TAKOVOU čTEčKU JEšTě POCKETBOOK NEUDěLAL, NAHRADí I TABLET

Kombinace e-ink displeje a stylusu je skvělý nápad, protože tyto displeje připomínají obyčejný papír jak kvalitou zobrazení, tak i lehce zdrsněným povrchem. Na trhu jsou podobná zařízení od Kindlu Scribe, přes známý Remarkable 2 až po Huawei MatePad nebo Kobo Elipsa 2, ale PocketBook InkPad na rozdíl od nich nabídne barevný displej.

Zařízení bude mít 10,3” úhlopříčku s černobílým rozlišením 1860 x 2 480 bodů a barevným rozlišením 930 x 1 240 bodů a bude se jednat o panel typu Kaleido 3 s podporou zobrazení 4 096 barev. Povrch displeje bude matný a podsvícení bude typu SmartLight. Uživatelé si tak budou moci upravovat barevnou teplotu podsvícení, případně tuto práci nechat na automatice.

 

Běh systému Android 11 bude mít na starosti osmijádrový procesor s frekvencí 2,3 GHz a pro ukládání dat poslouží 64GB úložiště s možností rozšíření o paměťovou kartu. Zajímavá je i výbava v podobě fotoaparátu, který umožní zachycovat snímky a ty pak následně upravovat pomocí stylusu. Součástí výbavy budou stereo reproduktory, Wi-Fi a Bluetooth.

Tisková zpráva neobsahuje moc informací o tom, zda bude zařízení podporovat stahování aplikací vytvořených pro Android, ale doufáme, že minimálně bude možné použít některý z alternativních obchodů s aplikacemi. PocketBook InkPad Eo se bude od poloviny května prodávat za 14 399 Kč.

Zdroj: PocketBook

2024-04-17T10:28:29Z dg43tfdfdgfd