Trending:


Kuchař Paulus promluvil o své paní Columbové. Roman se stará o kuchyni, žena o domácnost a dvě děti

Michelinský šéfkuchař a autor kuchařek Roman Paulus si vařením plní svůj dětský sen. Že se tomuto řemeslu chce věnovat, věděl od dětství. "Vždy jsem to chtěl dělat, ta práce se mi líbila," říká v rozhovoru pro eXtra.cz, v němž okomentoval i stravovací návyky dnešních teenagerů a prozradil, jak to má s vařením doma. Pustí do "svého království" i manželku, nebo se o přípravu jídla pro rodinu stará striktně on?


Chutný a voňavý kopr: Pravidla pěstování a co je špatně, pokud vám kopr chřadne

Kopr je nenáročný na pěstování. Nicméně i zde platí jistá pravidla. Která to jsou? A co dělat v případě, když vám zkrátka kopr chřadne?


Proteinové palačinky milují sportovci i hlídači kalorií: Jak je připravit a užít si jejich chuť bez výčitek

Palačinky jsou oblíbenou snídaní, svačinou i večeří. A to do takové míry, že se jich nezříkají ani sportovci a lidé, kteří hlídají svůj jídelníček. Jen jejich recepturu často vylepšují o rostlinné bílkoviny. Proteinové palačinky jsou skvělým tipem pro zdravou snídani nebo svačinu po cvičení – zvlášť když se při jejich plnění obejdete bez cukru.


Jaké jsou ty nejluxusnější věci na světě?

Jste fanouškem pořádného luxusu? Připravte se na to, že budete ohromeni. Tyto předměty jsou ztělesněním luxusu - od vzácných šperků a obskurního umění až po ikonické módní kousky! Na cenovkách se sice objevují milionové částky, ale vy se tu na ně teď můžete podívat úplně zadarmo! Podívejte se na tuto galerii nejdražších pokladů světa.


Nejlepší autorky všech dob

V dnešní době by bylo téměř nemyslitelné, aby žena musela skrývat své pohlaví, aby se mohla stát publikující autorkou, ale bohužel tomu tak vždy nebylo. Naštěstí mnoho žen prolomilo společenská tabu a konvence a připravilo cestu svým současným kolegyním. Díky tomu dnes existuje obrovské množství fantastických a uznávaných spisovatelek, jejichž literární tvorba je oceňována a vysoce ceněna. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte více o těchto vynikajících spisovatelkách. Klikněte na!


Blanka (41): Tchyně mi dělá ze života peklo. Nelíbí se jí našich pět dětí ani to, jak vařím manželovi

Blanka vždy snila o velké rodině. S manželem Karlem mají pět dětí a spokojený život. Ani to ale neudrží její tchyni v mezích slušného chování. Kdykoliv je příležitost, tchyně Blanku pomlouvá a dělá jí ze života peklo.


Rajčata na jaře: díky jarní péči budete sklízet obrovské množství plodů

Kromě přesazování je ještě tolik činností, které musíte pro svá rajčata udělat. Díky nim můžete maximalizovat svou úrodu, takže se rozhodně vyplatí věnovat jim dostatek času. Myslete na tyto úkony co nejdříve, i když se může zdát, že na některé z nich je ještě spousta času. Pamatujte si, že kdo je připraven, není překvapen!


Eva Pavlová šlápla vedle: Oblékla neforemné šaty. Pekarová Adamová ukázala štíhlý pas

První dáma Eva Pavlová (59) umí zaujmout. Tentokrát ale šlápla vedle. Na zahájení Pražského jara do Smetanovy síně v Obecním domě oblékla dlouhé plisé šaty, které jí opticky přidávaly kila navíc. A ani barvu róby tentokrát, jindy zcela módní manželka prezidenta, nevychytala. Momentky ze slavnostního večera sdílel prezidentský pár na sociálních sítích.


České matky by se chtěly vracet dříve do práce. Nemají k tomu tady podmínky

Rodičovská dovolená patří v Česku k nejdelším v Evropě. Podle některých odborníků na tom ale prodělávají rodiče i stát. Aby se především ženy mohly častěji dříve vracet do práce, je ale třeba vytvořit jim k tomu podmínky. Na ty se Deník zaměřil v druhém díle nového seriálu Jak matky přicházejí o kariéru.


