Lifestyle

Trending:


Rohový byt je prosvětlený díky bíle lakovaným parketám

Téměř šedesátimetrový dvoupokojový byt má neuvěřitelné kouzlo. Směs venkovského stylu s tím městským vytváří útulný koktejl a pocit pravého domova.


Proč milujeme drby? Tady je vědecké vysvětlení

Drby jsou často chápány jako zlomyslné šíření informací o jiných lidech a jsou velmi atraktivní součástí kultury celebrit. Sociální vědci si však dovolují nesouhlasit. Ukazuje se, že lidé jsou skutečně pevně předurčeni k tomu, aby drbům věnovali pozornost a účastnili se jich. A přiznejme si to: ať už u chladicího boxu v práci, nebo na rodinných sešlostech, rádi si o lidech povídáme. Tato tendence je však ve skutečnosti evoluční adaptací. Nepředbíhejme však, protože existuje správný a špatný způsob, jak šířit o někom drby. Podívejte se do této galerie, kde se dozvíte, jak drby vznikly, jak se vyvíjely, jak se staly nezbytnými, jak se staly nebezpečnými a jaké jsou obecné zásady, abyste se ujistili, že je děláte správně.


Jarní hráškový krém s vůní máty se slaninovým chipsem

Svěží a jarní polévka, která vás nejen zasytí, ale taky zahřeje ve dnech, kdy se sluníčko na chvilku schová za mraky. Potřebujete jen minimum surovin a chvilku času v kuchyni.


Útulné 3+kk zcela naplňuje potřeby čtyřčlenné rodiny

Dnešní návštěva sympatického bytu možná někoho překvapí. Má 70 metrů čtverečních a byl tvořen pro rodinu se dvěma dětmi. Díky chytrému řešení nabízí dostatek prostoru a dokonce i dvě koupelny. Rodina navíc v bytě není trvale. Žije jinde, ale sem se pravidelně vrací. Není tedy divu, že chtěli, aby to byl domov se vším všudy. Právě […]


Celý svůj život musím mít naplánovaný. Žádný partner se mnou bohužel nevydrží, prozrazuje Kamila

Přílišná organizovanost, potřeba řádu a nesnášenlivost nenadálých a nenaplánovaných situací. To je to, co sedmatřicetiletá Kamila z duše nesnáší. Jakmile se stane něco, co neplánovala, absolutně ji to vykolejí. Absence jakékoli spontánnosti se ale postarala i o to, že jí ztroskotalo několik minulých vztahů.


Jak být přesvědčivější

Pokud jde o to, jak přimět lidi, aby udělali to, co chcete, existuje nátlak a přesvědčování. Nátlak zahrnuje nucení někoho k něčemu proti jeho vůli, což samozřejmě není v pořádku. Na druhou stranu přesvědčování je umění přimět někoho, aby něco udělal, tím, že ho přesvědčíte, že je to správné. Zdá se, že někteří lidé mají pro umění přesvědčování větší přirozený talent než jiní. Naštěstí pro ty méně nadané lidi existuje několik rad, kterými se můžeme řídit, abychom se stali přesvědčivějšími. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak můžete být přesvědčivější.


Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort

O mascarpone by se dalo říct, že je takovou univerzální surovinou. Hodí se i do slaných receptů, nejvíc jej však využijete v těch sladkých. Slavný italský krémový sýr je základem mnoha dezertů, navíc z něj vykouzlíte poměrně snadno dokonalý dortový krém.


Eva Pavlová šlápla vedle: Oblékla neforemné šaty. Pekarová Adamová ukázala štíhlý pas

První dáma Eva Pavlová (59) umí zaujmout. Tentokrát ale šlápla vedle. Na zahájení Pražského jara do Smetanovy síně v Obecním domě oblékla dlouhé plisé šaty, které jí opticky přidávaly kila navíc. A ani barvu róby tentokrát, jindy zcela módní manželka prezidenta, nevychytala. Momentky ze slavnostního večera sdílel prezidentský pár na sociálních sítích.


Dusno v Ulici: Magda se vyspí s Prokopem, ostrá hádka Mastného a Vilma uteče z bytu

Diváky Ulice čeká pořádně žhavý týden. Hodně se totiž budou řešit intimní chvíle, a to hned na několika frontách. O ty nejpikantnější okamžiky se postarají Magda s Prokopem, kteří po ostré výměně názorů zavzpomínají na staré časy. Postelové hrátky budou velké téma také u Marečkových i Klímových. Michal totiž konečně získá vytoužený azyl pro schůzky se Žofkou. Co dalšího vás čeká v nekonečném nováckém seriálu?


