Lifestyle

Trending:


Denní horoskop na 11. května 2024: Berany čeká klidná sobota, Váhy by měly myslet pozitivně

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 11. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Před bezem klekni. Bylinkářka radí, jak nechybovat při sběru a sušení květů bezu

Před heřmánkem smekni, před bezem klekni. Toto staré české přísloví mluví za vše. Bez černý má studiemi prokázanou řadu léčivých účinků. Zkušená bylinkářka Karolína Josková pro Deník vysvětluje, co léčí květ černého bezu a na co je zase dobrá bezinková šťáva. Prozradí i to, jak správně připravit z černého bezu čaj, abychom se nepředávkovali.


Pásek jako nejstylovější doplněk: Zjistěte, jak jej kombinovat tak, aby vytvořil lichotivou siluetu

Mnozí lidé považují pásek jako ryze praktickou záležitost. Ve chvíli, kdy je nám určitý kousek oblečení volnější, sáhneme po opasku, který situaci vyřeší. Právě tento doplněk má ale mnohem větší potenciál, a to především co se stylu týče. Vypadá skvěle a každý outfit pozdvihne na vyšší úroveň. To, jak pásky stylingovat a jaký typ vám bude sedět nejlépe, vám prozradí módní stylistka.


Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě

V dalším díle pořadu Buchty po ránu vzal Josef Maršálek Terezu Bebarovou na výlet po naší republice a upekl tři sladké krajové speciality. Jednou z nich byly i bydžovské peciválky. Východočeskou specialitu s mákem a povidly podle slavného cukráře si nyní může doma udělat každý.


Malinký byteček, který je důkazem, že naměřené metry o kvalitě bydlení nerozhodují

Pouhých 36 m² bohatě stačí k pohodlnému životu. Důležité je především šikovné uspořádání a dostatek úložného prostoru.


Denní horoskop na neděli 12. 5. 2024: Štíři dostanou šanci napravit staré křivdy, Blíženci si budou muset dát pozor na své okolí

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 12. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Smrtelný nepřítel každého zahrádkáře: ptačinec žabinec

S plevelem typu ptačinec žabinec se můžete setkat téměř všude. Tento zelený plevel s drobnými bílými květy poseje vaši zahradu dřív, než stihnete říct švec. Stačí jeden malý kořínek tohoto nevítaného plevele a průšvih může být na světě. Stačí, když zafouká slabý větříček.


Gréta (26): Zamilovala jsem se do historické osobnosti. Zvládla jsem díky tomu maturitu, přijímačky i promoci

Platonické lásky hýbou světem. Jen vzpomeňme na zástupy popových hvězd, herců nebo sportovců, a ruku na srdce, kdo z nás může říci, že nebyl nikdy do někoho z nich alespoň jednou zamilovaný? Obdobnou situací si prošla i Gréta, které však padla do oka úplně jiná celebrita, a sice muž z historie…


Zcela přírodní čisticí prostředky, které skutečně fungují

Nemáte-li dostatek čisticích prostředků nebo jste připraveni zbavit se drsných chemikálií, existuje spousta přírodních čisticích prostředků, které vám pomohou zajistit zářivý vzhled celé domácnosti. Pomocí ingrediencí, které již pravděpodobně máte doma, si můžete poradit se vším od vodního kamene až po špinavá okna. Zajímá vás to? Pak si proklikejte tuto galerii, kde najdete několik přírodních tipů na čištění.


Módní pravidla s prošlou expirací: Proč se přestat bát pruhů i světlých kousků?

Ve společnosti existují určité módní mýty a pravidla, kterým většina z nás zarytě věří. Jen si vzpomeňte, kolikrát jste slyšela, že černá barva zeštíhluje a vodorovné pruhy naopak rozšiřují? Opak je ale pravdou – v módě žádná striktně daná pravidla zkrátka neplatí. A my vám prozradíme, proč.


Máte svou vnitřní bohyni?

Možná je potkáváte, aniž o tom víte. Na podobiznách v indické restauraci, v jógových pozicích při pravidelném cvičení, u prohlížení outfitů s hashtagem #innergoddess na TikToku. Nádherné i hrozivé bohyně pocházejí z tradice hinduismu, nejstaršího náboženství na světě, ke kterému se hlásí čím dál více celebrit, včetně Julie Roberts a Miley Cyrus. Jaká je ta vaše vnitřní bohyně? Poznejte ji spolu s Annou Bornovou.


