Zprávy

Trending:


Zastrašující, ale překvapivě krátcí světoví lídři

Světoví vůdci jsou velmi různě vysocí, i když se mnozí snaží působit dojmem, že jsou vyšší, než ve skutečnosti jsou. Někteří psychologové dokonce tvrdí, že nízcí lidé ve vedoucích pozicích mají tendenci vnímat sami sebe jako vyšší. V historii bylo mnoho mocných vůdců menšího vzrůstu, někteří nedosahovali ani pěti stop (1,5 metru). Přesto měli na svět velký vliv, i když ne vždy k lepšímu. Klikněte a objevte některé zastrašující světové vůdce, kteří byli a jsou překvapivě malí.


Jednoduchý módní trik, který vylepší každé džíny. Hotový ho budete mít během vteřiny

Džíny bezpochyby patří mezi základy šatníku. Občas nás ale mohou trochu nudit. V takový moment přichází na scénu snadný trik, který si v posledních měsících oblíbily snad všechny módní expertky. A během vteřiny ho zvládnete i vy.


Je vášnivá kuchařka jako Monica z Přátel: Courteney Cox předvádí své kuchařské umění na Instagramu

Courteney Cox miluje vaření stejně jako Monica, kterou ztvárnila v legendárním seriálu Přátelé. Na svém instagramovém účtu často sdílí videa z kuchyně, kde připravuje svá oblíbená jídla. Která to jsou? A jak se herečka, která zanedlouho oslaví šedesátiny, udržuje ve formě?


Vše, co potřebujete vědět o pomalém životě

Pomalý život je životní styl, který podporuje rozvážný a neuspěchaný přístup k životu. Ve světě, který často upřednostňuje rychlost a efektivitu, nás pomalý život vybízí k tomu, abychom se zaměřili na všímavost, kvalitu před kvantitou a hlubší spojení s lidmi, na kterých nám záleží nejvíce. Snížením stresu a důrazem na osobní pohodu nabízí pomalý život vítanou alternativu k rychlé kultuře, s níž se mnoho lidí snaží držet krok. Pokud jste připraveni změnit svůj životní styl k lepšímu, projděte si tuto galerii a zjistěte vše, co potřebujete vědět o pomalém životě.


Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky

Koláčů se dělá po celé naší republice spousta, dalo by se říct, že skoro každý kraj má nějaké své speciální. Některé jsou známější, jiné méně. Třeba ty doudlebské, které upekl Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu, patří k těm poměrně neznámým, určitě se ale vyplatí je vyzkoušet.


Týdenní horoskop: Ryby si zaflirtují, Střelci budou muset přistoupit na kompromis

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na další květnový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 13. do 19. května 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Hvězda Novy Maurerová odkryla pozadí vztahu s LP. Život podle rozvrhu i slova o svatbě a založení rodiny

Česká modelka Iveta Maurerová, jejíž hlavu roku 2018 ozdobila korunka královny krásy, je šťastně zadaná s americkou zpěvačkou LP. V otevřeném rozhovoru pro eXtra.cz promluvila o vztahu na dálku, seznámení světoznámé hudebnice s rodiči, a prozradila, jaká je její láska v soukromí.


Jak na ředkvičkový salát. Kombinace smetany s jejich štiplavostí je dokonalá

Ředkvičky se vesele červenají v záhonech a nám se začíná honit hlavou, jak je využít jinak, než jen nakrájené na chlebu s máslem. Ředkvičkový salát je jednou z mnoha skvělých možností. Skvěle chutná a navíc rychle zasytí.


Ikonické zážitky z dětství, které dnešní děti nikdy nezažijí

Rozmach moderních technologií zcela změnil náš každodenní život. Znamená to také, že děti už nebudou zažívat některé činnosti, jako je používání papírové mapy nebo chození do obchodu pro filmy. V následující galerii si připomeňte některé klasické zážitky z dětství, které moderní děti s největší pravděpodobností nikdy nepochopí.


Mocní a tajemní větrní bohové, démoni a božstva.

Lidstvo uctívá vítr už od starověku. Tento nejsvůdnější a nejnevyzpytatelnější meteorologický jev je zosobněn mnoha bohy, démony a božstvy, z nichž mnozí jsou mírní a laskaví, jiní však zlomyslní a zlí! Jméno jednoho z těchto bohů je vlastně zdrojem slova "hurikán". Vítr byl a stále je uctíván různými kulturami a náboženstvími po celém světě. Kdo jsou však nejmocnější a nejzáhadnější hybatelé vzduchu? Klikněte a najdete odpovědi, které vane vítr...