Kvíz: Dovolená se blíží! Jak dobře znáte oblíbené prázdninové destinace Čechů?

Už se nemůžete dočkat letní dovolené, na kterou vyrazíte za sluníčkem a mořem, za krásnou přírodou nebo za poznáním architektonických skvostů? Každý preferuje něco jiného, existují však destinace, pro které mají Češi slabost. Podívejte se na naše oblíbená prázdninová místa a zjistěte, jak dobře je znáte.


Jak zvládnout odpalované těsto tak, aby bylo vaší chloubou. Videonávod vám pomůže

Moučníky z křehkého odpalovaného těsta jsou velmi oblíbené. Začátečníci z přípravy mají zbytečné obavy. Názorné video pomůže s jejich přípravou. Jakmile se naučíte základní postup, můžete ho použít na celou řadu moučníků.


Nejlepší autorky všech dob

V dnešní době by bylo téměř nemyslitelné, aby žena musela skrývat své pohlaví, aby se mohla stát publikující autorkou, ale bohužel tomu tak vždy nebylo. Naštěstí mnoho žen prolomilo společenská tabu a konvence a připravilo cestu svým současným kolegyním. Díky tomu dnes existuje obrovské množství fantastických a uznávaných spisovatelek, jejichž literární tvorba je oceňována a vysoce ceněna. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte více o těchto vynikajících spisovatelkách. Klikněte na!


České matky by se chtěly vracet dříve do práce. Nemají k tomu tady podmínky

Rodičovská dovolená patří v Česku k nejdelším v Evropě. Podle některých odborníků na tom ale prodělávají rodiče i stát. Aby se především ženy mohly častěji dříve vracet do práce, je ale třeba vytvořit jim k tomu podmínky. Na ty se Deník zaměřil v druhém díle nového seriálu Jak matky přicházejí o kariéru.


Potřebuje segedín mouku k zahuštění? Vyzkoušejte jiné způsoby, třeba brambory nebo škrob

Segedín se tradičně zahušťujete moukou, ale pokud se jí z rzných důvodů vyhýbáte nebo ji nemáte, nevěšte hlavu. Skvělé omáčky docílíte i jinak. A nejspíš ani nikdo nepozná rozdíl.


Móda na udílení cen BAFTA: Glam ze starého Hollywoodu, nelichotivý svetr i vlasy ala chobotnička

Největší jména britského showbyznysu dorazila v neděli večer na červený koberec udílení cen British Academy Television Awards 2024 s P&O Cruises. Pojďme se podívat, co měly některé slavné dámy během večera na sobě.


Ikonické zážitky z dětství, které dnešní děti nikdy nezažijí

Rozmach moderních technologií zcela změnil náš každodenní život. Znamená to také, že děti už nebudou zažívat některé činnosti, jako je používání papírové mapy nebo chození do obchodu pro filmy. V následující galerii si připomeňte některé klasické zážitky z dětství, které moderní děti s největší pravděpodobností nikdy nepochopí.


Renovace staré panelákové kuchyně: Krok po kroku před proměnou a po ní

V nejedné domácnosti ještě stále slouží kuchyně, kterou tam před desítkami let navrhlo tehdejší bytové družstvo. Majitelé bytů si tehdy nemohli vybírat, ostatně byli rádi, že získali bydlení, a navíc tenkrát ani nebylo z čeho vybírat. A přestože dnes máme neomezené možnosti, málokdo na ně dosáhne. Podobně tomu bylo u majitelů této kuchyně, kterým už neslouží […]


Nemocenská a práce na zahradě. Záhony klidně zryjte, ale plevel před domem plít nesmíte. A nefunkční zvonek lze úspěšné rozporovat

Nemocenská a práce na zahradě. Záhony klidně zryjte, ale plevel před domem plít nesmíte. A nefunkční zvonek lze úspěšné rozporovat. Už dávno neplatí, že při nemocenské musíte jen „sedět“ doma. Naopak.


