NOSTE OBLEčENí PODLE TYPU VAší POSTAVY: ZJISTěTE, CO SLUší žENáM S POSTAVOU JEDNOHO TVARU

Některé kousky se vám mohou sebevíc líbit, ale zkrátka vám nesedí, ať je zkombinujete s čímkoliv. Patříte mezi tyto ženy? Přestaňte si lámat hlavu tím, čím to je. Odpověď je totiž velmi jednoduchá - může za to typ vaší postavy. Klasické rozčlenění na jablka a hrušky známe. Existují ale i další typy postav, například postava obdélníkového tvaru. Právě na tu se dnes zaměříme.

Klíčové je zjistit, jaký typ postavy máte

Někdy se stane, že šaty, které vaší sluší vaší kamarádce, nesluší vám. To je jednoduše způsobeno tím, že každý z nás má unikátní tvar těla. Ačkoliv při výběru oblečení často zvažujeme, jestli se nám líbí jeho styl nebo barva, střih je klíčový. Nesprávný střih může nechtěně upozornit na partie těla, na které bychom raději neupozorňovali, a tím pokazit celkový dojem. Proto bychom měli vybírat oblečení primárně podle toho, jaký typ postavy máme. To můžete odhadnout pohledem do zrcadla nebo přesněji určit měřením – změřte si ramena, prsa a boky v nejširších místech a pas v nejužším bodě.

 

Plavková sezóna je na spadnutí: Jednodílné plavky dokážou vykouzlit krásné křivky komukoliv

Výběr plavek může být pro mnohé ženy stresující záležitostí, zvláště pokud hledají model, který by lichotil jejich postavě a zároveň byl pohodlný. Pokud jste se svojí postavou věčně nespokojená, pak jsou pro vás jednodílné plavky ideální volbou. Dokážou totiž zvýraznit vaše přednosti a skryjí to, co chcete nechat jen pro sebe.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Postava typu jablko je charakterizována širší horní částí těla. Ženy s touto postavou mají rozsáhlá ramena, trup a nedefinovaný pas (často v jedné rovině s trupem a rameny) a také širší záda. Naopak, dolní část těla je výrazně štíhlejší. U žen s postavou ve tvaru hrušky jsou typické širší boky a silná stehna. Jejich trup, ramena a záda jsou oproti tomu většinou velmi drobné. Jsou ale i další, méně známé typy postav, které má mnoho žen, aniž by to věděly. Například postava typu H, jinak také obdélníkový typ postavy, je taková, kde je nevýrazný pas. Ramena jsou v šíři boků a celkově působí spíše chlapecky. Naopak pro postavu ve tvaru přesýpacích hodin je typické, že má žena stejnou velikost poprsí a boků. Obvod pasu je v tomto případě menší, a proto opticky připomíná právě přesýpací hodiny. V neposlední řadě existuje také postava typu obrácený trojúhelník, která se vyznačuje širokými rameny a úzkým pasem a boky.

 

Co ženám s postavou ve tvaru H sluší?

Většina žen, které mají tento typ postavy, se mohou chlubit dlouhými a štíhlými nohami. Nebojte se je tedy ukázat! Obzvláště teď v jarním období sáhněte po šatech nebo sukních - slušet vám budou především ty do pasu, rozšířené nebo nabírané. Právě áčkové sukně vám mohou opticky vytvarovat pas, což je ve vašem případě ideální. Co se týče šatů, opět volte ty v áčkovém střihu s rozšířenou sukní, které vám dodají tvary a ženskost. A jestliže tak úplně neholdujete sukním, sáhněte po kalhotách - opět s vyšším pasem, který vám pomůže postavu vytvarovat a zdůraznit přednosti.

 

Kousky, na které raději zapomeňte

U žen, které mají obdélníkový typ postavy, jinak také postavu ve tvaru písmene H, je v oblékání problematický především chybějící pas a minimální proporční rozdíly. V celkovém dojmu může postava působit až chlapecky, čehož se chceme v oblékání vyvarovat. Naopak je třeba myslet na to, aby byl outfit sestaven tak, aby vynikla vaše ženskost a tvary.

Pokud máte postavu obdélníkového typu, rozhodně byste se měla vyvarovat takových kousků, které vaši postavu deformují. Že nevíte, co si pod tím představit? Zkrátka a dobře dejte sbohem volným šatům, dlouhým halenkám a košilím. Rozlučte se také s ramenními vycpávkami, které vaši vrchní část těla ještě více rozšíří. Co se týče spodní části outfitu, vyhnout byste se měla bokovkám, které, ačkoliv se vrací do módních trendů, vaší postavě moc lichotit nebudou.

Šaty, které můžete nosit po celý rok a navíc sluší ženám v každém věku: Tipy, kde nakoupit

V květnu se počasí mění tak rychle, že si mnohdy nevíme rady s tím, co si obléct. Jednou je tak horko, jako by bylo 30 stupňů ve stínu, a o chvíli později zase sháníme teplou bundu a čepici. Co bychom měli nosit, abychom byli připraveni na vše? Nemusíte se obávat, máme pro vás tip ideální oblečení – odolá jakékoliv teplotě a vypadá uvolněně, ale stále stylově.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

2024-05-09T03:37:14Z dg43tfdfdgfd