SOUSEDé POLSKé MAMINKY (13) JSOU V šOKU: NIKDO TěHOTENSTVí šKOLAčKY NEPOZNAL

Dívka (13), která na školním výletě v polském Zátoru porodila chlapečka, byla propuštěna z nemocnice. Situace šokovala celé Polsko včetně sousedů mladé maminky. Co prozradili o nezletilých milencích a jejich rodičích?

Třináctiletá dívka je studentkou jedné ze základních škol v Sochaczew. Spolužáci ji popisují jako hodnou a nekonfliktní kamarádku, zatímco dospělí ji označují za tichou a klidnou dívku. Přesto se stalo, že celé měsíce nosila pod srdcem dítě a nikdo si toho nevšiml.

>
Sousedé byli šokováni, když se dozvěděli o jejím těhotenství. „Nikdy bych nečekala, že se něco takového stane v našem sousedství,“ řekla jedna z obyvatel paneláku ve městě Sochaczew pro Dziennik Polski. Podle ní k takovým věcem dochází, když rodiče svým dětem dovolí příliš mnoho. Dívka po porodu prakticky nevychází z domu, což si sousedé vysvětlují tím, jak moc se její život za krátkou dobu změnil.

>
Otec dítěte, čtrnáctiletý chlapec, kterému bude v červenci 15 let, žije nedaleko. S dívkou se vídali dva roky a trávili spolu hodně času. Často přespával u ní doma s vědomím její matky, což bylo sousedy potvrzeno. Podle nich chlapce vychovávala především matka, která k němu přistupovala jako k dospělému, takže si děti dělaly, co chtěly.

Ředitel školy, kterou dívka navštěvuje, odmítl situaci komentovat. Rovněž rodiče obou teenagerů se k případu nevyjádřili. Případ se nyní řeší u soudu, který má prověřit rodinné situace obou dětí a zjistit, zda nedošlo k výchovnému zanedbání.

Dívka byla z nemocnice propuštěna, ale novorozenec zůstává v péči lékařů. Jeho stav je stabilizovaný, ale vážný. Soud nyní rozhodne o ustanovení opatrovníka pro dítě, protože jeho matka není plnoletá. Pro nezletilého otce dítěte soud nyní zvažuje vhodná výchovná a terapeutická opatření.

Premium >

2024-05-22T15:13:47Z dg43tfdfdgfd