TREND NEJEN NA FESTIVAL: LéTO 2024 OPěT ANGAžUJE BATIKU. BAREVNOSTí NEšETří, OKOUZLí ALE I MODELY TóN V TóNU

Máme tu festivalovou sezónu a s ní i návrat oblíbené boho módy s hippie prvky. Ani v létě 2024 tak neunikneme batice, speciální metodě barvení, která má své příznivce i i odpůrce, umí ale být velmi okouzlujícím zdobným prvkem.

Všechny současné batikované motivy rozhodně nevznikají na látkách původním způsobem, tedy namáčením do barev. Ke spoustě z nich si značky a jejich autoři pomáhají moderními technologiemi, třeba potiskem či nástřikem. Na výsledný efekt to ale nemá pražádný vliv, batika je opět mezi nejoblíbenějšími vzory léta a nemůže ji nic ohrozit.

Nejlepší lněná móda na léto 2024: Chladivé trendy kousky v zářivých barvách, bez kterých se neobejdete

Batiku přibalte na hudební festival i na pláž

Než se tedy začnete připravovat na některý z prvních hudebních festivalů pod širým nebem, nebo jen balit na dovolenou, ujistěte se, že alespoň jeden batikovaný kousek už trůní ve vaší současné garderobě.

Skvělou službu vám letos, vedle obligátních triček, šatů nebo doplňků, udělají také batikované plavky, které jsou opravdovým hitem nadcházející sezóny a bezstarostná, barvami hýřící i tlumená barevnost batiky jim nebývale sluší.

Pět největších trendů na léto 2024: V šatníku potřebujete bílé šaty, baby blue tóny nebo výjimečně elegantní žabky

Vlní se v rytmu psytrance i decentního ambientu

Módní vlně propadají také jednotlivé motivy. Tentokrát se etablují z až psychedelických vzorů, barevností se kloní k tlumeným či tón v tónu variantám, pro milovníky divokých a pestrých odstínů ale jistě také nebude problém si ze současných batikovaných hitů vybrat ten svůj.

Nejženštější trend léta 2024: Oblíbené a nepřehlédnutelné třásně znovu zdobí šaty, sukně i doplňky

Barevná škála roku? Pestrobarevná i tón v tónu

Sáhnout můžete klidně po neonově divoké košili, stejně dokonale ale budou vyhlížet i sukně či šaty v příbuzných odstínech, kterým batikovaný motiv jen dodává na zajímavé vizuální struktuře. A když budou navíc z průsvitného materiálu, nemůžete takovým výběrem za žádných okolností letos udělat chybu.

Batikovanou módu podle nejnovějších trendů s můžete prohlédnout v galerii pod článkem.

Související články

2024-06-11T06:21:59Z dg43tfdfdgfd