TIP: NECHTE SI PřELOžIT CIZOJAZYčNé WEBOVé STRáNKY DO RODNéHO JAZYKA

S Překladačem Googlu můžete překládat cizojazyčné stránky přímo při surfování. Přejděte na web translate.google.com a vyberte záložku "Weby". Do vstupního pole vložte odkaz na stránku, kterou si chcete nechat přeložit. Vlevo ponechte předvolbu na "Rozpoznat jazyk" a vpravo vyberte jazyk, do kterého má být stránka přeložena. Poté klikněte na šipku. 

Stránka se následně otevře v nové kartě prohlížeče. Překladač Google pak automaticky přeloží veškerý obsah na této kartě. Pokud kliknete na odkaz, přeloží se také obsah nově otevřené stránky. Ještě jednodušeji si můžete nechat stránky překládat tak, že si nainstalujete rozšíření Překladač Google z internetového obchodu Chrome, případně z obchodu jiných prohlížečů. Pak totiž stačí kliknout na ikonu rozšíření a z nabídky vybrat „Přeložit tuto stránku“.

Použít můžete také rozšíření DeepL. Jde o oblíbený a velice dobrý překladač, který ovšem v základní verzi překládá jen vybrané pasáže webových stránek. Pokud od něj budete chtít překládat celé stránky, budete si ho muset předplatit. Nejnižší předplatné stojí 7,45 eur. 

Zdroj: redakční text

2024-05-04T08:16:08Z dg43tfdfdgfd