponu u pásku, zvolte i stříbrné náušnice, řetízek, náramek a další věci, které nosíte. Rozhodně nekombinujte zlatou a stříbrnou. Výsledek z 99% nevypadá dobře, naopak mnohdy působí spíše lacině,” dodává.

 

Související články

2024-04-15T12:09:34Z dg43tfdfdgfd