PřIDEJTE čESNEK DO čAJE A PIJTE KAžDý DEN. ZHUBNETE A NEJEN TO!

Česnek považujeme za superpotravinu. Má totiž celou řadu prospěšných účinků na lidské zdraví, například posílení imunitního systému či snížení rizika srdečních onemocnění. Použít jej ale nemusíte jen v kuchyni. Připravit si z něj můžete i čaj, což je způsob, jak jej užívat každý den. Má poněkud výraznou a aromatickou chuť, která nemusí vyhovovat každému. Čaj lze pít též i při nemocech, jako je nachlazení, protože zmírňuje její projevy. Kromě toho může česnekový čaj posílit trávení zlepšit imunitu.

Česnek na přípravu čaje

Množství česneku můžete upravit na základě svých chuťových preferencí. Tento recept počítá se třemi stroužky, které je třeba oloupat a rozdrtit plochou stranou nože. Zalijte je horkou vodou (250 ml) a nechte 10 až 15 minut louhovat. Pokud chcete, můžete přidat citron, zázvor nebo třeba med. Sceďte do čistého šálku a vypijte. Pokud pravidelně užíváte nějaké léky, zkonzultujte se svým lékařem, zda s nimi česnek nebude interagovat.

Silnější imunitní systém

Pokud často trpíte běžnými nachlazeními a rýmou, bude zapotřebí podpořit svůj imunitní systém. Snažte se jíst co nejvíce potravin pro zdraví vašich střev, jako jsou zakysané mléčné produkty (bílý jogurt, kefír) nebo kysané zelí. Pomoci ale může též česnek, a to i ve formě česnekového čaje. Česnek má totiž antibakteriální vlastnosti a působí též proti virům a plísním. Může pomoci chránit tělo před různými onemocněními, včetně infekcí dýchacích cest. Nachlazení, kašel a chřipka se vám budou obloukem vyhýbat. A když už, jejich projevy budou kratší a slabší.

Česnek a zdraví srdce

Kromě již zmíněného je česnek prospěšný též pro kardiovaskulární zdraví. Pomáhá s takovými faktory, jako je vysoký cholesterol či vysoký krevní tlak. Tím snižuje riziko onemocnění srdce. Vzhledem k protizánětlivým účinkům (česnek obsahuje antioxidanty) mohou být příznivé také u lidí, kteří mají zánětlivé stavy, jako je artritida, astma nebo poruchy trávení.

Hubnutí s česnekovým čajem

Dobrým začátkem každého hubnutí je detoxikace organismu. Česnek má silné detoxikační vlastnosti. Pomáhají vyčistit játra, ledviny a další orgány. Zbavuje tělo toxinů a podporuje zdravou funkci buněk. Pravidelná konzumace česnekového čaje může napomoci zdravému trávení, protože obsahuje spoustu trávicích enzymů a reguluje pohyby střev. Může zlepšit též vstřebávání živin. A to se při hubnutí hodí vždycky!

P.S.: obsažené antioxidanty zpomalují proces stárnutí a chrání pokožku před poškozením volnými radikály. Díky česnekovému čaji můžete být nejenom štíhlí, ale též krásní! Sníží se výskyt vrásek, ale také různých kožních onemocnění, jako je akné a ekzém.

Zdroje info:

https://www.ndtv.com/health/8-benefits-of-drinking-garlic-tea-4364218

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103721/

Foto: Pexels

The post Přidejte česnek do čaje a pijte každý den. Zhubnete a nejen to! first appeared on Plné zdraví.

2024-03-27T11:31:18Z dg43tfdfdgfd