Dámy, není problém, že muž dá přednost hokeji před vámi, spíš dejte pozor na ztrátu intimity, říká Laura Janáčková

Jak na spokojené manželství a čím obnovit jiskru v partnerském vztahu? Otázky na tělo ohledně vztahů i intimity zodpovídá na magazínu Lifee.cz každý týden psycholožka Laura Janáčková. Ptát se můžete i vy.


Snídani jako z hotelové restaurace? Když si osvojíte slavná vejce Benedikt, můžete mít královskou snídani každý víkend

Vejce Benedikt právem patří mezi nejoblíbenější brunchová jídla vůbec. Tahle neodolatelná kombinace dozlatova opečeného anglického muffinu, vepřové šunky, ztraceného vejce a hedvábně jemné holandské omáčky je prostě nebe na talíři. Kdo tenhle dokonalý pokrm vymyslel a jak si ho připravit v pohodlí domova?


Při nákupu masa se řídíme raději kvalitou než cenou. Jak ale poznat kvalitní maso?

Pokud nakupujeme maso, vždy si pečlivě hlídáme datum spotřeby. Je také dobré si maso prohlédnout, jestli nemá nezdravou barvu nebo neleží ve větším množství tekutiny. Nejlepší je nakupovat u osvědčeného řezníka.


Typy spřízněných duší: Léčivé nebo karmické spojení

Také se vám v životě stalo, že jste potkali někoho, s kým jste cítili, že je to “ono”? Ať už to byl vztah přátelský nebo partnerský. Ihned jste si sedli, měli jste pocit, že se znáte dlouho, prostě že jste spřízněné duše. A takové vztahy skutečně existují, protože spřízněné duše v životě potkáte na mnoha úrovních. Jsou i různé typy spřízněných duší, které se ve vašem životě mohou objevit. Které jste za svůj život potkali?


Vysaďte do zahrady ty nejkrásnější trvalky, které milují slunce: budou nádherně kvést, i když nezaprší

Suchomilné trvalky mají v našich zahradách, podle dlouhodobých předpovědí na vývoj počasí, velkou budoucnost. Milují sice slunce a přiměřené sucho, ale nezaleknou se ani deštivého léta, pokud jim poskytnete vhodné podmínky k životu, především lehkou a dobře propustnou půdu.


7 častých chyb při grilování masa: Neděláte je také?

Dlouhé a teplé večery trávíme s přáteli nebo s rodinou a při té příležitosti často rozpalujeme gril. V tomto článku se proto zaměříme na nejčastější chyby, kterých se při grilování můžeme dopustit a povíme si, jak se jich vyvarovat.


Horoskop od 13. května: Lvi mají přibrzdit, Blíženci neztrácet naději

Před námi je další květnový týden a s ním i náš pravidelný horoskop na nadcházejících sedm dnů. Období od 13. května ukáže, jak zavádějící mohou někdy být naše očekávání, že se druhý zachová způsobem, jenž vyhovuje především nám. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě jiné a osobnější téma, na které se vyplatí zaměřit pozornost. Jaké je to vaše, prozradí následující řádky.


Jak připravit kvásek z droždí? Podle názorného videa jej zvládne i začátečník

Kvásek je základem při pečení křupavého chleba, kynutých buchet, koláčů nebo smažených lívanců. Kvásek se připravuje z několika málo surovin a díky kvašení nabyde do větších rozměrů během pár minut.


Vévodkyně Kate a princ William si podle důvěrnice procházejí peklem!

Kate Middleton a princ William si podle jejich blízké důvěrnice Amaie Arriety procházejí peklem. Arrieta, která pracovala jako stylistka jejich tří dětí, se podělila o znepokojující aktuální informace o páru poté, co Kate diagnostikovali rakovinu.


Zahradničení bez rytí: Jak začít s ekologickým pěstováním a ušetřit si práci i čas

V posledních letech se zahradničení bez rytí stává stále oblíbenější mezi zahradníky, kteří hledají udržitelnější a méně náročné metody pěstování. Tento přístup nabízí řadu výhod jak pro půdu, tak pro zahradníka, a je šetrný k životnímu prostředí. Méně práce, lepší zdraví půdy a snížená potřeba hnojiv – to je výčet jen některých z nich. Tento způsob zahradničení […]


5 neobvyklých módních kousků, které vám letos v létě nesmí chybět v šatníku

Léto se pomalu, ale jistě blíží, a to znamená, že většina z nás opráší sezónní šaty, sukně a šortky. Zkrátka kousky, které jsou nadčasové a pravidelně na ně sázíme každý rok. Pokud vám ale vaše letní garderoba přijde trochu nudná, je nejvyšší čas ji oživit. Představujeme vám pětici modelů, které by vám v letním šatníku rozhodně neměly chybět. Vsaďte na ně a budete stylová po celou sezónu.