30 míst, kde si můžete v klidu odpočinout a meditovat

Potřebujete čas a prostor, abyste si odpočinuli od každodenního shonu? Místo, kde se stres a úzkost všedního dne rozplynou? Žádný problém! Tento krásný svět je plný nádherných a klidných míst, kam můžete vyrazit a relaxovat nebo meditovat. Pokud v poslední době cítíte, že si potřebujete někde dopřát chvíli klidu, jste tu správně. V této galerii pro vás máme seznam míst vhodných pro odpočinek a meditaci - možná jsou blíž, než si myslíte.


Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky

Chcete si vychutnat oblíbenou bábovku zase trochu jinak? Bábovka Albert plněná tvarohem je jednoduchá na přípravu. Stačí kakaové těsto, šťavnatá tvarohová náplň a skvělý dezert může do trouby.


Světla, která kromě svícení mají i další skvělé funkce: Kameru, USB a které další?

Jsme nároční a asi je to dobře, protože moderní technologie umožňují plnit naše přání. A tak je jen na výrobcích a designérech, jak naše potřeby uchopí, spojí a dodají na trh výrobek, který zaručeně musíme mít. Třeba u svítidel se propojení daří skvěle a většinu nás – smrtelníků, by ani nenapadlo, že taková lampa může […]


Důležité rozměry pro malou předsíň: Prostor maximálně využije

Malá předsíň nemusí znamenat kompromis mezi designem a funkčností. S vhodným návrhem a správným využitím rozměrů lze i z té nejmenší předsíně udělat praktický a stylový vstupní prostor. Zjistěte, jaké rozměry jsou klíčové pro efektivní zařízení malé předsíně a jak je můžete využít naplno. Malé předsíně jsou při zařizování domácnosti častou výzvou. Jejich omezený prostor může být […]


Dusno v Ulici: Magda se vyspí s Prokopem, ostrá hádka Mastného a Vilma uteče z bytu

Diváky Ulice čeká pořádně žhavý týden. Hodně se totiž budou řešit intimní chvíle, a to hned na několika frontách. O ty nejpikantnější okamžiky se postarají Magda s Prokopem, kteří po ostré výměně názorů zavzpomínají na staré časy. Postelové hrátky budou velké téma také u Marečkových i Klímových. Michal totiž konečně získá vytoužený azyl pro schůzky se Žofkou. Co dalšího vás čeká v nekonečném nováckém seriálu?


Miniaturní romantický byt, ve kterém by chtěl žít každý: Od kuchyňské linky skáčete rovnou do nadýchané postele

Bydlení v ateliéru nebo studiu je stále atraktivnější pro obyvatele velkých měst. Jak může takový mini byt vypadat a jak dosáhnout toho pravého pocitu domova? Nechte se inspirovat.


Jak připravit dokonalou pomazánku z červené řepy? Z pár surovin vykouzlíte hvězdu každého obloženého stolu v létě i v zimě

Pomazánka z červené řepy má hned tři hvězdné vlastnosti: krásně vypadá, je výtečná a navíc skoro nic nestojí. Připravit ji můžete k běžné večeři, použít na chlebíčky či jednohubky při slavnostnějších příležitostech nebo podávat jako dip k zelenině.


Je vášnivá kuchařka jako Monica z Přátel: Courteney Cox předvádí své kuchařské umění na Instagramu

Courteney Cox miluje vaření stejně jako Monica, kterou ztvárnila v legendárním seriálu Přátelé. Na svém instagramovém účtu často sdílí videa z kuchyně, kde připravuje svá oblíbená jídla. Která to jsou? A jak se herečka, která zanedlouho oslaví šedesátiny, udržuje ve formě?


Jak chránit oči před sluníčkem, když už na nose jedny brýle máte? Zkuste samozabarvovací skla nebo čočky s UV ochranou

Sluníčko je důležité pro zdraví i dobrou náladu, jenže sluneční paprsky mají i svá rizika. Před škodlivým UV zářením je potřeba chránit nejen pokožku, ale i oči. Většině lidí stačí nasadit si sluneční brýle, ale co když už na nose jedny máte – ty dioptrické? Přehled možností, jak chránit zrak před slunečním zářením, pokud máte předepsanou korekci zraku, přináší optometrista Jakub Odcházel.