České matky by se chtěly vracet dříve do práce. Nemají k tomu tady podmínky

Rodičovská dovolená patří v Česku k nejdelším v Evropě. Podle některých odborníků na tom ale prodělávají rodiče i stát. Aby se především ženy mohly častěji dříve vracet do práce, je ale třeba vytvořit jim k tomu podmínky. Na ty se Deník zaměřil v druhém díle nového seriálu Jak matky přicházejí o kariéru.


Nejlepší autorky všech dob

V dnešní době by bylo téměř nemyslitelné, aby žena musela skrývat své pohlaví, aby se mohla stát publikující autorkou, ale bohužel tomu tak vždy nebylo. Naštěstí mnoho žen prolomilo společenská tabu a konvence a připravilo cestu svým současným kolegyním. Díky tomu dnes existuje obrovské množství fantastických a uznávaných spisovatelek, jejichž literární tvorba je oceňována a vysoce ceněna. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte více o těchto vynikajících spisovatelkách. Klikněte na!


5 cviků u pracovního stolu: Zůstaňte fit i při sedavém zaměstnání

Pokud nemáte čas chodit do fitness centra a ani ve svém volném čase se jen tak ke sportování nedostanete, nemusíte zoufat. I jednoduché cvičení přímo u pracovního stolu nese ovoce. Zkuste těchto pět cvičení, které můžete provádět při pauze během pracovní doby. Ušetříte tak čas a uděláte něco pro své zdraví.


Co o vás říká tvar vašich prstů na noze?

Není nic zajímavějšího, než se dozvídat nové věci o naší osobnosti, ať už díky horoskopům nebo čtení z ruky. Ale věděli jste, že i vaše prsty na nohou toho mohou dost vypovědět? V této galerii se dozvíte několik zajímavých informací o souvislosti mezi délkou vašich prstů na nohou a vaší osobností! Je váš druhý prst na noze delší než palec? Nebo jsou všechny vaše první tři prsty stejně dlouhé? Ano, i tohle vám může o vaší osobnosti napovědět víc. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, co o vás vypovídá tvar vašich prstů na nohou.


Potřebuje segedín mouku k zahuštění? Vyzkoušejte jiné způsoby, třeba brambory nebo škrob

Segedín se tradičně zahušťujete moukou, ale pokud se jí z rzných důvodů vyhýbáte nebo ji nemáte, nevěšte hlavu. Skvělé omáčky docílíte i jinak. A nejspíš ani nikdo nepozná rozdíl.


Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky

Chcete si vychutnat oblíbenou bábovku zase trochu jinak? Bábovka Albert plněná tvarohem je jednoduchá na přípravu. Stačí kakaové těsto, šťavnatá tvarohová náplň a skvělý dezert může do trouby.


Důležité rozměry pro malou předsíň: Prostor maximálně využije

Malá předsíň nemusí znamenat kompromis mezi designem a funkčností. S vhodným návrhem a správným využitím rozměrů lze i z té nejmenší předsíně udělat praktický a stylový vstupní prostor. Zjistěte, jaké rozměry jsou klíčové pro efektivní zařízení malé předsíně a jak je můžete využít naplno. Malé předsíně jsou při zařizování domácnosti častou výzvou. Jejich omezený prostor může být […]


30 míst, kde si můžete v klidu odpočinout a meditovat

Potřebujete čas a prostor, abyste si odpočinuli od každodenního shonu? Místo, kde se stres a úzkost všedního dne rozplynou? Žádný problém! Tento krásný svět je plný nádherných a klidných míst, kam můžete vyrazit a relaxovat nebo meditovat. Pokud v poslední době cítíte, že si potřebujete někde dopřát chvíli klidu, jste tu správně. V této galerii pro vás máme seznam míst vhodných pro odpočinek a meditaci - možná jsou blíž, než si myslíte.


Nová kabelka? Jedině z proutí a slámy

Pokud jde o doplňky, jen málo věcí má natolik letní vibe jako slaměné a proutěné tašky. Přírodní materiály a textury navozují blažený, bezstarostný stav mysli a dávají nám pocit, že jsme na dovolené, i když se na ni zrovna nechystáme. Součást šatníku tvoří už několik desetiletí, ale letos je hype kolem nich naprosto extrémní.