Zdravé trvanlivé potraviny, které je třeba mít v zásobě

Potraviny, které nepodléhají rychlé spotřebě, jsou dobrým základem v každé domácnosti a v každém ročním období. Samozřejmě jsou skvělé v době nouze, ale hodí se i tehdy, když jste neměli čas zajít do obchodu s potravinami a přesto si chcete dopřát zdravé jídlo. A protože se nekazí, snížíte tím svou stopu po plýtvání potravinami. Klikněte na galerii a podívejte se, co byste měli mít ve své spíži.


Křupavé gnocchi z trouby jsou neodolatelně chutné. Videonávod poradí, jak na to

Překvapte svou rodinu nebo blízké a připravte si s námi neodolatelně chutné a zároveň křupavé gnocchi, kterým v kombinaci s lahodným dipem nikdo neodolá. Připravené a hotové jsou bleskovou rychlostí a ten výsledek je vážně dokonalý.


Bleskové rohlíky: Připravte si dozlatova vypečené rohlíky podle videonávodu

Dostali jste chuť na čerstvé, křupavé a dozlatova vypečené rohlíky, ale nechce se vám do krámu? Máme pro vás jednoduché řešení. Jednoduše a snadno si je upečte doma. Nemusíte se vůbec bát, že se nepovedou. Tyto bleskové rohlíky jsou tak snadné na přípravu, že už nikdy nebudete zkoušet jiné.


Štěnice nebo komár? Jejich kousnutí můžete vyřešit domácími prostředky

Kousnutí od štěnice i od komára jsou si vzájemně podobná – zarudlá místa svědí. V určitých drobnostech se ale liší. Pokud rozeznáte, co vás vlastně pokousalo, můžete zařadit vhodnou léčbu. Zejména malé děti mají tendence si svědivé štípance rozškrábat i s horní částí pokožky. První pomocí je proto mazání chladivými gely, které pokožku zklidní a mohou zmírnit i otoky. Nejprve se ale zaměřte na to, zda se skutečně jedná o kousnutí od komára.


Proč můry létají ke světlu a mouchy krouží kolem lustru

Často jsou k vidění kolem lustru nebo jiných světel i u vás doma. Spirálovitě a často i velice vytrvale krouží kolem světla až do úplného vyčerpání. Existuje mnoho teorií, které pohyb létajícího hmyzu vysvětlují. Realistické jsou ale jen některé. A co říká nejrozšířenější vědecký názor?


Miss USA a Miss Teen USA odstupují z titulů a citují toxické prostředí a špatné řízení soutěže

Miss USA, Noelia Voigt, a Miss Teen USA, UmaSofia Srivastava, odstoupily ze svých titulů, což vyvolává obavy o toxickém řízení organizace, která koordinuje soutěže. The post Miss USA a Miss Teen USA odstupují z titulů a citují toxické prostředí a špatné řízení soutěže appeared first on Instafamosos.


Jana (32): Už dva roky tajím před přítelem své otřesné selhání. Teď mě požádal o ruku a já nevím, jak dál

Jana před dvěma lety podvedla v opilosti svého dlouholetého partnera. Celou dobu ji to velmi trápí. Navíc ji přítel požádal o ruku a ona neví, jak se zachovat. Mlčet, nebo říct pravdu?


Česko slaví Den matek. Jak se v průběhu staletí měnil?

Každý rok, obvykle druhou neděli v květnu, se slaví jeden z nejvýznamnějších a nejemotivnějších dnů v kalendáři - Den Matek. Tento svátek slouží jako příležitost vyjádřit vděk a lásku všem matkám a mateřství jako takovému.


20 receptů na dobrůtky pro rodinu i přátele: Připravte si mlsání k televizi

Mlsání u televize nemá být pravidlem - když se do sledování filmu zaberete, hážete do sebe kousky jídla bez rozmýšlení. Někdy je lepší připravit si před usazením k televizi chuťovky, které můžeme zobat bez výčitek.


