PAM RABBIT, ZPěVAčKA S EXOTICKýM JMéNEM I VZHLEDEM BOJUJE O JEDNU Z CEN ANDěL 2023: JEJí IMAGE DEFINUJí HAVRANí VLASY A OSOBITý STYL

Kdo je Pam Rabbit (26), nominovaná na cenu Anděl 2023 v kategorii sólová intepretka roku? Excentrická a osobitá zpěvačka, autorka a někdejší účastnice národního kola Eurovize si svou hudbu i image do puntíku buduje vlastními silami. A to včetně jevištních kostýmů.

Nejvýraznějším polem působnosti nadějné písničkářky s arménskými kořeny jménem Pamela Narimanian je beze sporu mládeží milovaná sociální síť TikTok. Tam má pod pseudonymem Pam Rabbit, který vznikl spojením jejího křestního jména a náklonnosti k domácímu mazlíčkovi, už stovky tisíc sledujících.

Nominace na Ceny Anděl: O sošku letos zabojují Anna K., Pam Rabbit, David Koller, Viktor Sheen, Calin nebo J.A.R.

Koncert ve vyprodané aréně i zkušenosti z Eurovize

A do svého kariérního životopisu si může zapsat i prozaičtější úspěchy, třeba dvojnásobnou roli předskokanky na turné kapely Mirai, které loni vyvrcholilo velkolepou show v 02 aréně. Rodačka z Prahy předtím vystudovala konzervatoř Jaroslava Ježka a úplné začátky své kariéry spojila s další hvězdou mladé generace Z, úspěšným zpěvákem Mikolasem Josefem, u kterého začínala jako vokalistka a doprovodila jej v této roli i na Eurovision Song Contest v roce 2018. Národního kola stejné soutěže se už sama za sebe zúčastnila hned o několik let později, v roce 2023.

Frontmanka skupiny Vesna o kritice písně z Eurovize: Umění má vyvolávat emoce, tvrdí Patricie Fuxová

Pam Rabbit nezapře východní kořeny

Stejně, jak osobitý je její pěvecký projev a tvorba, upoutá i její exotický vzhled. Uhrančivá tmavovláska s jasnými východními rysy působí i přes svůj věk na české pop scéně velmi suverénním a osobitým dojmem. Ale rozhodně to nelze svádět jen na vzhled. Tomu totiž sekunduje osobitost tvůrčí. Její písně jsou živelné, plné ironie a humoru.

Sama ale dle všeho poslouchá naprosto mainstreamové interpretky. Mezi její obllbenkyně tak patří třeba současná americká megastar Taylor Swift nebo zpěvačka Ariana Grande. A stejně jako tyto popové dámy má i Pam Rabbit vyhraněný a jedinečný styl. Narozdíl od Ariany či Taylor si ale Pam Rabbit své jevištní modely a vlastní vizuální image tvoří sama. Na loňském předávání cen Anděl tak její vystoupení obohatili dva tanečníci - astronauti, jejichž kostýmy Pam sama vytvořila z včelařských obleků.

Ceny Anděl 2022: Hudební událost roku ovládly zářivé barvy a třpytky. Emma Smetana oblékla dvoje minišaty

Black Sabbath neposlouchám, říká Pam Rabbit

Přestože škatulkově je Pam Rabbit zařazena do kolonky pop, její nejen pódiový vzhled by dobře zapadl i mezi vyznavači tvrdších hudebních žánrů. “Mám ráda Anguse Younga z AC/DC. Ta jeho školní uniforma mi přijde cool,” přiblížila svou módní inspiraci v jednom z rozhovorů zpěvačka a dodává: “Nikdy jsem neposlouchala Black Sabbath, ale vizuálně se mi líbily temné kapely a jejich vtipné příběhové klipy. Takže čerpám z jejich vizuálů, ale dělám popík.”

Pam Rabbit alias Pamelu Narimanian, které můžete fandit na letošním udílení cen Anděl v kategorii sólová interpretka roku, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Související články

2024-03-30T08:24:17Z dg43tfdfdgfd