Trending:


Nepečený jahodový dort se sušenkovým korpusem

Ani jedno léto se neobejde bez nepečených ovocných dortů. Dokud jsou ještě ve formě jahody, pojďte vyzkoušet náš jahodový dezert. A až budou maliny, jednoduše zkuste stejný recept s jiným ovocem.


Mravence odpudí oblíbené domácí koření – jedna lžička je vyžene ze všech míst, kde je nechcete

Mravence odpudí oblíbené domácí koření – jedna lžička je vyžene ze všech míst, kde je nechcete. Skořice, běžné domácí koření známé svou sladkou a pikantní chutí, se nehodí jen na pečení a vaření. Má také vlastnosti, které z ní činí účinný a přírodní odpuzovač mravenců.


Zedník v Tate Modern. „Chtěl jsem nabourávat ta brnění, která na veřejnosti nosíme,“ říká Jiří Kovanda

Performer a konceptuální umělec objevoval principy své tvorby bez jakéhokoli formálního výtvarného vzdělání. Přesto patří k nejúspěšnějším českým umělcům v celosvětovém měřítku. „Nevěděl jsem samozřejmě nic… Když jsem tam přišel, ničemu jsem nerozuměl,“ vzpomíná Jiří Kovanda na výstavu díla Marcela Duchampa ve Špálově galerii, která v době jeho dospívání na přelomu 60. a 70. let určila směr, jakým začal přemýšlet


Bílé tričko jako basic kousek šatníku. Víme, jak oživí váš outfit a jakých chyb se vyvarovat v jeho nákupu i nošení

Bílé tričko je nezbytným základem každého šatníku. Je univerzální, elegantní a nadčasové, což z něj činí ideální volbu pro ženy všech věkových kategorií. Pro ženy 45+ může být bílé tričko klíčovým prvkem, který dodá outfitu svěžest a moderní nádech. Jak jej správně vybrat a nosit, aby váš styl byl vždy na jedničku?


Dokonalý finiš talíře se svíčkovou aneb Jak zavařit rybíz jako brusinky

Brusinky dodávají svíčkové dokonalý sladkokyselý kontrast. Jak zařídit, abyste je měli vždy po ruce? Vyzkoušejte zavařit červený rybíz jako brusinky. Je daleko dostupnější a brusinkám se podobá. Přípravu skleniček s rybízem a la brusinkami ke svíčkové navíc zvládnete i jen tak mezi řečí.


Umění oblékat se originálně a šik z druhé ruky: Jak pořídit luxusní outfit za pár korun

Objevte tajemství šik oblečení za pár korun. Naučte se, jak se díky nákupům oblečení z druhé ruky stát majitelem luxusních outfitů bez zbytečných výdajů. Zjistěte, že nejde pouze o ušetření peněz, ale o objevování unikátních kousků, které upoutají pozornost a vyvolají obdivné reakce.


Zabydlely se u vás kuny? Poradíme, jak je vypudit

Ležíte, v klidu usínáte a náhle slyšíte ohromné rány. Zní to skoro, jako by vám někdo nad hlavou stěhoval nábytek. Zřejmě ale nepůjde o zloděje ani stěhovací firmu. Jsou to totiž kuny, které navzdory své velikosti dokáží způsobit ohromný rámus. A nejen to! Pokud problém s kunami nebudete řešit, postupem času se objeví i příšerný zápach. Seznamte […] The post Zabydlely se u vás kuny? Poradíme, jak je vypudit appeared first on HomeInCube.


Slimáky nakrmte ovesnými vločkami, pak už nebudou mít chuť na vaše rostliny

Bojujete na zahrádce se slimáky? Tak jim dejte pořádně najíst a vašich rostlinek si už nevšimnou. Zkuste to a uvidíte.


Sukně a šaty nechte ve skříni: Léto 2024 ovládnou pohodlné bloomers, které si zamilujete

Nenucená kombinace elegantního a lehce koketního vzhledu, která nabízí nekonečno pohodlí, to jsou takzvané bloomers šortky, které bezkonkurenčně ovládnou letošní léto. Šaty a sukně můžete nechat ležet ve skříni. Věřte tomu, že jakmile jednou oblečete bloomers, pro jejich pohodlí a dokonalý vzhled už nebudete chtít nosit nic jiného.


KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik toho víte.