Vytvořte si mini jezírko bez větší investice. Zurčení vody vás bude uklidňovat

Malý vodní prvek je zajímavým ozvláštněním zahrady, terasy, ale klidně i balkonu. Jeho pořízení navíc není složité ani drahé.


Předek krávy vypadal jako činčila. Tvor obýval Zemi těsně po vyhynutí dinosaurů

Z drobných savců podobajících se činčilám pravděpodobně vznikla linie dnešních sudokopytníků, mezi které patří krávy i prasata. Vědci si to myslí na základě dříve objevených a nyní analyzovaných zkamenělin vyhynulého tvora, který Zemi obýval těsně po vymření dinosaurů. Další výzkum má odborníkům pomoci s pochopením, jak po apokalypse před 66 miliony lety na planetě opět začal život.


Znáte hmyzí hnůj? Má skvělé vlastnosti

Pokud se chystáte po zimě oživit vaši zahradu něčím nespecifickým, pak sáhněte třeba i po nevšedním hnojivu. Dopřejte rostlinám co nejvíce živin a probuďte vaši zahradu k životu právě hmyzím hnojivem. Je lepší než to, které se vyrábí průmyslově. Hmyzí hnůj najdete i na českém trhu. Chybět tak nebudou květinám makro i mikro živiny mezi které patří dusík, draslík i fosfor.


Balkonové maliny: Jak na bohatou úrodu i bez zahrady

Pěstování malin na balkoně nabízí jedinečnou příležitost pro milovníky čerstvého ovoce, kteří nemají přístup ke klasické zahradě. Zjistěte, jak si můžete i na omezeném prostoru balkonu vychutnat sladkost a čerstvost doma pěstovaných malin. Poradíme vám, jak vybrat správné odrůdy, připravit květináče, zajistit ideální podmínky pro růst a správně se o maliny starat, aby byla vaše […]


Máte rádi kukuřici? Vypěstujte si vlastní aneb Co budete potřebovat a jak na to

Pokud máte rádi kukuřici, tak si ji můžete vypěstovat na zahradě. Není nad vlastní úrodu a následnou sklizeň. Jak na to? Která odrůda je vhodná a proč?


Mateřství a kariéra? Jde to, ale... Podle studií to má velký vliv i na úspěšnost dětí v dospělosti

Blížící se den matek nás přivádí k úvaze nad rolí matek v moderní době. Mateřství není jen o nekonečných úkonech v domácnosti, ale také o rozhodnutích, která ovlivňují nejen život matky, ale i budoucnost jejích dětí. Studie Harvard Business School přinesla zajímavý pohled: pracující matky mají úspěšnější dcery a starostlivější syny.


6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším

V světě, kde domy často následují předem stanovené vzory designu a dekorace, je stále větší poptávka po způsobech, jak udělat domovy jedinečnější a výraznější. O post 6 významných způsobů, jak udělat váš domov jedinečnějším apareceu primeiro em DecorStyle.


Spotřeba piva v Česku i nadále klesá

Bez ohledu na to, jestli pivo sami pijete či nikoliv, není pochyb o tom, že pivo je významnou součástí české kultury a národní identity. Výkony segmentu pivovarnictví a také spotřeba piva jsou proto každoročně ostře sledovanými čísly. Zdá se ale, že pivu se v poslední době nedaří tolik, kolik by si pivovarníci přáli.


10 nejznámějších módních termínů: Víte, co znamená femme fatale nebo haute couture?

Pokud vás pohled na nejnovější módní kolekce naplňuje vzrušením a stránky fashion magazínů jsou vaší oblíbenou četbou, tento článek je pro vás jako stvořený. Móda není pouze o sledování posledních trendů, ale také o porozumění specifickému jazyku. Chcete-li se vyhnout nepříjemným situacím v diskuzích a chcete se vyvarovat chyb, je důležité znát základní pojmy. Připravili jsme pro vás seznam deseti klíčových módních termínů, díky nimž se ve světě...


Bella Hadid končí s modelingem. Už se nechce přetvařovat

Deset let v modelingu, za zády paparazzi hlídající každý outfit, který oblékla, hodnotící vlasy, make-up, postavu. Bella Hadid se rozhodla, že tohoto životního stylu má dost. Že chce dýchat volněji a nepřetvařovat se, když nebude mít náladu. Prohlásila, že se z vrcholového modelingu chce stáhnout stranou.


