STRAšáK JMéNEM CELULITIDA: JAK S Ní PřED LéTEM ZATOčIT NA POSLEDNí CHVíLI A NEUTRATIT MAJLANT

Přípravy dokonalé figury do plavek se povážlivě krátí: Jak zatočit s nenáviděnou pomerančovou kůží, než obléknete minišaty nebo vyrazíte na vytouženou dovolenou? Účinných možností se nabízí hned několik.

Celulitida je běžnou součástí ženského těla, současné kánony krásy ale její estetiku dvakrát neopěvují. Téměř každá žena se tak snaží co nejvíce ji - obzvlášť v létě - zneviditelnit. Patříte také mezi ně? Zmírnit její vizuální efekt lze dnes mnoha dostupnými způsoby. Samozřejmostí je dobrá životospráva a pohyb, neobejdete se ale ani bez dalších spolubojovníků.

Tajný beauty tip: Jak z nehtů šetrně odstranit gel lak či shellac bez návštěvy salónu

Salónní péče funguje, ale leze do peněz

Zvolit můžete některou z osvědčených metod boje s celulitidou pomocí speciálních procedur a přístrojů v salónech. Jedna návštěva ale určitě stačit nebude, finanční náročnost takových procedur ale také není zrovna zanedbatelná.

Podstoupit můžete například vícefázovou kúru maderoterapie (speciální kolumbijská masážní technika využívající dynamických hmatů za pomoci dřevěných nástrojů) ,nebo své problémové partie svěřit do rukou dalších odborníků na speciálních klinikách, stejně jako herečka Sandra Nováková (41), která v boji s celulitidou pravidelně využívá strojové péče v jednom z pražských salónů. „Dost často mi chválíte postavu, tak prosím vás, není to úplně zadarmo. Dřepy, bruslení, vyvážená strava a pravidelně i nějaká ta procedura,“ informovala na svém instagramovém profilu herečka své fanoušky. Zázračné účinky boje s celulitidou přičítá herečka především proceduře na speciálních přístrojích.

Zázračná pleťová séra: Jejich koncentrovaná síla by měla být součástí každodenní beauty rutiny. A nejen pro 40+

Vakuová péče v pohodlí domova

Pokud nemáte čas ani dostatek financí pro speciální salónní zásahy odbourávající pomerančovou kůži, můžete s celulitidou bojovat i doma. Trh nabízí různé vakuové přístroje pro domácí používání, které mohou vizuální efekt celulitidy také při pravidelném používání zmírňovat. Vakuové přístroje, které jsou skvělými pomocníky v boji s celulitidou, vytváří podtlak a podporují tak hloubkový účinek. Jejich další výhodou je i snadná manipulace s nimi.

Samotná anticelulitidní masáž takovou pomůckou je jednoduchá. Na pokožku nanesete trochu tělového oleje nebo krému a jemně jej vmasírujte. Následně na kůži přiložte masážní pomůcku a seshora ji přitlačte. V místě přiložení vznikne vakuum, pomůcka se přisaje a lze ji snadno pohybovat po kůži sem a tam. Podtlak, který při tomto použití vzniká, stimuluje prokrvení a může tak posílit celou podkožní pojivovou tkáň.

Vendula Pizingerová vzpomíná na Hanu Zagorovou: Chtěly spolu přelstít celulitidu pomocí baněk, líčí v rubrice Máma na přechodu

Pohyb, životospráva a péče o pokožku nese své ovoce

Není ale na škodu věnovat pleti pravidelnou péči i pomocí speciálních kosmetických přípravků, krémů či zábalů, nebo například aktivním sprejem proti celulitidě. Ten často obsahuje stimulující látky jako je například kofein. Po aplikaci na kůži takové látky aktivují v kůži mikrocirkulaci odvodněním přebytečných tekutin. Ideální je používat takové přípravky před cvičením či jinou fyzickou aktivitou, jejich účinky se pak zvyšují.

Na výběr přípravků a dostupných přístrojů pro domácí boj s celulitidou se můžete podívat do fotogalerie.

Související články

2024-05-09T06:28:41Z dg43tfdfdgfd