Význam pravěkých run: Runa X pro pravou lásku

Runy patří k pravěkým symbolům a zájem o jejich význam přetrvává dodnes. Mezi nejznámější patří runa, která představuje velké tiskací X. Je často zobrazovaná na obrazech a mnoho lidí si ji tetuje do kůže. Její význam je velmi pozitivní.


Apetit piknik je tady: Podívejte se na největší lákadla a praktické informace

Jarní Apetit piknik se uskuteční v sobotu 15. června 2024 v parku Grébovka. Nabídne bohatý program, během kterého se představí nejvýraznější osobnosti kulinářského světa. Těšit se můžete na influencerku Chili, kuchaře Josefa Maršálka a Jana Punčocháře či vítěze Peče celá země Vojtěcha Vrtišku. Proběhne i oslava dvacátých narozenin časopisu Apetit. Připravili jsme pro vás praktické informace, ať si tento svátek gastronomie užijete co nejlépe.


Přínosy denního snění

Ať už jste pravidelný snílek, nebo jen tu a tam rádi sníte, všichni se někdy věnujeme umění snít. Ať už jde o čekání na autobus, nebo o odložení obávaného úkolu v práci, nechat svou mysl uniknout je skvělý způsob, jak si během náročného dne odpočinout. Naštěstí pro fanoušky snění je tu možnost nechat se unášet. Snění má totiž mnoho prokázaných výhod. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Extrémní štíhlost je zpět. Ale možná ani nikdy neodešla

Zatímco se devadesátková heroine chic a Y2K móda derou zpět, internet zaplavila vlna zdánlivě nevinného body shamingu. Byla snad snaha o větší míru inkluze marná?


Denní horoskop na 15. června 2024: Raky potkáte na Apetit pikniku, Štíry čeká nelehké přiznání

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 15. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Milujete bramboráky? Vyzkoušejte je nejen v klasickém provedení, ale také se šunkou či medem

Kdo by si rád čas od času nedopřál tradiční český bramborák? Klasika, která potěší na talíři. Co však zkusit některý z netradičních receptů?


Novináři vyfotili princeznu Kate


Jednoduché triky, jak udělat z obyčejného culíku luxusní účes: Vše zvládnete za pár vteřin

Pokud máte delší vlasy, jistě dobře víte, že nosit je v létě rozpuštěné představuje výzvu. Krk se potí, hříva se mastí, je nám horko a po chvíli vypadáme jako strašáci. Proto kadeře neustále stahujeme gumičkou. Prostý culík ale může začít být monotónní. Proto vám přinášíme trojici snadných a rychlých triků, jak ho přeměnit v luxusní účes.


Pohřbení domácího mazlíčka podléhá zákonu: nemůžete to udělat, jak vás napadne

Až váš domácí mazlíček vydechne naposledy, stojíte před problémem, kam uložit jeho tělo. Většina majitelů se rozhodne pro pohřbení na zahradě nebo na oblíbeném místě. Nemůžete to ale udělat jen tak. Pohřbení domácích mazlíčků podléhá Vyhlášce číslo 82/2014 Sb. Důvody jsou vcelku pochopitelné. Avšak ne každý má k domu dostatečný prostor, a tak stojí před problémem, jak mazlíčka pohřbít tak, aby to bylo v souladu se zákonem.


Bloomer šortky, nový fashion trend pod taktovkou Bridgertonových

Hype vyvolaný seriálem Bridgertonovi je patrný všude, zejména ve světě módy. Mašle, korzety a nabírané rukávy lze spatřit v mnoha obchodech a regency core je nyní extrémně trendy. Teď se objevil další trend inspirovaný touto sérií a také vzhledem starobylého spodního prádla – bloomer šortky. Račte se seznámit.


Nejlepší šaty na léto pro ženy nad 50 let: Jak se obléct, aby byly návaly horka snesitelnější

Léto je obdobím, kdy si mnoho žen chce užít slunce, přírodu a dlouhé teplé večery. Pokud je vám nad 50 let, může být výběr správného letního oblečení výzvou, zejména pokud se potýkáte s návaly horka, které jsou běžné v období menopauzy. Vybrat vhodné šaty, které budou nejen krásné, ale také praktické a pohodlné, je klíčem k tomu, jak se cítit skvěle i během horkých letních dní. Tento článek vám poradí, jaké šaty zvolit, abyste si léto užily co...