Bydlení pro mladé: Jak na něj dosáhnout?

Bydlení je dnes pro mladé sice dosažitelné, ale s komplikacemi. Beznadějná však touha po vlastním bydlení není, ani v mladém věku. Odborníci z Banky.cz poradí, jak na bydlení dosáhnout s využitím hypotéky nebo jejích alternativ. Zastavíme se také u dotací na vlastní bydlení a u zvýhodněných úvěrů pro žadatele mladšího věku.


Pečujete o svá játra?

Vaše játra jsou životně důležitá a máte jen jedny! Jejich funkce je zásadní, protože filtrují všechny špatné chemické látky a jedy ve vašem těle a udržují vás v bezpečí a v dobré kondici. Proto je velmi vhodné se o ně dobře starat. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, jak nejlépe pečovat o svá játra.


Skryté zárubně Dorsis – Stavitelé vědí, proč je použít

Přímé linie, estetika jednoduchosti a čistoty, minimum zdobných prvků – to jsou viditelné trendy interiérů moderních staveb, bez ohledu na to, zda rekonstruujete byt nebo stavíte rodinný dům. Uplatnit myšlenku minimalismu při řešení dveřních otvorů je dnes jednodušší, než kdy dříve – díky dveřím se skrytými zárubněmi. „Podstatou našeho úspěchu je vlastně paradox – skutečná […]


Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo

Pranostiky na tři zmrzlé se opírají o tradice a nabádají k opatrnosti. Bude opět na Pankráce, Serváce a Bonifáce mrznout, nebo bude poměrně hezky? Podívejme se, co lze vyčíst z pranostik našich předků.


Kdy jsme začali nosit pantofle a proč?

Většina z nás vlastní pár pantoflí. Pantofle jsou oblíbeným doplňkem domácnosti a slouží jako lehká a pohodlná obuv, do které se ideálně vejdou unavené nohy po celodenním stání. Pantofle však nejsou žádnou novinkou. Ve skutečnosti nosíme tento typ obuvi v té či oné podobě již po tisíciletí. Odkud se tedy přesně vzaly a kdo je nosil jako první? Projděte si tuto galerii a zjistěte více o této útulné a příjemné obuvi.


Miniaturní romantický byt, ve kterém by chtěl žít každý: Od kuchyňské linky skáčete rovnou do nadýchané postele

Bydlení v ateliéru nebo studiu je stále atraktivnější pro obyvatele velkých měst. Jak může takový mini byt vypadat a jak dosáhnout toho pravého pocitu domova? Nechte se inspirovat.


20 kabelek do 500 Kč, s kterými uděláte během letních měsíců spoustu parády

Kabelky, to je kapitola sama pro sebe. Módní doplněk, který je zároveň praktický, ale také s ním naděláte hromadu parády. Někdo do kabelek rád investuje nemalé částky, jiní se spokojí s levnějšími kousky. Tady je 20 kabelek do 500 Kč, s kterými uděláte parádu.


Celý svůj život musím mít naplánovaný. Žádný partner se mnou bohužel nevydrží, prozrazuje Kamila

Přílišná organizovanost, potřeba řádu a nesnášenlivost nenadálých a nenaplánovaných situací. To je to, co sedmatřicetiletá Kamila z duše nesnáší. Jakmile se stane něco, co neplánovala, absolutně ji to vykolejí. Absence jakékoli spontánnosti se ale postarala i o to, že jí ztroskotalo několik minulých vztahů.


Cibulové hnojivo pro lenochy: Připraví se samo, přitom znásobí úrodu plodové zeleniny několikanásobně

Cibulové hnojivo pro lenochy: Připraví se samo, přitom znásobí úrodu plodové zeleniny několikanásobně. Používání cibulových slupek jako domácího hnojiva je nejen šetrné k životnímu prostředí, ale také využívá prastarou moudrost, která dokáže zužitkovat opravdu každou část sklizených plodin.


Horoskop od 13. května: Váhy ať šetří síly, Ryby by měly být akčnější

Týden se bude vyvíjet pozvolna a v přátelském duchu. Slunce se pohybuje v blízkosti Jupiteru a Venuše, obě tyto planety symbolizují štěstí, lásku a pohodu. Pokud tedy přijdou změny, budou vesměs příjemné a posunou nás k lepším zítřkům. Co praví horoskop na následující týden právě o vašem znamení?


