MóDNí TIPY PRO žENY 50+: VSAďTE NA VýRAZNé TRENDY DOPLňKY A POřIďTE SI NADčASOVé PADNOUCí KOUSKY

Už vám bylo 50? Pak se nezdráhejte transformovat svůj šatník do takřka kapsulové sady osvědčených kousků, na které se můžete vždy spolehnout. Neváhejte je však vždy okořenit hravostí trendy doplňků.

Nečekejte od nás rady, co s úderem padesátky ze skříně nadobro vyřadit. Móda a styl není o věku, ovlivňuje je spíš osobnost každičké nositelky, stejně jako její unikátní tělesné proporce. Nutit plošné tipy všem nemá smysl, víc než jinde právě v módě funguje striktně osobní a velmi individualistický přístup. A když jde o dokonalý šatník, platí to snad dvojnásob. 

Dokonalé líčení pro ženy 50+: Vsaďte na perfektní přípravu a uberte s barvami i leskem, radí vizážistka

Univerzální rady berte s rezervou

Základní radou pro dámy nad padesát tedy není žádná ucelená sada dokonale padnoucích kousků. Spíše univerzální rada řídit se vlastním úsudkem a vsadit na střídmost. Nerezignovat ale na osobitý přístup a nevyhýbat se ani extravagantním kouskům, které dodají každému šatníku jedinečnost.

Jistě tak v šatníku máte notoricky známou a neustále připomínanou sadu základních módních stálic, které se spolu skvěle kombinují a máte i osvědčené střihy, na které se můžete vždy spolehnout. Nemusíte se ale vyhýbat ani aktuálním trendům. Naopak. Ty využijte k oživení, prohloubení barevnosti, získání nového výrazného prvku nebo k omlazení vaší garderoby pomocí doplňků.

Doporučené video: Co vám nesmí chybět v šatníku po padesátce podsle stylistky Nikoly Markové

Základní slušivé kousky nesouvisí s věkem

Máte-li přesto pocit, že se vaše současná garderoba kloní s ohledem na obecné rady ohledně věku spíše k příliš formálnímu střídmému stylu, nebojte se sáhnout po nápadnějších kouscích. Nové trendy tak mohou do vašeho šatníku vměstnat třeba kalhoty s širokými nohavicemi, denim v podobě sukně sahající ke kolenům a níže nebo hravé a mladistvé střevíčky typu Mary Jane, které v botníku jistě nebudete mít za svou módní kariéru poprvé. Nyní ale, víc než eleganci, nabízí mladistvý look a ten si na nich zamilujete na první pohled.

Dámy 50+ udávají trendy: Eva Herzigová a Monica Bellucci ovládly svými šik outfity pařížský týden módy

Trend současnosti zastoupí praktické a slušivé bílé šaty

Aktuální trendy jdou dokonalému šatníku 50+ vlastně naproti i v mnohém dalším. Jistě se v něm mohou usídlit třeba sněhobílé šaty v jakémkoli zpracování, do skříně vám skvěle zapadne i klasická vesta inspirovaná pánským oblekem, která je vhodná k vrstvení i nošení místo topu.

Inspirativní styl 50+ podle herečky Jitky Schneiderové: Honosné buklé v trendy střihu nosí takřka na holém těle

Kouzlo jedinečnosti získáte díky nápaditým doplňkům

A když dojde na doplňky, můžete rozšířit v duchu aktuálních trendů třeba svou současnou sadu kabelek. Určitě totiž potřebujete výraznější typ drobnějšího zavazadélka, tzv. baguette bag nebo naopak nepřehlédnutelnou “nákupní” kabelu velkých rozměrů. Doplňky totiž mohou střídmý a propracovaný šatník dokonale aktualizovat a zatraktivnit. A právě po padesátce to umí lépe než divoké vzory a potisky nebo příliš překombinované střihové modelace.

Na výběr aktuálních kousků vhodných pro doplnění šatníku nejen po padesátce, se můžete podívat do galerie.

Související články

2024-03-18T08:26:52Z dg43tfdfdgfd