Hrubá chyba při zalévání zahrady, kterou dělá většina zahrádkářů: vyhněte se jí, omezíte řádění slimáků a plzáků

Pokud jste si dosud mysleli, že večerní studená sprška vaši zahradu osvěží nejlépe, pak vás vyvedeme z omylu. Mnohem více zahradě prospějete, pokud zálivku necháte až na ráno. Večerní zalévání nahrává výskytu slimáků a podporuje i rozvoj houbových chorob.


Nejlepší koníčky po čtyřicítce

Nikdy nejste příliš staří na to, abyste začali něco nového. Možná to zní jako klišé, a i když je nepravděpodobné, že se stanete mezinárodní sportovní hvězdou, existuje spousta nových věcí, které můžete dělat a v nichž můžete vyniknout. Koníčky jsou důležité pro spokojený a vyrovnaný život. To, že je vám více než 40 let, obvykle znamená, že jste v různých oblastech trochu více etablovaní, takže je vlastně snazší zařadit do svého rozvrhu nové aktivity. Jste nyní zralejší, máte více trpělivosti a stále ještě dostatek vytrvalosti k řadě fyzických aktivit, takže je to ideální čas pustit se do nového dobrodružství! V této galerii najdete výběr koníčků, kterým se můžete věnovat po čtyřicítce, tak si je projděte a nechte se inspirovat.


Jakou má pivo ve skutečnosti trvanlivost? Experti našli odpověď

Co udělat, když se grilování nevydaří a zůstane vám pár lahví piva, které teď budete pít téměř do nekonečna? Podle zprávy tiskové agentury DPA může být odpověď překvapivá.


Nejgooglenější vlasový trend: liquid hair. Chcete je taky?

Tekuté vlasy neboli liquid hair jsou jedním z nejvyhledávanějších vlasových trendů na internetu. Chlubit se jimi může třeba Dakota Johnson, která vždy drží prst na tepu toho, co se právě nosí, ať už se jedná o módu nebo o beauty trendy.


Lišejníky mohou být pro zdraví stromů nebezpečné: Zlikviduje je postřik z jedlé sody

Lišejníky mohou být pro zdraví stromů nebezpečné: Zlikviduje je postřik z jedlé sody. Lišejníky sice stromům přímo neškodí, ale mohou nechtěně poskytnou útočiště různým škůdcům a chorobám, které poté strom poškozují Rozhodně se tedy vyplatí zatočit s nimi co nejdříve.


Citrusy: tipy pro jejich pěstování, díky čemuž můžete sklízet vlastní plody

Citrony jsou oblíbeným ovocem, o kterém se ví, že jsou plné vitamínu C. Zájem o jejich domácí pěstování rok od roku roste. Co ale udělat, když si domů přinesete rostlinku ze zahradního centra? Jak o ni dále pečovat, aby se jí dařilo? Zkoumali jsme různé tipy zahradníků, kteří už měli v pěstování úspěch. Citrusy můžete zvládnout pěstovat i vy, i když je pravdou, že to má své úskalí. Neočekávejte nijak obrovskou úrodu – to ale neznamená, že z ní...


Pieta za chlapce


Co dělá váš iPhone, když jdete spát? Je poměrně aktivní a spojuje se s celým světem

Váš iPhone rozhodně nejde sprát s vámi - naopak hýří aktivitou a přistupuje při tom k vašim datům a senzorům a přenáší je tam a zpět. Většinou komunikuje s mateřským Applem, ale někdy také se servery v Číně, nebo Rusku. Alespoň pokud si nainstalujete více aplikací. Souvisejicí články Neuvěřitelných 75 000 obchodů láká zákazníky na výhodné nabídky: nedostanou žádné zboží, zato podvodníci zneužijí údaje platebních karet To nebere konce: další...


Co se skrývá pod tajemným názvem aglio olio a jak dokonale připravit nesnadnější těstoviny na světě

Aglio e olio v italštině znamená doslova „česnek a olej“. Jídlo, který se označuje jako aglio e olio, se skládá ze tří základních surovin: česneku, olivového oleje a (většinou) špaget. Použít však můžete jakékoli těstoviny. Jde o jídlo tradiční italské kuchyně, zejména na jihu země. Přidat do něj můžete i chilli papričky, pokrm pak ponese název aglio olio e pepperoncino.