PřIROZENé LíčENí PODLE TRENDů LETOšNíHO JARA: ZáKLADEM JE HYDRATACE PLETI, NEZAPOMEňTE NA JEDNU MALIčKOST

I když máme každá svůj styl líčení, občas není na škodu podívat se na trendy. Letošní jaro nahrává všem, kdo milují přirozenost. V kurzu je minimalismus a důraz na zdravou pleť. Jak na make-up, který podtrhne váš půvab a sluší všem ženám bez rozdílu věku?

Ponechme teď stranou výrazné líčení v čele s rudou rtěnkou a očním make-upem ve stylu drama queen. Není na něm nic špatného, ale na běžné nošení se moc nehodí. Pojďme se podívat na přirozený styl líčení, který sluší všem ženám a hodí se do práce i pro volný čas. V našem článku vám poradíme, které produkty vám k takovému looku nesmí chybět a jak při líčení postupovat.

Máte ty správné produkty pro přirozené líčení?  

Základem pro každé líčení je dostatečně hydratovaná a zdravě vypadající pleť. Neobejdete se tedy bez hydratačního krému, tónovacího séra a podkladové báze. Ta pokožku barevně sjednotí a zmatní, případně také opticky zmenší póry. Na výběr jsou různé druhy těchto produktů, volte tedy vždy podle svého typu pleti.

Kromě podkladové báze můžete potřebovat také další produkty jako je BB krém či lehký make-up, korektor, řasenka, oční stíny, tvářenka, rozjasňovač, bronzer, lesk na rty nebo rtěnka a fixátor make-upu. Vše záleží na vašich osobních preferencích a vzhledu, kterého chcete dosáhnout. Mějte přitom na paměti, že pro většinu přirozených make-upů se nejlépe hodí pro krémové nebo tekuté textury. Lépe splynou s pokožkou a dobře se s nimi pracuje.

Čtěte také: Vlasové trendy, na které by měly vsadit všechny ženy po padesátce: Zapomeňte na krátké mikádo či příliš dlouhé vlasy

Mnoho žen nosí dlouhodobě stále stejný účes - ať už se jedná o krátký střih, mikádo nebo dlouhé vlasy. Velmi často se pouze ze zvyku bojí vyjít ze své komfortní zóny a styl změnit. Existují ale účesy, které jsou pro ženy nad 50 let jako stvořené. Cítíte, že potřebujete vlasovou změnu? Na tyto účesy můžete bezpochyby vsadit.
Číst více

Jak na přirozené líčení krok za krokem

Na vyčištěnou pokožku naneste hydratační krém (ideálně s UV faktorem) a podkladovou bázi, která vyhovuje potřebám vaší pleti. Pokud ji ještě nepoužíváte, doporučujeme s tím začít. Skvěle připraví pleť na aplikaci dalších líčidel, která k ní krásně přilnou a déle vydrží v perfektním stavu.

Máte-li na pleti nedokonalosti v podobě pupínků červených žilek nebo pigmentových skvrn, jež nezakryje podkladová báze, použijte na toto místa korektor. Následně aplikujte BB krém nebo lehký make-up. Pro zvýraznění kontur obličeje se hodí použít bronzer. Ten naneste pod lící kosti směrem od ucha a asi do poloviny tváře. Lze jej aplikovat také na hrany nosu a kolem linie vlasů, což opticky zmenší čelo.

Pro dosažení svěžího a šťavnatého vzhledu se neobejdete bez tvářenky, kterou naneste na jablíčka lícních kostí. Tlumeně narůžovělý odstín se hodí pro světlejší tón pleti, červený pro tmavší. Klidně ale experimentujte i s jinými barvami, třeba budou vaší pleti nejvíc lichotit nafialovělé tóny nebo zazáříte ve fuchsiové! Tvářenku rozetřete do ztracena a nad ní ještě aplikujte rozjasňovač, který se postará o svěží a odpočinutý vzhled. Můžete jej vetřít také pod linii obočí, do vnitřního koutku oka a na srdíčko rtů.

Čtěte také: Jak ubrat kila v obličeji: Jde to během chvilky, stačí se jen správně nalíčit

Toužíte mít výraznější lícní kosti, méně baculaté tváře nebo štíhlejší nos? Není nic jednoduššího, než si vzít do ruky konturovací paletku a další líčidla. Za pár minut může být váš obličej o poznání štíhlejší.
Číst více

Zvýrazněte oči a rty

Podkladová báze patří také na oční víčka, proto ji nezapomeňte nanést i sem. Oční stíny pak budou dobře držet a nerozmažou se. Pro přirozený look zvolte neutrální odstíny, jako jsou béžové, světle hnědé či narůžovělé tóny. Stejně dobře můžete použít i tvářenku, kterou lehce vklepejte na pohyblivé části oční víček. Líčení očí dotáhněte zvýrazněním řas, ideálně pomocí řasenky s efektem natočení a prodloužení řas.

Rty pak zvýrazněte leskem, barevným olejem nebo hydratační rtěnkou. Vyhněte se sytým a výrazným barvám a vsaďte na lehké a lesklé textury. Tóny pastelové růžové sluší každé ženě, stejně tak i meruňková a odstín růže. Největší parádu uděláte smícháním více odstínu. Nebojte se experimentovat.

Výsledek pak zafixujte pomocí fixačního spreje, který zajistí že bude make-up dlouho bez chyby. Vyplatí se nosit tento produkt při sobě a během dne ho aplikovat na obličej, protože vás zároveň osvěží a pleť lehce hydratuje.

 

Související články

2024-04-28T20:28:29Z dg43tfdfdgfd