Denní horoskop na 13. května 2024: Ryby si zkrášlí domov, Střelci se zapotí kvůli financím

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 13. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Pokračování boje s plasty: Evropská unie chce zakázat jednorázová balení kečupu či šamponu

Konec miniaturních balení majonéz, kečupů, šamponů nebo tělových mlék, to je nový plán Evropské unie. Zmizet by podle plánovaného nařízení měla i plastová minibalení smetany do kávy, cukru nebo omáček. Hotely, restaurace, řetězce rychlého občerstvení by o ně měly přijít na začátku roku 2030. Záleží však na tom, jestli změnu schválí noví europoslanci.


Španělská bramborová tortilla: Levné a syté jídlo, která překvapí nejen jednoduchostí, ale i chutí

Milujete španělskou kuchyni a rádi tvoříte jednoduchá jídla, která zasytí, a ještě dobře chutnají? Oceníte, že pořízení surovin na přípravu daného pokrmu nezruinuje vaši peněženku? Máte doma brambory, vejce, cibuli a olivový olej? Pokud jste si odpověděli kladně, pak se můžete směle pustit do španělské tortilly či omelety.


Eva Pavlová překvapila svým outfitem. Ve zlaté róbě vypadala jako královna

První dáma Eva Pavlová (59) se objevila na zahájení Pražského jara v Obecním domě. Do společnosti vynesla dlouhé plisé šaty v královsky zlaté barvě, v nichž byla naprosto nepřehlédnutelná.


Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky

Koláčů se dělá po celé naší republice spousta, dalo by se říct, že skoro každý kraj má nějaké své speciální. Některé jsou známější, jiné méně. Třeba ty doudlebské, které upekl Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu, patří k těm poměrně neznámým, určitě se ale vyplatí je vyzkoušet.


Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence

Plněné knedlíky patří k velkým legendám české gastronomie, obzvláště ty, které jsou plněné ovocem. Že se jedná o skutečný hit, ukázali i kuchaři z českého reprezentačního týmu, kteří si na kulinářské olympiádě v sekci catering vybojovali bronz. Ve svém menu měli právě i kynuté knedlíky se švestkami.


Průzkum: Češi mají sex méně často, většina je se sexuálním životem spokojená

Praha - Češi mají sex méně často než v roce 2013, většina je se svým sexuálním životem spokojená. Vyplývá to z nového průzkumu odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Podle něj je průměrná frekvence sexu v české populaci méně než jednou za poslední měsíc, v případě mladých lidí to bylo u žen průměrně 1,7krát za poslední měsíc a u mužů 1,3krát. První výsledky průzkumu odborníci představili na tiskové konferenci v Praze. Poslední...


Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort

O mascarpone by se dalo říct, že je takovou univerzální surovinou. Hodí se i do slaných receptů, nejvíc jej však využijete v těch sladkých. Slavný italský krémový sýr je základem mnoha dezertů, navíc z něj vykouzlíte poměrně snadno dokonalý dortový krém.


Co o vás říká tvar vašich prstů na noze?

Není nic zajímavějšího, než se dozvídat nové věci o naší osobnosti, ať už díky horoskopům nebo čtení z ruky. Ale věděli jste, že i vaše prsty na nohou toho mohou dost vypovědět? V této galerii se dozvíte několik zajímavých informací o souvislosti mezi délkou vašich prstů na nohou a vaší osobností! Je váš druhý prst na noze delší než palec? Nebo jsou všechny vaše první tři prsty stejně dlouhé? Ano, i tohle vám může o vaší osobnosti napovědět víc. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, co o vás vypovídá tvar vašich prstů na nohou.


Móda na udílení cen BAFTA: Glam ze starého Hollywoodu, nelichotivý svetr i vlasy ala chobotnička

Největší jména britského showbyznysu dorazila v neděli večer na červený koberec udílení cen British Academy Television Awards 2024 s P&O Cruises. Pojďme se podívat, co měly některé slavné dámy během večera na sobě.


Základy šatníku pro ženy po 40 a 50: Které kousky by vám ve skříni neměly chybět?

Základy šatníku se v průběhu života mění. To, co nosí dvacetileté dívky, nemusí vyhovovat starším ženám a naopak. I když jsou některé kousky oblečení nadčasové, módní základ, který by měla každá z nás mít k dispozici, se přeci jen liší podle věku. Pojďme se podívat, jak by měla vypadat módní výbava současných čtyřicátnic a padesátnic.