Horoskop pro ranní ptáčata: Tři znamení zvěrokruhu, která začínají žít opravdu brzy

Považujete se za ranní ptáče? V neděli 16. června 2024 to prověří nejčasnější východ Slunce, proběhne totiž už ve 4:47. A tři znamení zvěrokruhu budou rozhodně u toho.


Známé osbnosti, které možná neexistovaly

Některá slavná jména jsou tak oblíbená - a to už tak dlouho - že je považujeme za skutečné historické postavy. Již dříve jsme psali o ikonických místech, která (pravděpodobně) nikdy neexistovala, a nyní je čas se podívat na lidi, kteří spadají do stejné kategorie. Některé z těchto osobností jsou pravděpodobně vymyšlené, zatímco jiné možná opravdu žily, ale jejich život nebyl vůbec takový, jak si ho představujeme. Zajímá vás to? Projděte si tuto galerii a zjistěte, kdo možná existoval, ale možná také ne.


Požár v domácnosti: Jaké jsou nejčastější příčiny a jak domov chránit?

Náš domov považujeme za útočiště, kde se cítíme bezpečně a kde se nám nemůže nic stát. Stačí však pár vteřin a náš dům nebo byt se může změnit v hořící past. Vzniku požáru se ale dá účinně přecházet. Technická závada, nedbalost nebo neopatrnost. Přesně tyto tři věci jsou nejčastější příčinou požárů rodinných domů a bytů v České […] The post Požár v domácnosti: Jaké jsou nejčastější příčiny a jak domov chránit? appeared first on HomeInCube.


Jak převážet zmrzlinu, aby se nerozpustila? Teplotu vám pomůže udržet chladící box

Letní období je téměř tady, dny plné horkých slunečních paprsků nám klepou na dveře a jaká jiná pochutina patří k létu, než studená zmrzlina. Tuto dobrotu můžeme naprosto jednoduše vyrobit také doma z úrody ovoce.


Poctivý vývar, chodské koláče, paštiky podle rodinného receptu: Co podle redakce Apetitu určitě ochutnat na Apetit pikniku

Tým Apetit pikniku piluje poslední detaily, všichni prodejci a kulináři balí své výrobky nebo suroviny a Grébovka se pomalu mění v dějiště oblíbeného gastronomického festivalu. Apetit piknik vás přivítá už v sobotu 15. června 2024. Letošní piknik je totiž výjimečný – budeme slavit 20. narozeniny Apetitu! Na co se redakce těší nejvíc?


Pěstujeme rajčata: Jak správně zaštipovat zálistky a jak často? Díky jednoduchým radám nás čeká bohatá úroda

Zaštipování rajčat není žádná věda, ale pro pěstování rajčat je to velmi důležité. Zjistěte, proč to provádět a jak správně zaštipovat, abyste se dočkali skvělé úrody rajčat.


Na co se dá použít levandule: vyrobte si dekorační mýdlovou kouli. Koupelně propůjčí romantickou vůni

Když se řekne levandule, většině z nás se vybaví svěží vůně, evokující čistotu a klid. Vyrobte si proto podle našeho návodu mýdlovou kouli se sušenou levandulí, kterou využijete jako voňavou dekoraci do koupelny nebo jako peelingové mýdlo pro osvěžení pokožky.


Tamara (28): Po otevření dveří do koupelny se mi můj partner znechutil, nezapomenu, co vyváděl s mými kalhotkami

Tamara po několikaměsíční známosti začala bydlet s partnerem Richardem. Jednou se nečekaně vrátila z práce dříve, otevřela dveře do koupelny a nevěřícně zírala na Richarda, který byl evidentně fetišista.


Jak si sestavit letní kapsulový šatník: Kombinujte základní kousky a zaměřte se na trojici barev

Léto je tady a s ním i čas osvěžit svou skříň. Pokud vás přemýšlení nad tím, co si každý den obléct, unavuje, je na čase zkusit kapsulový šatník. Tento koncept minimalismu a praktického přístupu ke stylu vám umožní všestranně a snadno kombinovat jednotlivé kousky oblečení a vytvářet tak skvělé outfity pro letní, prosluněné dny. Pojďme se podívat, jak na to.


Mysleli jste si, že crocs jsou ošklivé? A už jste viděli balenciagy?