Jak být přesvědčivější

Pokud jde o to, jak přimět lidi, aby udělali to, co chcete, existuje nátlak a přesvědčování. Nátlak zahrnuje nucení někoho k něčemu proti jeho vůli, což samozřejmě není v pořádku. Na druhou stranu přesvědčování je umění přimět někoho, aby něco udělal, tím, že ho přesvědčíte, že je to správné. Zdá se, že někteří lidé mají pro umění přesvědčování větší přirozený talent než jiní. Naštěstí pro ty méně nadané lidi existuje několik rad, kterými se můžeme řídit, abychom se stali přesvědčivějšími. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak můžete být přesvědčivější.


Jarní hráškový krém s vůní máty se slaninovým chipsem

Svěží a jarní polévka, která vás nejen zasytí, ale taky zahřeje ve dnech, kdy se sluníčko na chvilku schová za mraky. Potřebujete jen minimum surovin a chvilku času v kuchyni.


Jak na krém z mascarpone a šlehačky: Díky správnému postupu bude krém pevný a perfektně dozdobí každý dort

O mascarpone by se dalo říct, že je takovou univerzální surovinou. Hodí se i do slaných receptů, nejvíc jej však využijete v těch sladkých. Slavný italský krémový sýr je základem mnoha dezertů, navíc z něj vykouzlíte poměrně snadno dokonalý dortový krém.


Jedinečný příběh mladé česko francouzské rodiny: Švýcarský život v jednu chvíli doslova nacpali do jedné dodávky a přestěhovali se do starého bytu v Praze

„Já a Mael jsme klasická láska z Erasmu a náš Vincent patří mezi děti, které jsou výsledkem tohoto studijního programu,“ směje se architektka Bára, kterou jsme navštívili v jejím stylovém ale jednoduše zařízeném bytě a kde nám povyprávěla svůj životní příběh.


Křupavé gnocchi z trouby jsou neodolatelně chutné. Videonávod poradí, jak na to

Překvapte svou rodinu nebo blízké a připravte si s námi neodolatelně chutné a zároveň křupavé gnocchi, kterým v kombinaci s lahodným dipem nikdo neodolá. Připravené a hotové jsou bleskovou rychlostí a ten výsledek je vážně dokonalý.


Kvíz: České vynálezy, které uspěly ve světě. U některých jste možná neměli tušení, že vznikly u nás

Zlaté české ručičky, říká se o nás v zahraničí. Česká schopnost něco vyrobit, vymyslet nebo opravit neobvyklým, improvizovaným, ale účinným způsobem je vyhlášená. Stejně jako některé vynálezy, které se rozšířily do celého světa. U mnohých předmětů byste možná nehádali, že vznikli u nás.


Zahrada plná života: Užívejte si zpěv ptáků a cvrkot hmyzu

Zahrada se může stát nejen místem pro odpočinek, ale také důležitým útočištěm pro ptáky a hmyz. Podpořte je vybudováním vhodného prostředí.


Kuchař Paulus promluvil o své paní Columbové. Roman se stará o kuchyni, žena o domácnost a dvě děti

Michelinský šéfkuchař a autor kuchařek Roman Paulus si vařením plní svůj dětský sen. Že se tomuto řemeslu chce věnovat, věděl od dětství. "Vždy jsem to chtěl dělat, ta práce se mi líbila," říká v rozhovoru pro eXtra.cz, v němž okomentoval i stravovací návyky dnešních teenagerů a prozradil, jak to má s vařením doma. Pustí do "svého království" i manželku, nebo se o přípravu jídla pro rodinu stará striktně on?


Toužíte po dlouhém a radostném životě? Objevte tajemství japonské techniky ikigai

Ikigai je prastarý japonský koncept, který pomáhá najít účel a smysl života. Jeho pilířem je idea, že existují čtyři základní prvky štěstí: vášeň, talent, poslání a povolání. Díky nim můžete ve svém životě dosáhnout harmonie, protože vám umožní nastolit rovnováhu mezi tím, co rádi děláte, v čem jste dobří, co vám přináší peníze a tím, co svět potřebuje.


Tvaroh má vynikající vlastnosti, které přispívají trávení

Tvaroh je populární mléčný výrobek, který je známý nejen svou všestranností v kuchyni, ale také prospěšnými účinky na lidské trávení. Tento článek se podrobně zaměří na to, jak tvaroh přispívá k lepšímu trávení a jaké další zdravotní výhody může nabídnout.