Myslíte, že tonikum je v péči o pleť zbytečné? Právě tenhle přípravek pomáhá pleti držet vodu a vázat na sebe látky z následné péče, říká hodnotitelka bezpečnosti kosmetiky Lenka Průšová

Chcete, aby vaše pokožka neztrácela elasticitu? Co zařadit do péče o pleť, aby vypadala mladě a byla dostatečně hydratovaná? Jsou to zásadní informace pro to, aby naše péče o pleť byla co nejlepší.


“Můj muž si tyká s alkoholem, trápí mě to, ale nechci ho opustit,” neví si rady Miriam

Problémy s alkoholem má dnes bohužel stále mnoho lidí. Mnozí z nich se dostali až do stavu závislosti, ve kterém se povaha člověka začne pomalu měnit. Miriam ví, jaké to je. Je to totiž případ jejího manžela, s kterým je život čím dál složitější. Ona od něj přesto nechce odejít.


Mocní a tajemní větrní bohové, démoni a božstva.

Lidstvo uctívá vítr už od starověku. Tento nejsvůdnější a nejnevyzpytatelnější meteorologický jev je zosobněn mnoha bohy, démony a božstvy, z nichž mnozí jsou mírní a laskaví, jiní však zlomyslní a zlí! Jméno jednoho z těchto bohů je vlastně zdrojem slova "hurikán". Vítr byl a stále je uctíván různými kulturami a náboženstvími po celém světě. Kdo jsou však nejmocnější a nejzáhadnější hybatelé vzduchu? Klikněte a najdete odpovědi, které vane vítr...


Katka (42): Dcera má vysoké kapesné a vše, nač si ukáže. Přesto se uchýlila k nepochopitelnému činu

Katka má jedinou dceru Pavlínku. Je to vymodlené dítě, proto ji s manželem opečovávají jako vzácnou květinku. Jenže Pavlínce je to málo a zjistila, jak si může snadno přilepšit.


Kim Kardashian dostala kritiku za vzhled inspirovaný “rozbitou panenkou”

Kim Kardashianová se stala terčem kritiky za svůj vzhled inspirovaný "rozbitou panenkou" po Met Gala 2024. The post Kim Kardashian dostala kritiku za vzhled inspirovaný “rozbitou panenkou” appeared first on Instafamosos.


Jarní hráškový krém s vůní máty se slaninovým chipsem

Svěží a jarní polévka, která vás nejen zasytí, ale taky zahřeje ve dnech, kdy se sluníčko na chvilku schová za mraky. Potřebujete jen minimum surovin a chvilku času v kuchyni.


Toužíte po dlouhém a radostném životě? Objevte tajemství japonské techniky ikigai

Ikigai je prastarý japonský koncept, který pomáhá najít účel a smysl života. Jeho pilířem je idea, že existují čtyři základní prvky štěstí: vášeň, talent, poslání a povolání. Díky nim můžete ve svém životě dosáhnout harmonie, protože vám umožní nastolit rovnováhu mezi tím, co rádi děláte, v čem jste dobří, co vám přináší peníze a tím, co svět potřebuje.


Opravdu jsou ženy zimomřivější než muži? Vědci zkusili vyvrátit zažitý stereotyp

O nejrůznějších (často jen údajných) rozdílech mezi muži a ženami byly popsány stovky stránek. Mnohdy se jedná o zažité stereotypy, které se však nemusejí...


Útulné 3+kk zcela naplňuje potřeby čtyřčlenné rodiny

Dnešní návštěva sympatického bytu možná někoho překvapí. Má 70 metrů čtverečních a byl tvořen pro rodinu se dvěma dětmi. Díky chytrému řešení nabízí dostatek prostoru a dokonce i dvě koupelny. Rodina navíc v bytě není trvale. Žije jinde, ale sem se pravidelně vrací. Není tedy divu, že chtěli, aby to byl domov se vším všudy. Právě […]


Nová kabelka? Jedině z proutí a slámy

Pokud jde o doplňky, jen málo věcí má natolik letní vibe jako slaměné a proutěné tašky. Přírodní materiály a textury navozují blažený, bezstarostný stav mysli a dávají nám pocit, že jsme na dovolené, i když se na ni zrovna nechystáme. Součást šatníku tvoří už několik desetiletí, ale letos je hype kolem nich naprosto extrémní.


I váš šatník má expirační lhůtu. Jsme svědky největšího módního omylu?