Balenciaga svou nejnovější kolekcí na jaro 2025 zvedla tlak všem milovníkům módy. Jejich boty Platform Sneakers posouvají trend oversized obuvi do dalšího extrému. A extrémní jsou i názory veřejnosti. Zatímco jedni tenisky milují, druzí je nazývají nejhoršími botami všech dob. Který tým jste vy?


Expert si všiml na oblečení princezny Kate důležitého detailu


Bastardi, uhnanci, kopřiváci: Jak žily nemanželské děti a jejich matky z obyčejných poměrů v minulosti

Sotva se narodily, už byly odsouzeny k nezdaru. Nemanželské děti to v minulosti neměly jednoduché. Společnost je nepřijímala, neměly šanci prosadit se v dobré společnosti a okolí se jim posmívalo. Jaký život měly děti z neúplných rodin a jejich maminky?


Jak zařídit a připravit terasu na léto: pěstujte na ní nenáročné muškáty a užívejte si letní počasí

Vytvoření útulného místa v blízkosti domu, na čerstvém vzduchu, kde budete celé léto relaxovat a čerpat novou energii, nemusí být nijak složité. Stačí pár jednoduchých kroků a vaše terasa se promění v oázu klidu. Tak vytáhněte slunečníky, rozestavte pohodlný nábytek, a nakonec se vydejte do zahradnictví pro oblíbené muškáty. Nebudou po vás vyžadovat moc péče, ale těšit vás budou po celé léto až do podzimu květy v těch nejkrásnějších barvách.


Princezna Kate se letos poprvé objevila na veřejnosti. I přes boj s rakovinou vypadá skvěle

Uběhlo jen několik hodin od zveřejnění nového snímku princezny Kate, u kterého stál její vzkaz lidu, poděkování za podporu v těžkých časem i informace o tom, jak se cítí. Dnes se pak konečně, jak i předpověděla, poprvé od oznámení své zdravotní diagnózy, ukázala na veřejnosti.


Žížalí čaj jako elixír zahrad: Vyrobit si ho můžete i doma. S námi je to hračka

Že jste ještě neslyšeli o žížalím čaji? Pak byste měli zpozornět. Žížalí čaj je přímo pokladem pro vaši zahradu, a jestli vás už jen to, z čeho je vyráběný, odpuzuje, přečtěte si tento článek. Zjistíte, že nic lepšího pro milovníky zahrad zkrátka neexistuje. Co je to žížalí čaj? Jedná se o výluh žížal, který sám vznikne […] The post Žížalí čaj jako elixír zahrad: Vyrobit si ho můžete i doma. S námi je to hračka appeared first on HomeInCube.


Úspěch matičky měst: Praha je sedmé nejlepší město pro milovníky architektury

Jaký architektonický skvost se vám vybaví jako první, když se řekne Praha? Karlův most, Pražský Hrad, Staroměstské náměstí s orlojem a co další. Není toho málo a právě díky mnoha architektonickým skvostům se stověžatá české metropole stala sedmým nejlepším místem pro milovníky architektury. Jaká města Prahu předběhla?


Nejzáludnější moře a oceány na světě

Moře a oceány nás fascinují hlavně díky své kráse a rozmanitosti mořského života, který v nich žije. Tyto vodní plochy však mohou být také dost nebezpečné a nepředvídatelné. Faktory, jako jsou například extrémní výkyvy počasí, lodní doprava, nedostatečná bezpečnostní opatření a ozbrojené konflikty, mohou klidné moře proměnit ve smrtící a životu nebezpečné prostředí. Kde na Zemi se tedy nacházejí nejzrádnější moře a oceány? Klikněte na tuto galerii a vše se dozvíte.


Víkendový horoskop: Blíženci se budou bavit, Panny by měly relaxovat

Je tu poslední jarní víkend a skoro všichni už se nemohou dočkat přicházejícího jara. Skoro všichni si také užívají volné víkendové dny. Některé však taková pohoda nečeká. Koho? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Svatební šaty hvězd starého Hollywoodu: Rita Hayworth se nebála modré, Marilyn Monroe vypadala jako úřednice

Klasický či také zlatý Hollywood, éra glamouru a elegance, přinesl světu nejen nezapomenutelné filmy, ale také ikonické módní momenty. Svatební šaty slavných hvězd tohoto období jsou dodnes inspirací pro nevěsty po celém světě. Pojďme se podívat na některé modely, které se zapsaly do historie.