Vyčistit terakotový květináč není žádná věda

Vytvoření plnohodnotného publicistického článku o tom, jak vyčistit terakotový květináč, je skvělým nápadem. Terakotové květináče jsou oblíbenou volbou pro pěstování rostlin díky jejich přirozené schopnosti regulovat vlhkost a teplotu půdy. Nicméně mohou snadno nasáknout nečistoty a vyžadují pravidelnou údržbu. Zde je návod, jak na to:


Párty pro odhalení pohlaví skončila nepříjemně pro hosta

Během párty pro odhalení pohlaví, hostka měla nepříjemný zážitek poté, co dostala velké množství barevného prášku do obličeje. The post Párty pro odhalení pohlaví skončila nepříjemně pro hosta appeared first on Instafamosos.


Je vášnivá kuchařka jako Monica z Přátel: Courteney Cox předvádí své kuchařské umění na Instagramu

Courteney Cox miluje vaření stejně jako Monica, kterou ztvárnila v legendárním seriálu Přátelé. Na svém instagramovém účtu často sdílí videa z kuchyně, kde připravuje svá oblíbená jídla. Která to jsou? A jak se herečka, která zanedlouho oslaví šedesátiny, udržuje ve formě?


Chuť lidského masa: Prý připomíná telecí nebo tuňáka. Kanibalové ho připravovali s grilovací omáčkou nebo jako hot dog

Kanibalismus není v České republice technicky trestným činem. Stejně jako ve Spojených státech. Je však možné postihovat způsob, jakým bylo lidské maso získáno. Přesto to některé jedince neodradilo od toho, aby se svých zvláštních potřeb vzdali. Jak tedy chutná člověk dle "odborníků"?


Pečujete o svá játra?

Vaše játra jsou životně důležitá a máte jen jedny! Jejich funkce je zásadní, protože filtrují všechny špatné chemické látky a jedy ve vašem těle a udržují vás v bezpečí a v dobré kondici. Proto je velmi vhodné se o ně dobře starat. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, jak nejlépe pečovat o svá játra.


Horoskopy lásky od 14. května 2024: Blíženci se mohou cítit osamělí, Raci dostanou dárek

Ve vztazích a lásce převažují krásné energie. Přesto se budou řešit také méně příjemné záležitosti, které vás ale popostrčí k lepším zítřkům. Co čeká v lásce všechna znamení v tomto týdnu?


Katka (42): Dcera má vysoké kapesné a vše, nač si ukáže. Přesto se uchýlila k nepochopitelnému činu

Katka má jedinou dceru Pavlínku. Je to vymodlené dítě, proto ji s manželem opečovávají jako vzácnou květinku. Jenže Pavlínce je to málo a zjistila, jak si může snadno přilepšit.


Týdenní horoskop: Ryby si zaflirtují, Střelci budou muset přistoupit na kompromis

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na další květnový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 13. do 19. května 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Zahrada plná života: Užívejte si zpěv ptáků a cvrkot hmyzu

Zahrada se může stát nejen místem pro odpočinek, ale také důležitým útočištěm pro ptáky a hmyz. Podpořte je vybudováním vhodného prostředí.


Nová kabelka? Jedině z proutí a slámy

Pokud jde o doplňky, jen málo věcí má natolik letní vibe jako slaměné a proutěné tašky. Přírodní materiály a textury navozují blažený, bezstarostný stav mysli a dávají nám pocit, že jsme na dovolené, i když se na ni zrovna nechystáme. Součást šatníku tvoří už několik desetiletí, ale letos je hype kolem nich naprosto extrémní.


Toužíte po dlouhém a radostném životě? Objevte tajemství japonské techniky ikigai

Ikigai je prastarý japonský koncept, který pomáhá najít účel a smysl života. Jeho pilířem je idea, že existují čtyři základní prvky štěstí: vášeň, talent, poslání a povolání. Díky nim můžete ve svém životě dosáhnout harmonie, protože vám umožní nastolit rovnováhu mezi tím, co rádi děláte, v čem jste dobří, co vám přináší peníze a tím, co svět potřebuje.


Letuška popsala nejhorší zvyky pasažérů. Nejodpornější věc v letadle je toaletní papír, říká

Někteří cestující mají v letadle opravdu divné zvyky. O ty nejnepříjemnější se na sociální síti TikTok podělila americká letuška Cher Killoughová. Varovala například před tekutinami ponechanými v úložném prostoru nad hlavou (to by se v Evropě nestalo) a vysvětlila, proč by muži neměli chodit při turbulencích na toaletu.


Bydlení pro mladé: Jak na něj dosáhnout?