Co je dnes považováno za nadčasové, může být zítra včerejší. Zkontrolujte si trvanlivost svého kapsulového šatníku, má totiž své datum spotřeby.


Bydlení pro mladé: Jak na něj dosáhnout?

Bydlení je dnes pro mladé sice dosažitelné, ale s komplikacemi. Beznadějná však touha po vlastním bydlení není, ani v mladém věku. Odborníci z Banky.cz poradí, jak na bydlení dosáhnout s využitím hypotéky nebo jejích alternativ. Zastavíme se také u dotací na vlastní bydlení a u zvýhodněných úvěrů pro žadatele mladšího věku.


Potřebuje segedín mouku k zahuštění? Vyzkoušejte jiné způsoby, třeba brambory nebo škrob

Segedín se tradičně zahušťujete moukou, ale pokud se jí z rzných důvodů vyhýbáte nebo ji nemáte, nevěšte hlavu. Skvělé omáčky docílíte i jinak. A nejspíš ani nikdo nepozná rozdíl.


Proč milujeme drby? Tady je vědecké vysvětlení

Drby jsou často chápány jako zlomyslné šíření informací o jiných lidech a jsou velmi atraktivní součástí kultury celebrit. Sociální vědci si však dovolují nesouhlasit. Ukazuje se, že lidé jsou skutečně pevně předurčeni k tomu, aby drbům věnovali pozornost a účastnili se jich. A přiznejme si to: ať už u chladicího boxu v práci, nebo na rodinných sešlostech, rádi si o lidech povídáme. Tato tendence je však ve skutečnosti evoluční adaptací. Nepředbíhejme však, protože existuje správný a špatný způsob, jak šířit o někom drby. Podívejte se do této galerie, kde se dozvíte, jak drby vznikly, jak se vyvíjely, jak se staly nezbytnými, jak se staly nebezpečnými a jaké jsou obecné zásady, abyste se ujistili, že je děláte správně.


Cibulové hnojivo pro lenochy: Připraví se samo, přitom znásobí úrodu plodové zeleniny několikanásobně

Cibulové hnojivo pro lenochy: Připraví se samo, přitom znásobí úrodu plodové zeleniny několikanásobně. Používání cibulových slupek jako domácího hnojiva je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také využívá prastarou moudrost, která dokáže zužitkovat opravdu každou část sklizených plodin.


Jak prodloužit trvanlivost jahod? Zkuste trik s octovou vodou

Milujete jahody? Podlehli jste lákavé nabídce a koupili jste jahody v akci? Víte, co udělat, aby vám jahody vydržely sladké a čerstvé delší dobu? Stačí znát pravidla skladování a vyzkoušet můžete i trik s octovou vodou.


Jak zvládnout odpalované těsto tak, aby bylo vaší chloubou. Videonávod vám pomůže

Moučníky z křehkého odpalovaného těsta jsou velmi oblíbené. Začátečníci z přípravy mají zbytečné obavy. Názorné video pomůže s jejich přípravou. Jakmile se naučíte základní postup, můžete ho použít na celou řadu moučníků.


Děti nemají kde tábořit


Jedinečný příběh mladé česko francouzské rodiny: Švýcarský život v jednu chvíli doslova nacpali do jedné dodávky a přestěhovali se do starého bytu v Praze

„Já a Mael jsme klasická láska z Erasmu a náš Vincent patří mezi děti, které jsou výsledkem tohoto studijního programu,“ směje se architektka Bára, kterou jsme navštívili v jejím stylovém ale jednoduše zařízeném bytě a kde nám povyprávěla svůj životní příběh.


Kopretina pařížská neboli kopretinovec dřevnatý: užijte si krásnou balkonovku s květy v pestré paletě barev

Zdánlivě obyčejné květy kopretin mají dlouhou řadu obdivovatelů i pěstitelů. Pokud i vy patříte mezi jejich nadšence, pak se seznamte i s kopretinou, která bude slušet vašemu balkonu či terase. Vykvétá jednoduchými i plnými pestrobarevnými květy a v teplejších oblastech světa se chová jako pěkně panovačná princezna.


Tvaroh má vynikající vlastnosti, které přispívají trávení

Tvaroh je populární mléčný výrobek, který je známý nejen svou všestranností v kuchyni, ale také prospěšnými účinky na lidské trávení. Tento článek se podrobně zaměří na to, jak tvaroh přispívá k lepšímu trávení a jaké další zdravotní výhody může nabídnout.