Kvíz: Kolik toho víte o českých značkách. Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Češi jsou pravděpodobně kreativnější a vynalézavější, než bychom řekli. Kromě nespočtu tuzemských výtvarných umělců, literárních autorů, architektů a dalších významných osobností, na jejichž díla a odkazy můžeme být patřičně hrdí, se Česko může chlubit také několika úspěšnými značkami, které mají mezinárodní přesah. Jak dobře tyto značky znáte? Otestujte se v zábavném kvízu!


Bujná rostlina místo povadlého šlahounu: Zahuštěním dodáte vaší převislé pokojovce ten správný šmrnc

Pokojové rostliny podobné potosům či voděnkám jsou sice vhodné i pro začátečníky, ale k tomu, aby vypadaly dobře, potřebují také určitou péči. Tou je například zahušťování, díky němuž získáte hezkou bohatou květinu, namísto jednoho smutného šlahounu. Jak na to?


Potraviny, které byste nikdy neměli ohřívat v mikrovlnné troubě

Mikrovlnná trouba je pro většinu lidí základním vybavením kuchyně. Může být záchranou, když jde o oběd v kanceláři se zbytky ze včerejšího večera nebo o večerní jídlo bez zbytečných starostí. A i když je to užitečná věc, když potřebujete ohřát jídlo, ne všechno by se mělo ohřívat v mikrovlnné troubě. Ohřívání některých pokrmů vás bohužel může vystavit riziku otravy jídlem nebo i něčemu horšímu. Také silné paprsky uvnitř tohoto spotřebiče mohou být pro některé potraviny příliš silné. Kliknutím na tuto stránku zjistíte, které potraviny byste v mikrovlnné troubě nikdy neměli ohřívat a jak je správně ohřívat.


Jak se připravit na příchod nové kočky

Rozhodli jste se adoptovat kočku? Teď je čas přivést si chlupatého přítele domů, což je opravdu radostný zážitek. Pokud však nejste připraveni, může to být zdrcující! Vaše kočka je na vás závislá, proto je třeba zvážit několik věcí a také položek, které by měl mít každý majitel kočky, než si svého mazlíčka přinese domů. Podívejte se do této galerie, jak se připravit na příchod nové kočky. Klikněte dál!


Desatero rad: Přinášíme nápaditou inspiraci na pohoštění přátel i rodiny

Ohlásila se vám návštěva a vy se jistě chcete blýsknout a připravit to nejlepší pohoštění. I když se mnohdy nejedná o žádnou velkou oslavu, něco bychom návštěvě připravit měli. I třeba něco malého ke kávě. Co by to ale mělo být?


Etika DIY genetiky: co byste měli vědět o domácích testech DNA

V posledních letech se rozšířily domácí testy DNA. Lidé v nich vidí příležitost, jak se o sobě dozvědět více z hlediska rodinných vazeb a možných zdravotních dopadů. Přestože však tyto testy mohou přinést mnoho dobrého, je důležité se zabývat také jejich etickými aspekty. Přemýšleli jste například o tom, kam se vaše údaje dostanou, jak jsou uloženy nebo kdo k nim má přístup? Pokud ne, pravděpodobně byste měli! Zajímá vás, co jste možná přehlédli? Klikněte a dozvíte se více.


Náš život s celiakií: Vychytaný borůvkový koláč bez lepku. Nepoznáte rozdíl od toho klasického

Borůvkových koláčů je spousta, u nás v rodině jsme si oblíbili ten z křehkého těsta pečený v kulaté koláčové formě a vydatně posypaný drobenkou. Tenhle koláč je dokonalou esencí léta a naše dcera Anička by jeho bezlepkovou verzi snad zvládla sníst na posezení celou.


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […] The post Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si...


Jak jednoduše a rychle nakrájet houby. Video vás naučí báječnou vychytávku

Sběr hub je oblíbenou činností mnoha lidí, a to zejména v České republice, která je známá svými bohatými lesy. Pokud nemáme možnost zajít do lesa na voňavé lesní houby, můžeme je nahradit žampiony.


Vyhlášená bůčková pomazánka podle Kláry: Voní paprikou, česnekem a cibulí a z food festivalů mizí jako první

Máte pocit, že koláče a bůček k sobě úplně nejdou? Tak to jste na omylu. Klára Chvojková dělá obojí, a naprosto úžasně. Její bůčková pomazánka bývá na food festivalech vyprodaná během dopoledne a její chodské koláče chutnají jako od babičky.