Bydlení je dnes pro mladé sice dosažitelné, ale s komplikacemi. Beznadějná však touha po vlastním bydlení není, ani v mladém věku. Odborníci z Banky.cz poradí, jak na bydlení dosáhnout s využitím hypotéky nebo jejích alternativ. Zastavíme se také u dotací na vlastní bydlení a u zvýhodněných úvěrů pro žadatele mladšího věku.


4 znamení, která milují večírky: Lvi oslní tancem, Blíženci schopností konverzovat

Udržování společenského života si každý představuje jinak. Někdo si rád zajde s přáteli na kávu, někdo si s nimi jde zasportovat, další nevynechá jediný večírek. A právě tito lidé mohou mít touhu po propařených nocích vrozenou. Některá znamení totiž party zkrátka milují. Jaká to jsou?


Zastrašující, ale překvapivě krátcí světoví lídři

Světoví vůdci jsou velmi různě vysocí, i když se mnozí snaží působit dojmem, že jsou vyšší, než ve skutečnosti jsou. Někteří psychologové dokonce tvrdí, že nízcí lidé ve vedoucích pozicích mají tendenci vnímat sami sebe jako vyšší. V historii bylo mnoho mocných vůdců menšího vzrůstu, někteří nedosahovali ani pěti stop (1,5 metru). Přesto měli na svět velký vliv, i když ne vždy k lepšímu. Klikněte a objevte některé zastrašující světové vůdce, kteří byli a jsou překvapivě malí.


Děti nemají kde tábořit


Opravdu jsou ženy zimomřivější než muži? Vědci zkusili vyvrátit zažitý stereotyp

O nejrůznějších (často jen údajných) rozdílech mezi muži a ženami byly popsány stovky stránek. Mnohdy se jedná o zažité stereotypy, které se však nemusejí...


Co o vás říká tvar vašich prstů na noze?

Není nic zajímavějšího, než se dozvídat nové věci o naší osobnosti, ať už díky horoskopům nebo čtení z ruky. Ale věděli jste, že i vaše prsty na nohou toho mohou dost vypovědět? V této galerii se dozvíte několik zajímavých informací o souvislosti mezi délkou vašich prstů na nohou a vaší osobností! Je váš druhý prst na noze delší než palec? Nebo jsou všechny vaše první tři prsty stejně dlouhé? Ano, i tohle vám může o vaší osobnosti napovědět víc. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, co o vás vypovídá tvar vašich prstů na nohou.


Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky

Chcete si vychutnat oblíbenou bábovku zase trochu jinak? Bábovka Albert plněná tvarohem je jednoduchá na přípravu. Stačí kakaové těsto, šťavnatá tvarohová náplň a skvělý dezert může do trouby.


Chlebové spony nepatří do koše. Jak je doma využít

Praktické, ohebné a tím i znovu uzavíratelné jsou často spony i na chlebových sáčcích. Tyto miniaturní spony mohou ale posloužit k několika dalším úkolům. Nevyhazujte je proto oknem, ani do koše. Pečlivě je uchovejte a vyčkejte času až se vám budou nejvíc hodit. Použít je můžete skutečně na cokoliv.


Nadčasová a elegantní námořnická modř. Jak tmavě modrou nosit na jaře a v létě?

Evokuje nám styl Pařížanek i přímořskou náladu a v outfitech působí neuvěřitelně elegantně. Odstín navy blue, tedy námořnická modř, se skvěle hodí na jaro a léto. Nepůsobí tak tvrdě jako černá a dá se kombinovat s bílými či béžovými kalhotami, případně můžete outfit sladit tón v tónu v modrých odstínech. Poradíme vám, jak námořnickou modrou letos nosit.


Kubelková se pochlubila krásnými dcerami: Karolína je celá maminka, Natálka dospěla

Iva Kubelková má být na co pyšná. Bývalá modelka se v neděli objevila na akci i s dcerami a ukázala, že má doma skutečně kočky. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, Karolína je celá Kubelková a vypadá jako mladší kopie své maminky. Krásná slečna vyrostla i z Natálky Jiráskové, která už vylétla z hnízda.


Jak na ředkvičkový salát. Kombinace smetany s jejich štiplavostí je dokonalá

Ředkvičky se vesele červenají v záhonech a nám se začíná honit hlavou, jak je využít jinak, než jen nakrájené na chlebu s máslem. Ředkvičkový salát je jednou z mnoha skvělých možností. Skvěle chutná a navíc rychle zasytí.


