NáVRHářKA BEATA RAJSKá PROZRADILA SVůJ FíGL NA úKLID: NEDáM DOPUSTIT NA FIALOVý HADříK, KUPUJI HO PO DESíTKáCH

Módní návrhářka Beata Rajská (61) popisuje v rozhovoru pro Lifee, jak si nejlépe poradit s jarním úklidem a co je v domácnosti jejím největším pomocníkem. Jakou roli má ve věci úklidu její manžel? Proč je Beata tolik vysazená na čisté poličky nebo vyklizenou myčku? Preferuje oblíbená módní návrhářka produkty, které jsou ekologické? 

Módní návrhářka Beata Rajská (61) má ráda pořádek nejen ve svém ateliéru, ale samozřejmě i doma. Jak nám prozradila, uklízí průběžně, proto se v otázce úklidu nemusí trápit s nejrůznějšími výstřelky nebo trendy. "Určitě nejsem ten typ, který si myslí, že pokud neumyje okna, tak nebude jaro. Když jdu po schodech a vidím někde vrstvu prachu, popadnu prachovku a vytřu to. Myslím, že pořádek mám doma průběžně a žádné sezónní záchvaty se mně netýkají," popisuje oblíbená návrhářka v našem rozhovoru.

Doporučené video: Módní návrhářka Beata Rajská v talkshow Na kafeečko

Beata Rajská miluje úklid

Módní návrhářka prý podědila cit pro úklid od své maminky, která ji v dětství nutila do čista leštit dokonce i prahy na podlaze. Nikdy jí to neopomněla připomenout. "Moje maminka byla velký pedant na úklid. Ale nebylo to tak tragické. Bylo to jistým způsobem dané, ve všem byl systém, proto jsme si na to rychle zvykli. Musím říct, že u sestry to vyvolalo jistou rebelii," vzpomíná Beata Rajská sestru, která úklid v té době pojímala po svém. "Řídila se mottem, čím větší bordel, tím větší je doma vítězství. Já jsem si zvykla," naznačuje návrhářka.

Zvyk z dětství se pochopitelně odráží také na její současné povaze. Někdy to s ní zkrátka není jednoduché. "Moje snacha o mě říká, že dokážu zhulákat i svá vnoučata, aby byl pořádek – což je vlastně super. Své vlastní kluky jsem velmi intuitivně vedla k tomu, že když vytáhnou své hračky, mohou si hrát, ale také by je měli naházet na jedno místo. Smysl pro pořádek a pro detail tam určitě byl," přiznává Beata Rajská. "Pedanství jsem tímto získala také pro svoji práci a pro život je to asi dobře."

Módní rady pro ženy 50+ od návrhářky Beaty Rajské: Výstřihy a minisukně přidávají věk, volné a delší šaty jsou to pravé

Tajný tip návrhářky: Fialový hadřík a voda

Pokud by návrhářka Beata Rajská měla radit čtenářkám Lifee, měla by v rukávu jeden zaručený tip. "Mám jeden fialový hadřík, který zbožňuji. Otírám s ním sklo," radí Beata. "Snažím se uklízet ekologicky. Na ten fialový hadřík se mi například nejlépe osvědčila teplá voda. Je to hadřík, se kterým zvládnu všechno, nic dalšího chemického nepoužívám. V akci jich potom koupím klidně 20," říká Beata Rajská, odbornice na ženskou módu.

Tipy slavných žen proti pocení: Beata Rajská nedá dopustit na potítka, Hanka Kynychová na bylinky a Prokešová na kapesníky

Doma nám vypomáhá paní na úklid

Beata Rajská pochopitelně není na úklid sama. "Mám také svoji paní na úklid, protože jinak bych to nezvládala. Ale jsou momenty, kdy udělám výjimku – manžel například nedávno dostal k narozeninám dárky, které se musely uskladnit ve spížce, proto jsem v neděli večer dělala pořádek," říká návrhářka. Když ale přijde na vaření, se špinavým nádobím si Beata poradí s přehledem. "V kuchyni je králem můj manžel, takže mi praní ani myčka nevadí. Na mě zbyde pořádek kolem, protože vím, že mi odlehčí tím, že skvěle vaří. Řeknu si: 'To je tak skvělé, že je neděle a já si můžu číst knížku!' Máme to doma hezky rozdělené," pochvaluje si.

Na fotografie módní návrhářky Beaty Rajské, která navštívila křest knihy o úklidu Kateřiny Brožové, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

2024-04-15T10:18:38Z dg43tfdfdgfd