PIHY JSOU TRENDEM LéTA 2024: KOMU JE NA TVářE NENAMALUJE SLUNCE, MůžE SI POMOCI MAKE-UPEM

Pihy jsou opět trendy. O to, zda jsou chtěné, či ne, se každoročně vedou spory. Letošní rok je jim ale, zdá se, velmi nakloněn. Pokud tedy nezdobí vaši tvář od přírody, klidně si je domalujte.

Zatímco dříve bylo běžné skrýt je pod vrstvu krycího make-upu, současnost fandí přirozenému vzhledu po všech stránkách. A to se týká i často diskutovaných drobných pigmentových skvrnek na obličeji. Někoho jimi příroda obdařila po celý rok, jiným čile vyskakují po prvním kontaktu s jarním sluníčkem. V dětství jste je možná nenáviděly, teď ale, coby majitelky roztomilých skvrnek můžete jásat, pihy jsou totiž opět in.

Kouzelný bronzer: Matný tvář vykonturuje, třpytivý poslouží i jako oční stíny a nejvíce trendy je tekutý

Namalováno sluncem (nebo fixem)

Letos tak znovu patří k velmi vyhledávanému trendu, a když už vám je nedopřály ani sluneční paprsky, ani geny, změňte taktiku a jednoduše si je na tvář namalujte. Aby ale takto vzniklé pihy vypadaly co možná nejpřirozeněji, dá to trochu práci.

Rozhodně nepodceňujte výběr jejich barvy. Ideální jsou chladnější odstíny hnědé, kterých můžete smíchat hned několik najednou, jedině tak budou falešné pihy působit co nejpřirozeněji. Pro jejich vytvoření pak můžete použít řadu jinak dostupných líčidel jako je tužka či linka na oči nebo obočí. Fungovat mohou i gelové varianty líčidel. Původní aplikátor ale pro tvorbu pih vyměňte za co nejtenčí štěteček.

Při nanášení vybírejte místa, na která nejčastěji kreslí přirozené pihy i sluníčko. Tedy tváře, nos, část čela mezi obočím. Striktně se vyhněte symetrii, zkuste tvořit různé velikosti “teček” a na závěr je ještě lehkým přejetím velkého štetce na pudr maličko rozostřete.

Trendy odstíny blond pro rok 2024: Rihanna šla do jahodové, Beyoncé do platiny a Jennifer Lawrence do medové

Produkty určené přímo k tvorbě falešných pih

Protože ale falešné pihy nejsou mezi kosmetickými trendy už žádnou novinkou a nejspíš to není naposled, kdy je na své tváři chceme vídat, nabízí kosmetické značky mnoho produktů určených přímo k tvorbě falešných pih. Ty najdete na trhu ve formě fixů či tekutých líčidel se štětečkem. Pořídit si také můžete druhy líčidel s praktickými šablonami nebo speciální spreje.

Největší nehtový trend jara 2024: Máslové nehty si oblíbila i zpěvačka Selena Gomez

Pihy (skoro) navždy

A pokud o pihy stojíte dokonce “nastálo,” můžete si je nechat i vytetovat. Semi-permanentní druh make-upu, mezi které se tetování pigmentových skvrnek řadí, časem postupně zcela vybledne.

Produkty, které vám pomohou vytvořit tvář plnou roztomilých pih, si můžete prohlédnout v galerii.

Související články

2024-04-16T14:50:36Z dg43tfdfdgfd