Plněné kynuté knedlíky podle bronzových kuchařů z olympiády: Kouzlo je ve vanilkovém krému a makové drobence

Plněné knedlíky patří k velkým legendám české gastronomie, obzvláště ty, které jsou plněné ovocem. Že se jedná o skutečný hit, ukázali i kuchaři z českého reprezentačního týmu, kteří si na kulinářské olympiádě v sekci catering vybojovali bronz. Ve svém menu měli právě i kynuté knedlíky se švestkami.


Rajčata na jaře: díky jarní péči budete sklízet obrovské množství plodů

Kromě přesazování je ještě tolik činností, které musíte pro svá rajčata udělat. Díky nim můžete maximalizovat svou úrodu, takže se rozhodně vyplatí věnovat jim dostatek času. Myslete na tyto úkony co nejdříve, i když se může zdát, že na některé z nich je ještě spousta času. Pamatujte si, že kdo je připraven, není překvapen!


Důležité rozměry pro malou předsíň: Prostor maximálně využije

Malá předsíň nemusí znamenat kompromis mezi designem a funkčností. S vhodným návrhem a správným využitím rozměrů lze i z té nejmenší předsíně udělat praktický a stylový vstupní prostor. Zjistěte, jaké rozměry jsou klíčové pro efektivní zařízení malé předsíně a jak je můžete využít naplno. Malé předsíně jsou při zařizování domácnosti častou výzvou. Jejich omezený prostor může být […]


Zábavný kvíz: WC, SRPŠ nebo QR. Víte, co znamenají zkratky, které denně používáte?

Narážíme na ně denně a víme a nad jejich významem ani nepřemýšlíme. Víme, co nám chtějí říct a řídíme se jimi, aniž bychom často věděli, co se ze písmenky skrývá. Přemýšlíte někdy nad tím, kam vlastně jdete, když se vydáte na WC? Ověřte si své znalosti v našem kvízu!


Ohromující hinduistické chrámy, které musíte vidět, abyste uvěřili

Hinduismus je třetím nejrozšířenějším náboženstvím na světě a podle mnoha vědců je nejstarším náboženstvím na světě. Hinduistické náboženství je rozšířeno na indickém subkontinentu a v některých částech jihovýchodní Asie, kde se uctívá v chrámech různých stylů, barev a na různých místech. Prohlédněte si tuto galerii a podívejte se na některé z těchto úchvatných náboženských staveb.


Jaké jsou ty nejluxusnější věci na světě?

Jste fanouškem pořádného luxusu? Připravte se na to, že budete ohromeni. Tyto předměty jsou ztělesněním luxusu - od vzácných šperků a obskurního umění až po ikonické módní kousky! Na cenovkách se sice objevují milionové částky, ale vy se tu na ně teď můžete podívat úplně zadarmo! Podívejte se na tuto galerii nejdražších pokladů světa.


Kdy jsme začali nosit pantofle a proč?

Většina z nás vlastní pár pantoflí. Pantofle jsou oblíbeným doplňkem domácnosti a slouží jako lehká a pohodlná obuv, do které se ideálně vejdou unavené nohy po celodenním stání. Pantofle však nejsou žádnou novinkou. Ve skutečnosti nosíme tento typ obuvi v té či oné podobě již po tisíciletí. Odkud se tedy přesně vzaly a kdo je nosil jako první? Projděte si tuto galerii a zjistěte více o této útulné a příjemné obuvi.


Kim Kardashian dostala kritiku za vzhled inspirovaný “rozbitou panenkou”

Kim Kardashianová se stala terčem kritiky za svůj vzhled inspirovaný "rozbitou panenkou" po Met Gala 2024. The post Kim Kardashian dostala kritiku za vzhled inspirovaný “rozbitou panenkou” appeared first on Instafamosos.


Mocní a tajemní větrní bohové, démoni a božstva.

Lidstvo uctívá vítr už od starověku. Tento nejsvůdnější a nejnevyzpytatelnější meteorologický jev je zosobněn mnoha bohy, démony a božstvy, z nichž mnozí jsou mírní a laskaví, jiní však zlomyslní a zlí! Jméno jednoho z těchto bohů je vlastně zdrojem slova "hurikán". Vítr byl a stále je uctíván různými kulturami a náboženstvími po celém světě. Kdo jsou však nejmocnější a nejzáhadnější hybatelé vzduchu? Klikněte a najdete odpovědi, které vane vítr...