Opravdu jsou ženy zimomřivější než muži? Vědci zkusili vyvrátit zažitý stereotyp

O nejrůznějších (často jen údajných) rozdílech mezi muži a ženami byly popsány stovky stránek. Mnohdy se jedná o zažité stereotypy, které se však nemusejí...


Základy šatníku pro ženy po 40 a 50: Které kousky by vám ve skříni neměly chybět?

Základy šatníku se v průběhu života mění. To, co nosí dvacetileté dívky, nemusí vyhovovat starším ženám a naopak. I když jsou některé kousky oblečení nadčasové, módní základ, který by měla každá z nás mít k dispozici, se přeci jen liší podle věku. Pojďme se podívat, jak by měla vypadat módní výbava současných čtyřicátnic a padesátnic.


Proteinové palačinky milují sportovci i hlídači kalorií: Jak je připravit a užít si jejich chuť bez výčitek

Palačinky jsou oblíbenou snídaní, svačinou i večeří. A to do takové míry, že se jich nezříkají ani sportovci a lidé, kteří hlídají svůj jídelníček. Jen jejich recepturu často vylepšují o rostlinné bílkoviny. Proteinové palačinky jsou skvělým tipem pro zdravou snídani nebo svačinu po cvičení – zvlášť když se při jejich plnění obejdete bez cukru.


Rajčata na jaře: díky jarní péči budete sklízet obrovské množství plodů

Kromě přesazování je ještě tolik činností, které musíte pro svá rajčata udělat. Díky nim můžete maximalizovat svou úrodu, takže se rozhodně vyplatí věnovat jim dostatek času. Myslete na tyto úkony co nejdříve, i když se může zdát, že na některé z nich je ještě spousta času. Pamatujte si, že kdo je připraven, není překvapen!


I váš šatník má expirační lhůtu. Jsme svědky největšího módního omylu?

Co je dnes považováno za nadčasové, může být zítra včerejší. Zkontrolujte si trvanlivost svého kapsulového šatníku, má totiž své datum spotřeby.


Izabela (42): Můj otec je ve stáří jako malé dítě. Nemohu ho spustit z očí, aby něco nevyvedl

Izabela upřednostnila péči o tátu před vlastním životem. I když jí to přináší radost, jednou zažila chvíle plné strachu. Její táta se totiž ztratil. A tak se rozběhlo rozsáhlé pátrání.


Úspěch v letech 2000 s ‘The Simple Life’, Paris Hilton a Nicole Richie plánují novou reality show, říká web

Herečka a modelka, Paris Hilton, společně s návrhářkou Nicole Richie, dcerou Lionela Richieho, se vrací na televizní obrazovky s novou reality show.


Katka (42): Dcera má vysoké kapesné a vše, nač si ukáže. Přesto se uchýlila k nepochopitelnému činu

Katka má jedinou dceru Pavlínku. Je to vymodlené dítě, proto ji s manželem opečovávají jako vzácnou květinku. Jenže Pavlínce je to málo a zjistila, jak si může snadno přilepšit.


Proslulá cukrářka odhaluje nový zákusek. A není jen tak ledajaký

Respektovaná cukrářka Iveta Fabešová je známá svými jedinečnými francouzskými dezerty. Nyní svou uměleckou zručnost projevila zhotovením specifického mono dezertu, pro jehož vzhled i chuť se inspirovala poněkud netradičním objektem.


Kopretina pařížská neboli kopretinovec dřevnatý: užijte si krásnou balkonovku s květy v pestré paletě barev

Zdánlivě obyčejné květy kopretin mají dlouhou řadu obdivovatelů i pěstitelů. Pokud i vy patříte mezi jejich nadšence, pak se seznamte i s kopretinou, která bude slušet vašemu balkonu či terase. Vykvétá jednoduchými i plnými pestrobarevnými květy a v teplejších oblastech světa se chová jako pěkně panovačná princezna.


Průzkum: Češi mají sex méně často, většina je se sexuálním životem spokojená

Praha - Češi mají sex méně často než v roce 2013, většina je se svým sexuálním životem spokojená. Vyplývá to z nového průzkumu odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Podle něj je průměrná frekvence sexu v české populaci méně než jednou za poslední měsíc, v případě mladých lidí to bylo u žen průměrně 1,7krát za poslední měsíc a u mužů 1,3krát. První výsledky průzkumu dnes odborníci představili na tiskové konferenci v Praze....